Şimdi Ara

Yine bir Intel fiyaskosu :D (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    Hocam gerekli cevabı vermişsin. Konu kitlenebilir .

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    güç komponentleri mısır gibi patlayıncada böyle gülüyor musunuz acaba?

    insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok, intel alıyorsan parayı basıp en üst chipseti alacaksın.

  • waltran kullanıcısına yanıt

    Güç komponentlerinin adı VRM ve ve şuanda 20 fazlı anakartlar tamamen abartı biraz buildzoid izleyin


    Ben kendi laptopumdan örnek vereyim 4 faz işlemci corea ayrılmış (core ve GT olarak değişiyor core işlemciye GT dahili grafik kartını besliyor)


    4 faz mosfeti NCP302045 bu mosfet 45 amper sürekli güç sağlayabiliyor maksimumu 90A


    cpu 1.2 voltta x 4 faz x 90 A = 432Watt ediyor yani benim laptop 432 watta kadar izin veriyor


    normal kullanım amperi ise 1.2V x 4 Faz x 45A = 216W


    Anakartlarda 6 faz 8 faz güç kontrolcüleri bile çok abartılı tamamen yarış için yapılıyor zaten işlemci orjinal wattları 65w 125w gibi çok düşük rakamlar maks günlük kullanımda 200 300 watt oluyor bunlar bile o VRM lerin yanına yaklaşamıyor


    bu kanalı izlemeni tavsiye ederim VRM hakkında bilgi istiyosan


    Actually Hardcore Overclocking


    Abartılı güç komponenti konulmasının nedeni verimi arttırmak 10 faz olup 200W kullanınca VRM 10W kadar güç harcıyor ancak 6 faz aynı gücü verse 18W harcayacak atıyorum


    PSU zaten 12V veriyor onun üzerine birde her şey faz değil girişte capasitör var sinyali temizlemek için sonra power kontrolcü + MOSFET + Choke vb mühendisler biliyor ne yaptıklarını emin olun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 16 Mayıs 2021; 15:35:19 >
  • Cüzdandaki delik büyüdükçe pc işi her bütçeyi zorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla, kusura bakmayın, bu oyuncuların sorunu biraz. PC'ye iş hacmi ile bakan bizler için biraz geriden Intel ile yürümek her zaman daha iyi gibi. Yıllar sonra amd'ye geçtim. Sanırım pişmanım hafiften.

    AMD işlemcinin çift nvme'ye aynı anda çoklu erişim hızı kendinden daha alt seri intelden kötü. Adamlar belli bir odakla üretmiş malı.

    Birkaç yıl geriden Intel takılırsan ise yukarıda paylaşılan gibi anakart sorunsallarin olmuyor. Ne var ne yok bilerek malı topluyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her üründe bir hile vardır bunu unutmayın 4x4 lük ürün yok bilerek yapılan taktikler seve seve değil z-z alıcak millet sen almasın o almaz o mal elde kalmaz her trenin yolcusu ayrı olduğu gibi bu işlerde böyle amd olsun intel olsun huawei olsun samsung olsun firmalar birbirlerine çamur atmayı sever millet de öyle ama bende iphone var android yaramaz bende şu açtığınız konuyuda birkaç kişi takip eder geri kalan alacağını alır umurunda olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 15 Mayıs 2021; 16:13:50 >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap için teşekkür ederim, Msi B560M pro vdh anakartında karar kıldım gibi. MSI'ın para iadesi de varmış en azından.

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Söyledikleriniz tamamen doğru. Eskiden INTEL e yapılan gereksiz taraftarlık bugün AMD ye yapılır oldu. Ben AMD XP 1800+ ile sistem kurarken INTEL harici işlemci üretildiğini bilen doğru dürüst insan yoktu piyasada. Bugün oyun sistemim için 700 liraya aldığım i3 10100F işlemciyi kullanıyorum. Benim için her zaman F/P esastır ve sınırsız parasal kaynağı olmayan herkes için de böyle olması gerekir. (Profesyonel kullanıcıları kastetmiyorum) İleride belki VIA işlemci kullanırız belki APPLE, hiçbir markaya bel bağlamanın lüzumu yok.

    Not: “Pahallı” değil “pahalı” olacak :))
  • Neyini savunuyorsunuz oğlum A dan Z ye fiyasko işte.


    Neymiş anakart da power limit varmış da onu kaldırınca gerçek gücü açığa çıkıyormuş ahashdhashdahsdhashdahsdhashdhasdha


    Intel bunu bilmiyordu, anakart üreticileri de bilmiyordu herkes salak bir DH forumda 2-3 sonradan görme akllı Yine bir Intel fiyaskosu :D bu ayar neden tüm B560 anakartlarda değil sadece kıytırık modellerde açık? nedense kaliteli anakart modellerinde hep kapalı :DD


    Nedenini söyliyim çünkü o güç limitini(PL) kaldırınca 65W olan 11400 bir anda oluyor sana 150W, güç limitini kapatıyorlar çünkü ucuz anakartlarda ki kıytırık mosfetler, fazlar, yeterli soğutulamayan çipset ve VRM o işlemciyi uzun yıllar sağlıklı bir şekilde çalıştıramaz özeti bu.


    11400F ve ucuz B560 alanların biraz siniri bozulmuş direk gılgamış destanı gibi savunmaya girmişler :Ddd


    Boş yapanlardan direk NO PL güç tüketimi isteyen yeter direk uzaklaşırlar Yine bir Intel fiyaskosu :D 

    Yine bir Intel fiyaskosu :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 15 Mayıs 2021; 21:41:33 >
  • Tüm firmaların bu şekilde iniş çıkış yapması normaldir. Sonuçta teknoloji rekabet ile ilerliyor. Son yıllarda AMD'nin Intel'i geçtiği aşikar, hatta bu durum satışlara da yansımış durumda. Intel elbette toparlanacaktır ama şu an için eğri oturup doğru konuşalım, AMD net önde.

  • Arkadaslar; istediginiz, paranizin yettigi en iyi sistemi alacaksiniz.

    Bu sistemleri karsilastirirken; bazi sistemlerde eski versiyon islemcilerin en ust modelinin guncel islemcinin orta sinif versiyonuna fiyat olarak yaklastigin ve performans olarak denk dustugunu goreceksiniz. Bizim zamanimizda, 4 cekirdek islemcinin arkadaslar arasinda alay konusu oldugunu hatirliyorum; "ne yapacaksin abi NASA ile NSA'in arastirmalarina falan mi katilacaksin" derlerdi. Merak etmeyin sececeginiz islemci kotu degil; her bakimdan sistemi yeterli bicimde destekleyecektir. Bu "iphone'un son versiyonu bende olsun" kafasindaki satin alim mantigini bir kenara birakin. Zaten Gordon Moore'da yasasi da rafa kalkti. Herif gelmis 90li yaslarina; adami evinden kaldirip getirmeyin.

    Elinizde para varsa, bunu iyi kullanin; bir model eski islemci alin; guvenilir yerden 2. el alin mahvolmazsiniz. Zamani gelipte daha iyi bir islemci icin paraniz biriktiginde onceden planladiginiz islemcinin daha iyisini alirsinz. Sececeginiz daha iyi bir Anakart zaten destekleyecektir islemcileri. 10fps ile 20fps fark ediyor. Oyunlarda gozunuzun gordugu 30fps varsaysam; o bir tek Bruce Lee'de var. Islemcinin 3 sene garantisi var.


    Anakartta iyi secim yapin; benim donemimden Sapphire anakartlar vardi; AMD islemcilerini Sapphire anakartlarda test ederek piyasaya surerdi. O yuzden anakartlarin uzerinde "AMD No:1 Manufacturer" yazardi. Benim tercihlerim hep bu anakartlardan yana olmustu. Asus ile Gigabyte'e taktigim Sapphire ekran karti; 10 fps dusuk cikardi hep; ayni islemci, ayni kuzey koprusu, guney koprusu olmasina ragmen. Simdilerde Intel ve AMD icin onerilen anakartlar hala sitesinde yaziyor mu bilmiyorum. 3 asagi 5 yukari bazi spesifikasyonlari karsilayip karsilamadigi konusunda bilgilerin oldugunu zannediyorum. Bios guncellemeleri cok onemli. Bios guncellemesi, anakart ile islemci arasindaki elleri bulusturan yegane yapidir.. Video'da "Intel bu sistemleri ve testleri yapabilmemiz icin bize destek vermedi" demek cok buyuk ilginc anlamlar tasiyor.


    Oyun testlerine gelince artik bir firmware, bir bios guncellemesi veya driverin %10 gibi etkilere sahip oldugunu unutmayin. Bunlara takilmayin; bunlar bir takim yazilim ve gelistirmelerin oncesinde; islemciler, ekran kartlari ve anakartlarin ciktigi gun alinmis veya ozel bir "Donanim Magazini"(reklam kuruluslari icin) onceden hazirlanmis gonderilmis sistemler. Dikkatlice okuyun.


    Saygilar.

  • Yine bir Intel fiyaskosu :D
    Yine bir Intel fiyaskosu :D

    Fazla soze gerek yok. AVX guc tuketimini atmis ühü ühü diye aglamaya devam :D

    Yeni arguman: millet cinebench mi oynuyor, millet prime95 mi kullaniyor :Ddd tabi kamka lol ve valorant da az guc tuketiyor inceleyen siteler de mal zaten valorant testi atmamislar tüh adamlar hic isi bilmiyor halbuki ver DH forumun xtreme donanim bilgisine sahip gurularina sana lol acip guc tuketimi gostersinler :DddddDDdd


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.