Şimdi Ara

ygs yetiştirme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. Oldum olası hep etrafımdakilerden daha yavaş test çözerim. Böyle sakin sakin. Işlem yapmak yerine uzun uzun bakarım mesela. Başımı kasırım kalemle oynarım v.b insanlar tempolu bir şekilde test çözerken ben bir soru çözerim kontrol ederim tık atarım falan yavaşım yani. Hiç bi zaman da böyle şakir şakır test çözme huyum olmadı. Ders çalıştim diyorsam konu çalışmış sonundaki testleri çözmüşümdür. Ilkokulda da böyleydi deneme sınavlarında millet benden bi saat evvel bitirirdi. Ama aynı netleri yapardık. Ancak liseye kadar hiç bi sorun yaşamadım bu konuyla ilgili. Şimdi ise büyük bir problem haline dönüştü. Her ygs denemesinde bi şok geçiriyorum. Sona fen ve sos kaldığında yarim saatim kalıyor. Yani seksen soruyu otuz dakikada çözüyorum. Böyle elim ayağıma dolanıyor artık telaştan. 11. Sınıf boyunca haftada iki ygs olduk. Ve bana hiç bir hız kazandırmadı bunlar. Sınıf arkadaşlarım ise neredeyse yarim saat önce bitiriyor. Tuvalete falan bile gidiyorlar. Halbuki ben tuvalete gitsem bi ders boş kalır. Neyse sınıfımız genel olarak 110 ile 140 arasında yapıyodu ben de öyleydim sonuç olarak bir fark olmuyor nette. Ancak söyle bir korkum var ki. Ben sbsde de son anda bitirdim. Ve 100 soru 120 dk olmasına rağmen. Şimdi gerçek ygsde yetiştirememekten çok korkuyorum. Heyecan ve telaş olursa yetiştirme korkusu ile birleşince son yarim saat kafam durabilir. Benimle aynı dertten muzdarip olup çare bulanlardan mezunlardan tavsiyeler lütfen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yavaş okumak konsantrasyonu bozar. Yaygın olan yanlış bi düşünce işte yavaş okursam daha iyi anlarım filan diye de öyle değil. Ne kadar yavaş okursan zihnin o kadar dağılır hızlı hızlı oku geç. Türkçe'de bi 10-20 dk etkisi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakulta SS

yavaş okumak konsantrasyonu bozar. Yaygın olan yanlış bi düşünce işte yavaş okursam daha iyi anlarım filan diye de öyle değil. Ne kadar yavaş okursan zihnin o kadar dağılır hızlı hızlı oku geç. Türkçe'de bi 10-20 dk etkisi olur

turkceyi 40 dakikadan aza yapamıyorum. O çok sorun değil de mat en az bir saatimi alıyo yine de bitmiyo.

Orijinalden alıntı: *sedefkar*

quote:

Orijinalden alıntı: Sakulta SS

yavaş okumak konsantrasyonu bozar. Yaygın olan yanlış bi düşünce işte yavaş okursam daha iyi anlarım filan diye de öyle değil. Ne kadar yavaş okursan zihnin o kadar dağılır hızlı hızlı oku geç. Türkçe'de bi 10-20 dk etkisi olur

turkceyi 40 dakikadan aza yapamıyorum. O çok sorun değil de mat en az bir saatimi alıyo yine de bitmiyo.

konuya tam hakim olamadığından bence. ben de çalışmazsam matematik zamanı mı alıyor ama hakim olursan konuya tam anlamıyla, vakitli çözersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.