< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YKS15BİNADAYINA SORU

-
-
Ca salgılanıyor ama azalıyor nedir hocam ? Nerede azalıyor nerede artıyor iyi bilmen lazım. Kas kasıldığı sırada sarkoplazmik retikulumdan sarkoplazmaya difüzyonla Ca geçişi olduğu için s.retikulumda azalır, sarkoplazmada artar. Gevşeme sırasında ise aktif taşıma ile sarkoplazmadaki Ca lar s.retikuluma geri alınır. Bu durumda da sarkoplazmada azalır s.retikulumda artar. Na ile pek bir işimiz yok çünkü polarizasyon vs. müfredatta yok. Sadece nörotransmitterlr motor uç plakta salgılanınca Na+ geçirgenliğinin artması ile elektriksel değişim olduğunu bilmek yeterli.
Sırası ile tekrardan yazayım
1-İmpuls motor uç plaga gelir, asetilkolin salgılar.
2-Asetilkolin Na geçirgenliğini arttırır elektriksel değişim olur
3-S.retikulumda Ca+ difüzyon ile sarkoplazaya geçer ve aktin ile miyozin ipçikleri arasına yayılır, bu sayede kasılma gerçekleşir.
4-Kasılma bitince Ca+ sarkoplazmadan geri sarkoplazmik retikuluma aktif taşıma ile alınır. Böylece gevşeme gerçekleşir.
-
bi kamil demisti yoktu tamam dogru biliyomus eyw
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bugün işlerden orijinal ayt geometri kitabı almaya gitmek için evden çıktım yolda yürüyordum bi anda at üstünde giden bir kadın bi erkek gördüm puhaha benzine zam gelince tr bu hale düştü herhalde diye kendi kendime gülerken bi bağrışma koptu bi baktım çingenler bağırıyo meğer atlıdaki elemanlar rdr2 oynuyor gibi çingenlerin sattığı çiçekleri çalmışlar çingenler arkasından sövdü ama hiçbişey yapamadılar bu da böyle bir anımdır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunları nasıl aklımda tutmuşum, şimdi beynim küçüldü her şeyi unutuyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
karambayı ders çalışırken görünce mutlu olanlar beğensin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X