Şimdi Ara

yıllarca kullandığı aracı satınca duygulanan var mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
6.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son bir senede 2005 - 2006 model 2 tane Opel Astra H,2001 - 2002 model 2 tane Passat 1.8T,2003 model Toyota Avensis,2004 model Honda Accord ve 2007 model Transporter olmak üzere 7 araç sattım.Transporter'ı saymazsak diğer araçları bir sene içerisinde kullandım,kimini 1 ay,kimini 6 ay..Ama hiçbirine üzülmedim,arkama bile bakmadım verdim geçtim.Ama 3 yıl kullandığım,270.000 km.deki Seat Toledo 1.9 TDI Signo aracımı verirken çok üzüldüm,satışını ellerim titreyerek verdim,aldığım parayı dükkana koydum uzun bir süre elleyemedim.Bende yeri çok ayrıydı,ondan sonra hiçbir aracı benimseyemedim,tam ısınamadım..Uzun zaman kullanınca duygusal bir bağ oluşuyor sanırım arada..
  • Allahım nolmuş burada. Bu başlık göl olmuş resmen.

    şaka bir tarafa insan aracını seviyorsa ayrılırken bir sıkıntı oluyor tabi. Sizin yine iyi benim oldukça sevdiğim aracım sattığım kişide yandı.Yanmış halini görmek daha kötüydü.Ama sonuçta metal parçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    65 ay, 96bin km kullandığımız, 26 Ağustos 2005 trafiğe çıkışlı ve 1 Şubat 2011'de sattığımız Caddy'yi belki de halen yenisini alamadığımız için çok özlüyorum.

    İlanı koyduktan sonra çok talep oldu, zaten fotoğrafları yenilediğim gecenin ertesi günü teklifleri alıp Ankara'dan çıkan bir alıcıya arabayı çabucak verdim.

    Ama satılacağının belli olduğu akşam babam içeride duygulandı, ben odamda hüngür hüngür ağladım. Sattık, bir müddet arabasız kalacağımız için babam yine duruldu, duygulandı; ben de araç ilk baharını tamamladığından, çıkartacağı masrafları düşünerek kendimi avutuyordum. Çünkü meşhur baskı-balata sorunu dışında arabaya trigeri bile değiştirmeden, neredeyse ekstra hiç para harcamamıştım. Eve gittik, yine ağladım. Rüyalarıma girdiği oluyor eşşekoğlueşşeğin.

    50 milyar çekmeseler yeni kasa dsg düşünürdüm, ama iyi ki etrafımdaki alanlar biraz doluyken klima açsan araba çekmiyor dedikçe rahatlıyorum.

    Yeni arabamız kompakt hb ya da göze hoş gelen bir sedan olsun istiyorum ama bilimum MPV'ye de bakmadan edemiyorum. Alıştırdı kendisine, yemin ediyorum cebimde param hazır olsun, deseler ki gel yarın sıfırlanmış halde vericez, almazsam şerefsizim.



    Kardeşim satışın hayırlı olsun da, nerden açtın sen bu konuyu ya?





    valla acımı paylaşayım dedim yalnız değilmişim şimdi araç bakıyorum baktığım araçları gördü bir kız arkadaş "seninkinin tırnağı olamaz be bunlar" dedi yüzüm düştü valla




  • Bende imzamdaki aracı satıp Rx8 alacağım ama ne yalan söyleyeyim içimden gelmiyor satmak ama bir yandan da 231 Hp cezbediyor..
  • Aha Karataş lisesi Liseyi okuduğum okul...

    Yıllarım geçti o semtte en az 7-8 yıl....

    Konuya dönersek;

    Ben de satarken aynı duyguları yaşadım vazgeçmeyi bile düşündüm

    Notere gitmeden parayı yatırdı benimde sattığım kişi.

    Aracı sattıktan sonra 3-4 ay bunalıma girdim

    Her zaman diyorum arabalar sadece sıradan makinalar değil insan bağlanıyor aracına :)
  • Arkadaşlar belki en zoru bizimkiydi. Babamın 1975 yılında 2 yıllık olarak aldığı Pejo 504 tam 29 yıl 2004 yılına kadar kullanıldı. Yani benim bebekliğimden üniversite yüksek lisansıma kadar kullanıldı. Sunroof'u olan, 4 teker disk, içi çok ferah, değişik tasarım öğeleri olan, zamanına göre iyi bir arabaydı. Hatta eskiler bilir Mersedes'lere göre daha ucuz olmasına rağmen çok konforlu olduğundan yahudi mersedesi diye geçerdi.
    Bu aracı 2004 yılında hurdaya verip hurda ötv indiriminden faydalanmıştık. Çok duygulanmıştık. hatta hala sadece ben değil bütün aile hatırlayıp anarız. evet metal yığını ama o kadar çok hatıramız var ki..
    İmzamdaki araçtır zaten hala...

     yıllarca kullandığı aracı satınca duygulanan var mı


     yıllarca kullandığı aracı satınca duygulanan var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genie1 -- 30 Temmuz 2011; 1:33:52 >




  • Jetta ilk aracımızdı. ilk aldığım gün öyle özene bözene yıkamıştımki görenler hayret etmişti. zaten ilk sahibi sayılırdık. 2 yıl kullandık. 2 ufak masraf çıkardı. sadece 2 yılda bile o kadar bğlanmıştım ki sattığım adamın tipine göre verip vermeme sağlantısına kadar gittim. son gece konuştum, teşekkür ettim,okşadım, Son bir tur attım herzamanki güzergahımızda. gözlerim doldu yeminle.
    Sonra mı? aracı satalı 8 ay oldu , sattığım mahlukat 8 ayda 4 kez kaza yaptı. serviste hala bizim numara olduğundna kaza yaptıkça ben aranıyorum. onarılan parçalar iyi mi diye.insan üzülüyor.

    Astra'yı çok daha uzun yıllar kullanmak niyetindeyim. satarsam ağlarım heralde.
  • 10 tane araç değiştirdik hala aklım 99 model Sunroof'lu Golf 4'ümde.Gerçek efsane odur benim için.Hiçbir araç onun kadar özel değil gözümde.
  • Uzun süre kullandığım her aracımı öyle özlüyorum ki bazen, ayrıldığım hiçbir sevgilime duymadığım hislerle.

    İşin garip yanı, şimdiye kadar aldığım hiç bir araç beni üzmeden senelerce çalışmadı.

    Galiba emek verilen karşılıksız aşk en değerlisi.
  • 9 yıldır kullandığımız mazda 323ümüz satılık. Onla o kadar çok şey yaşadık ki her ne kadar eskisede artık anılarımız geçti içinde. Ama bundan 10 15 yıl sonra ne zaman maddi durumum o arabayı almaya yeterse gidip tekrar alıcam. İnşallah o zamana büyük bir kazası olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesmuru

    9 yıldır kullandığımız mazda 323ümüz satılık. Onla o kadar çok şey yaşadık ki her ne kadar eskisede artık anılarımız geçti içinde. Ama bundan 10 15 yıl sonra ne zaman maddi durumum o arabayı almaya yeterse gidip tekrar alıcam. İnşallah o zamana büyük bir kazası olmaz


    Tam olarak aynı hayal olmasa da, çocukluğumda yolda görüp hayallerimi süsleyen aracı yıllar sonra tesadüfen bulup keyifle kullanmıştım. Hatta ozamana kadar kazası olmayan çocukluk hayalimi tabiri yerindeyse ilk ben kirletip kapısını değiştirmiştim. Şimdiki sahibi perişan etmiş aracı hatta gördükçe sinirleniyorum.

    Umarım size de hayalinizi gerçekleştirmek nasip olur. İlk aşklar gerçekten çok değerli oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muccio

    Uzun süre kullandığım her aracımı öyle özlüyorum ki bazen, ayrıldığım hiçbir sevgilime duymadığım hislerle.

    İşin garip yanı, şimdiye kadar aldığım hiç bir araç beni üzmeden senelerce çalışmadı.

    Galiba emek verilen karşılıksız aşk en değerlisi.


    bende bir çok sevgilimden ayrılırken bu kadar üzülmemiştim vay be forumca dolmuşuz
  •  yıllarca kullandığı aracı satınca duygulanan var mı



    21 im kazada gidince üzülmüştüm sonradan sonraya çok daha arar oldum eski aracımızı.
  • Kardeşim'den büyük 92 model Hyundai Excel'i geçen sene kamyona arkadan çarptığımda arabanın haline acıyıp ağlamıştım.

    5 milyarlık arabaya 3 milyar masraf yapıp yeniden düzelttiren babama ilk başta şaşırdım ama şimdi iyiki de tedavi ettirmiş diyorum 92'den beri bizimle halen yollarda.

    Şu an 2011 focus'a biniyorum ama eski yadigarımızı aramıyor değilim.

    Yağını suyunu koy bas gaza.

    Ne sevgililer,ne şehirler,ne mezuniyetler gördü excel'imiz.

    Kardeşimin doğumuna onunla gitmiştik,şimdi'de üniversiteye bırakmaya gidiyoruz.Bu gidişle evlendirmeye de yadigarımızla gideriz.

    Ah bi dili olsa da konuşsa.

    Özledim excel'imizi.
  • Bana ait olduğu sürece severim, zaten sevmediğim arabayı almam. Ama satmam icap ederse gözümü kırpmadan satarım, arkasından da hiç üzülmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boz Yele -- 30 Temmuz 2011; 8:11:31 >
  • Efsane kasa corolla vardı bizde. Hep ilk sahibiydik. 97 den 3 ay oncesine kadar bizdeydi.
    Ama sattık. Üzüldüm beni hiç uzmemisti:)
    Umarım 120d de üzmez!!
  • Babam 2000 yılında c180 Mercedes'imizi sattığında çok üzülmüştüm,düşününce "keşke satmasaydık be,iyi arabaydı" diye içlenirim zaman zaman,hala daha iyisine binemediğimizden belkide.Birde 5 yaşında iken rahmetli dedemin sözde bana aldığı 190 Mercedes'i o kadar sahiplenmiştim ki,önümüzdeki kamyonun sıçrattığı taştan dolayı aracın sağ ön farı kırılmıştı,çocuk aklı işte,dakikalarca ağlamıştım.Şimdi konusu açılınca hala babama takılırım,ne vardı da o kamyonun dibine kadar girmiştin diye :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Araçlarımla bütünleşirim. Plakası, kokusu, aksesuarları, torpido düzeni, herşeyi beni yansıtır, obsesif-kompülsif titizlik, itina ve düzen merakı. Sileceklerden birisi diğerinden 5 mm yukarıda durduğu için sağa çekil düzeltmişliğim var. Herşey mükemmel olmalı, otomobilim hobim.

    Sattığım her aracı son bir defa öpmüş, okşamış, ona teşekkür etmiş ve yeni sahibine karşı beni mahcûb etmemesini istemişimdir. Şimdiye kadar da hiçkimse negatif geri besleme yapmadı, demek formülüm tuttu.


    Bazı açılardan birbirimize benziyoruz Taner Bey.
    En sattığımız araç "Karakız"ımız Honda EuroCivic idi.
    Yeni sahibi ben internete ilan verdikten bir gün sonra gelip kaparo bırakmış, haftaya almak üzere söz vermişti.

    Karakızımız tam da evimizin taşınma döneminde satılıyor olduğundan ötürü bir çok yardım etti. O kocaman bagajıyla masalar, sandalyeler, koltuklar, dolaplar ve raflar taşıdı. "ÖFF" bile demedi.
    Yeni sahibi kararlaştırdığımız gün geldi. Kızıma son bir bıcı bıcı yaptırdım, içini güzelce temizledim.
    Noter satışını yaptıktan sonra anahtarı verirken içim "cızz" etti. 11 sene olmuştu çünkü ilk kontağını çevireli...

    Yeni sahibi arabaya bindi, marşa basmadan evvel "ÇAAAT" diye sigarasını yaktı; burkuldum...

    Kafamı çevirip devam ettim, arkasından bakmaya dayanamadım...

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febr -- 30 Temmuz 2011; 12:24:05 >




  • sattığım Aracın üzerinde bir araç alıyorsam aksine sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foramencanalis

    Kardeşim'den büyük 92 model Hyundai Excel'i geçen sene kamyona arkadan çarptığımda arabanın haline acıyıp ağlamıştım.

    5 milyarlık arabaya 3 milyar masraf yapıp yeniden düzelttiren babama ilk başta şaşırdım ama şimdi iyiki de tedavi ettirmiş diyorum 92'den beri bizimle halen yollarda.

    Şu an 2011 focus'a biniyorum ama eski yadigarımızı aramıyor değilim.

    Yağını suyunu koy bas gaza.

    Ne sevgililer,ne şehirler,ne mezuniyetler gördü excel'imiz.

    Kardeşimin doğumuna onunla gitmiştik,şimdi'de üniversiteye bırakmaya gidiyoruz.Bu gidişle evlendirmeye de yadigarımızla gideriz.

    Ah bi dili olsa da konuşsa.

    Özledim excel'imizi.


    Bahsettiğiniz 92 Excel Hyundai'nin Hyundai olduğu yılların arabasıdır. Bizim ailede de satılmaya kıyamayan bir araçtır. Bir akraba yeni araç alınca diğerine bırakır o Excel'i. Hatta en son memlekete gittiğimde kilometresine bakmıştım. 97.000km'deydi. Direksiyonu döşemeleri pırıl pırıl. Yeni accentlerin onun kadar dayanıklı olacağını düşünmüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.