Şimdi Ara

Yeşil güç ışığının yanıp sönmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarımın yeşil güç ışığı sürekli yanıp sönüyor. Bilgisayarda herhangi bir sorun yok. Normal çalışıyor. Bir kaç gün önce anakartı söküp işlemci fanını değiştirmiştim. Çalışmasında sorun yok ama ışığın sürekli yanıp söndüğünü farkettim. Daha önce sabit yanıyordu. Bir kaç konu budum başka forumlarda. Bios pilini çıkarma, ramlari çıkarıp takma gibi ama hiçbiri işe yaramadı. Makine hiç sorunsuz çalışıyor. Bunun neden kaynaklandığını bilen arkadaş var mı?

sistem özellikleri :

Foxconn g31mv anakart

e7300 cor2duo 2,66 ghz işlemci

ddr2 3 gb ram

300 watt güç kaynağı

Orijinalden alıntı: pcmnyk

yanlış pine bağlı olmasın

Boş kalan pinler artı ve eksi led kablolarına ait. YAnlış olması mümkün değil. Harddisk kablosu reset kablosu ve başlatma kablosu doğru yerde takılı. Ne olduğunu bilen bir arkadaşa gerçekten ihtiyacım var.

Orijinalden alıntı: pcmnyk

hocam o ışık bekleme modunda yanıp söner sadece

Evet sanırım öyle ama çalışırken sürekli yanıp sönüyor. Sorunun kaynağı hakkında fikrim yok. Yardımcı olabilecek arkadaş arıyorum.
  • Sorunu çözdüm. İşlemcim için aldığım yeni fanın enerji girişi molex yani psu enerji girişli olduğu için anakarta değil doğrudan psu'ya bağladığım için sistem işlemci fanının takılı olmadığı uyarısı veriyormuş. Arka kasa fanı aynı girişe sahip olduğu için onu anakartaki işlemci güç çıkışına takınca uyarı son buldu ışık sabitlendi. Yani yalnızca bir uyarı ışığıymış.

geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 2 Eylül 2012; 23:36:15 >

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

işlemcinin oraları kontrol et demeye gelmiştim bende :)
    fan ayağı çıkınca yada tam sıkışmayınca benzer sorunlar veriyor ;)

geçmiş olsun

İşemcin fan enerji voltajını düşürebilen bir program biliyor musunuz? Gerçekten çok sesli çalışıyor. Bu iş için hız kontrol programları varmış ama speedfun gibi programlardan bir şey anlamadım. Hız kontrol yeri göremedim o programda.

Orijinalden alıntı: fthkn

quote:

geçmiş olsun

İşemcin fan enerji voltajını düşürebilen bir program biliyor musunuz? Gerçekten çok sesli çalışıyor. Bu iş için hız kontrol programları varmış ama speedfun gibi programlardan bir şey anlamadım. Hız kontrol yeri göremedim o programda.

cpu fan hızını manuel olarak düşürmeye karşıyım çünkü cpu fanı cpu ısısına göre kendini ayarlar.. dönüş hızı cpu ısınınca artar... manuel bir müdahele yada koşullandırma cpu yu riske atacaktır..
    ama yinede istersen biraz baktım şimdi...
    bu 1--
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=19541169

buda speedfun anlatımı..
    http://forum.donanimhaber.com/m_27910591/tm.htm

ayrıca fan kendini cpu ısısına göre ayarladığı için fanı psu dan besleme soket filan değiştir onu ana kart üzerinden cpu_fan yerine tak..

€D!T 2..
    o nasıl saçma bir fanmış ki molex soket ile geliyor yahu --

€D!T 3.. :)
    o kadar saçma bir yolda ilerliyoruz ki her eklemeden sonra yeni eklemeler gerekiyor..
    oda şu ki..
    fan psu dan besleniyorsa program ile yapılan müdahele anakart üzerindeki cpu_fan yuvasına takılı fanı etkileyecktir.
    yani gel vazgeç bu hatadan o fanı bir şekilde cpu_fan soketine tak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 2 Eylül 2012; 23:54:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOTOR IŞIĞININ YANIP SÖNMESİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun

cpu fan hızını manuel olarak düşürmeye karşıyım çünkü cpu fanı cpu ısısına göre kendini ayarlar.. dönüş hızı cpu ısınınca artar... manuel bir müdahele yada koşullandırma cpu yu riske atacaktır..
    bu 1--

buda speedfun anlatımı..

ayrıca fan kendini cpu ısısına göre ayarladığı için fanı psu dan besleme soket filan değiştir onu ana kart üzerinden cpu_fan yerine tak..

€D!T 2..

o kadar saçma bir yolda ilerliyoruz ki her eklemeden sonra yeni eklemeler gerekiyor..
    oda şu ki..
    fan psu dan besleniyorsa program ile yapılan müdahele anakart üzerindeki cpu_fan yuvasına takılı fanı etkileyecktir.

Molex girişli dediğim fan standart kasa içi fanı. İşlemci fanı değil. Cooler master soğutucumun fanını temizlerken kırınca yeni fana 35 lira vermeye kıyamadığım için 5 liraya edindiğim bir fan. Soğutucum yeni ve çok kaliteli olduğu için bu yolu seçtim. benim kasa hiç ısınmaz. Ağır iş de yapmadığım için bu bana yetiyor. Zaten bu aldığım fan da daha yavaş dönsün gürültü yapmasın diye usb girişine bağladım. USB girişlerinin voltajı daha düşük olduğu için daha yavaş dönüyor ver gürültü yapmıyor. Oyun oynarken tabi bunu değiştirip hızlı döndüren psu girişine bağlıyorum fanı. Ama işlemci girişine sahip bir fan buldum. Onu bağlayacağım artık. Çünkü uyarı ışığı işlemci soketi boşken sürekli yanıp sönüyor. Beni rahatsız ediyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun

bu 1--

buda speedfun anlatımı..

€D!T 2..

oda şu ki..

Molex girişli dediğim fan standart kasa içi fanı. İşlemci fanı değil. Cooler master soğutucumun fanını temizlerken kırınca yeni fana 35 lira vermeye kıyamadığım için 5 liraya edindiğim bir fan. Soğutucum yeni ve çok kaliteli olduğu için bu yolu seçtim. benim kasa hiç ısınmaz. Ağır iş de yapmadığım için bu bana yetiyor. Zaten bu aldığım fan da daha yavaş dönsün gürültü yapmasın diye usb girişine bağladım. USB girişlerinin voltajı daha düşük olduğu için daha yavaş dönüyor ver gürültü yapmıyor. Oyun oynarken tabi bunu değiştirip hızlı döndüren psu girişine bağlıyorum fanı. Ama işlemci girişine sahip bir fan buldum. Onu bağlayacağım artık. Çünkü uyarı ışığı işlemci soketi boşken sürekli yanıp sönüyor. Beni rahatsız ediyor.

en iyi ve doğru olanı budur zaten..
    cpu fanını mutlaka cpu_fan yuvasından besleyin. aksi halde ciddi risk demektir.
    fazla yüklenmiyorum diyerek öyle bağlarsanız sistemin herhangi bir yazılımı güncelleme gibi bir girişimde bulunursa bazı yazılımlar arkaplanda sisteme %100 oranında güç bindire biliyor.
    neyse cpu_fan yuvası ile besleyeceğiniz fan bulduğunuza göre sorun yok demektir :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.