Şimdi Ara

Yıllar Önce Meslek Lisesi Seçerek Hata Yapmadığımı Gördüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Amerika ve Dünya genelinde yapılan araştırmalarda mühendislik dahil çoğu üniversite diplomasının ve bölümünün değerini yitireceği ortaya çıktı. Diplomalar değer kaybediyor ve üniversiteler bölümlerini kapatıyor.

İnsanlar okumaktan çok, meslek öğrenmeye yöneldiler. Bu sene YKS'ye katılım sayısının azalması da bunu gösteriyor. İnsanlar okullarını bırakıyor.

Peki ben neden ileride mühendislik istemekte inat ediyorum? Sebebi çok basit, bu işin kaymağı olacak. Yıllarca kendimi sektöre erken atmakla ve tecrübe kazanmakla meşgul ettim. Millet YKS başında ineklerken ben meslek öğrendim. Sunucu odalarından çıkmıyordum. Şu an meyvelerini topluyorum.

Maaşın az veya çok olması fark etmiyor, parayı önemli olan yönetebilmektir. 150.000 TL maaşta alsanız parayı yönetemiyor ve köşeye kaldıramıyorsanız o maaşın önemi asla yoktur. Çünkü tasarruf etmek imkansıza yakın bu enflasyonda.

10 Sene önce geleceği gördüm ve şu an o zaman düşündüğüm ne varsa gerçekleşiyor. Etrafta bu kadar üniversiteye talep varsa değersizleşecektir demiştim ve şu an siz bir işi yapacak usta bulamıyorsunuz ve Dünyanın parasını istiyorlar.

Anlatmak istediğim okumayın demek değil, fakat herkes okumaya yöneldi, kimse ince işleri yapacak beceriler geliştirmedi ve bugün basit tamir vs işlerini yapacak kimse kalmadığından o kadar fazla 4 yıllık ve yüksek lisans diplomalarının önemi azalıyor.

AkademikLinkyoutube
    ÜNİVERSİTELER KAPANACAK! | Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=27RQDChofNY

Şimdi herkes teknisyen ve tekniker olmak için çabalıyor. Düşük zekalı diyenlere duyurulur bunu 10 sene önceden gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Haziran 2025; 15:47:15 >

• Hayatımın en güzel verimli zamanları 1 sene İngilizce hazırlık sınıfı olan Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde geçti.

O zamanki okul müdürümüz sert ve otoriterdi. Sırf biz dersi asıp okuldan kaçmayalım diye okulun duvarlarını 3 metreye çıkarıp dikenli tel çektirmişti. Yetmedi kapıya bekçi koymuştu da her gelen bir yerini sallayarak içeri giremiyordu.

Tabi o zamanlar bu durumla dalga geçerdik ama seneler sonra müdürümüzün ne kadar isabetli kararlar verdiğini anladık…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı yönetmek konusunda haklısın 100k maas alan çok tanıdığım var ama saçma sapan yerlerde harcıyorlar, alkolik olan var, obez bir kızla çıkıp restoranlarda tüm parayı bitirenler var. Çok pinti de olmayacaksın ama gereksiz masraftan uzak duracaksın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.