Şimdi Ara

Yılan hikâyesi devam ediyor: Huawei P50 yine ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yılan hikâyesi devam ediyor: Huawei P50 yine ertelendi



    Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle akıllı telefonların piyasaya sürülmesindeki zorlukları ısrarla reddediyor ancak P50 serisinin Şubat ayı için planlanan lansmanı henüz yapılamadı ve cihazların piyasaya sürülmesi yine ertelendi. Şirketin açıkladığı yeni takvim ise Eylül ayını gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Android'den, HarmonyOS'a geçişte sorunlar yaşanıyor: Huawei çözümü açıkladı



    Huawei için yeni akıllı telefonlarının piyasaya sürülmesiyle ilgili tam ölçekli sorunlar, şirketin gelecekteki akıllı telefon modellerinde kullanmak üzere işlemci satın alma zorlukları yaşamaya başladığı 2020 sonbaharında başladı diyebiliriz. Şirketin açıklamalarına göre, bir sonraki amiral gemisi akıllı telefon serisi P50'nin Şubat ayında piyasaya sürülmesi gerekiyordu.



    Yılan hikâyesi devam ediyor: Huawei P50 yine ertelendi



    Kamera özellikleri fark yaratacak



    Ancak sayısız söylenti ve sızıntının aksine Huawei P50 serisi amiral gemileri zamanında çıkmadı. Bu gelişmenin ardından şirket sunumu birkaç kez erteledi ve son açıklama "kesinlikle yaz aylarında yayınlayacağız" (Temmuz) şeklindeydi. Ancak son sızıntılara bakılırsa akıllı telefonların lansmanı Eylül ayına ertelenmiş durumda.



    Ön verilere göre akıllı telefonun ana kamerası Leica uzmanlarının katılımıyla üretilecek ve kamera sensörleri halka şeklindeki iki büyük blokta yer alıyor. Şayet piyasaya sürülebilirse, Huawei P50 serisindeki amiral gemisi modellerin DxOMark'ın en iyi kameralı telefonları arasında zirveye çıkmaları bekleniyor.



    Akıllı telefonlarla ilgili diğer ayrıntılar arasında Kirin 9000 serisi işlemciler kullanılacağı, Android uygulamalarını destekleyen HarmonyOS işletim sistemini çalıştıracağı ve kesinlikle Google hizmetlerinin olmayacağı yer alıyor.




    Kaynak:https://www.gizchina.com/2021/06/14/huawei-p50-series-smartphones-coming-before-september/







  • Yalan hikayesi olmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle yaklasmayin bunlarin telefonuna felan git xiaomi al baska marka al ama bu lanet markaya bulasma ekran desen berbat tel tel degil kalorifer petegi 10 dk oyna kışın evi isitir ekran kalitesi ram islemci ne varsa berbat otesi

  • Kameralar cam seramik ocak gibi maşallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Dayicim Xiaomi cokmu güzel sanki telefon full reklam dolu keşke iade alsalarda kurtulsam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Her türlü markanın telefonunu kullandım ve içlerinde en sağlam olanı Huawei oldu hep.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    5 yıldır p9 lite kullanıyorum.. 16 gb olması dışında hiç bir sorunum olmadı, oyunda oynadım nette de gezdim.. ne bir ısınma ne bir donma ne bir bozulma ...


    Abd taş koymasaydı telefon piyasası alt-üst edeceklerdi..



    ama gel gör ki yeni çıkan bir işletim sistemine para vermem.. windows phone ile bunu acı bir şekilde tecrübe ettim.. çok harika telefondu winPhone ama yazılım olmayınca çöp !

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam Harmony OS monolitik kernel kullanmıyor android gibi iOS gibi.

    3 farklı yapıdan söz ediyoruz,

    Multi-kernel design (Linux kernel, HarmonyOS microkernel, or LiteOS), yani Android uygulamaları ilk aşamada desteklenir yapıda. Zaten böyle olmasa sıfırdan başlanırsa Windows Phone ile aynı kaderi yaşardı.

    Nasıl ki Apple Rosetta adında donanım değişikliklerinde uyumluluk sağlanması için emülatörler kullanıyorsa Harmony de aynı mantıkta ilerliyor. Sadece buradaki fark donanım tam anlamıyla değişmiyor, öte yandan desteklenen donanım sayısı katlanıyor. Burada da Google'ın geliştirmeye devam ettiği Fuschia ile kendi kerneli üzerindeki çalışmaları hatırlatıyor.

    Yani Harmony bir iOS ve Android rakibi değil. Tam olarak tüm işletim sistemlerinin rakibi. Yani Harmony demek (Apple Carplay+ iOS+TvOS+macOS+iPadOS) veya (Android Auto+Android TV+Android Wear+ChromeOS+Android).

    Yani Harmony esnek bir kullanım alanına sahip, her cihaz için ayrı işletim sistemi kullanılmasının önüne geçiyor. Şu an Android uygulamalarını desteklemesinden bunu anlayabilirsiniz. Eğer geliştiriciler uygulamalarını android emülatörü yardımıyla değil de tam olarak HarmonyOS'e entegre ederek mağazaya yüklerse asıl potansiyeli gözlerimizle göreceğiz.

    Bir de şunu ekleyelim Kirin 9000 evet oldukça güçlü fakat emülatör Android 10 tabanlı, yani Android 10 tabanlı bir emülatör bile saf Android 12 performansını geçebiliyor.

    Bu arada bunun olacağı baştan belliydi, Apple'dan ziyade Microsoft ile Google'ın yıllardır uğraştığı geliştirmeyi Huawei 2 yılda tamamlamak üzere. Apple bile Mac ile TV'yi, Car ile saati, Mac ile iPad'i hem donanım hem yazılım olarak birbirine yaklaştırarak aynı yolda fakat uzun bir süreç içerisine girdiğini gösterdi.

    Huawei'nin önü oldukça açık, Meizu destekleyecek deniyor Harmony cihazları. Eğer Harmony bu süreçte diğer Çin menşeili üreticilerin ilgisini çekerse ki bu ortak paylaşım platformu ve ortak hızlı şarj standartı vs ile BBK Honor Huawei Xiaomi Zte ortaklığından görüyoruz ki oldukça mümkün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Bakalım vadedilenler gerçekleşecek mi ? umarım sizin dediğiniz gibi olur. Bu donanım rekabetini yazılım tarafında ateşlendirir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.