Şimdi Ara

YGS'e Giricek Kardeşlerime Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler malum YGS'e 1 hafta kaldı . Ben de daha önce bunu tecrübe etmiş bir kardeşiniz olarak size birkaç tavsiyede bulunuyum .
    1) Öncelikle herkesin dediği gibi sınav mekanınızı önceden görün . Sıranızı kontrol edin (sallanıyo olur , kırık olur vs.). Problem varsa kurumun idaresiyle görüşün düzelttirin. Ayrıca sınav günü ulaşım planı çok önemli. En az 30 dk önce orada olmalısınız . Buna göre bir plan yapın . Çünkü bazı arkadaşlar sülalecek geliyor sınava , ortalık ana baba günü. Bunu göz önnde bulundurun .

    2) Sınav haftası biyolojik saatinizi ayarlamak çok önemli . Örneğin: Son 1 hafta 11 de yatın , 7 de kalkın , kahvaltınızı yapın , tuvalete girin ( bu çok önemli) ve öğleden sonraya kadar tutun kendinizi tuvalete girmeyin. [Beyler burası çok önemli biraz daha açacam bu konuyu.Sınavda insanlar heyacanlar doğal olarak . Sempatik sistem dervreye girer . Kan basıncınız ve dolaşım hızınız artar . Doğal olrak birim zamanda daha fazla kan süzülür , daha fazla idrar üretilir . Biz idrarı mesanemizde depolarız . Bunun çıkışında kaslar vardır . Amaç bunların dayanıklılığı artırmak . İrademizi güçlendirmek. Çoğu insanın sınavda tuvaleti gelir . Bu doğaldır . Dediğim gibi heyecan yapmak bu durumu hızlandıryor. Biz buna bir nevi antremanla dayanıklı hale geliyoruz.]

    3)Bir de olayın psikolojik yanı var . Böyle heyecanlı arkadaşlar falan varsa dikkat etsin. Sınav yaklaştıkça hiçbir şey biliyomuşunuz gibi gelir . Sanki 100 lerce eksik var gibi. Takmayın bu içsesinizi. Kendinizi telkin edin . a) Bu sınav dünanın sonu değil . b) ben çalıştım gerisi Allah'a kalmış c)Aşırı heyecan benim düşmanım ( aşırı diyorum bakın dikkat edin. ne hiç olmuyacak ne de fazla olacak.kararında olsun .sizi ayık tutar.)

    4) cuma akşama dğru kapatın kitapları . Varsa şöyle ufak tefek ezber şeyleri ona bakın . Cumartesi günü şöyle dağa , bayıra vurdurun . Sıkıntınızı atın . Stres kalmasın . Relax olun .

    5) Bu sınav hayatınızın en önemli sınavı gibi davranırsanız , hataya düşersizniz. Normal bir denemeye girer bi davranın. Yok türbe türbe gezmeler, annenizin gelip gidip ağzınıza okunmuş ıvır zıvır sokması flan bunlar adamı strese sokar. Nazikçe uyarın etrafındakilerinizi. Bu normal bir sınav , ne diye strese sokuyonuz beni diyin.

    6) Sınav sabahı açın Kuran-ı Kerim( biliyosanız ve inanıyosanız ) biraz okuyun . Rahatlatır sizi. Dua edin . "Ya Rabbim ben aylarca çalıştım sen emeğimi zayi etme" diyin. ( Eğer inancınız varsa yani , normal zamanda din le alakanız yoksa , sınav zamanı da sofi kesilmeyin yani[;). Bunları kendim yaptığım için diyorum . Yanlış anlamayın.]

    7) Annenize bir kahve yaptırın . Sert olsun .Kafein uykuyu açar , beyni uyarır . İyi gelir .

    8) Son olrakta sınava sülalecek gitmeyin . Bu kesinlikle zararlıdır. Adamı strese sokarlar . Eğer heyecan yapmıyorlarsa alın max 2 kişi ( anne - baba ) öyle gidin. Kiminin anası babası daha heyecanldırı . Ayılır bayılır böyle. Öyle ise tek gidin . Kocaman adamsınız . Bırakın onlar evde ayılsın bayılsın . Sizin sakin olmanız lazım . Ama ben babanızla tek gitmenizi tavsiye ederim . Çünkü baba adama güven verir, sakin tutar .


    Şimdilik bu kadar beyler .Hatamız varsa affola .Her türlü sorusunuzu cevaplamaya çalışırım . Herkese başarılar .

    Edit: Kardeşler yazmayı unutmuşum . Sınavdan 2-3 gün önceden itibaren yediğinize içtiğinize aman dikkat edin . Yağlı , mideyi bozacak , cır cır yapacak şeylerden kaçının . ( Kayısı , aşırı meyve suyu , sucuk vb. ağır yiyecekler , çiğ köfte , dondurma vb. soğuk gıdalar )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.Kensei -- 15 Mart 2014; 13:50:52 >







  • Güzel anlatmışsın hocam eline sağlık.
  • Bişey değil . Şu zamanlar desteğe ihtiyacınız var . O zamanda büyüklerimiz bizze yardım etti . Sıra da bizde
  • kahve bağırsakları çalıştırır bilmem anlatabildim mi.:D saol kardes bu arada
  • Galatasaray101o10 kullanıcısına yanıt
    Bir fincan türk kahvesinden bişey olmaz kardeş .

    Edir: Daha önce dedğim gibi sempatik etki sayesinde bağırsak hareketleri baskılanır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.Kensei -- 15 Mart 2014; 14:04:50 >
  • Arkadaş neredeyse herşeyi çok güzel izah etmiş.Ben de iki sene üst üste YGS'ye giren biri olarak bir iki şey söyleyeyim.Öncelikle birçoğunuzun başına gelme ihtimali bulunan sınav gecesi uyuyamama sorunu sizi kesinlikle endişelendirmesin.Ben geçen seneki sınav öncesi stresten ateşlenip neredeyse sabaha kadar uyuyamamıştım.Aynı zamanda yine strese bağlı ishal olmuştum.Ama sınava girdiğinizde herşey çok değişik oluyor.Ne uyku kalıyor,ne de bağırsaklarda bir hareketlilik Öyle bir zaman dilimi ki dünyayla bağlarınızı koparıyorsunuz.Sağda solda olanları duymuyorsunuz ve kendi olumsuz durumlarınız da sizi etkilemiyor.Sınavdan önce bu tür durumlar ister istemez başınıza gelebilir(tabi umarım gelmez ama) eğer gelirse sakın endişelenmeyin.Aklınız sadece sınavda olsun.En önemli şey bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cumartesi günü full tekrar yapmayı planlıyorum, bence yararlı olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novarolife -- 15 Mart 2014; 14:06:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav sabahı kahve içsem mi diye düşünüyorum ama bazen kahve bende kalp çarpıntısı yapıyor.Kararsızım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    Bak işte . Benim de başıma geldi o olay ama arkadaşlar etkilenmesin diye anlatmadım . Dur anlatıyım .
    Sınav gecesi her şey normal . Alışmışım erken yatmaya . 11 de uykum geldi . Yattım . Sonra dön Allah dön saat oldu 12:30 . Uykum kaçtı . Saat 1 -2 derken benim sinirler feci boşaldı . Başladım sinirden ağlamaya . "Yarın sınava gircem . Cok önemli . Ben bittim . Söyle böyle (mallığa bak ya ) . Anam da biliyo benim stresli olduğumu 15 dk bir geliyo napıyo diyo kapıdan bakıyo bana . Bir gördü beni !!! Aklımı kaçırdım sanmış. Ben kalktım tekmeliyom her yeri . Küfürler , bağırış , çağırış . " Lan yarın sınavım var . Niye uykum kaçıyo lan benimmm. Hep benim başıma gelirrrrr." . Anamda korktu oda ağlıyo . Oturduk 1 saat ağladı neredeyse . Ben öldüm bttim tabi. 5 gibi uyudum . 7 de tekrar kalktım . Başım çatlıyacak . Hap map , kahve falan derken . Sınava bir girdim . ohhh mis . Ne uyku kalıyo , ne baş ağrısı . Yaptım , çıktım . Arabayla gidiyoz . Lan kafamı doğrultamıyom .Hemen yattım zıbardım .

    Kısaca : Gençler ne olursa olsun . Sınav heyecanı , konsantrasyonla bişey kalmıyo. 2 saat uyudum o akşam .Çok şükür sorun olmadı .

    Not: 21 yıllık hayatımın en kötü gecesi kesinlikle ygs öncesi akşamdı . Hatrlamak bile istemiyom .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novarolife

    cumartesi günü full tekrar yapmayı planlıyorum, bence yararlı olur ?

    Son zamalnlarda beyni çok yararsın , kafan karışır .Her şey birbirine girer . Yapacaksan çok az , öneml şeylere bak .Kesinlikle full gün çalışma .
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Kardeş öyle bi sorunun varsa bence içme . Sonucunda kahfe farz değil . Heyecanla birlikte kalp çarpıntın sıkıntı yapabilir . Mühim olan sakin olmak .
  • Mart ayına kadar 12de yatıp sabah zamanında kalkıyordum, mart geldi tam sınav ayına girdik ben geceleri uyumak istememeye başladım 2-3-4e kadar oturuyorum. Yok mu hocam buna bir çözüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoN3

    Mart ayına kadar 12de yatıp sabah zamanında kalkıyordum, mart geldi tam sınav ayına girdik ben geceleri uyumak istememeye başladım 2-3-4e kadar oturuyorum. Yok mu hocam buna bir çözüm

    Kardeş birkaç şey deneyebilirisin. Bir gün uykunu alma . Mesela ya çok erken kalk ya da hiç uyuma . Akşam olunca zaten uykun mecbur gelecek . o gün erken yat . Devamı gelir.
    Bir de yatmadan yoğurt , süt , ayran gibi laktik asit içeren yiyecekler tüket .Uyku getirir.

    Baktın düzene sokamadın . Uykusuz girdin sınava. Hiçbir şey olmaz merak etme .Sınavda ayılırsın . Mühim olan mesela telaş, stres yapmamak .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.Kensei

    quote:

    Orijinalden alıntı: NoN3

    Mart ayına kadar 12de yatıp sabah zamanında kalkıyordum, mart geldi tam sınav ayına girdik ben geceleri uyumak istememeye başladım 2-3-4e kadar oturuyorum. Yok mu hocam buna bir çözüm

    Kardeş birkaç şey deneyebilirisin. Bir gün uykunu alma . Mesela ya çok erken kalk ya da hiç uyuma . Akşam olunca zaten uykun mecbur gelecek . o gün erken yat . Devamı gelir.
    Bir de yatmadan yoğurt , süt , ayran gibi laktik asit içeren yiyecekler tüket .Uyku getirir.

    Baktın düzene sokamadın . Uykusuz girdin sınava. Hiçbir şey olmaz merak etme .Sınavda ayılırsın . Mühim olan mesela telaş, stres yapmamak .

    Son 4 günde falan ben mesela sabah 3-4 e kadar falan uyumamayı düşünüyorum erken yatmaya bünye alışsın diye.Yoksa aynı şey benimde başıma geldi geçen sene ygs de gece 2 ye kadar stresten uyuyamamıştım.




  • Son gün sabah bir deneme çözerim, denemeden sonra biraz tekrar yaparım.Sonra sporuma giderim, biraz uzunda tutarım yorulup akşam erken yatmak için.Akşamüstü de sinemaya falan giderim, en son eve gelir o yorgunlukla 10 da falan yatarım.Sınav sabahı kalkar her dersten 2"şer soru çözerim kafa açılsın diye.9 gibi de yola çıkar giderim sınavıma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.Kensei

    Kardeş öyle bi sorunun varsa bence içme . Sonucunda kahfe farz değil . Heyecanla birlikte kalp çarpıntın sıkıntı yapabilir . Mühim olan sakin olmak .

    Uyku düzeni için ne önerirsin.Mezunum dersaneyede gitmiyorum.Öğle 12 de kalkıp gece 4-5 e kadar uyumuyorum.Alışmışım gece oturmaya.Ne yapabilirim sence?Sınavdan iki gece önce uyumasam mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liam Gallagher kullanıcısına yanıt
    Çok cool bi plan . Sporu fazla abartmadan yap bence . Kendimi yorayım diye pestilin cıkmasın ertesi sabaha . Ama iyi plan . Spor yapmak zihni açar , metebolizmayı çalıştırır . Ama sinemayı önermem . Çünkü beyin filmin etkisinde kalır . Mesela sürekli filmin güzel sahneleri aklına gelir . Dikkat dağıtıcı bi unsur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55


    quote:

    Orijinalden alıntı: T.Kensei

    Kardeş öyle bi sorunun varsa bence içme . Sonucunda kahfe farz değil . Heyecanla birlikte kalp çarpıntın sıkıntı yapabilir . Mühim olan sakin olmak .

    Uyku düzeni için ne önerirsin.Mezunum dersaneyede gitmiyorum.Öğle 12 de kalkıp gece 4-5 e kadar uyumuyorum.Alışmışım gece oturmaya.Ne yapabilirim sence?Sınavdan iki gece önce uyumasam mı?

    Kardeş bugünden itibaren erken yatmaya çalış , olmadı yarın 12'de kalkacagına söyle ailenene 7-8 de kalk gün boyu uyuma . Böylece mecbur erken uykun gelicek . Süt ürünleri tüket yatmadan . Bir de gece 9-10 gibi cık bir yürüyüş yap , gel duşunu al . Mis gibi uyursun .




  • Sınava,sınavdan çıktıktan 1 dakika sonra ölecek olma ihtimalini düşünürek girersek faydalı olacağını düşünüyorum.İlk defa gireceğim sizce iyi fikir mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa birinden böyle bi şey duydum ya Neyi kastettin anlamadım ? Şunu bilin bu sınav Dünya'nın sonu değil . Bunu bilin girin . Elinizden geleni yapın .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.