Şimdi Ara

yeter bıktım işlemci fanı sesinden!! yeni ne alayım?(p3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • p3 bilgisayarım var. bazen fan traktör gibi ses çıkartıyor bazen 10-15 dk hiç çalışmıyor. çalışmadığı zamanlarda bilgisayar acayip sessizleşiyor. acaba bilgisayarıma sessiz fan nerden bulabilirim.hangi marka ne almalıyım?



  • 2. el coolermaster cp5 al , sanırım maliyeti 10 milyon olur , sessiz serinin başarılı & ekonomik bir ürünüdür yada o/c yapıyorsan coolrmaster xdream 1 yada 2 alabilirsin , bunlar performanslı ve devir ayarlıdır 15-20 civarına temiz bişi alırsın , en düşük devri bile kolayca senin işlemci ile başa çıkar , yalnız almadan önce anakartının kondansatörlerine dikkat et , bazı p3 anakartlarında soket etrafı çok kalabalık olabiliyor büyük headsinklerde problem çıkartabiliyor , bide coolermasterin alp diye dandini bi headsinki var , tamamen bakır ve ufak bişi , sessiz , perfprmansı için amd-xp için zayıf kalıyor ama p3'ü rahatlıkla sepserin tutar , sıfırının fiyatı bile 15 usd+kdv gibi , 2.elle uğraşmayım , ucuz bi yeni alayım dersen ideal olur , içinden termalide çıkıyor yanılmıyorsam , yada sıfır cp5 bulursan oda olabilir , zamanında 12 usd+kdv idi (bundan 2 yıl önce sanırım)
  • cp5 ben intenette bulamadım. ama diğer dediklerine baktım onlar p4 ve amd için fanlar. benim bilgisayarda yada anakartta sorun çıkarma ihtimali varmı?
  • Slk 700 al. Üzerinede Tmd yi tak. Ama 12V değil 5V ver. Sesini hiç duymazsın.
  • Al bi asus ice star sök afanını plastiğini tak fansız kullan soğutur kasanda fan varsa
  • Arkadaş P3 için demiş siz neler söylemişsiniz....Arkadaş sen o ses yapan fanı sök aynı ebatta herhangi bir fan al..sonuçta P3 çok fazla sıcaklık problemin olmaz..
  • Vantec lerde guzel hemde uygun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erginates

    Arkadaş P3 için demiş siz neler söylemişsiniz....Arkadaş sen o ses yapan fanı sök aynı ebatta herhangi bir fan al..sonuçta P3 çok fazla sıcaklık problemin olmaz..


    zaten bende ekonomik çözümler önerdim

    amd-xp headsinkleri p3'lere uyar ama yukarda dediğim gibi anakartını bi kontrol et (kondansatörleri..)

    ahanda cp5 ;http://www.karizmashop.com/detay.asp?stokpos=86528
    10 usd'ye bundan iyisi olmaz (sıfır olarak)
    24 dba sadece
    istersen 5v bağla dahada düşsün ses , sonuçta senin işlemciyi rahatlıkla idare eder bu...
  • kondansatörleri ne acaba? ben resim çekip koysam siz baksanız. bi de 12 v yerine nasıl 5 v verecem. o fanlarda fan hızı kontrol edilemezmi? fan kontrolü anca anakartta ki çiplemi olur yoksa fana göre mi değişir. şimdiki fanda hız kontrol edilemiyorda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.