Şimdi Ara

'Yıl sonunda zarar, Osmangazi köprüsünün maliyetini geçecek' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
606
Cevap
6
Favori
26.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amatör işletmeciler gibi hesap yaparsan Bağdat'tan doner...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • operadakises O kullanıcısına yanıt
    Felaket tellalı öyle mi ! Güzel kardeşim ekonomiyi yakından takip ederim. Bir çok parite üstünde yatırımda yaparım kibu özellikle ham petroldür. Yalnız konuşurken biraz düşünmeni tavsiye ederim. Ben rakamlarla konuşurum! İşsizlik yüzdesini önce bir aç ve eski yıllarla karşılaştır. Sonra alınan ötv oranlarını ve alınan vergilerin eski yıllara göre artışını karşılaştır. En basitinden şu 2017 yılında geldiğimiz noktada iyi bir şey olduğunu göremiyoruz! Borsayı boşver kardeş! Bana somut gel balonda çok yer kaplar. Ama iğneyi görenekadar ! Doları söyle bana. Euroyu söyle bana. Poundu söyle bana. Ülkenin içinde ürettiğin şeyleri söyle bana. Kendi imalatını yapıp dışarı sattığın ve kazandığın ürünleri söyle! Yap işlet devret ile bu işleri sadece vade olarak ertelersin. Günü kurtarırsın. Aman keyfimiz kaçmasın diyip. Bugunu iyi geçirirsin! Ama bunlar sana daha kötü olarak geri dönücek! Şuanda o söylediğin 2007 krizinden daha beter bi halde olduğumuzu fakat bize güllük gülistanlık gösterilmesinden dolayı sen ve senin gibiler bunu anlayamayacak!



    İş artık öyle bir noktaya gelicek ki. Elindeki paraların samandan farkı kalmayacak! Biz bunu istemiyoruz! Fakat gözünü açmadıkça bunu yaşaman olasıdır! Sen kasırganın rüzgarını uzaktan anlamazsan gün gelir o kasırganın içinde savrulur durursun! Bana boş şeylerle gelme kanıtlarla gel! Bana bu köprülerin kâr yaptığını gösterir maddelerle gel! Bana bu sözleşmelerin uzun yıllar boyunca böyle gitmeyeceğine dair kanıtlarla gel! YOKSA BANA GELME!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Valla bilader senin kadar boş bi insan görmemiştim iyi oldu gordugum. Parti muhabbeti yaptigimi nerde gördün acaba büyük merak konusu. Sana tavsiyem beynini kullan azda okuduğunu falan anla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu köprüyü devlet kendi başına direk parayı vererek yapacak şirkete kendisi alamaz miydi?

    Veya Türk bir şirkete yaptıramaz miydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krayt_dragon

    A haber muhabirliği yapmiyorum ortada olan bir gerçeği söylüyorum. Boğaz köprüsü kaç yıldır orada, bu köprü ilerde yok mu olacak hizmete devam mı edecek sen onca bunu düşün belki kafan alır ileriye yatırım yapmak ne demek.

    Adamlar ortada olan rakamları yazıyor, sen gerçeği söylüyorum deyip bu rakam böyle kalmaz deyip umut tacirliği yapıyorsun başka bir şey değil.
  • Türkçe yazmayı bilmeyen başbakanımız, sahte diploması olan Cumhurbaşkanımız var . Matematikten anlamalarını mı bekliyordunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    Yandaş ihya filan olmuyor hep muhalefet bos sözü bunlar.



    O yandaş dediğiniz insanlar kendi ceplerinden para oduyor çogu zaman zekat olarak goruyorlar. Kimseye soylemiyor allah ile kul arasinda diyorlar.

    Ulkemiz her gecen gun avrupa ve abd ye tokati basiyorsa, her yil buyume rekoru kiriyor ise is adamlarimiz sayesi de unutmayin


    Ne mubarek insanlardir onlar, halk ve demokrasi icin para kaybetmeyi goze almis insanlardir. Allah hepsine daha fazlasibi nasip eylesin

    Bu mesaj bir zirvedir. Daha ötesi yoktur. Muhteşemsiniz.




  • Şimdi öncelikle Yalçın Bayer'in geçen seneki köşe yazısını buraya bir ekleyelim.http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/osmangazi-koprusu-gercegi-40130805

    Daha sonra biz de kendi hesabımızı bir yapalım.

    Günlük geçiş garantisi olan şey aslıda 40.000 aracın yıl sonunda oluşturduğu toplam rakam. Yani devlet her gün sonunda şirkete ödeme yapmıyor. 40.000*365=14.600.000 yıllık toplam araç geçiş garantisi var. Yıl sonu bu rakamın altında kalırsa eksik kalan kısım 35$*araç sayısı kadar şirkete ödeme yapılıyor.

    Bu yılbaşından itibaren günlük ortalama 14.000 araç bu köprüyü kullanmış. Yani yıla vurursak 14.000*365=5.110.000 araç yapıyor. Bu da 9.490.000 araçlık geçiş ücretinin devletin kasasından şirkete ödenmesi demek. Bunu rakama vurursak 9.490.000*35=332.150.000$ kadar bir paranın devlet kasasından şirkete ödenmesi demek.

    Artı olarak atlanılan başka bir mevzu var. İhale şartnamesinde 35$ olan geçiş ücreti köprü ilk açıldığında kimsenin köprüyü kullanmaması sonucu 2 kere indirime gitti. Ve bu indirimi devletle şirket anlaşmadıysa (ki ben şirket olsam kesinlikle şartnamedeki rakamı alırım) devlet cebinden karşılıyor. Şirket alacağından vazgeçmedi .Yani şu an 65 lira olan geçiş ücreti bugünkü dolar kurundan hesapladığımızda 18.50$ yapıyor. Aradaki var 16.50$. Bu rakamı yıllık garanti verilen toplam araç sayısıyla çarpalım. 14.600.000*16.50=240.900.000$. Bu rakamı devletin eksik kalan araç sayısı için ödeyeceği rakama eklersek yaklaşık 573.000.000$ gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Devlet, araç sayısı bu ortalamayla giderse her sene şirkete bu kadar ek ücret ödeyecek.

    Bu yaptığımız kabaca bir hesaptır ama tamamen açıklanan resmi rakamlar üzerinden hesaplanmıştır. Evet otoyolun kalan kısmının çok daha fazla maliyeti vardır. Bu 5 milyar dolar gibi bir değerdir. Ama otoyolun her kısmına parçalara bölerek günlük araç garantisi yine devlet tarafından verilmiştir. Bu rakamları da araştırıp bulabilirsiniz. Bunun hesabını tek tek burada yapıp daha fazla kafa şişirmeyelim.

    Sadece köprü için yapılan hesap yukarıdadır. Maliyet de ilk başta paylaştığım köşe yazarının içeriğinde mevcuttur. Başka kanallardan da araştırabilirsiniz. Ben bu yaptığım hesap kitabın üstüne yorum yapmıyor. Takdiri size bırakıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    ne saçmaliyon la ?? 2-3 sene sonra nasıl uygun gelecek?

    2023 gelince Lozan bitecek, ekmek arası bor, yanına ayran arka fonda mehter hayaller büyük.
  • işin içinden biri olarak söylüyorum avrasyanın farkı azalıyor, garanti 65 bin başlarda azdı şimdi 55binlerde gün geçtikçe artıyor, 65i geçerse ise artan fark devletin
  • işin içinden biri olarak söylüyorum Avrasyanın farkı azalıyor, garanti 65 bin başlarda azdı şimdi 55binlerde gün geçtikçe artıyor, 65i geçerse ise artan fark devletin
    Yavuzda da fark kapanır
  • eyavrucu E kullanıcısına yanıt
    Sana tek bir soru soruyorum,dış borcu yazar mısın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işin içinden biri olarak söylüyorum Avrasyanın farkı azalıyor, garanti 65 bin, başlarda azdı şimdi 55binlerde, gün geçtikçe artıyor, 65i geçerse ise artan fark devletin.
    Yavuzda da fark kapanır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moustapha129

    işin içinden biri olarak söylüyorum avrasyanın farkı azalıyor, garanti 65 bin başlarda azdı şimdi 55binlerde gün geçtikçe artıyor, 65i geçerse ise artan fark devletin

    Hangi ilcenin genclik kolu kardes?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayJupiter -- 2 Temmuz 2017; 0:27:29 >
  • Zaten bir takım zevatta kafa olsa bu rezilliklerden oy verdikleri için kendilerinin de sorumlu olduklarını, bu yüzden hesap sorma yükümlülüğünün de başta kendilerinde olduğunu bilirler. Ama nerdeee...
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Rantın adı zekat olmuş:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulen asgari ucretle geciniyordur hala gelmis cebinden köprü için bir yandaşa giden paraları savunuyor canla başla...
    10 sene sonra kar eder gelir artar diyor...La olm sen hangi boyutta yasiyorsun ? Bonzai cimisin ?

    15 senelik akp iktidarinda hangi gelirin artti be şapşal insan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • günlük 40.000 araç garantisi vermiş haramzedeler. işin kötüsü bu zararı cebimizden ödememiz.
    keşke sadece akp'ye kayıtlı olanlar ödeseler ...
  • Kardan zarardir o .Direk zarar olsa duramazsin



    Not: Benim paramla yapilan kopruden yne parayla gecmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.