Şimdi Ara

yksnin denemelerden kolay olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • agalar 2018-2022 yks sorularını tek tek çözdüm hepsi +15 net geliyor denemelerde daha düşük geliyor

bu iyi birşey mi kötü bir şey mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitaplarda ÖSYM'ye benzer sorular çok fazla diye alışıyoruz sanırım. Ben de TYT Matematik'te birkaç youtube hocasının ÖSYM sorularının veya çok bilindik yayınların sorularına benzerlerini zor soru çözümlerinde kullandığını fark ettim. Hatta önce videoyu izleyip sonra soru bankasına geçince biraz somurtmuştum. Çünkü ezberletiyor gibi gelmişti bana.

• zaten onların sorularını harmanlayıp önümüze koydular senelerce hepsi önceden çözmüş olduğun/olabileceğin sorular ykslerdeki

• hocam valla sınavdakiler daha kolay geliyor
    denemelerde inanılmaz kastırıyolar.illa her soru problem tarzı ya da farklı tarz soruyorlar.

• hak veriyorum, mesela bu seneki msü'de fen daha kolaydı denemelere göre. matematikte de branş denemelerinde yapamadıgım nete çıkabildim, türkçe de öyle hatta ama ben ösym'nin dilinin açıklığına bağlıyorum. yayınevleri paragraflar zor olsun diye şıklara cevabı koymuyor

• sınav anı çok farklı oluyor ama evde çözdüğünü dikkate alırsan patlama ihtimalin fazla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam genel olarak çıkmış yılların sorularını önüme alıp çözdüğümde daha kolay ve anlaşılır geliyor
    ama denemelerde sorular daha zor geliyor
    yukarda arkadaşın dediği gibi mesela tyt fen denemeleri daha zordur ama ÖSYM soruları daha kolay.

• 2018-2019-2020 için öyle denebilirdi ama geçen seneki sınav bu işin sınırının olmadığını gösterdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2021 der susarım

• Bu aslında tamamen bir illüzyon . Çözdüğünüz tüm soru bankaları , denemeler , konu anlatımlı kitaplar ve hocalarınızın ders anlatımı tamamen geçmiş sorulara ve yeni düzenlemelere yönelik . Sen muhtemelen 2019 daki sorunun benzerini 15 defa çözmüş olarak deneme çözmeye başlıyorsun . Bildiğin sorular olunca da haliyle basit oluyor .

Fakat sınava o sene giren öğrenciler için o soruların bazılarıyla ilk defa karşılaşma oluyor . Bu yüzden sınav anında heyecan yapmama , sakin kalma gibi faktörler çok önemli .

Benzer soru olmayacak mı dersen bolca olacak . Belli kalıp sorular her zaman var . Çok fazla soru tipi görürsen bunları pat pat burda bunu soruyor şeklinde anlayıp çözebiliyorsun .

Mesela 2017 ygs sınavına girdim ben . Benim netlerim çok iyiydi 140+ yaptım diye hatırlıyorum . Fakat herkes matematiğinde çok zorlandı . 25 netlerle ilk 10 binlerde olanlar vardı . 2020 senesinde bu sınavı çözenler ise çok kolay dedi . Burada ne sınava girip zor diyen öğrenci haksız ne de 2020 yılında çözüp kolay diyen öğrenci . Böyle bir döngü var . Netler sizi gaza getirmesin , sorular size fikir versin .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.