Şimdi Ara

Yeterli aşı gelse bile pandemiyi atlatamayacağımız gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Farkında mısınız bilmiyorum ama aşıya karşı öyle bir algı oluşturulmuş ki her kesimden insan ben aşı olmak istemiyorum diyor. Çevremdeki çoğu insan düzgün bir cevap veremese de aşı olmak istemediğini belirtiyor. Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın: "Bana gelen bilgilerde doğruluğunu kontrol etmek lazım belki ama 100 kişi aşı randevusu alıyorsa, tahminen 25 kişi aşıya geliyormuş. 75 kişilik kontenjanı gereksiz bloke ediyormuş. Bu hem kendileri için hem de Türk toplumu için zarar veriyor.” açıklamalarında bulundu. Hal böyleken bu coronavirüs illetinden nasıl kurtulabiliriz ki ?




  • "100 kişiden 25'i aşı oluyor bu hem kendileri için hem de Türk toplumu için zarar veriyor"

    Türk toplumuna neyin zarar verip vermeyeceğini bi akıllı Levent Akın mı belirliyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Covid 19 u kastediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • virüslümikrop kullanıcısına yanıt

    Sanırım o da aşıya karşı olanlardan :(

  • bişey B kullanıcısına yanıt
    SS'te Covid aşısından kaynaklı son 2 yıldaki yan etkiler listeleniyor. Liste uzun. O yüzden en önemli yan etkiyi gösterecek şekilde SS'ledim.

    Bu listeyi ben hazırlamadım. link gov'lu bir hükümet sitesi.

    Ancak konu aşı, aşıdan kaynaklı yan etki, aşıyı politikacı bilimci medyacı takımın TV'de 7x24 "aşı olun da olun" demesi değil.

    Konu birilerinin cıkıp sana birşeyler vermek için ısrar etmesi. Sokakta birisi cebinden elma şekeri cıkarıp "bunu al" dese "yok almayayım" dediğinde ısrarla al da al demesi de sorun olurdu, örneğin. Elma şekerini ne yaparsan arkadaşım ben almak istemiyorum. Konu bu.
    Yeterli aşı gelse bile pandemiyi atlatamayacağımız gerçeği

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • O zaman topluma çıkmayacaksınız baş ağrısı ilacının bile milyonlarca yan etkisi var ama çok nadir görülüyor şunu anlayın o aşı yapılacak. 1.5 senedir evdeyiz fakat 3 5 tane komplocu yüzünden aşı karşıtlığı yapmanın gerekçesi O L A M A Z.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virüslümikrop -- 7 Haziran 2021; 12:21:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • virüslümikrop kullanıcısına yanıt
    Dostum, ne yapacağımı nasıl yaşayacağımı senin isteklerine göre belirlemiyorum. Klavyeden atıp tutacağına bizim buraya gelip yine öyle emrivaki tavırla isteklerini söylesene :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende şimdi klavyeden tehdit ediyorsun oldumu? Pandeminin bitmemesinimi istiyorsunuz anlamıyorum 1.5 senedir evde kalıyoruz kafada yedik sizin nasıl bir çözüm yolunuz var. Aşı istemiyorsunuz kapanma istemiyorsunuz sizi anlamış değilim söylermisin???????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virüslümikrop -- 7 Haziran 2021; 12:14:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk önce bize çip takacaklar pandemi yalan dediniz şimdi burnumuza çubuk sokuyorlar ondan oluyor dediniz bundan sonra aşı olan kolumuz mıktanıs tutuyor dediniz şimdi heralde aşı olan yakınımında kuyruk çıktı diyeceksiniz en sonunda 5 sene geçtikten sonra aşıların hiçbir şey yapmadığını gördükten sonra hepiniz aşı için hastanelere yığılcaksınız aynı durum grip aşısında da olmuştu 😂😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virüslümikrop -- 7 Haziran 2021; 12:15:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olan bize olacak evden çıkamayacağız. Bunlar yüzünden bulaşıp ölenlere olacak. Eskiden sadece cahil kesim aşı olmayacak falan sanırdım. Şimdi biraz kafası çalışanlar bile yaaa kardeşim aşının ne olduğu belli değil uzun vadede şu bu diyor. Sanki coronanın uzun vadede ne olduğu belli de boş yapıyorlar işte. Hayır laf da anlatılmıyor. Hemen bağlıyorlar, zorlayamassınız benim kararım da şöyle de böyle de. Nasıl çözüm bulunur, gerçekten bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Aynen korona yalan diyen insanları şöyle 1 haftalık bir hindistan tatiline gönderelim görsünler yalanmı gerçekmi? Hindistanlı bir çok sosyal medya kullanıcısının yorumlarına baktım adamlar cehennem gibi bir zaman diyor neyseki kapanma geldide azaldı diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani çok dar bir bakış açısı olmuş . Yan etkileri sizin attığınız listedeki gibi uzun fakat niye bu yan etkilere bakmak , değerlendirmek ve bunlardan korkmak moda oldu anlamadım .
    Kuduz , tetanos , hepatit , hpv , influenza ( grip ) , pnömokok aşılarını yaptırırken herkes ayılıp bayılıyordu . Ki görece bunların yapılma nedenleri daha ciddi durumlar bile sayılabilir . Ama coronanın pandemi olması ve daha yeni bir şey olması nedeniyle kesinlikle bunlardan önemli olduğu aşikar .
    Şimdi gitseniz dermatolojik bir rahatsızlık yaşasanız en basit tabiriyle bir tür steroid kullanacaksınız . 302 milyar yan etkisi var . Hematolojik bir rahatsızlığınız olsa mesela demir eksikliği anemisi . E onu kullanmanın da bir ton yan etkisi var . Ama olay pandemi olayına gelince ay şu milyar insanın 1 tanesinde bile görülmüyor ama görülme şansı var diye olay çıktı .
    En kötü arabada giderken bi rüzgar vursa periferik sinir felci yaşarsınız ve steroid kullanırsınız . Mide kanaması yapması görece sık bir yan etki . O yüzden de direkt mide koruyucu da veriliyor yanında . Herkes yüzüm yamuk kaldı diye ayılıp bayılıyor . Ama söz konusu corona olunca %1 bile öldürmüyor , %0.00000001 şu yan etkisi var oldu herkes .
    Buradaki mesela derin ven trombozu , deliryum , ölüm ve ülser gibi nedenler nerdeyse kimsenin başına gelebilecek hadiseler değil . Mesela derin ven trombozu genetikle yaşla çevresel faktörlerle ciddi ilişkili bir durum .
    O yüzden yan etkilere takılmayın gözünüz de korkmasın . Bu arkadaş kendince haklı bence siz aşı olmayın fakat bu mesajı görüp korkan kişilerden ricam senelerdir rastgele attığınız nazal kortikosteroidlerin , asprinin , arvelesin , mide koruyucuların , anti asitlerin ( renin talsid ) bunların bir yan etkisine baksınlar sonra karar versinler .
    Ben bu arada size de bu mesajı yazdığınız için kızmıyorum veya bir şey demiyorum . İnsanlar hadi şu söyledi olalım . Şu söyledi olmayalım demesinler . Sağlık bilinci inanılmaz güzel bir şey . Komplikasyonlar olabilecek şeyler neler bilmek mutlaka gerekiyor . Siz bu olasılıkları ve yaşanma şansı olacak şeylere bakmışsınız gözünüz kesmemiş . Aynısını verilen ilaçlara , doktorun dediklerine de yapmak mutlaka gerekli . İnsanlar , doktorlar tavsiyelerini etsinler siz kendinize göre seçin en sağlıklısı bu 👍🏽

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Ama ben cahilim :) Cehele, cühhâl tayfasındanım :)

    Ve ben diplomasızım :) Mekteb-i İ'dâdisiz, rüşdiyesiz, Dâru’l-Erkâmsız, Küttâbiyesiz, namütehassıs medresesiz alaylı takımdanım :)

    Diploma kağıda mı basılıyor, kartona mı, onu bilmem cunku külliyen tahsilsiz, çantadan fırlama, icâzetnâmesiz mektepsiz kesimdenim ben :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam, nerdeyse rüzgar esse ilaç kullanacaksınız.

    Ben hiç ilaç kullanmıyorum. Vitamin dahi kullanmayı bıraktımç yıllar önce aldığım B12 hapı kenarda durmaktan kurudu. Ambalajına bakıp nostalji yapıyorum. Taze manda sütünü köyden alıp kaynatmadan içiyorum. İçindeki organik maddeler, 10 kutu haptan daha faydalı. Tenim kadife gibi oldu. Bir de enerjim cok arttı. Enerji fazlam var. Bisikletle cıktığımda arkadaşlar özellikle yokuş tırmanırken yorulup mola veriyorlar beklerken sıkılıyorum. Bazen hadi ben de herkes gibi olayım diyorum bir bira açıp yanında kanola yağında kızartılmış patcips de yiyorum eglenceli oluyor. Yaşam sadece en gerekli en faydalı şeyleri yapmaktan ibaret değil. Life is about having fun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz aşı olun. Nasılsa aşı sizi koruyacak. Niye bu kadar tedirginsiniz ki? Kimseye zorla aşı olduramazsınız. Hele de aşı şirketlerinin ve devletlerin sorumluluk kabul etmediği aşıyı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben rüzgar esse ilaç kullanıyorum veya kullanırım demedim . Doktor olduğum için genel neler kullanılıyor falan diye bahsettim .
    Siz gayet güzel besleniyorsunuz tebrik ederim ama ilaç kullanmak bazı insanlar için hayatın gerçeği olabiliyor .
    Şeker hastalığı , tansiyon toplumda gördüğümüz sık hastalıklar . Bende şu var kullanmıyorum diyen de mutlaka çıkacaktır ama ilaçları kullanmamanın çok daha ağır sonuçları oluyor maalesef .
    Ben de sizin gibiyim . Sağlıklı beslenirim çok sık da hastalanamam . Olayın temelinin kendine iyi bakmak olduğunu düşünüyorum şahsen .
    Fakat böyle hastalıklar olduğunda da aşı ve ilaç kullanmak gerekir diye düşünüyorum .

    Tekrar demeden edemeyeceğim gerçekten bilinçli bir insansınız . Böyle sağlık bilinci olsun araştırmak olsun kendine iyi bakmak olsun açıkçası erindim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Siz aşı olmazsanız virüs mutasyona uğrayıp daha da direnç kazanacak bunu hesapladınızmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virüslümikrop -- 7 Haziran 2021; 13:56:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende bunu anlayamiyorum beyler. Yok asi ikna timleri kurulmus yok bilmem ne. Yasi geldigi halde, asi hakki oldugu halde belli sürede olmayan, randevuya gitmeyen vs adamin hakkini belirli bir süre sonra iptal edeceksin ! 70-75 yasini gecmis, cisini zor tutan adamlari yasatabilmek icin kirk takla atiyoruz !!! Birde süreci de yavaslatiyorlar.


    Emekli olmus, calismiyor etmiyor, her sabah aksam ise gidip isten gelmek gibi bir zorunlulugu yok ! Yazik degil mi milyonlarca genc var, coluk cocuklari var ve her gün servislere binmek, toplu tasimalari kullanmak zorundalar vs ve biz moruklari yasatabilecegiz diye, zorunlu olarak hayat ve gecim sikintisi icerisinde olan insanlari daha fazla riske atmaya devam ediyoruz.

  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Dostum 70 yaşa cıkmana gerek yok. 70'ten 2 sıfır at 7 aylık bebege de aşı vuruyorlar. Amerika da 2 yaş altında aşı denenmeye başlandı. 7.ayında 1. doz, 8.ayında 2. doz aşısı olan bebek haber linkleri gönderebilirim.

    Ayrıca aşı üreticileri nüfusun 100% ünü aşılamayı zaten planlamıyor nüfusun 70% 'inin aşılanması kâfi diyorlar y.içi ve y.dışı birçok haberde bu belirtildi. şu anki haberlere göreTürki ye'de nüfusun %75'i aşı olmak istemiyor, o ayrı.

    Amerika'da nüfusun yarısından coğu aşılandı deniliyor, bu 150+ milyon kişi yapar. Burada da başka bi problem var. 150+ milyon kişi aşılanıyor ancak aşı olurlarken canlı cekimi, naklen yayını yok. 100'lerce TV kanalı ne iş yapar? neye yarar? ABD virüsle mücadele tarihinin en öneml anları olan 150+ milyon kişye aşı vurulma anları neden yayınlanmıyor, yoksa öyle birşey gerçekte olmadı mı, sadece TV'de 150 milyon kişi aşılandı haberleri mi cıktı? Gerçek video ve belge olmayınca olay her türlü komplo teorisine açık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Dostum 70 yaşa cıkmana gerek yok. 70'ten 2 sıfır at 7 aylık bebege de aşı vuruyorlar. Amerika da 2 yaş altında aşı denenmeye başlandı. 7.ayında 1. doz, 8.ayında 2. doz aşısı olan bebek haber linkleri gönderebilirim.

    Ayrıca aşı üreticileri nüfusun 100% ünü aşılamayı zaten planlamıyor nüfusun 70% 'inin aşılanması kâfi diyorlar y.içi ve y.dışı birçok haberde bu belirtildi. şu anki haberlere göreTürki ye'de nüfusun %75'i aşı olmak istemiyor, o ayrı.

    Amerika'da nüfusun yarısından coğu aşılandı deniliyor, bu 150+ milyon kişi yapar. Burada da başka bi problem var. 150+ milyon kişi aşılanıyor ancak aşı olurlarken canlı cekimi, naklen yayını yok. 100'lerce TV kanalı ne iş yapar? neye yarar? ABD virüsle mücadele tarihinin en öneml anları olan 150+ milyon kişye aşı vurulma anları neden yayınlanmıyor, yoksa öyle birşey gerçekte olmadı mı, sadece TV'de 150 milyon kişi aşılandı haberleri mi cıktı? Gerçek video ve belge olmayınca olay her türlü komplo teorisine açık.

    sen istemesende o aşıyı olacan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.