Şimdi Ara

Yine bir disk boot failure hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar olayı şöyle izah edeyim :
    sabah 4 gibi teamspeaktan çıktım bilgisayarımı kapattım uyudum.12 gibi dışarı çıktım 2,5 da geldim ve bilgisayarı açtım.Ve hata ile karşılaştım.Sonra kasayı açtım baktım hdd kablosu çıkmış.Geri taktım ve tekrar denedim yine aynı hata. bi çok konuya baktım ettim bios ayarlarını yaptım haftalardır sonuca ulaşamadım.Kesin olarak bu olay çözecek bu hatayı bilenler lütfen yazsın 1 haftadır iş yapamıyorum.
    IDE Channel Slave 0 : None
    IDE Channel Master 0 : None
    '' '' Slave 1 : None
    '' '' Master 1
    ve böyle 4 e kadar gidiyor.yani bir nevi algılamama.bunuda arkadaşım hard diski bulmam için win 7 cdsinden onar demişti cdyi takınca yine bu hatayı almıştım.Yani büyük ihtimal bios ayarları ile ilgili ve ufak bir ayrıntı :
    Fail-Safe ve Optimazed Defaults ayarlarını denedim.Ve Bios da Ahci Mod Ide ve Dönüştürücü kullanıyorum yani anakarttaki IDE bolumune kabloyu takıyorum dönüştürücü ile HDD'nin sata kısmına takıyorum.Yani karmaşık bir olay . Yardım lütfen 1 haftadır ölüyorum burda.

• biosunuzu resetledinizmi ayarlara bakarken yanlışlıkla bi yerde değişiklik yapmış olmayın bu arada bende geçenlerde kasa temizlerken sata kablolarını felanda çıkardım yeniden taktığımda disk boot failure hatası çıktı ama yerlerini değiştirdim düzeldi yapmadı bi daha
  • eğer kasanın içerisindeki önceden taktığın sata slotunun dışında diğer bir sata slotuna taktıysan bazen bu tür sorunlar yaratabiliyor.
    eğer hdd ide ise hdd nin arkasındaki jumper bölümünde "master" seçmen gerek.
    benim aklımdan bu geçiyor.kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 31 Mart 2012; 10:16:56 >
  • Yeni bir kablo ile deneyin , sisteminizde dvd-rom var ise ve sistem onu görüyorsa kablosunu çıkarıp hdd'nizi oraya takmayı deneyin.Hdd'nizin kablo soketinde hasar olmadığına emin olun .
  • Teknik servise git bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcteknık -- 31 Mart 2012; 11:14:13 >
  • Yorumlar için teşekkürler ama bu sadece hard disk ile ilgili bir olay değil bence bios pilini vs sıfırladım problem ondan kaynaklanmıyor ve ayrıca belirteyim ANAKARTTAKI IDE GIRIŞINE TAKIYORUM DÖNÜŞTÜRÜcÜ ILE HARD DISK TEKI SATA KISMINA TAKIYORUM YANI ANAKARTTAKI SATA BOLUMLERINE ELLEMIYORUM.ZATEN SATA KABLOM YOK DÖNÜŞTÜRÜCÜ İLE IDARE EDIYORUM.yani cdrom hdd hepsi gitmişse olay başkadır diye düşünüyorum ben bi teknik servise götüreyim.
  • Problem daha açık olarak çözülebilirim umarım . Sadece sata power kablosu var sata data kablosu yok.Peki problem : sata data kablosu nerde ? sata data kablosuz çalışmıyorsa daha önce nasıl çalışıyordu ? yada kasanın gizli derinliklerinde bir yolculuğamı çıktı ?

Yine bir disk boot failure hatası.
  • UP

• kablosuz hdd mi bu :p
    kasaya bak hocam fare pisliği filan varmı.. bu kabloyu sen almadın. ben almadım.. kim aldı peki ? fareler yapar böyle şeyler..
    yada 3 harfliler sezonu açılmış bulunmaktadır..
    bul bi sata kablo tak kullan :)
    bu arada optik sürücüde varmı onada bak bakiyim.. ondada yoksa bunlar çete olmalı..
  • bende onu düşünüyordum cin filan geldi alıp götürdümü diye :D yada hırsızmı girdi qeqwe :D kasayı komple alsaymış bari problem olmazdı neyse araştıyıroum bulamadım kabloyu valla canım sıkılıyor sata kablosu alamıyorum babamla aram bozuk para istesem vermeyecek :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.