Şimdi Ara

Yıl Sonu Kampanyaları ve İkinci El Piyasası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar düşüncelerimizi almak istediğim için böyle bir konu açma gereği duydum...

Araçların, artık trafiğe çıktığı yılın tarihi model yılı kabul edilmesi sebebiyle firmalar her yılın son çeyreğinde (ekim/kasım/aralık) düzenlediği kampanyaları düzenlerler mi? Yoksa bu kampanyalar yeni yıla sarkar ve Ocak/şubat ayları için mi iyi kampanyalar olur?

yoksa yeni yıl sebebiyle zam yapıp sonra kampanya adında bir şeyler mi yaparlar ?

Ve bu durumda ikinci el piyasanın "bahsedilen" durgunluğun geçmesi ve dengeye gelmesi nasıl olur?

Yada yeni yılın gelmesi ile olacak kampanyalar ikinci el piyasasında bahsedilen durgunluğunu arttırır mı?

Sıfır yada ikinci el araç alacaklara yardımcı olmak ve düşüncelerinizi almak istedim...

Teşekkürler...

bunlar haricinde dolar-avro düşmedikçe, kriz gelip ötv düşürülmedikçe çok bi indirim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 9 Eylül 2012; 8:16:32 >
  • Yilsonu indirimleri aralik ayina toplanir ve daha fazla olur, ikinci el duser, yilbasiyla beraber zamlar gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılsonunda fiyatların düşeceğini zannetmiyorum Geçen yıla kadar olan sistemde yılbaşına yakın zamanda bir sonraki yılın adı yazıyordu ruhsatta Bu yıl ise yılbaşında hatta yeni yılın ilk haftalarında bile bir önceki yılın modeli yazacak Doğal olarak alıcılar 0 km ama sanki 1 yaşındaymış gibi görünen araçları fiyatları çok makul olmadıkça almayacaktır Örneğin ben geçen yıl ağustos ayında 2011 model 0 km golf almıştım Ben alırken 2012 modellerde satıştaydı 2012 model yılı araç 39.000 tl den satılırken ben 37.000 tl den almıştım Daha sonra 2.000 tl bile beni memnun etmemişti Sebebi ise araç zaten alınır alınmaz 1 yaşında gibi oldu Eğer kanun değişmese şu anda 2013 ler piyasaya çıkmış olsaydı benim aracım 1 yıllık olmasına rağmen 3 yıllık gibi algılanacaktı ki zaten satarken de her arayan 2012 modelleri örnek gösterdi

Ayrıca bazı markalar zaten birkaç aylık siparişler alıyor Örneğin vw de indirim sadece önceden sipariş verip alma aşamasında olanları etkiliyor İndirim oldu diye bayiye gidenler araç olmadığını görüyor Bu durumda yılsonu indirimleri olacağını olsa da ciddi rakamlar olacağını düşünmüyorum Herkesin aklında kota doldurma meselesi var ve hemen hemen her marka kotasını yılsonuna kadar çoktan dolduruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.