Şimdi Ara

Yıldırımdan Korunmak İçin Faraday Kafesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıldırımdan Korunmak İçin Faraday Kafesi

    Yıldırımdan Korunmak İçin Faraday Kafesi
    Özellikle şehir hayatında binalar sürekli olarak yükselmekte adeta yüksek binaların yapılması konusunda İnşaat ve yapı sektöründe bir yarış yaşanmaktadır. Bununla beraber yüksek olan binaların statik hesaplamaları yapılmakta depreme karşı mukavemetinin sağlanması gibi önemli olan opsiyonlar da inşaat ve yapı firmaları tarafından takip edilmektedir. Ancak genellikle göz ardı edilmekte olan önemli meselelerden birisi de yıldırıma karşı binanın ve bina içindeki tüm canlıların korunmasıdır. Zira iklimsel faktörlerden dolayı yıldırım düşmesinde etkilenecek olan yüksek yapılar, su kuleleri, çeşitli direkler ve çok katlı olan binalar koruma altına alınmalıdır. Bu noktada devreye girmekte olan firmamız alternatif uygulamalarla beraber yıldırımlık üretimi yapmaktadır. Binanın tamamını muhafaza altına almakta olan faraday kafesi dediğimiz uygulamamız en modern çözümlerimizden birisidir.

    Faraday Kafesi Nedir ve Ne Zaman Kullanılır?
    Bütün yapı formatlarında devreye girmekte olan faraday kafesi binanın bütüncül olarak korunmasını temel almaktadır. Bundan dolayı pek çok aparatın, sistem unsurunun uygulanmasından dolayı diğer paratoner uygulamalarına göre daha pahalı olan faraday kafese efektif açıdan değerlendirildiğinde ise istenen sonucu kolaylıkla vermektedir. Tüm binayı koruyabilmek adına Faraday kafesinin imalatında yakalama uçları, binadan iniş iletkenleri ve topraklama ile ilgili olan bütün sistem ekipmanları devreye girmektedir. Böylece 3 unsurun temelinde yükselmekte olan faraday kafesi sistemi ile birlikte binadaki her türlü aparat unsur metal aksam çatı dönmeleri güneş panelleri ve daha pek çok detay koruma altına alınmaktadır. Bundan dolayı işçilik son derece hassas bir şekilde gerçekleştirilerek sıfır hata payıyla Faraday kafes üretimi yapabilmekteyiz.

    Faraday Kafesi Nasıl Kurulur?
    Müşterilerimiz kalıcı ve stabil olan çözümler istediklerinde faraday kafesi uygulamasına başvurulmaktadır. Faraday kafesi kurulumu öncesinde firmamızın teknik kadrosu bina ile alakalı bir fizibilite çalışması yapmaktadır. Özellikle topraklama konusunda hassas davranılmakta binada yer alan her türlü unsur atlanmadan Faraday kafesi kapsamına alınmaktadır. Yakalama uçları dünyada belirlenmiş olan standartlara göre ayarlamakta iniş iletkenleri de yine aynı standartlar kapsamında yerleştirilmektedir. Tüm uygulamaların neticesinde topraklama çözümleri de konuşlandırıldığında Faraday kafesi çalışmaya hazır vaziyette bulunmaktadır. Böylece çok süratli bir şekilde yıldırım deşarjını sağlamakta olan faraday kafesi ile siz ve teknolojik aletleriniz güven altına alınmaktadır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.