Şimdi Ara

Yine, Yeniden Klima ve Buzlanma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum kış geldi, doğalgaz olmadığı için ısınmak için klima kullanıyorum ancak hava sıcaklığı 5 derecenin de altına düştü, İzmir'de yaşıyorum, 0'ın altına nadiren düşüyor burada hava ancak 5 derecenin altına düştüğü zaman bütün klimalar defrosta giriyorsa eğer bu derece ısınma konusunda sorun yaşayacaksam depoya kaldırdığım sobayı kurmayı düşünüyorum, eğer bu kadar sık defrosta girmeyen bir klima modeli varsa ve verimliliği yüksekse 2000 lira'ya kadar bütçemi çıkartıp böyle bir klima alabilirim. Aynı klima Kuşadasında daha büyük bir odada daha iyi ısıtırken ve defrosta girmezken İzmir'de maalesef istediğim verimi alamadım. Yalıtım problemleri de var tabii zaten salonun iki cephesi boydan boya cam metal doğrama işin kötüsü pimapen tarzı da değil. Bir diğer alternatif yağlı radyatör almak ancak onu kullanacaksam elektrik masrafı kömür masrafı ile aynı olacağı için sobayı tercih ederim.

    Uzun lafın kısası eğer verimliliği yüksek bir klima varsa ve defrosta bu kadar sık girmiyorsa klima almak istiyorum ki soba ile uğraşmayayım, linyit al, tutuşturmak için kağıt topla odun ve tahta parçası topla onları depola kovayı boşalt gibi dertlerle uğraşmak istemiyorum. Hiçbir cihazın soba kadar ısıtamayacağını biliyorum (malum linyit kalorisi) ancak benim istediğim odada oturabilecek bir düzey (battaniye ve kazak gereksinimi hissetmeden). Varsa böyle bir model/marka önerisi istiyorum yoksa da mecburen sobayı kurup, kömür siparişini vereyim :)







  • Defrosta girme, dış havanın soğuklaşması ve nem oranının artması ile ilgili.
    Kaliteli klimalar bu işi daha "ustaca" ve kısa sürede halleder, dandik olanlar daha geç uyanıp eritme işinde de zorlanırlar.
    Hatta bazıları hiç uyanmayıp dış üniteyi iyice buz tuttururlar, tabii bu durumda da o klima ısıtamaz. (Bazı eski Arçelik ve yeni yerli üretim DD serileri gibi).

    Defrosta daha az sıklıkta girilmesi için daha büyük güçte bir klima alın. Bunların petek yüzeyleri daha geniş olacağı için ısı transferinde daha az zorlanır ve defrost olayını daha az sıklıkta yaşarsınız, hatta hiç göremeyebilirsiniz de.

    "Defrost olayını hiç duymak bile istemiyorum" derseniz ME MSZ-VABH serisi klima alın, -20C'ler civarında bile yüksek randımanla kesintisiz ısıtır.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=29900651&p=30#84809065

    Kömür sobası konforunda dertsiz tam otomatik şömine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.