Şimdi Ara

silinsin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
15.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
253 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Reddedilme sebeplerini öğrenmek çok daha aydınlatıcı olacaktır. Jürinin neye niçin hayır dediğini ben şahsen çok merak ediyorum.
  • Yazik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moustapha129

    beğeni sayısı şu an 185. Demek ki en az 185 tane gereksiz insan yaşıyor şu memlekette

    Zoruna giden ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu haberlerin cogu hep palavra cikiyor.
    Yok MIT'den tesekkur aldik, yok NASA baskani telefonla aradi tavla oynmaya davet etti falan filan.
    Kanit var mi arkadasim?
  • Tamam peki deki trip kullanıcısına yanıt
    Hayırdır, üstüne alınıyorsun?
  • Konuyu açan kaynağı paylaşmasını rica edeceğim ve ardından durum gerçek ise arkadaşlar gidip göçmenlik başvurularını dolduralım fazla yer kaplıyoruz bu ülkede aklı selim halkın ilim irfan ile ülkeyi kalkındırma çabaları yönetimi ve ülkenin bilim komisyonlarınca şaçma görülüyormuş öğrendik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moustapha129

    Hayırdır, üstüne alınıyorsun?

    Hayirdir 185 kisiye gereksiz demissin? Sen kimsin? Sen cok gerekli biri misin? Cevap vermiyorum daha blok. Uza.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka heralde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayteking85

    Universite hastanesinde calisan bir doktorum. Sosyal Medyada bu tur haberler ne kadar prim yapsa da, daha once Tubitak'a proje gonderip red yiyen biri olarak, her red olan proje konu orjinal ve kotu oldugu icin reddedilmiyor. Kisaca surecten bahsetmek istiyorum. Olduki proje olusturdunuz ve Tubitak a basvuruda bulundunuz. Proje daha hakemlere gelmeden kurumdaki memurlar tarafindan bicim acisindan incelenir. Mesela baslik hepsi buyuk harf mi? bold mu? Kac puntoyla yazilmis? Paragraf aralari, satir baslari kac punto bos birakilmis? Kaynaklar hangi atif programiyla, kurumun belirledigi sekilde mi yazilmis? Diye bakilir. Eger bunlar uygun degilse yani proje bicim acisindan uygun degilse daha hakemlere gelmeden reddedilir. Hatta en sonra imzanin siyah renkle atilmasi bile basli basina red sebebidir. Mavi Kalemle yazilmasi gerekir. Mesela Tubitak 3001 projesi galiba 60000 tl butceli bir projedir. Basvurmak isterseniz bu parayi hangi alanda hangi zamanda harcayacaginizi, A-B-C planlarinizin ne olacagini, aldirdiginiz cihaz bozulsa alternatifin ne olacagini gibi cok teferruatli dosyalar vermek gerekir. Demem o ki muhtemel yukaridaki o projede daha bicim asamasini gecemedigi icin red olmustur. O yuzden keske bu arkadaslar tubitak niye projeyi kabul etmemis, hangi asamada red etmis bir de onu belirseler idi.

    detaylı bilgiler veren bu yorum için teşekkürler elinize sağlık .




  • Bu ülkede çimento yapılacak daha çok dağ, çöp dökülecek daha çok alan olduğu için önemsenmemiştir. Eğer bir lazer güdümlü uçan tospa yapmış olsaydınız hani belki kabul görürdü!



    Üzülerek söylüyorum ki ülkemizde bilime değer verilmiyor, eğitimin çivisi çıkmış durumdayken tubitak sözüm ona süper beyinler var gibi iha yarışması yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberlerde okumuştum proje evrak rksikliğinden iptal edilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tübitak hadis köşesi projesini geçirdi benim okulumda.
  • yeni türkiyede yatırım sadece cehalete, yozlaşmışlığa yapılır bunu hala anlayamadınız mı?
  • “hoşaflı şey” konunun en çok artı alan mesajı. oysa ki yapımcı şirket bir haber sitesinden aynen kopyalamış olduğum şu açıklamayı yapmıştı: Tam 10 yıldır ekranlarda olan bilim değil girişimcilik yarışması "Bir fikrin mi var"ın kazananı hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerdir. Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise Hoşaf üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş - sonra da elenmiştir."

    fazla söze ne hacet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 21 Mart 2018; 0:18:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red değil ret olacak. Tek başına kullanırken ret yardımcı fiille kullanırken reddetmek diyerek hatta d’yi de çiftleştirmen gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tamam peki deki trip

    Papaz erigini imam erigine cevimek, bir de hosafli bir sey vardi onlar varken bu girisimler cop

    Tüpütak'ı günahım kadar sevmesem de, sizin gibilerin de en az tüpütak çalışanları kadar dünyadan bir haber at gözlüklü olduğunu düşünüyorum. Bir şeyi eleştirirken aslı astarı nedir araştırayım demeden koyun gibi her şeye atladığınız sürece bu ülkede bilim de gelişmez sanayi de gelişmez.Önce kafaları geliştirelim.

    TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada "Sosyal medyada yoğun paylaşılması sonrası bazı haber sitelerinde yer verilen Papaz eriğini imam eriğine dönüştüren projeye TÜBİTAK'ın destek verdiği yönündeki haberler hayal ürünüdür" denildi.

    Bırak papaz eriği geyiğini sulandırmadan adam gibi eleştirinizi yapın ki bi halta yarasın bu şekilde sizi kimse ciddiye almaz.

    Asıl sorman gereken soru tüpütak tarafından kabul edilmeyip yurt dışında dereceye girip davet alan projelerdir.Eğer amacın geyik yapmak değilse bunları sorgula önce...

    Seni anlayabileceklerini düşünüyormusun.




  • bize yaptıklarını onlarada yapmışlar şişme işine girecektik kabul etmediler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tesekkurler ben de farkettim ama mobilden duzenleme yapamiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yurt dışının tek misyonu bizim ülkemizi itibarsızlaştırmak mı?
    Bizde iş yapmayan projeleri adamlar beğeniyorlarsa bu durumun bizim ülkemizle ne alakası var. Belli ki biz o yollardan geçmişiz ama onlar henüz yeni geçiyor.
    Nihayetinde biz gelişmekte olan bir ülkeyiz, onlarsa gelişmelerini tamamlamışlar ve yeni arayış içindeler, belli. Bu yüzden alakalı-alakasız projelere olur verebiliyorlar.
    Durum budur ve bu olay üzerinden ülkemizle ilgili bir çıkarımda bulunmak son derece yanlıştır. Tavsiyem biraz daha gayret etmeleridir.
  • Yaw hehe kesin Harvard dan kabul almistir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alarak -- 22 Mart 2018; 22:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.