Şimdi Ara

Yıllar Sonra Ortaya Çıkan Borçlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, konu başlığından da anlayabileceğiniz üzere sorunum yıllar sonra ortaya çıkan Türk Telekom borçlarıyla ilgili.

    Bundan 8 sene önce evimizde kullanılan 2 farklı hat vardı (Fatura ayrıntılarına ulaşamadım ama sanırım birisi ADSL için). Başka bir adrese geçerken yeni bir hat almıştık ve hemen ardından hat sahibi olan babamın hastalık süreci başladı. Ardından da kendisini malesef kaybettik. Ne o süre içerisinde nede ardından geçen 8 YIL (evet koskoca 8 sene) boyunca hatların kapatılmadığından ve bu hatlardan dolayı borcumuz olduğunundan habersizdik taki önceki hafta tarafımıza icra kağıdı gelene kadar. Telekomun avukatıyla görüşmek için kendilerini aradım. Bir bayanla yaptığım görüşmede bu borcun (Bir fatura için 360 diğeri için 580 lira) anapara + avukatlık ücreti olduğunu söyledi. Faizlerin silindiğini ve kısa süre içinde ödememiz gerektiğini belirtti.

    Bende doğrusunu söylemek gerekirse benden birşey alamayacaklarını bilsemde babamın borçlu yatmaması için borcu ödemeye karar verdim ve Telekom bölge müdürlüğüne gittik. Orada borcu taksit taksit ödeyebileceğimizi söylediler ancak belli bir taksitlendirme planı çıkartmadılar. Bizde 4-5 taksitte bitsin diye düşünerek dün 150 Tl'lik bir ödeme yaptık. Bu sabah avukatlık bürosundan başka bir adam aradı ve neden böyle bir ödeme yaptığımızı, taksitlendirmeyle bu borcu ödeyemeceğimizi söyledi. Pazartesi borcun kalanını ödemezsek ödediğimiz paranında yanacağını belirtti ( Avukatlardan bu yüzden nefret ediyorum sürekli insanları korkutup, hergün arıyıp taciz ederek para almaya çalışıyorlar). Her neyse bende Telekom görevlilerinin borcu bu şekilde kapatabileceğimizi söylediğini belirttim. Mümkün olmadığını ordakilerin bizi yanlış bilgilendirdiğini, isim verirsem borcu ona ödeteceği gibi saçma öneriler öne sürdü. Bende parayı alan görevlinin sistemde gözükeceğini istiyorsa kendisiyle görüşebileceğini söyleyince çark edip pazartesi günü ödeme yapmam gerektiği tehdidine geri döndü.

    Borçla ilgili detaylı bilgi almak istediğimi söyledim. Ne kadarı ana para, ne kadarı faiz ve avukatlık ücreti diye sordum. Bana faizin silindiğini avukat olarak kendilerinin yalnızca %10 pay aldıklarını, gerisinin ana para olduğunu söyledi. Daha önce görüştüğüm bayanın vekalet ücretinden vs bahsettiğini söylediğimde onuda bilgisizlikle suçladı Peki böyle bir ana para ücreti nasıl olabilir dedim ? Malum aylık telefon faturası dediğiniz şey 20-30 TL bandında birşey ve birkaç ay ödeme yapılmadıysa kapatılması gerekli. Cevap olarak telekomun eskiden 10-12 ay boyunca telefonu açık tuttuğunu ve bu nedenle borç işlemeye devam ettiğini söyledi. 8 senedir nerdeydiniz dedim, belgeler bize yeni ulaştı dedi

    Gelelim işin en komik tarafına, eğer biz bahsettiğim 150 TL'lik ödemeyi yapmasaydık kendisinin indirim sağlayabileceğini ama şimdi ödeme yaptığımız için artık indirim yapamayacağını paranın hepsini pazartesi günü (26.11) de ödememiz gerektiğini söyledi. Nasıl yani ödeme yaptığımız için suçlu mu olduk dedim ? :D Artık indirim konusunda yardımcı olamıyoruz filan diye bana hiç inandırıcı gelmeyen bahanelerini sıralamaya devam etti.

    Sonuç olarak cumartesi sabahım sinir krizine girerek geçmiş oldu. Devletimiz her konuda olduğu gibi bunda da güçlünün tarafını tutacağı için hiçbir yere itiraz yapmayı düşünmüyorum. Ama parayı ödesem mi ödemesem mi doğrusu artık karar veremiyorum. Bu hırsızların yaptığı soyguna ses çıkartamamak beni en çok sinirlendiren nokta. İnternette kısa bir araştırma sonucu yıllardır aynı şekilde soyulan bir sürü kişiyle karşılaştım. Neyse, hiçbirinizin başına gelmemesi dileğiyle ...







  • İcra kağıdında dava/dosya numarası gibi bilgiler vardır. Adliyeye gidip bu bilgilerle dava dosyasına ulaşabilirsin, orada dosyayı incele. Masraflar (ödenmemiş fatura bedeli, faiz tutarı vs.) belirtilmiştir, fikir edinirsin. Ayrıca, fotokopisini alabilir misin bilmiyorum ama o dosyanın fotoğrafını çekip, bir başka avukata danışıp, fikir alabilirsin.

    Seni arayan avukatın alacağı tutar 100 TL civarı olsa gerek, detayları bilmiyorum ama "vekalet ücreti..." gibi bir tabir vardı bu tür olaylarda, o da 100 TL civarıydı. Tahminim bu yönde.

    Ekleme: Ödemeyi avukata mı yapacakmışsınız, bu konuda ne dedi? E-Devlet üzerinde bu borç veya adınıza açılan veya müdahil olduğunuz davaları görebilirsiniz. Yaklaşık 5 yıl önce benim de eski ödenmemiş faturalar nedeniyle avukata devredilen borcum için açılan dava e-devlette görünüyordu.

    Avukat sizin adınıza ödeme yapabilir, bu yasal bir şey ama sizi arayan avukatın pazartesi diye diretmesi şüphe uyandırmıyor değil doğrusu. Siz ana borcun ve varsa ek masrafların detayını öğrenin ilk başta, ona göre hareket edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 26 Kasım 2016; 21:23:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.