Şimdi Ara

yeşil dedektör sigara şikayet uygulaması fırsatı heryerde ücretsiz (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
3
Favori
11.954
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ibrahim1213 kullanıcısına yanıt
    Dostum Şikayet Ettiğinde Senin Adın Geçiyor mu Hiçbiryerde ?
    (bir kere polise birşey şikayet ettim, şikayet ettiğim 3 kişiyi kapıma getirdiler. "bunlar mı" diye sordular. temkinliyim)
  • arada konuya bakıyorum da tartışma uzadıkça uzuyor. ama bu tartışma bitmez.
    sigara içindeki katkılardan dolayı eroin kadar bağımlılık yapan bir şey, üstüne de psikolojik bağımlılık eklenince içen arkadaşlar mutlaka savunacak bir argümanla geliyorlar. hiç farketmiyor ister profesör olsun, ister ilkokul mezunu. ailemde de var insanlar, teyzeme her seferinde söylüyorum bırak diye, saçma sapan savunma tarzlarıyla geliyorum, o zaman çocuklarına da başlat yaşları geldi diyince susuyor nedense. eşimin teyzesi de yıllarca içti, ne kocasını dinledi ne çocuklarını, iki sene önce kanser oldu, bu seneye kadar çok zor günler geçirdi, erken teşhis sayesinde kurtuldu ama yaşadıkları ve ailesine yaşattıklarına değer miydi?

    tabii ki garantisi yok, hiç içmeyen de kanser oluyor ama senin genetik olarak kanser olma riskin binde bir ise, belki yüzde bire çıkartıyor bu meret, biliyorsun işte...

    birisi de diyor ki içen de ölüyor içmeyen de... oysa ki hayat kalitesi diye bir şey var. evet hepimiz öleceğiz ama sigara yüzünden son yıllarını nefes darlığı, kalp yetmezliği, allah korusun kanserin verdiği acılar içinde yaşamak mı isterseniz, yoksa torunlarınızla yaşlılığın getirdiği normal sağlık sorunları mı.

    sonra diyorlar ki içki de yasaklansın. iyi de içki içtiğinde bana bir zararı yok ki, adam kendini dağıtım kavga çıkartırsa başka tabii. isterse açsın altın vuruş yapsın. ama sigara dumanı öyle mi?

    gelmeyin diyorlar rahatsız oluyorsanız. ya kardeşim mecbur geliyoruz işte bazen. niye gelip canımı sıkayım bu ortamlarda. şirket yemeği oluyor, kıramayacağın arkadaşın oluyor, bi gidiyorsun dumanaltı. duşumu almışım, leş gibi kokuyorum, üstüne iki gün boğazım ağrıyor. kırk yılın başı restorana gidiyoruz, arkadaşlar, çocukları; bi bakıyorum köşede camın kenarından üflüyor adam. aile hekimine aşıya gidiyoruz, kapının önü duman altı.

    ben de geleyim o zaman senin yan masanda çıkartıp büyük abdestimi bırakayım; kokusuyla pisliğiyle... beğenmiyorsan gelme diyim, ayrı odalar olsun, ben ortaya yapmak istiyorum deyim. şikayet edersen de ajan mısın ispiyoncu musun deyim, olur mu?

    utanma, arlanma, empati; sıfır... yukarıda bir arkadaş yazmış ya kızarkadaşım bırakmıyor, seç desem ben ya da sigara, sigarayı seçer; evet aynen öyle.

    bütün bunları 25-29 yaş arası bazen az bazen de çok sigara içmiş birisi olarak yazdım, haberiniz olsun.




  • yasagin kapsami genisliyormus bu arada. yakinda oturayim hem de sigarami icerim diye bir yer olmayacak. her yerde yasak olacak, ic veya dis mekan. yasaga uymayanlar ceza odeme disinda ruhsat iptali de alacakmis.
  • Sigaraya yeni yasaklar geliyormuş, ne kadar mutlu oldum anlatamam.

    Sende sevinirsin belki kardeşim mekan sahiplerine de bayağı birşey yapacaklarmış Sigara içilecek alan bıraktırmayacaklarmış, cezalar artacakmış.

    http://www.hurriyet.com.tr/sigaraya-yeni-yasaklar-yolda-40354943
  • deblod kullanıcısına yanıt
    Ulu orta totonu açacak cesaretin varsa benim yan masaya işini yapabilirsin :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hilmignc kullanıcısına yanıt
    İyi işte, yıllardır evinizde hapis duruyordunuz şimdi kafelere gidip ekonomiye can verebilirsiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    İyi işte, yıllardır evinizde hapis duruyordunuz şimdi kafelere gidip ekonomiye can verebilirsiniz :)

    Sizde artık evinizde kuytu köşede çiğere çekmeye devam
  • severek kullanacağım bir uygulama olacak
  • harika bir uygulama, emeği geçenlere teşekkürler
  • Gidin su lanet şeyi evinizde için hadsizler. Utanmadan burada sigara yasağına karşı çıkanlar var. Sigara yasaklarını sonuna kadar destekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    Hayır, sadece kayıt olurken bilgilerini veriyorsun(isim,soyisim,mail gibi). Eğer şüphe duyuyorsan ismim paylaşılır diye sahte isimle kayıt olursun sorun kalmaz
  • ibrahim1213 kullanıcısına yanıt
    Hakikaten ha. İlk Fırsatta Gammazlayam Birilerini
  • Avrupa seviciler ahkam kesmeye gelmiş. Gece içki yasağı geldiğinde "şöriyoott göldöö" diye bağırıyorlardı. Yaygara çıkardıkları için haberler batıda da bu yasaklar var gibisinden manşetler atmak zorunda kaldı. Utanç verciydi gerçekten.
  • 7 yıllık sigara bağımlısıyım..Evet bağımlıyım..Kusura bakmayında kimse bizim o dumanımızı solumak zorunda değil..Yasağa tamamen destek veriyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kafenin birine gittim.millet fosur fosur içiyor.ortalık dumanaltı hemen indirdim uygulamayı.şikayet ettim 15 dakika sonra bir zil çaldı.garsonlar koşuşturup kül tablalarını topladılar her masadan. neyse yemeğimi en azından rahat tamamladım.kimse benim ismimi falan sormadı.kasaya giderken elinde tablet olan 2 kişi mekan sahibiyle konuşuyorlardı.onlar görevliydi zannediyorum.bir yere yetişmem gerektiğinden acil çıktım.ceza kestiler mi bilmiyorum.ama kontrol yapılmıştır diye bildirim göndermişler bana.özel hayatın gizliliğinden dolayı fotoğraf çekilemiyor.artık o mekanın peşindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu program İstanbul dışında da aktif mi bilen var mı? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi canım, çoluk çocuğun yediği 10 gıdanın en az sekizinde olan ve kanserle ilişkisi net olan glikoz-fruktoz şurubu önemli değil. gayet serbest bir şekilde ticari ürün sayılıyor. yeter ki, sigara içeni ihbar edin. sigara iyi demiyorum , iki yüzlülük cildi bozar diyorum.
  • sehirlerarası otobüslerde, belediye otobüslerinde, minibüsler/dolmuşlarda rahatlıkla sigara icilen yılları özlemle hasretle yad ediyorum...



    YAK....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!Ğ!DO -- 14 Nisan 2018; 23:13:57 >




  • teyyo emminin yaptığı en güzel iş bu, gerisi..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.