Şimdi Ara

Yerli üretim Silahlı Hürkuş L-UMTAS atışı yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli üretim Silahlı Hürkuş L-UMTAS atışı yaptı

     

    ROKETSAN tarafından geliştirilen lazer güdümlü antitank füzesi LUMTAS atışı, Konya Karapınar'da bulunan Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup K.lığı’nda, Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki ÇOLAK, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr.İsmail DEMİR ve yabancı ataşeler ile askeri ve sivil üst düzey personelin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

      

    Atış gösteriminde kullanılan Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze-LUMTAS Füzesi , ROKETSAN tarafından antitank (tandem) harp başlığına alternatif olarak anti-personel harp başlığı ile de kullanılabilecek şekilde geliştirildi. Halihazırda ATAK helikopterine entegre edilmiş olan füzeler, sabit kanatlı uçaklar, İHA'lar ile kara ve deniz platformlarından da atılabiliyor.


     

    Ayrıca Bkz.Türk mühendisleri tarafından geliştirilen insansız hava araçları
    Silahlı Hürkuşlar, özellikle terörle mücadele harekatlarında jet uçaklarının gerçekleştirdiği bombardımanların ülkemize getirdiği yüksek maliyetlerinden kurtulunmasında büyük rol oynayacak. Çok daha düşük maliyetlerle, uçaksavar tehdidi bulunmayan alanlarda harekat icra edebilen olan silahlı Hürkuş LUMTAS'ın yanı sıra, Roketsan tarafından üretilen, zırhlandırılmış yapı, kendini koruma sistemleri, gece görüş uyumlu aydınlatma, veri linki, lazer işaretleme kabiliyetine sahip elektro optik kamera ve gelişmiş aviyonik sistem özellikleri taşıyan yerli güdümlü mühimmat CİRİT/TEBER ile de silahlandırılacak. Hürkuş aynı zamanda 5 adet harici yük istasyonu ve 1500 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olacak.

     


     

     

    Yerli üretim Silahlı Hürkuş L-UMTAS atışı yaptı Yerli üretim Silahlı Hürkuş L-UMTAS atışı yaptı







  • Savunma Sanayinde yapılan bu ar-ge adımları rutin haline gelir.Emeğine geçenlerden ALLAH razı olsun

  • Silah ve mühimmatta dışa bağımlı olmamamız lazım. Baksanıza en ufak bişide ambargo uyguluyorlar. Hele avusturyaya çok gülmüştüm artık bize Glock satmicakmış ;)

  • Şimdi gelir çok bilmişler(!) f-16, f-35 ile karşılaştırmaya...
    Ama şunu bilin ki yürümeden koşulmuyor arkadaşlar. Bu uçağın bile bizim için çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Pervaneli uçağa takan arkadaşlar için de şu yazıyı okumalarını diliyorum eh biraz ingilizce gerekiyor.
    https://www.quora.com/Why-do-some-planes-still-use-propeller-engines-not-jets
    (Neden bazı uçaklar hala jet motoru yerine perveaneli motor kullanıyor?)




  • 'Pervaneli savaş uçağı mı kaldı'cılar gelir birazdan :)

  • Başlangıca göre iyi gelişir zamanla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı yük nedir arkadaşlar?

  • R.T.E =TÜRKİYE

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    Faydalı yük nedir arkadaşlar?


    uçağa binebilecek insanların toplam ağırlığıdır faydalı olmaları için
  • Bu uçağın silahlanmasına çok sevinmiştim. Çünkü maliyeti çok düşük. F-16 dan daha uzun sürede havada kalıyor. Ama gövde olarak biraz daha büyüğünü yapıp NEB gibi büyük bombalar takılması iyi olurdu.



    Terörle mücadelede çok etkin bir seçenek bu uçaklar. Muadillerini ABD ordusu Afganistan'da kullanıyor. Super Tucano olması lazım ismi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hürkuşla beraber edinilen tecrübeyle savaş uçağı yapabilecek bilgiye sahip oluruz umarım . Dünyada savaş uçağı üreten ülkeler belli . 7 düvel düşman iken 1000 tane f35e bile güvenmem . Nitekim f35 yönetim yazılımı değiştirilemiyor . Yerli uçaklara sahip olmalıyız mutlaka.
  • Yorumlar şu meşhur çöpcü gruba ama hale gelmemişler anlarda tırsmışlar galiba, bekledikleri gibi sürüncemede kalan, el gördülük ürün çıkmayın yapacak bir şey yok. Gerçekten de mühim olan kararlı olmak, kritik adımlar atmak ve gerçekleştirmek. Güney Kore şuan bizim rol modelimiz. Onlar pervaneli uçağı üretmiş bize satmışlardı. Onlar daha sonra jet projesine başladı ve devam ediyorlar. Biz geç başladık ama hızlı gidiyoruz. Şuan jet projesinde bile onları yakaladık ve hava savunma-füze teknolojilerde onlardan ilerdeyiz. Ancak yerli oto ve teknolojik ürünlerde hala gerideyiz. Artık savunma sanayi gibi otomobil ve yüksek teknolojik ürünlere de belirli bir hedef çercevesinde destekler artırılmalı. Bu projelerde emeği geçen çalışan ve yöneticileri tebrik ederiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jet1X

    Şimdi gelir çok bilmişler(!) f-16, f-35 ile karşılaştırmaya...
    Ama şunu bilin ki yürümeden koşulmuyor arkadaşlar. Bu uçağın bile bizim için çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Pervaneli uçağa takan arkadaşlar için de şu yazıyı okumalarını diliyorum eh biraz ingilizce gerekiyor.
    https://www.quora.com/Why-do-some-planes-still-use-propeller-engines-not-jets
    (Neden bazı uçaklar hala jet motoru yerine perveaneli motor kullanıyor?)

    F-35 ölü proje ancak ölü projeler ile karşılaştırılır o, inşallah milli jetimiz başarıya ulaşırda göğsümüz kabarır milletçe.




  • Data Transfer D kullanıcısına yanıt
    Tai'nin Amerika'da Snc ile ileri eğitim uçağı projesi için uçak geliştiriyor.

    Hürkuş ve T-X, F-X uçağımıza giden yolda çok ciddi tecrübe kazandıracak.

    Memleketimize hayırlı olması dileğiyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir proje düşük maliyetli uçmanın en güzel yolu. Bir F16'yı havada 1 saat tutmak yanlış hatırlamıyorsam 35 bin dolara mal olurken bu uçaklarda çok düşük bir maliyet söz konusu.

  • alamanya pert amarika vefad ingiltere isyan fıransa ve diğerleri kahr-ı perişan...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iondon -- 8 Nisan 2017; 23:0:4 >
  • Laf atanlar TAI'nın önünden geçemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence motorsikletede yanlarna iki roket atar önünede çeklik zırh koysan taktikk bir TANK ortaya çıkabilir kıvrak .. Yerli üretim Silahlı Hürkuş L-UMTAS atışı yaptı
  • Bu gelişme bizim için milat gibi, yerli yapım uçaktan yerli yapım füze atıyoruz. Muhteşem! Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'un ruhları şad olsun.

  • Bide rakibe bakalım 1990 da üretilen 27 sene önce bunu yapmışlar . Herhangi bir durumda 27 sene önceki teknoloji ile karşılaşırsa ne olur sizce ? ama yinede güçüz rakiplere karşı havadan etkin kulanılabilir . Zepline bile iki füzee taksan atar aslında

    Yerli üretim Silahlı Hürkuş L-UMTAS atışı yaptı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.