Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungle2018 -- 20 Haziran 2019; 17:44:9 > |
Sınavın zeka ile alakası olduğunu gördüğüm sayılı milletlerdeniz maalesef
|
Hocam siz ozel tipta degil miydiniz?
|
en üstte en zekiler genellikle boun bilkent odtuyu dolduruyor
![]() |
tıp kazanacak puan alamayıp tıpa laf edenler siz var ya tıp gelse havalara uçacak cinstesiniz
![]() ![]() ![]() |
Sınavın zeka ile her konuda yakın ilişkisi var. VE DÜNYA ÜLKELERİNİN ÇOĞUNLUĞUNDA BÖYLE, OLMAYANLARDA İSE PARASI OLAN OKUYOR.
1.si Zeki olan adam ülkesinin sisteminin nasıl işlediğini ve çözer. 2.si Bunu görüp buna göre hazırlanır ve çalışır. 3.sü işleyen demi ışıldar, beynine öğütecek bir şey koymazsan kendini öğütür durur. İnsan zekasını yeni şeyler öğrenerek doldurur. 4.sü Bunu defalarca yaşadım ilk 10binde derece yapmış ortalama bir insanla, daha geride ki kişilerin analitik düşünme, acil kriz yönetimi, algılama, bağdaşıklık ve bağlaşıklık kurma yetenekleri arasında ciddi fark var. 5.si bu bölümler uzun süren gayretin çabanın sonucu kazanılıyor. Dersin başına oturup sabretmek hatalarını görüp düzeltmek bile zeka belirtisidir. 6.sı sizin gibi konuşanların çoğu seneler geçtikten sonra "Şimdi ki aklım olsa, ODTÜ de mühendislik, Hacettepe de Tıp, AÜ de hukuk okurdum." ve/veya "Ben küçükken çok zekiydim ama çalışmadım yoksa Doktor/Hakim/Mühendis olurdum." tarzı diyaloglar kuruyor. BUNUN MALESEFLİK BİR DURUMU YOK. AKSİNE BU MESLEKLERİ EMEK VE ÇABA KARŞILIĞI KAZANABİLMEK DAHA GÜZEL, ÇABALAYIP EMEK VERMEYECEK ADAM BU BÖLÜMLERİ OKUYAMASIN. CANIMIZI EMANET EDİYORUZ. EMEĞİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMEYEN HİÇBİR ŞEYİ BİLMEZ. 7.si sizin gibi düşünen kitlenin %99 u, emek vermeyip yatanlardan sonra neden ilk 15binde derece yapamadım diye düşünenlerden oluşuyor. |
hocam bildiğin sallamışsın. 40 bin dolar aylık maaşı NAH verirler kusura bakma ama. ortalama bir doktorsan 6-7 bin felan. biraz destekli salla lütfen 40 bin nedir
|
Gençler sakın tıpı parası için tercih etmeyin. Tıp fakültesi puanı yapmış biri zaten iyi mühendisliklere girer. Top tier okullarda mühendislik okuyun. En geç 30 yaşında doktor kadar para kazanacaksınız zaten. Doktor dediğin adam da hayata hemen hemen o yaşlarda başlıyor zaten. Hasta insanla uğraşmak dünyanın en zor işi. Eğer ilginiz mühendislik yönündeyse sakın ama sakın para için tıp yazmayın.
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juncker -- 20 Haziran 2019; 21:21:58 > |
|