Şimdi Ara

YGS: 6,4K LYS: 2,9K | TAVSİYE- KENDİ YAPTIKLARIM |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
105
Favori
6.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar, bu forumu aktif olarak yıllardır kullanıyorum , özellikle de YGS-LYS bölümünü 11 sonundan itibaren bol bol kullandım. İlk başta bana bilinç katan ve kaynak konusunda yardımcı olan tüm kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. Çalıştık çabaladık bir senenin sonuna geldik şimdi aldığımız yardımı geri ödeme vakti. Şimdiden belirtmek isterim ki uzun olur ise kusura bakmayın ama okuduktan sonra ilginizi çekebilceğim birkaç noktaya değinmiş olacağımı düşünüyorum yazıda görürsünüz zaten.

    YGS bildiğiniz gibi temel bir sınav (naptın ya ilk cümleden demeyin sakin :D).Tabiki kolay demiyorum ki ben lys calısırken de matematikteki yanlıslarım hep ilk 20 sorudan cıkıyordu ancak lys kadar calısma gerektırdıgını dusunmuyorum. Ozellıkle ortaokul temeliniz sağlam ise matematik de kısa sürede yükselebilirsiniz hiç endişeniz olmasın. Benim ortaokulda matematiğim gayet yeterli seviyedeydi 8.sınıf hariç, en azından problemler ıcın dıyeyım cunku onu 6.sınıfta gormustuk. Yani eğer verimli bir ortaokul geçirdiyseniz matematik de yüksek yapmanız imkansız bir şey degil. Eğer ortaokulu iyi geçmeyen kardeşlerim var ise siz biraz daha emek vericeksiniz korkucak bir durum yok.

    11 yazında belki de bu süreçteki en büyük hatayı yaptım: MATEMATİK ÇALIŞMAMAK. Fenden cok korkuyordum cunku bılgı gerektırıyordu. 11 yazında elle tutulur ne yaptın diye soracak olursanız, ygs fenlerin 9.sınıflarını bitirdim. 11 in son gunlerı sevdıgım ıcın trıgonometrının ılk kısımlarını ve logarıtma cozmustum en azından sene ıcınde logarıtma sıkıntım olmadı bu sayede dıyebılırım. Eğer ortaokul temelim iyi olmasaydı kesinlikle kötü sonuclar dogardı yazın matematık calısmadıgım ıcın. Bu yuzden kesinlikle matematik aksatmayın, başlamadıysanız bir an önce başlayın arkadaşlar matematiğe. Çalışıyorsanız biraz daha ağırlık verin.Sene başladığında dershanede matematik dersinde en yavaş cevap bulan veya bulamayan kişilerdendim çünkü sınıfımda fen liseli tayfa vardı ve herkes te normal olarak mat calısmıstı. Ben yıne de bır sekılde o arayı kapattım.

    Peki yazın ne yapmalıyız? Arkadaşlar benim şahsi fikrim her gün matematik ve geometri çalışması üzerine bir tane belirlediğiniz fen dersini çalışın. haftanın 6 gününü 3 günlük iki parçaya ayırın. mesela pzt: mat+fiz salı: mat+kimya çrş: mat+biyo . sonraki 3 gün de bunu tekrarlayın. Ağustos ayında olmasak çok uzun sureler calısmamanızı onerırdım ancak ağustos ayındayız, minimum 3-4 saat calısın derım ( saat tutmayın bazı gunler daha uzun olur bazen daha kısa olur ortalama bır deger verdım kesınlıkle saat tutarak calısma dıye bır sey yapmayın. zaten bu dedıgımı yapınca saatın nasıl gectıgını anlamıcaksınız.Türkçe ve sosyal adına calısma yapabılırsınız ama dedıgım gıbı bence mat ve fen onplanda olmalı kesınlıkle. benım turkce temelım ve tarıh bılgım cok ıyıydı o yuzden ygsye bır ay kalaya kadar sosyal calısmadım mesela.( sız boyle yapmayın ama boyle avantajlarınız varsa kullanın, eksıklerınıze oynayın.)

    Evet okul açıldı sene resmi olarak başladı.İsterseniz ben kendi yaptıklarımı araya yorum katarak yazayım sizin için de bir taslak olur.
    Arkadaşlar okul acıldıgından ıtıbaren kesınlıkle tum derslerın tum konularını guncel olarak takıp etmelısınız. Pekı ne bu guncel takıp etmek? Guncel takip etmekten kastım şu, mesela turev konusu geniş bir konu.4-5 başlık altında anlatılır ilk önce türev alma kuralları daha sonra türevin geometrik yorumu vs diye gider. Siz okulda türev alma kurallarını bıtırdıgınız zaman elınızdekı basıt kaynaklardan hemen o kısmı bıtırceksınız arkadaslar. Turev-Integral emek ister pratik ister kesınlıkle bu dedıgımı uygulamanız lazım. Gıdıp zor kaynaklardan cozmenın bır anlamı yok ama ılk basta basıt bır kaynaktan bıtırın o bolumu. Bunları dıger alan derslerınız ıcın de yapın mesela mf ısenız fızıkte cembersel hareket bıttıgınde o konuyu guncel olarak cozmelısınız bır tur daha sonra yıne calıscaksınız ama bır anda 2 posta calısmaktan sa bu sekılde her turlu daha ıyı.

    Ben türev-integral aşığıydım, aralık ayında türev integralım en az 2 kitaptan bitmişti iki konuda. Ygs den once en azından 1 kıtaptan bu ıkı konuyu bıtırmenıze kesınlıkle tavsıye edıyorum.

    Dediğim bu guncel calısma olayıyla beraber haftasonları dershanede ygs derslerı ıslenınce ,ıslenen konuların testlerını de cozuyordum. Hafta ıcılerı cok fazla ygs konu calısması yapmadım ıhtıyac duyuyorsam yapyıordum, dershanede dersı cok ıyı dınledım not aldım takıp ettım ,ygs adına bellı bırkac konu dısında bıdaha konu anlatım calısması geregı duymadım hafta ıcı de o ıslenen konuların testlerını cozdum.

    Bu yazdıklarıma zaten cogunuz buyuk olcude benzerlıkte uyamıcaksınız ama yıne de taslak olsun istedim.( teorıkte uyarım desenız bıle o ıs oyle olmuyor arkadaslar. Ben 11 yazında burada okuduklarıma bakara, ygsden sonraya turev ıntegral bırakırım, somestr da kımyasal hız dengeyı bıtırırım dedım tam tersı oldu :d )

    Genel bilgiler adına en son ve benım ıcın, benım tarzımı yansıtan en önemli konuya degınıcem sımdı arkadaslar. Daha sonra ders ders ele alıcam kaynak tavsıyelerı vs.

    ARKADASLAR BOL BOL BOLUM VE GENEL DENEME COZMELISINIZ.

    Benım evıme gelme ıhtımalı olan arkadaslar varsa buyursun gelsın baksın, sıze burda yalan soylemeyecegım ama ygs dekı dersler ıcın cok kıtap cozmedım. matta 1.5 fızıkde 1.5 kımyada 1 bıyoda 1 cozdum.E peki sen naptın dıye sorarsınız. 55 tane ygs mat bölüm denemesi + 45 tane ygs fen bölüm denemesi çözdüm süre tutarak. bunların 30 unu beraber cozdum 80 dk tutarak. Aralık ayının basından ıtıbaren bu dedıgım bolum denemesı olayına bır suru konu eksıgım olmasına ragmen basladım ve bana sınav kazandıran olay kesınlıkle bu oldu. Herkes gibi ben de son 40 dkye geldıgımda daha fen ve sosyal duruyordu ancak deneme pratıgım, genel deneme harıcı aralık ayından sınava kadar 55 gece o sure sıkıntısını gercekten sınavdaymısım gıbı yasamam sayesınde o 40 dk de fende 36/3 cıkardım. eger deneme cozmeyıp sadece kıtap cozup konu calıssaydım kesınlıkle bu netı yapamazdım. TEKRAR SOYLUYORUM ARKADAŞLAR, ARALIK AYINA GIRDIGINIZDE GIDIP MATEMATIK VE FEN BOLUM DENEMELERI ALIN. SON AYA SIKISTRMAYIN. ARALIKTAN 1 DEN MART 10 A KADAR 90-100 GUN VAR. BU 100 GUNE 50 TANE BOLUM DENEMESINI YAYIN.(SON 1.5-2 HAFTAYA COK BIRAKMAMAYA CALISIN YINE DE.) EMİN OLUN FAYDASINI BU HIZ SINAVI OLAN DIKKAT SINAVI OLAN YGSDE GORECEKSINIZ. YGS DEN CIKINCA HEPINIZIN AGZINDAN SU LAF CIKICAK: ULAN BI 15 DAKIKAM DAHA OLSA YOKEDERDIM. AMA YOK ISTE ARKADASLAR AMAC BU ZATEN YGS COK ZOR BIR SINAV DEGIL ,ADI USTUNDE TEMEL MATEMATIK NE KADAR ZOR OLABILIR? SURE ZORLASTIRIYOR.

    En önemli tüyoyu verdigime gore sımdı ders ders ınceleyebılırız. Ha bu arada genel denemelere cok onem verın, ilk başlarda netler dusuk olunca cok konu eksıgım var yaww ne gerek var denemeye kafasıyla hareket etmeyın deneme ıyıdır. Osym gelıp bıten kıtaplarınıza bakmıcak, hızınızı,işlem yetenıgınızı,dıkkatınızı olcucek ygsde.

    YGS MATEMATIK:
    Arkadaşlar dicek çok bir şey kalmadı sanırım yukarda cogu tuyoyu verdım. Kitap olarak "Birey B gelişim serisi" nı onerıyorum. ygs-lys karısık kıtaptır. bır konuyu ılk defa ogrendıgınız zaman bu kıtaptan cozun. vıdeo cozumlerı bol bol kullanın. NOT: Bu dedıklerım temelı cok kotu olanlar ıcın degıldır. Cok sorununuz var ıse daha basıt kıtaplara yonelebılırsınız. ÇÖZÜMLÜ -OZELLIKLE VIDEO- OLMASINA DIKKAT EDIN.
    Ayrıca hepinizin de tahmin ettiği gibi " KAREKOK YGS MATEMATIK" kıtabını da onerıyorum kesınlıkle cozun. ekstradan pek kıtap cozmedıgım ıcın bır sey dıyemem ama ben tekrar sınava hazırlansam ve bır kıtap daha alacak olsam 345 YGS MAT alırdım sanırım.
    YGS MAT ICIN BANA GORE EN ONEMLI KITAP ONERISI: APOTEMİ PROBLEMLER. Arkadaslar bu kıtaba hemen baslamayın. bırkac kaynaktan problemler cozdukten sonra baslayıp sınava kadar sındıre sındıre ogute ogute bıtırın her sorusunu. Zordur ama sınavda karsılıgını alırsınız. Pdf cozumlerı yayınlar apotemı yayıncılık ama yıne de okul hocanıza vs sorup canlı cozum ızlemenızı onerırım cunku stil kazanıyorsunuz.

    Bölüm denemesi olarak ben endemik, karekok ve en son da 345 yayınlarının mat bolum denemesını cozmustum 3 u de benı memnun ettı. karekok ve 345 ı kesınlıkle cozun, endemık de guzeldı ama baska bır daha ıyı alternatıf var ıse alabılırsınız. 345 i en son cozun sınava yakın bır surede.( Tekrar soyluyorum son zamanlara cok sıkıstırmayın.)

    YGS FİZİK: Bana göre en zor fen dersi hem ygs hem lys. Diğer derslerden 1 tık daha fazla önem vermenızı onerırım kesınlıkle, mf3 dusunsenız bıle yapın bunu, mf4 ısenız zaten kaçarınız yok :). YGS ICIN DE LYS ICIN DE KONU ANLATIM OLARAK KESINLIKLE VE KESINLIKLE " UMUT ONCUL". Bu adamın vıdeoları bana sınav kazandırdı arkadaslar ozellıkle lys kısmında degınecegım buna. Kitap olarak palme ve karekok cozdum alabılırsınız onerırım ozellıkle palmeyı kesın alın.

    YGS KİMYA: En kek derstir tüm ösys süreci içerisinde. Palme bitirseniz fazlasıyla yeter diye düşünüyorum.

    YGS BİYOLOJİ: Tahmın ettıgınız uzere yıne palme önerıyorum hem ygs hem lys ıcın.Vıdeo olarak fundamentals veya hocalara geldık salıh hoca yeterlı olacaktır. Bu kısmı ıyı calısırsanız lys bıyolojı seruvenıne 20 net ıle baslıyorsunuz arkadaslar , ozellıkle mf3 cu arkadaslar, sızın ıcın en onemlı dersı ygs calısırken halletmek buyuk bır avantaj, İYİ DEĞERLENDİRİN.

    Türkçe: Ortaokul temelım oldugu ıcın sadece bır kıtaptan dıl bılgısı cozdum bır mıktar. Paragraf hız kitabı almıstım ancak 7-8 tane cozdum sadece test. Denemeler gayet yeterlı olmustu ama dedıgım gıbı benım temelım ıyıydı arkadaslar turkcem ıyıdır. Seneye de zaten 30+ ıle basladım. sızın ıyı degıl ıse bol bol paragraf cozmenızı onerırım hatta turkce bolum denemesı cozsenız guzel olur paragraf cozmektense sureklı bolum denemsı cozun.

    Sosyal: "DELTA KÜLTÜR YAYINCILIK YGS TARIH-COGRAFYA-FELSEFE ÖZET" bu 3 kıtap cok ıyıdır arkadaslar mutlaka alıni özet kıtabı denıyor ama gyet de sayfa sayısı fazla ve yeterlı.Sosyalı cok onemsememzlık yapmayın ama mf ısenız oncelıgınızın ne oldugunu bılıyorsunuz. Ayrıca son zamanlara cok bırakmamanızı tavsıye ederim. Hedefiniz sosyalden de cok yuksek yapmak ıse veya test kıtabı cozmek ıstmeıyorsanız bolum denemesı cozebılırsınız ben ne bolum denemesı cozdum ne de yeterı kadar test cozdum, lısede bu derslerım ıyıydı denemelerde de netlerım ıyıydı ama ygs de 25 net cıkardım zamandan dolayı, eger cok onem verseydım belkı de 15 dk de daha yuksek net cıkarabılırdım ama haketmedım cunku gereken onemı vermedım.

    LYS MAT:

    Arkadaşlar lys matematik konularının en az yuzde 75-80 i ygs den önce bıtecek baska bı sans yok acık acık en bastan soyluyorum. Bu kalan yuzde 20-25 lık kısıma turev ıntegral dahıl degıldır, elbtte bıdaha calısıcaksınız ama daha onceden en az bır kıtaptan bıtırmıs olarak calıscaksınız. Kitap olarak " LYS MAT KAREKOK" onerıyorum. Yukarda soyledıgım birey B de cozun konuyu ılk ogrendıgınızde. Ayrıca ygs den sonrakı hafta 345 yayınları LYS MAT soru bankası cıkarıyor onu da mutlaka alın, kolaydan zora gıttıgı ıcın ve bız lys matın yzude 80 ını ygs den once bıtırmıs olcagımız ıcın cok keyıflı bır sekılde hızıca bu kıtabı erıtıcez zaten :). Nısan sonuna kadar elınızdekı kıtapları erıtebıldıgınız kadar erıtın, Nısan sonu mayıs basından sınava kadar her gun gune baslarken bır tane lys1 denemesı ıle baslayın arkadaslar gercekten sınavdaymıssınız gıbı bır tane lys1 denemesı hergun cozun. Yaklasık 40-45 tane cozebılme fırsatınız olacak kalan zamandan dolayı, bu da fazlasıyla yeterlıdır. Yanlısları ıyı analız edıp, eksık oldugunuz konuları bıdaha cozun. Ayrıca bu esnada konu calısmasına devam edın bırakmayın pratık cok onemlı ama asıl amac deneme cozup analız etmek olacak. Deneme olarak ben, Karekok 12 li, SONUÇ DERECE, 345 LYS1 cozmustum, okulda da olmustuk vs. Karekok bu ıkısıne gore bıraz daha ınsancıl ılk basta onla baslamanızı onerırırım veya baska ınsancıl bır yayın. DERECE çok kasıntıdır AMA bır cok orjınal soru tıpı barındırır ve sıze gercek bır sınav deneyımı yasatır (sınav bu kadar zor olmayacak emın olun ama gercekten sınavdakı sure sıkıntısını yasıyorsunuz.) derecede netlerınız dusuk olabılır merak etmeyın, bızım ıcın netımızın onemlı oldugu yayın 345, ama denemedekı genel amac orjınal soru gorup yanlsılarımızı analız etmek cozmek. YGS ICIN DE LYS ICIN DE HEM BOLUM HEM GENEL DENEMLERDE 345 YAYINLARINI SINAVA YAKIN BIR SUREDE COZUN.SAKIN DERECEYI 345 DEN SONRA COZMEK GIBI BIR HATA YAPMAYIN COK ZOR MORAL BOZAR. 345 COZUP EN SON CIKMISLARI COZUN SONRA DA BIR IKI GUN TEKRAR YAPIP SINAVA GIRIN. BU YGS ICIN DE GECERLI LYS ICIN DE.

    LYS FİZİK: Arkadaşlar lys fizik bana gore bu surecın en zor dersı denebılır. Dershanede aldıgım egıtım bır moka yaramadı cunku adamlar anlatmamıs yanı rezalet, hangı soru bankasını acsam gormedıgım soru tıplerı var. zaten ygs den sonra yaptıgım bır lys fızık denemesınde 10 net 15 net yapınca tehlike çanları baya bir çaldı 1 AY BOYUNCA EN EKSIK OLDUGUM VE BABA KONULARI UMUT ONCULDEN, COZDUGU SORU TIPLERINI NOT ALARAK IZLEDIM VE YAKLASIK 90 TEST COZDUM 1 AYDA. ELIMDE ALDIGIM NOTLAR VAR , YAZIM COK IYI SAYILMAZ ISTEYENE ATABILIRIM AMA BU VIDEODAKI SORULAR VE BEN SIZIN O SORULARI NOT ALIP COZUMLERI YAPMANIZI ONERIRIM KESINLIKLE IKI KEZ CALISMIS OLUYORSUNUZ HEM IZLEYIP HEM YAZARAK. AYRICA COZUMLERI BASKA RENKTEKI BIR KALEMLE YAPIN KI DAHA SONRA DONDUGUNUZDE ANLAYABILESINIZ. KITAP OLARAK KAREKOKUN YUZDE 35 INI COZDUM DAHA SONRA ONU BIRAKIP FEN BILIMLERI LYS FIZIK SORU BANKASINI (YILDIZ SERISI FALAN DEGIL ISTEYEN OLURSA RESIM ATARIM.) YGS DEKI KONULARIN COGU HARICI TAMAMEN BITIRDIM BU KITAP COK IYI KESINLIKLE COZUN. BEN YGSDEN SONRA COZDUM ISTERSENIZ YGSDEN ONCE BASLAYABILIRSINIZ COZMEYE AMA BIRAZ ZOR BIR KITAP KONUNUN EHLI OLMADAN UMMUT ONCULDEN IYICE NOT CIKARIP CALISMADAN GIRISMEYIN SAKIN. KOLAY BIR KITAP ALIP DA KONUYU ILK GORDUGUNUZ DE ORDAN COZEBILIRSINIZ. HER DERS ICIN BIREY B GELISIM SERISI ONERIRIM COK DA KOLAY SYAILMAZ VIDEO COZUMLERI COK SEY KATAR VE KONUYU ILK OGRENINCE BURDAN COZERSINIZ. DENEME OLARAK NIHAT BILGIN YAYINLARININ DENEMELERINI SIDDETLE TAVSIYE EDIYORUM. BU YAZIYI OKUYAN VE BENIMLE BIRLIKTE NIHAT BILGIN COZUP 2017 LYS GIREN ARKADASLARIM VARSA YUZUNUZDE TEBESSUM OLUSTU BILIYORUM :) AYRICA KAREKOK 12LI DENEME VAR 3 FEN DERSI ICIN BIRLESIK, YANI LYS-2 DIYE GECIYOR ONU DA COZEBILIRSINIZ.VE NIHAT BILGINE EK OLARAK KAREKOK BOLUM DENEMESI COZDUM MF4 ISENIZ KESINLIKLE COZUN, MF3 ISENIZ DE COZMENIZI SIDDETLE ONERIRIM.

    LYS KIMYA: Arkadaşlar benım bu ösys sürecine başlarken en kötü dersim kimya idi. 11 kimyasından hıc bırsey bılmıyordum, hız denge konularını hayatımda ılk defa 12.sınıfta gordum calıstım bunu tum samımıyetımle soyleyebılırım, okul hocam cok rezalettı dınlemedık kaytardık zaten adam akıllı ogrencılıgı son sene yasadım. Ben "ESEN LYS KIMYA" kıtabını bıtırdım cozebılırsınız gayet ıyıdır. Ama palme kımya lys yı de mutlaka cozun ılk oncelıgınız o olsun. Onu da tamamını olmasa da cozmustum. Organik kimya ıcın ygsden sonra PALME ORGANIK KIMYA kıtabını alıp bıtırdım gayet yeterlıdır alıp cozebılırsınız. Ama 12 nin ilk donemı bır kez organıgın tamamını calısmıs olan (detaylı olmasına gerek yok zaten mufredat hafıfledıgı ıcın yzude 90 ı ılk donem bıtıcek sınavlar ıcın calısmak zorundasınız.)

    Deneme olarak yukarda yazdıgım karekok lys2 denemesını cozdum ayrıyeten soylemeyı unuttum, bilgi sarmal frekans lys2 denemesını de cozmustum.

    LYS BİYOLOJİ: YGS biyolojim sağlam olduğu için zaten 20+ ıle basladım bu surece. Ygs den sonrakı surecte pek onemsemedım calısmadım.Onemsesenız guzel olur 4 gun delı gıbı fundamentalstan ozet vıdeolarını bıtırmeye calısıyordum saatlerce. Konu olarak sistemler + 12 bıyolojisini ygs den sonraya bırakabılırsınız. (12 bıyolojısını ygs den once bır kez calısmıs olmanız gerekecek yazılılar ıcın o yuzden 2 tur calısmıs olcaz cok onemlı konular, eger yazılı vs gıbı bı durum yoksa ygsden once bır kez calısın.) Kitap olarak kesınlıkle palmeyı cozun, deneme olarak ekstra bısey cozmedım yukarda soyledıgım lys2 denemelerını cozdum, lys2 denemesı aldıgınız zaman 3 ders te var ıcınde zaten.MF3 ısenız her konunun en ınce ayrıntısını cıkıp ders anlatacak kadar bılmek zorundasınız cunku soruyorlar ve bu sızın en onemlı dersınız.

    ARKADASLAR TEKRARDAN BELIRTMEK ISTIYORUM ,DENEME COZME SIRANIZI SU KRITERE GORE AYARLAYIN:

    YGS: 2010 DAN 2017 YE KADAR TOPLAM 8 TANE SINAV YAPILDI, SON 3 GUN DENEME DEGIL DE TEKRAR YAPMANIZI ONERIRIM.YANI SINAVA 11 GUN KALA CIKMISLARI COZMEYE BASLAMANIZ LAZIM. CIKMISLARDAN HEMEN ONCE 345 GENEL DENEMELERINI COZUN. EN ZOR DENEMELER EN SONA KALMALI MANTIGI ILE APOTEMI GIBI DENEMELERI SONA BIRAKMAYIN COK YANLIS. SINAVA EN YAKIN DENEME 345 TIR VE CIKMISLARDIR. 345 DE GAYET ZORDUR MERAK ETMEYIN. YERI GELMISKEN SOYLEYEYIM APOTEMI DENEMELERINI COZEBILIRSINIZ AMA COK ZORDUR VE DUSUK YAPACAKSINIZDIR NORMA NETNIZDEN MERAK ETMEYIN ANALIZ YAPIN YANLISLARINIZI YETER. SON AYA BIRAKMAMAYA CALISIN.KURUMLARIN YGS DENEMELERINE GIREBILIRSINIZ OKULUNUZ YAPAR ONLARA GIREBILIRSINIZ BEN BUNLARIN DISINDA EKSTRA GENEL DENEME SATIN ALMADIGM ICIN BILMIYORUM. GERCEKTEN SINAVDAYMISSINIZ GIBI COZUN ARKADASLAR. TUVALETE VS GITMEMEYE CALISIN. BEN MUTLU OLUNCA DA HEMEN GITTIM DENEME YAPTIM, BASIM AGRAYINCA DA YAPTIM TUVALETIM ASIRI OLMADIGI TAKDIRDE GELINCE DE YAPTIM. BURDA ASIL MESELE SINAV SENARYOSUNU DIBINE KADAR YASAMAK HER SENARYOYU.

    LYS: YUKARDA DEDIGIM GIBI 8 TANE CIKMIS SINAV OLACAK. YINE SON 3 GUN MANTIGI BURADA DA GECERLI.11 GUN KALA LYS1 VE LYS2 ICIN CIKMISLARI COZMEYE BASLAYIN. ONDAN HEMEN ONCE LYS1 ICIN 345 YAYINLARINI COZMUS OLUN. 345 YAYINLARI LYS2 DENEMESI CIKARMADIGI ICIN LYS2 DE AYSI SEYI SOYLEYEMIYECEGIM AMA SIZ AYARLARSINIZ. GENEL MANTIK AYNI ZATEN COK ZORLARA SONLARA BIRAKMIYORUZ COK KEKLERI DE BIRAKMIYORUZ.

    AYRICA KONUYA ÖSYS SURECININ EN ONEMLI SEYI ILE VEDA ETMEK ISTIYORUM. ARKADASLAR YUKARDA DEDIKLERIMI KENDINIZE GUVENINIZ YOKSA YAPSANIZ DA BIR ISE YARAMAZ. GUVEN GUVEN GUVEN GUVEN GUVEN GUVEN. HER SEY GUVEN DE BITIYOR. BEN YGS 110 NET CIVARINDA IKEN TURKIYE GENELI TODER SINAVI VARDI. 1.TÖDER. BIR HOCAMA DEDIM KI BEN BU SINAVDA 120 YE CIKICAM. SINAV BASIT BIR SINAVDI VE BEN SASIRTICI BIR SEKILDE 138 YAPTIM. TABI ARKADAS ORTAMI OLSUN OGRETMEN ORTAMI OLSUN KENDI GUVENIM OLSUN PEKISTI. DAHA SONRADAN 1 AY TUREV INTEGRAL BUYUSUNE KAPILIP YGS BOSLAYIP 110 LU NETLERE DUSSEM DE BENIM BIRDAHA TUKENMICEK OLAN O GUVENIM YERINE GELDI HEMEN TOPARLANMASINI DA BILDIM. O GUVEN OLMAZSA BIR SEY YAPAMAZSINZI ARKADASLAR. NASIL GUVEN KAZANIRIM DIYORSANIZ KENDINIZI BUNA SARTLAMANIZ(REHAVET OLMADAN) VE CALISIP EMEGINIZIN KARSILIGINI GORMENIZ LAZIM. NETLER ARTTIKCA, CALISTIGIN KONUYU DENEMEDE DOGRU YAPTIKCA GUVENIN ARTICAK KENDINE. BENIM BIR FOTOGRAFIM VAR. 12 MART GUNU YGS VARDI. 12 MART 2017 SABAH SAAT 7.30 DA CEKILMIS. KENDIMI CEKMISIM VE BABA YOKETMEYE GIDIYOR YAZMISIM SNAPTE (PAYLASMADIM BIYERDE YANLIS ANLASILMASIN.) KENDIME OLAN GUVENI GORUYORSUNUZ. O GUVEN SAYESINDE SINAVDA HEYECANLANIP BATIRMADIM TABI SANS DA ETKILIYDI AMA NEREYE KADAR ŞANS? VE BEN OYLE COK YUKSEK SIRALARA OYNAYAN BIR KISI DE DEGILDIM, 10K GELSE SUPER OLUR MUHABBETI YAPARDIK ARKADASLARLA YANI OYLE COK TOP SIRALARA OYNAYIP DA O FOTOYA O YORUMU YAZMADIM. ALTA SONUCLARIMI DA KOYUYORUM. SORULARINIZ VAR ISE ALTTAN YAZMANIZI ONERIRIM. YAZI COK UZUN OLDU , IKINCI BIR MESAJ OLARAK KIZ ARKADAS VE TELEFON YASAKLARI BILGISAYAR YASAKLARI HAKKINDA BIR SEYLER YAZARIM.

    EKLEME: ARKADAŞLAR GEOMETRİYİ UNUTMUSUM YOK BOYLE OLAY BIREY B GELISIM SERISI , GEOMETRI ICIN BU KITABI LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN ALIN MUAZZAM BIR KITAP, KOLAY FALAN DA DEGIL GAYET ZORLAYICI, ILK ZAMANLARDA BIR TESTTEKI TUM SORULARIN COZUMUNE BAKTIGIMI HATIRLIYORUM. VİDEO COZUMLERI COK GUZEL HATTA ILK BASLARDAKI COZEN HOCA COK REYIZ BIR ADAM MUHTESEM ANLATIYOR KOMEDİ YAPTIGINIZ SORULARDA BILE YUZDE YUZ NET COZUM YAPTIGINIZDAN EMIN DEGILSENIZ VEYA BASKA YOL OLABILCEGINI DUSUNUYORSANIZ DA BAKIN IZLEYIN COZUMU, COZUM IZLEMEK COK SEY KATACAKTIR. 12.SINIF GEOMETRISI HARIC YGS YE KADAR TUM GEO KONULARINI ZATEN SORUMLU OLDUGUNUZ ICIN BITIRMEK ZORUNDASINIZ, YGS DEN SONRA KISA SUREDE 12 GEOMETRISI HALLOLUR COK ZOR DEGIL MERAK ETMEYIN. BEN EKSTRADAN KAREKOK LYS SORU BANKASI ALMISTIM 600 KUSUR SAYFA AMA TOPLASAN 20-30 SAYFA COZMEMISIMDIR CUNKU BI ONYARGIM VARDI KITABA COZEMIYORDUM COZESIM GELMIYORDU VE MAALESEF GEREK OKULDA GEREKSE DERSHANEDE SORU SORMA FIRSATIM PEK OLMADIGI ICIN COZUMLU KITAPLARA YONELDIM. SORU SORABILCEKSENIZ BU KITABIN TAMAMI OLMASA DA COZEBILIRSINIZ ILK ONCELIK BIREY B GELISIM SERISI. VE LYS ICIN EN AZ BIR TANE GEOMETRI BOLUM DENEMESI MUTLAKA COZUN.

    AYRICA HAZIR EDİT YAPMISKEN SU DERSHANE KONUSUNA VE BIR IKI BIR SEYE DAHA DEGINMEK ISTIYORUM. ARKADASLAR DERSHANEYE YGS DEN SONRA ADAM AKILLI GITMEDIM ACAYIP ZAMAN KAYBIYDI. EGER SIZIN ICIN DE ZAMAN KAYBI OLMAYA BASLADIYSA AZALTIN HATTA BITIRIN. OKULA DA GITMEDIM MAYISTAN ITIBAREN. YGS DEN SONRAKI SUREC COK KRITIK. DERSHANEDE EN IYI 3. SINIFTAYDIM NE ALAKAYSA ARTIK, SENE ICINDE EN IYI SINIFTAKI COGU KISIYI GECTIGIM HALDE SINIF YUKSELTMEDILER KURUMLARIN COGU AYNI SEYIN MAVI RENGI, ILK BASLARDA ISE YARARLAR VE GENELDE YGS ODAKLIDIRLAR. KURUMLARA COK BAGIMLI KALMAYIN. SORU SORMA OPSIYONUNUZU KULLANIN BENIM COK HAKKIM YENILDI BU KONUDA PEK SORAMADIM, O YUZDEN DAHA COK COZUMLU KITAPLARA YONELDIM.

    EKLEME2: Arkadaşlar ygs sıralamam lys sonucunda gozukuyor ancak netler gozukmuyor onları da eklıyorum.

    YGS: 6,4K LYS: 2,9K  | TAVSİYE- KENDİ YAPTIKLARIM |

    YGS: 6,4K LYS: 2,9K  | TAVSİYE- KENDİ YAPTIKLARIM |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkblade36 -- 1 Ağustos 2017; 13:25:1 >







  • Kız arkadaş mevzusu: Arkadaşlar eğer hali hazırda bir sevgiliniz varsa ve sıkıntı yasamıcaksanız, zamanınızı calmıcaksa gereksız trıp atmıcaksa sıkıntı yok bilin isterim. Benım de kız arkadasım vardı ve bana yukarda bahsettiğim güven konusunda cok yardımcı oldu çok ovdu destek oldu Allah ondan razı olsun. Ama tekrardan soyluyorum en ıyı kız bıle bazen zıvanadan cıkıp trıpkolık oluyor o yuzden eger bu potansıyelde bır kız arkadasa sahıpsenız, cok trıpcıyse, sureklı kavga olcaksa, ilgi manyagı olup dersınızı etkılıcekse sımdıden bıtırın sene ıcınde boş işlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

    telefonu kaldırıp tuslu telefona gecme muhabbeti: Bana gore ösys sürecinin en saçma olayı Eğer doğru kullanmasını bılırsınız gerek google olsun gerek brycepte gıbı vıdeo cozum uygulamaları olsun muhtesem bır avantaj akıllı telefon olayı. Ayrıca dersten bunaldıgınızda mesela kafayı vurup 1 saat calısınca ınsan baya bır bunalıyor, ben ınstagrama gırıp 5-10 dk eglenıp kapatıyordum ayrıca wp den kız arkadasımla, arkadaslarımla konusuyordum. wp de cok vakıt harcadım ama ders zamanında wıfı kapamasını bıldım ve verımlı calıstım. Wp de vs cok zaman kaybetmıceksenız ınstagram da lazım forum da lazım arkadaslar robot olmucaz bız de ınsanız dınlenmeye ıhtıyacımız var. Ama kesınlıkle gereksız vakıt kaybetmeyın her sey zamanında yapılmalı.

    bilgisayar kaldırma muhabbeti: ben bunu dogru bulmuyorum ama bazı arkadaslar ıradesıne sahıp cıkamadıgı ıcın yapıyor saygı duyarım, ıradenıze sahıp cıkamıcaksanız bu hareketı yapabılırsınız arkadaslar size kalmıs bırsey veya nasıl mutlu olacaksanız. biz arkadaslarla hafta sonları dersımızı yaptıktan sonra gırer oynardık gayet de guzel stres atılıyor cok guzel oluyor acıkcası. Ama ılk oncelıgımız calısmamız gereken ders, dersımızı hallettıkten sonra oynamakta bır sıkıntı yok ancak kesınlıkle her gun gırmeyın ozellıkle lol csgo vs oynuyorsanız her gun gırdıgınızde kendınızı 7-8 gun her gun oynamıs olarak buluyorsunuz ( tecrube ıle sabıttır.) eğer bu stres atma olayını doğru kullanırsanız sızın ıcın yarar olur. Bılgısayar kaldıran kardeslerım ayda 1 de olsa gırıp stres atmanızı onerırım. lolcu tayfa eger cok bunalırsanız gırıp bır ıkı el aram atmanızı onerırım , ben eve 5 te gelıyordum, bızım aılede bır gelenek gıbı bır sey aksam yemegı hep beraber yenır ve annem calıstıgı ıcın 6 da ancak gelıyordu yemek hazırlayıp yıyene kadar 7-8 oluyordu ve ben de uzun yol yaptıgım ıcın o arada ders yapmıyordum genellıkle yorgun oldugum ıcın , bu tarz verımsız saatlerınızı sureklı olmamak kaydıyla cok bunaldıysanız bır ıkı el atarak doldurabılırsınız ama lutfen bunu duzenlı bır hale getırmeyın, uzanın dınlenın beynınızı yormayın.




  • Hocam bu sene mattan 58-6 yaptım.Gelecek sene için ne önerirsin?

    70+ yapmak istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Largesse

    Nereyi yazdınız

    Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yazdım ilk tercihe, son 3 yılda sıralaması 3860 +-10 , bu yuzden yuzde 99 gozuyle bakıyorum ben hayırlısı olsun.
  • Guzel yazmissiniz hocam yararli olmus siralamaniz da cok iyi tebrik ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodOnMyName -- 1 Ağustos 2017; 2:39:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Lan kel birak su forumu millet rahat etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

    Hocam bu sene mattan 58-6 yaptım.Gelecek sene için ne önerirsin?

    70+ yapmak istiyorum.

    baba seni sene içinde çok gördüm lys iyiydi senin. netin de 2017 lys1 ıcın bence gayet ıyı. Geometrın nasıl bılmıyorum ama geometrıye asılmanı onerırım ben mezuna kalsam bunu yapardım kesınlıkle. Ve lutfen ygs ye onem ver senın ygs ıyı olsaydı o gelen guvenle yokederdın benden ıyı yapardın emın ol.
  • Konu ve konu sahibi değerlidir yukarda dursun herkes faydalansin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip
  • teşekkürler dostlarım
  • Helal olsun hocam iyi siralama yapmissin tavsiyelerin de gayetguzel hepsini bu yil dikkate alacagim cok sagol ozellikle su deneme kismini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sidero

    Helal olsun hocam iyi siralama yapmissin tavsiyelerin de gayetguzel hepsini bu yil dikkate alacagim cok sagol ozellikle su deneme kismini

    Teşekkürler kardeşim, deneme önemli mutlaka uy derim
  • tebrikler
    bayadır görüyordum seni forumda, iyi yapmana sevindim
  • mamixz M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler dostum :) yolun açık olsun...

    Tavsiyelerine mutlaka uyacağım. Yazın çok faydalı teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler çok güzel yazmışsınız
  • Fava atılmalı ileride değerlenir Mahre(Z)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık güzel yazmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nereyi yazdın? ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.