Şimdi Ara

YETKİLİ BAYİNİN STOK GİZLEMESİ ve FİYAT MANİPÜLASYONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
7.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi benim anlamadığım şöyle bir olay var: biz kapitalizm uygulamıyor muyuz? Memlekette sosyalizm var da biz mi bilmiyoruz? Kapitalizmde mal ve hizmetlerin fiyatları arz-talep dengesi ile kontrol altında tutulur. Birileri yüksek fiyattan satabileceği sürece yüksek fiyattan satar. Sen almadığında başkası alıyorsa o fiyat inmez. Almayın kardeşim o zaman.


    Vergi olayı ayrı bir konu, onu şikayet edin tabii, ama firma ile yetkili bayi arasında bir liste fiyatı riayeti anlaşması yoksa o bayi isterse bir milyon liradan satar o motoru. Elinden gelecek tek şey almamaktır.


    Firmanın bayiinin fiyat politikasıyla sıkıntısı yoksa yapabileceğin hiçbir şey yok. İşinize geldiği yerde sosyalizm isteyip işinize geldiği yerde kapitalizm isteyemezsiniz.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Umarım aynı olay bir gün sizin de başınıza gelir belki o zaman beni ve diğer insanları anlarsınız

  • Yamaha global ve japonyaya da mail atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Ben size güzelce açıklayayım

    Kapitalizm arkadaşın yani müşterinin haklarını korumaya mecburdur

    Kapitalizmin sembolü Amerika'da bu olay meydana gelse, müşteri arkadaş, bozuk ürün ile kaybettiği zamanın bedelini dahi tazmin eder, yeni bir motor artı tazminatla oradan ayrılabilirdi.

    Kapitalizm eşittir kişisel hakların ve tüketici haklarının olmaması cümlesini kim size dediyse yanlış demiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    Mail adreslerini nasıl bulurum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pcx buldum bayiden liste fiyatı 80.800 ama 95 bin tlye full aksesuarlı aldık. Ya alırsın yada yeni yılda 110 bine alırsın dediler. 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Bozuk ürün nerede kardeş? Liste fiyatının üzerinde ittirmeye çalışmışlar, farklı bir postta falan mı yazıyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yav mal adamın istediği fiyata satar. Bizim başımıza gelmiyor mu sanıyorsunuz böyle şeyler? Süpermarkette bile oluyor. Napıyorum biliyor musunuz? Almıyorum. Başka biri düşük fiyata satıyorsa gidip alıyorum yoksa alternatifine bakıyorum.

    Ha tabii ki isterdim ki hepimiz istediğimiz her şeye sahip olalım fakat sizin gösterdiğiniz tepki kapitalizmin tabiatına. İçerisinde yaşadığımız düzen böyle işliyor. Yağmur yağdığı zaman ıslanıyorsunuz diye donanımhabere konu açıyor musunuz "bu pis yağmur bizi ıslatıyor hain" diye? Yağmurda dışarı çıkmıyorsunuz veya şemsiye alıyorsunuz. Gene de bir şekilde ıslanırsanız yapacak bir şey yok.


    Sizin hatanız o motoru çok istemeniz. Tok alıcı olmadığınız sürece zarar etmeye devam edeceksiniz. Diyelim ki ederi 160K, bu adam size 190 dedi, motoru alamadınız birkaç ay. Sonra bir baktınız adamın biri 180e satıyor. Siz napacaksınız biliyor musunuz? Alacaksınız. Çünkü çok istiyorsunuz. Siz alacağınız için bayi fiyatı yükseltiyor. Uzun vadeye oynuyor. Sizle hiç pazarlık etmeye çalışmadan elimde motor yok diyip sizi yollaması da bu yüzden. Geri geleceğinizi biliyor. Siz gelmezseniz sizin gibi başka biri gelecek, onu da biliyor. Bu şekilde davranmaya devam ettikçe ekmeklerine yağ sürüyorsunuz.


    Anlattıklarım anlaması zor şeyler değil. Talep artarsa fiyat yükselir. Talepkar olmayın. Diğer insanlar da talepkar olmasın. RTX 4080'in fiyatı avrupada düşüyor şu an, neden biliyor musunuz? Avrupalılar o gpuyu alamadıklarında öleceklerini düşünmüyorlar. Alacak paraları var fakat vermeyi reddediyorlar. Bizim memlekette alacak parası olan kişiler sayıca daha az olmasına rağmen absürt bedeller ödeyip alıyor. Kafa yapısı farkı bu.


    Vergiyle alakalı bir suç işliyorlarsa şikayetinizin gereği zaten yapılır ama duyguları incinmiş bir alıcının şikayetiyle yakayı ele verecek adamlar o işlere girmez diye tahmin ediyorum. Siz cimere dilekçe yazın "bu adamlar kendilerine ait olan malları bana istediğim fiyattan değil de kendi istediği fiyattan satıyorlar çok üzülüyorum" diye en iyisi.





  • Bu arada

    "yetkili bayinin stok gizlemesi..."

    Yetkili bayi kamu hizmeti vermediği için stoğuyla istediği şeyi yapabilir. Mesela et ve balık kurumu stok gizlese gider şikayet edersin ve birileri cezalandırılır, çünkü et ve balık kurumu bir KAMU KURULUSUDUR. Senin bu motorsiklet bayii bir ÖZEL İSTİRAKTİR. İsterse seni kapısından içeri sokmaz. İçeriye aldıktan sonra isterse seni kovar. Dışarı çıkmazsan polis çağırır. Anlıyor musun kardeş?

  • Güncelleme:

    Demin konu sahibinin nickinin bir motorsiklet olduğunu fark ettim...

  • Bomboş bir mesaj olmuş okumak vakit kaybı.

    Herhalde bayi falan olmalısınız.

    Pardon fırsatçı stokçu olacaktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sana ne ister stoklar ister satar istediği fiyattan diyor.
    Böylelerini ibret olsun diye ticaretten men edip vatandaşlıktan atacaksın.
    30 gün içinde kendine ülke bul terk et diyeceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E geçen hafta gittim Tucson için İzmir'de yetkili bayii hangi araç varsa kafasına göre 100bin tl fazla diyor sonra Peugeot 3008e 30 bin fazla 508e 20 bin fazla diyor elimizde başka diye kafaya bak

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Yo yokmuş öyle bir şey. Ben karıştırmışım.


    O zaman şöyle yazayım

    Haksız fiyat artışı ihbarı bekleyen, e-devlette link oluşturan, hat açıp da haksız fiyat artışlarına cezalar belirleyen bir devletimiz olduğuna göre senin dediğin türde bir kapitalizm yok demektir.

    Kapitalizm denetimsizlikten de korkmaya başladı, senin dediğin halden de uzaklaşmaya çalışıyor diyebilirim.

    Piyasa manipülasyonu da stokçuluk da suç. Belki arkadaş oralardan yakalayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Aralık 2022; 23:41:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Hocam bu yazdıkların yanlış.


    üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin piyasada darlık yaratan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan faaliyetleri ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetler yasaktır ve suçtur. Kamu kuruluşlarına özel değil tck 250


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    ahashdajhsgdjhsadas. dediklerine tam katılmasamda bu yorumun efsaneydi dsaljhdahsjkdsadsa

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Birşey olur, ismini vermeyeyim bildiğim bazı firmaların anlaşmaları bu yüzden fesh edildi. Çünkü maliyeye de şikayet edildi ve devlet çok çok ciddi bir rakam da ceza yazdı, cezanın miktarı kazandığı haksız kazançtan fazla idi öyle söyleyeyim. Bundan dolayı ana firmada bayiliği iptal etmek zorunda kaldı.


    Noter huzurunda veya avukat mı veya ikisi ile mi hatırlamıyorum aynı arkadaşın aradığı gibi telefon ile aratmışlar vs vs sağlam deliller ile başvurunca devlet affetmez cezayı basar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 16 Aralık 2022; 23:57:53 >
  • Dediklerin tamam da arkadaşın bahsettiği olay bu sınıfa giriyorsa o zaman herhangi bir şeyin ticaretini yapan herkes sürekli suç işliyor demektir.

    Hayır şimdi benim elimde bir mal var, ben bu malı istediğim fiyata satamaz mıyım? Araç fiyatlarını devlet belirliyordu da bizim mi haberimiz yok? Adam kendi malı olan (veya bayiliğini yaptığı) arabayı veya motoru istediğine satıp istediğine satmamak hakkına sahip değil mi?

  • Vatandaşlıktan atılmam gerekiyormuş, galericiymişim, stokçuymuşum, bazı insanlar çok kötü durumda...

    O motoru alamadı diye evde filmlerdeki gibi ayna falan yumruklamıştır bu. Kesinlikle sinir krizi geçirip sonra ağlamaya falan başlamıştır. Adam beni çarmıha gerecek eline fırsat geçse sırf kendisine memlekette serbest piyasa olduğunu hatırlatıyorum diye.


    Ama işte forumda kendine nick olarak motorsiklet modeli seçen ve 13 yaşını epeyce geçmiş olan birinden farklı bir davranış da beklenmezdi...

  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    O farklı bir konu. Devletin görevi rekabet ortamını sağlamak ve korumaktır, yani kapitalizmde öyle oluyor. Halkın firmalardan düzgün mal veya hizmet almasını da regülasyonlarla, denetimlerle ve cezalarla tesis eder. Denetim bu olmalıdır. Bayinin motoru kaça sattığını denetlememelidir devlet, onu motorun talipleri denetler, yani meczup olmayanlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.