Şimdi Ara

yeşil dedektör sigara şikayet uygulaması fırsatı heryerde ücretsiz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
3
Favori
11.954
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWolt38

    anadolu çınarı...aman ço..... neyse anladın sen.

    açık açık yaz bakıyım şunu
  • comar demek istemis sanirsam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD


    quote:

    Orijinalden alıntı: deblod

    Ahlaktan, saygıdan uzak terbiyesiz adamlar gelecek, yasak dinlemeden, rahatsız olan var mı yok mu, hasta çocuk var mı demeden pisliğini zehirini saçacak, sonra da şikayet eden suçlu, ispiyoncu olacak öyle mi?

    hocam sen de oraya gitme. bu kadar basit :)
    kapalı alanda sigara yasağı kadar saçma bişey yok.
    kapalı alanda sigara içilen yer de olsun içilmeyen yer de, kimse kimseyi zorla bi mekanda oturtmuyor.

    Bencilliğin son noktası... Adamlar diyor ki, gitme bu kadar basit.

    Sen kendini ve beni zehirleyeceksin diye neden benim kısıtlıyorsun. Git dışarıda iç sigaranı.

    Bu adamlar bir de yıllar boyunca, otobüslerde, kamu binalarında, çoluk çocuk, hasta, yaşlı demeden saçtılar zehirlerini. İzin olsa yine yaparlar. Hala hastane önlerinde bile, bina girişlerinde içiyorlar, oraya gelen akciğer hastası, astımı olan insan var mıdır diye düşünmek yok. Gitme bu kadar basit diyor...

    Yine de beddua etmiyorum, çünkü bu işin sonu kanser ve kalp rahatsızlıklar. Bu adamlara değil ama ailesine, çocuğuna yazık.

    İyi dileğim olsun, inşallah bir gün bırakıp sigarayı, biri yanınızda içtiğinde anlarsınız yaptığınız kötülüğü...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWolt38


    quote:

    Orijinalden alıntı: yavuz-neocu


    quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWolt38


    quote:

    Orijinalden alıntı: yavuz-neocu

    onu anladım zatende, açık açık yazmaya cesareti yoksa yazmayacak ona zorluyorum. yazsın cevabını verelim. bu forumun kültür seviyesi iyice düştü, cevaplar bile hakaret içerir oldu, illa soy sop küfür basmamızı istiyorlar sanırım.

    yiyorsa sen açık açık yaz bakayım küfürü.

    Sen anlayacağını anladın zaten, kendini bilen anlar.
    Sigara yasağını desteklemek yerine, yapılan uygulamayı insanları gambazlayıcı, ispiyonlayıcı gören gerici zihniyetiniz nedeniyle sizin gibi kültürsüzlerle doldu memleket.

    benimki yiyor, çomar olduğunu saklamadan yazarım sana ben, sen niye gizli saklı yazıyorsun? cevap verceksen adam gibi cevap ver, sataşırsan cevabını alırsın.

    soy sop yazıp sonradan "çomar derim" demek tam senin gibi çomara yakışır zaten. kalitesiz.

    ben senin hiçbir yazına cevap yazmadım, sen de benim yazıma cevap verme, verdiğin cevabın karşılığını alırsın. cevaptan belli kalitemiz zaten.




  • Bu iş böyle bitmez. Şimdi sigara içilen yerleri şikayet edin deyince "Bize ne sigara da içmesinler." deriz.
    Yakında içki içilen yerleri de şikayet edin derler. Birileri "Bre zındıklara oh olsun." deyip, onu da şikayet ederler.
    Kızlı, erkekli oturanları,Cuma'ya gitmeyenleri, oruç tutmayanları, hükümeti eleştirenleri, ateist olanları, mini etek giyenleri, Hükümet üyelerine ve yandaşlarına yan bakanları, yan bakanları övenleri, tavuğuna kışt diyenleri (liste uzayıp gider) vs şikayet yerleri oluştururlar. Birileri de sevmedikleri insanları ihbar ederler. Bu mu sizin mantığınız? Bu mu ileri demokrasi? Bu mu özgürlük?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 31 Ocak 2017; 12:13:13 >
  • Sigara içilen mekana gitmeyin kardeşim zorla mı alıyorlar sizi kafelere barlara. Sigara içen insanların ikinci sınıf muamelesi görmesine katlanamıyorum.

    Avrupa'da insanları sigaradan uzaklaştırdılar, şimdi gençlik esrar içiyor.
  • merak ettiğim bir konu var
    ciddi sigara yasaklarından önce , sigaradan devlete gelen gelir ne kadardı , yasaklardan ve vergi zamlarından sonra ne kadar oldu ? bunun cevabını bulduğunuzda , bizi mi düşünüyorlar yoksa yine kendilerini mi o zaman anlaşılacaktır.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    O ayrı, bu ayrı derler şimdi.
    Sigaradan, alkolden aldıkları vergiler yola, camii yapımına, imamlara verilir. Fakat hükümet yaptı olur. Günah da olmaz o zaman.
    Akaryakıt, araç vergileri de zararlı olduklarından mı % 100'ü geçen vergiler alınıyor? O vergiler yol, köprü yapımında kullanılıyorsa, neden köprü, otoyol ücretli oluyor?
    Hadi biri efendice, saldırmadan, küfretmeden bunların mantığını anlatsın da anlayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guven35

    O ayrı, bu ayrı derler şimdi.
    Sigaradan, alkolden aldıkları vergiler yola, camii yapımına, imamlara verilir. Fakat hükümet yaptı olur. Günah da olmaz o zaman.
    Akaryakıt, araç vergileri de zararlı olduklarından mı % 100'ü geçen vergiler alınıyor? O vergiler yol, köprü yapımında kullanılıyorsa, neden köprü, otoyol ücretli oluyor?
    Hadi biri efendice, saldırmadan, küfretmeden bunların mantığını anlatsın da anlayalım.

    mantığı yok , para geliyorsa mantık arama ,devam et
    tek isteğim , yeşilaycı hükümet olarak anılmasınlar, tüm çabaları gösteriş için , hani gıda bakanlığının da reklamı var ya, yiyin için israf etmeyin portakal tüketin diye, tamam çok güzel reklam , o bakanlıkta çalışan , bu reklamı düşünen arkadaşların ellerine sağlık , ama emeklilik yaşını 65 yapmışsın , sağlık ücretsiz görünse de sonuna kadar ücretli , ben napayım portakalı , günde 3 kilo da yesem, diş çekimi için bile 10 gün sonrasına sıra veriyorsan bu mu sağlık anlayışınız der gülerim...
    ha bi de , sigara da terör gibidir diyorlar ya, aha ali sabancı, aha izmir'deki philip morris fabrikası ,gidin vurun f16'larla, ali'yi de kelepçeleyip atın içeri ... ama bunlar hayal tabi ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serghat

    Sigara içilen mekana gitmeyin kardeşim zorla mı alıyorlar sizi kafelere barlara. Sigara içen insanların ikinci sınıf muamelesi görmesine katlanamıyorum.

    Avrupa'da insanları sigaradan uzaklaştırdılar, şimdi gençlik esrar içiyor.

    "Sigara içilen mekan" diye bir kavram yok, yasak yani yasal olarak yasak anladın mı? Yani keyfi bir durum yok ortada. Yasalarla yasaklanmışsa olay bitmiştir. O mekan yasaya rağmen sigara içtiriyorsa o zaman cezayı da yiyecek bu kadar basit. Senin düz mantığa göre ben kırmızı ışıkta geçerim, sen de kırmızı ışıkta geçene karşısın diyelim ben de sana "o zaman kırmızı ışıkta geçilen yoldan gitme kardeşim, başka yol mu yok oradan git gideceğin yere" derim.

    Bu düz mantığı daha da geliştirip, insanlar sigaradan uzaklaşınca esrar içiyor demek ayrı bir bomba. Aynı düz mantıkla ben de sana "kırmızı ışıkta durdurdular, mecburen kırmızıda geçip insan ezip öldürüyorlar" derim.

    Sigara içen insan, yolda yürürken bile sigara dumanı bana geliyorsa sülaleyi kalaylıyorum. Hele ki kapalı bir mekanda (asansör, toplantı odası, apartman içi vs.) içiyorsa veya içmişse 7 kere kalaylıyorum. Dini açıdan doğrudan kul hakkına giriyor, orası bambaşka bir yer.

    Başkasına zararı olmadan içene lafım yok, isterse esrar içsin umrumda olmaz ama bana bir zararı olursa sonucuna doğrudan veya dolaylı katlanır.




  • Bir süredir kullanıyorum. Gittiğim mekan kapalı bir ortamsa ve sigara içiliyorsa sistem üzerinde şikayet oluşturuyorum.Sigara içilen kafeye gitme diyenler, eskiden otobüslerde sigara içilirken otobüse binmeyin o zaman diyenler heralde.
  • hastane girişinde sigara içen umursamazlar. umursamazdan ziyade beyin tam çalışmıyor. içerde yasak ya, tam kapı önünde içiyor, giden gelen hastaya üfürüyor dumanı, yarısı da içeri gidiyor, otobüs durağının içinde değil tam kenarında içen beyni sıkıntılı bireyler, duman sanki bacadan yukarı gidiyor, son nefesi çekip otobüse dalıyor, kanalizasyondan çıkan metan gazı gibi ciğerini salıyor otobüs içine.

    kesinlikle beyinlerinde sıkıntı var, bilseler yapmazlar.
  • deblod kullanıcısına yanıt
    Yahu senin sigara içmeme özgünlüğün varsa içenin de içme özgürlüğü var. Biyerde içiliyorsa sen de oraya gitme mekan sahibi durumu anlasın müdahale etsin. Ben kapalı alanda içilsin demiyorum, içenlere yer ayrılmalı diyorum.



    Sigara içmeyen de şeker kullanmayan gibi övgü mü bekliyor nedir.



    Ben durakta içmiyorum, dumanından rahatsız olacak varsa başka yere üflemeye çalışıyorum. Dışarda tek içmeye çalışıyorum vs. Senin gibi tiplerin triplerini çekmek zorunda mıyız? Beddua etmeyecekmiş... lütfettin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Sen özgürlük meselesini çok yanlış anlamışsın, ya da hiç anlamamışsın, normal tabii damarlarda bozulma başlamış şimdiden.
    Yarın öbür gün enfarktüs geçirince doktorlar anlatırlar doğrusunu.

    Hayırlı forumlar.
  • Bu söylediklerim tamamen beni bağlar, saldıracaklar duyurulur;

    "Sigara içip bu eylem ile birlikte çevresi umurunda olmayan İKİNCİ SINIF VATANDAŞLAR", yaktım çıranızı! İspiyonlamayan (kendi payına) nağmerttir! Hodri meydan!
  • Çok sevindim! Sigaraya bu denli müsade eden mekanların kapatılmasını bile desteklerim!

    10 yıl sigara içtim, 2 yıldır içmiyorum ama bu ne arkadaş! Adamlar kapalı mekanda duman partisi yapıyorlar resmen.

    İhlal olan her yeri özenle şikayet edeceğim. İzmir'deki mekanlar hazır olsunlar.

    Uygulama içinde fotoğraf çekilerek kanıt yükleme imkanı da olabilir.
  • deblod kullanıcısına yanıt
    oo çok sert konuştun, hayattan soğudum. ben sigara içtiğim için ölücem, sen kazık çakacaksın bu dünyaya
  • İçenle içmeyen arasındaki fark

    Zamanın birinde iki arkadaş mezarlığa yakın bir yerde alem yapmaktadırlar. şarap, rakı, sigara, mezeler... takılırlarken mezarlığa yeni bir cenaze geldiğini görürler. alemcilerden biri "merak ettim, neden ölmüş acaba? dur bi gidip sorayım" der. cenazenin yakınına gelir, cemaate yaklaşır.

    -başınız sağolsun. merhum neden öldü acaba?
    -sormayın efendim, alemcinin önde gideniydi. alkolü, sigarayı eksik etmezdi elinden. ondan dolayı öldü.

    alemci arkadaşının yanına döner, durumu anlatır. alkole ve sigaraya bir son vermeleri gerektiğini söyler. arkadaşı da hak verir ve başlarlar sofrayı toplamaya. henüz 5 dakika geçmiştir ki yeni bir cenzae daha gözükür uzaktan. aynı alemci yine merak eder ve gidip yanaşır cemaate.

    -başınız sağolsun. merhum neden öldü?
    -sormayın efendim, ne sigara kullanırdı ne alkole ağzını sürerdi, öyle ölüp gidiverdi.

    alemci arkadaşının yanına döner.

    -çıkar şişeleri devam edelim. içenle içmeyen arasında 5 dakika fark var.




  • İçiyorum ama sonuna kadar destekliyorum bu yasağı ve bu uygulamayı da aktif olarak kullanacağım.
  • sadece istanbul olması saçma olmuş başkent Ankara neden yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.