Yks 12.sinifta kazanilmaz. 9 10 11 12 hatta ortaokulda baslayan bir disiplinli calisma saglam temelle kazanilir. Sayisalda burada begenilmeyen 15bin 20binlik siralamalar icin bile cok ciddi emek vermek gerekiyor. Tytniz sene basinda 80 bandinda aytniz 45 50lerde degilse isiniz cok zor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yks hakkında söylenmeyenler

-
-
doğru diyor.
çöp özel lisede okuyan biri olarak tkr'nin konusunda gaza geldim ilk 100'e gireceğimi düşünüyordum. 10. ve 11. sınıfta mat olimpiyatlarına girdim, temel de sağlam iyi çalışırsam ilk 100 banko dedim. neyse 11. sınıf ilk dönem bitmeye yakın yks odaklı çalıştım. 12. sınıfta ara sıra bunalım dönemi hariç 5-6 saat altına düşmedim, okula da uğramıyordum. sonuç olarak 5.8k yaptım, elimden gelenin en iyisiydi. yine de buna da şükür, kendi lisemde açık ara birinci bendim, benden sonraki 22k oldu. İyi ki de ilk 100 olmamış. bilkent cs/ee yazardım. waste of time
tl;dr sağlam lisede okumuyorsanız ve altyapınız çok çok güçlü değilse forumdaki derece yapanları okuyup gaza gelmeyin. 10-15k bile zor.
-
Tam bir yks kazanma örneği derken paragrafın son kısmı...
Bilkent cs/eeye Waste of time dedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yav benim açımdan cs külfet, ee desen aşırı zor, iş imkanı kısıtlı. ders dinleyebilen biri değilim, self-development imkanı veriyor bu bölüm, cs'te zamanım kalmaz. sonraki dönemler üstten veya müfredata ek ders almazsam. 2. sınıfın sonunda backend için hazır hale gelirim 3'te distributed systems temellerini atarım. 3. sınıf 2. sınıf sadece staj. 1.5 sene iş deneyimi ile mezun olurum. cs'te olsam bunlar hayal, tkr gibi 150 iq kişiler yapar da benim mentalim de potansiyelim de kaldırmaz.
-
Lgs veya teog yuzdeligin kacti hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çöp özel lise dediğin lisenin sahibinin çok ünlü bir Beşiktaş başkanı olması ve bu Beşiktaş başkanının ayrıca Bahçeşehir Kolejlerinin de sahibi olması dışında bir sorun yok.
-
%6
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 24 Nisan 2025; 20:45:13 > -
Hocam cok iyi %6 dan 5.8k yapmak
Sen kaç k yaptın
Yazılım olarak düşünce güzel duruyor, ama csde de self developmentta yönelebilecek çok alan var
Bugün Shortest path algorithms diye gittiğimiz derste computational photography ile ilgili şeyler görünce dedim ki işte bölüm budur ya, her hafta böyle şeyler görüp etkileniyorum her ne kadar ana odağım olmasa da
EE bana da fazla zor geliyor tam seveni için bölüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Nisan 2025; 21:40:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
he öyle hardcore cs temelli alanlar için ctis çöp.
ama kaç mezun (akademidekiler hariç) dediğin alanda ciddi ciddi iş yapıyor?
kaldı ki benim dediğim alan üzerine türkiye'de çalışan bile sınırlı şirket var. hedefim türkiye olsa (ne olursa olsun yurt dışına gidicem) dediğim alan yerine full-stack dev. olmaya çalışırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 25 Nisan 2025; 21:49:22 > -
#reklam
İnternet ,
Youtube,
Mebi,
Ogm materyal,
Video çözum uygulamaları,
Şimdi hocam haklısınız ama bazı kısımlar eksik, mesela yüzde birlik okuldaki hoca mi daha iyi yoksa youtube hocalar mi daha iyi,
Eger kendinizi ve kendi imkanlarınızi sadece okulla dusunuyorsaniz , bu bir dezavantajdır.
En iyi okullarda okuyan ogrenciler neden vip dershanelere ve özel derslere gidyor bir daha ,
yani fen lisesinde hoca bir kere anlatiyor ve ogrenci bir kere de dersi anliyor mu, yoksa ogrenci o dersi; hem dersten once hem de dersten sonra kendi mi calısiyor.
İnternetin en kotu yani ne peki hocam. Bu kadar derece ogrencisinin bilgisine, tavsiyesine ihtiyac var mi gercekten yoksa bu iş ders calismayla ve soru cozmeyle alakali bir durum mu,
Yani yks cozerken ; şu hoca , şu ogrenci soyle diyordu . Şu kitaplari coz demesini mi hatirlarsiniz yoksa dersi calisip cslismadiginizi mi .
Yani elbette belli taktik vb. var ama bilgi olmadiktan sonra , yani insaat mallzemesi elinizde yoksa hamgi teknik bilgi ile insaati yapmayaca çalisirsin.
Hakkiniz helal edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AY335 -- 25 Nisan 2025; 22:6:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam. , itu veri analitigi,
odtu , ytu istatistik,
bilisim sistemleri muhendisligi vb. bolumler ile aranizda ne kadar fark var ,
%1lik dilime giren birisi tyt ye zaten iyi basliyor. 80 net yapiyor 11.sinifin basinda.Tyt de calisilacak pek bir sey yok. Olay tamamen ortaokul temeli 9 ve 10.sinifa bakiyor. Bu sinavda oyle bir iki senelik emekle 15 20bin yapmak bile oyle burada anlatildigi gibi kolay degil kaldi ki kolay diyenler zaten %1lik liselerden cikisli oluyor. Ayt de durum biraz farkli ama ortaokulda mukemmel olmana gerek yok sayisalda 70li netlerde olmak icin. Tyt de ama 100 ustu 105 110 bu netleri yapmak oyle kolay degil.
yks bosverin zaten yapacağınız isi AI yüzünden yapamicaniz salın gitsin
Hocam mesele iş yapmak degil zaten , ayni bilgiye sahip çalisanlardan bazilirlari yuksek para alirken bazilari daha az kazaniyor.
Hocam cevap basit , bazi insanlar maddi yonden sizden daha iyi olabilir. Bazi insanlar sizden daha cok calismis olabilir. Yks herkesin girdigi bir sinav degil mi , (yurt disina giden ve yös e giren haric)
Şimdi bu sinavda yuksek netler yapmak icin diger kisilerden cok calismaniz lazim, dsiplinli calismak lazim, çunku hem calisan hem de maddi yonden iyi insanlari gecmek icin calismaktan baska ne yapabilirsiniz ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AY335 -- 25 Nisan 2025; 22:38:40 >
istatistik ile software engineeringin çok bi alakası yok. istatistikçiler data science üzerine gidiyor cs ile alakalı olarak, matematik temelli bölüm.
bilkent ctis daha çok yazılım mühendisliği temelli bir bölüm.
bilişim sistemleri mühendisliği hakkında bilgim fikrim yok.
Benzer içerikler
- bilgi sarmal 7 li kontrol denemesi cevap anahtarı 2025
- alttan ders varken yatay geçiş kabul eden üniversiteler
- en iyi bilgisayar mühendisliği üniversiteleri
- ayt kimya kolay konular
- psikolojik karın guruldaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X