Şimdi Ara

Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
0
Favori
13.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hctra

    Bu mesaj silindi.

    %30 oyunuz kaldı.Öyle birşey olursa kaçacak delik ararsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan lafı çarpıtıyorsun. Gıcık olduğum veya gerçekleşmesini istemediğim bir şey yok ortada. Ben de buna tav oluyorum, milli bir şey eleştirilince "sen ülkenin gelişmesini istemiyor musun vatan haini" lafları başlıyor hemen. Ülkede özeleştiri tahammül sıfır.


    Yanlış olduğunu düşünsem de artık şu noktadan sonra mecburen destekliyorum; çünkü iş işten geçti başlandı bile. Bu projenin başarısız olması en başta halk olarak bizim cebimize zarar. Umarım başarılı olur da en kötüsünden kendini amorti eder diye bakıyorum olaya. Yine de bazı şeyleri eleştirmek lazım. Ooo yerli otomobil süper uçuyoruz gibi bir durum yok buna vurgu yapıyorum. Otomobil üretmenin artık şu yüzyılda devrim olmadığından bahsediyorum geç kaldık diyorum. Hele ki piyasa tamamen oturmuş ve parsellenmişken. Abartmayalım yani.


    Ayrıca pile de değinmişsin, iyi hatırlattın. Piller şuan aşırı pahalı, ona da bir çözüm bulunması lazım. Kurdan dolayı şuan avrupa ve amerikada halk için bir şekilde yenisi alınabilir durumda, ama Türk halkı için çok büyük külfet. 15 bin dolar mı neydi yanlış hatırlıyor olabilirim. TL'ye çevirdiğinde 100 bin liranın üstü eder. Bunları da düşünmek lazım. Ben orta gelirliyim ben gidip de şuanki aracıma 100 bin lira donanım parçası alamam. Ben alamıyorsam fakir de alamaz o zaman TOGG söylenildiği gibi halk arabası olmuyor. Yani senin dediğin gibi sen alamıyorsan dediğin şey şöyle: ben alamıyorsam ülkenin en az %70i alamıyor demek. Bu iyi bir şey mi?  


    Ayrıca Siha baya anlamsız bir örnek yine milliyetçilik kozunu çekmişsin  . Savunma sanayi ayrı yerli otomobil ayrı. Ali koç Türkiye'nin en zengin adamı o bile gidip siha almaz, zaten satışı sivillere yasaktır diye düşünüyorum  


    EDIT: Destekleyenler milliyetçidir, özeleştiri yaparak destekleyenler daha da milliyetçidir. Körü körüne alkışlamaz, şakşakçı değildir, eksik olduğunu düşündüğü şeyleri belirterek katkı sağlamaya çalışır. Ama sizlerin klasik siyasi üslubu bu zaten artık alıştık  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 20 Temmuz 2020; 9:35:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    -Öncelikle merak etme okulumu okuyup lisans mesleğimle yıllardır sektörümde iyi bir yerde çalışıyorum :)

    -Ayrıca savunma ve havacılık konusunda yıllardır amatör olarak ilgiliyim. Kimse bana liste vermiyor, bu konularla biraz ilgili olsanız bu saydığım ürünlere bu kadar şaşırmazdınız.

    -Evet ne dedim biraz bilgili olsaydın bu saydıklarımın yıllardır devam eden projeler falan olmadığını, Erbakanla da ilgili bulunmadığını bilirdin. %80-90'ı 2002 yılı sonrasında başlayan projeler. Sadece 10 yıl önceki proje sayısı ile şu an devam eden arasında bile 5 kattan fazla fark var. Ama dediğim gibi senin gibi cahillerin farkına dahi varmadıkları işler bunlar.

    -ABD ile Rusya'da daha iyileri varmış, hmmm demek ABD ve Rusya ile bizi bir tutuyorsun bu iyi birşey, ayrıca bu işlerle biraz ilgili olsan Rusların kendi silahlarını nasıl allayıp pulladığını da bilirdin ki bazı mühendislik konularında bazı silahlarımız Rus alternatiflerinden daha iyi diyebilirim, özellikle güdümlü mühimmatlar konusunda hala aptal bomba kullanan Rus hava kuvvetlerine göre daha iyi noktadayız. Bunlar senin gibilerin ezberini bozuyor ama öğren işte bu vesileyle.


    Bundan sonra bilmediğin konularda ezbere konuşmak yerine biraz savunma sanayii konularında oku araştır, gündemi takip et ondan sonra gel yaz olur mu güzel kardeşim.





  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    Bunlara Hükümet senin adın şu dese


    YOK DOĞRU DEGIL BENIM ADIM BASKA


    diyip kendi adlarını inkar ederler. Adamların cibiliyeti zaten her şeyi inkar üzerine kurulu. Zaten o yüzden ben bu forumda 3 kelam bu konuları yazmak dahi istemiyorum. Boşuna çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IG I kullanıcısına yanıt
    Piyasada seçenekler sınırlı derken ülkenin rezil ötv politikası nedeniyle kimse düzgün araba getirmiyor. Nissan leaf, vw e-golf, kia niro ev, hyundai ioniq ev, audi e-tron, opel ampera gelmeyenler daha sayayım mı? Zaten altyapı yok doğru düzgün gelse nerede şarj edeceksin? Sen bu arabaları görmeyince sanki iki tane model var sanıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harbiden yurtdışında satıcağına inanmışlar haha
    Almancılar bile okadar salak değildir bmw ve mercedes'lerinden vazgeçmezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    İçten yanmalı motorlu araçların üretimi hem ucuz hemde üretim deneyimimiz var. Sektör 100 yılı devirdi ve Elektrikli araçlar bu alanda etkili değişiklik oluyor/olacak. Tesla bir elin parmaklarını geçmeyecek model sayısı ve henüz binlerle ifade edilen adetlere rağmen Otomotiv sanayisini derinden etkiliyor, değişikliğe zorluyor. Son yıllarda yaşanan satın alma/birleşme (PSA-Opel/PSA-FCA) yeni düzene karşı yapılan hamleler. Bizim için kaçan o kadar çok tren oldu ki artık buna bari yetişelim. Yapılan/yapılacak yatırım miktarı tek kalemde devasa bir rakam olmakla birlikte bugün bunu yapmazsak yaşayacağımız pişmanlıklara bir yenisini eklemiş oluruz.
    Türkiye yalnızca bu araçları KAMU ihtiyaçları ve üst gelir grubu için kullanmış olsa bile cari açığa olumlu katkısı olacaktır. Şartlar hiç olmadığı kadar uygun. Şans vermeye değer.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: man utd

    60 bin otomobil aynı anda şarja bağlanırsa Türkiye nin elektrik altyapısı çöküyor. Aktroller bunu ne yapacaksınız?
    Avrupa bu sisteme geçmeden 15-20 yıl önceden elektrik altyapısı yatırımlarına milyarlarca euro harcadı. Türkiye bu süreçte ne yaptı?
    Yaptığınız her iş plansız,hamaset, günlük siyasi show her iş zarar ziyan. En son yapılacak iş en başta yapılıyor.
    Konunun içinden bir akademisyenin söyledikleri ;
    https://www.youtube.com/watch?v=uME9vmP00BQ&feature=youtu.be

    Ev inşa ettikden sonra altyapısını kanalizasyonunu vb inşa eden bir ülkeyiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçanayı

    kimsenin parası yetmezmiş ya git otomobil bölümüne bak millet araba almak için sıraya giriyor

    Onlar minimum 50yıllık büyük testisli markalar almak için sıraya giriyorlar ;)

    en fazla 3-5tane[o bile şüpheli] seçim için üretilcek/satın alınıcak hertarafı yabancı bir ülkenin mühendisliği,dizaynı olan arabaya kimse 400-500bin TL vermez eğer üstleri tarafından emir verilen yandaş değilse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 20 Temmuz 2020; 10:27:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Senin deden de aynısını dediği için uçak fabrikası, silah fabrikası filan kapatıldı. Rakamları senden iyi bilen yoktur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerli araba yapılması en büyük isteklerimden biridir
    Ama
    Yaptığın arabayı kendi vatandaşına 1 milyona satacaksan bir anlamı yok
    150 bin başlangıç fiyatı gibi bir fiyatla başlamadıktan sonra bence fiyosko olur
    Maliyeti bu kadar değil diyenler olacaktır
    Devlet maliyeti düşürmek için tüm yan sanayileri tğm parçalarında gerek gğmrük versi gerek ötv gerek kdv kaldıracak
    Maliyetler aşğıya çekilecekki varandaş alsın. Çok satılsınki
    Servisleri çoğalsın yedek parça satışı da çoğalsın
    İkinci elde de cazip hale gelsin
    Yoksa makul bir fiyat dışına çıkarsa ben de almam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sabiha Gökçen havaalanı açılalı 20 yıl olacak hala metrosu yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt

    Kusura bakma bir halttan anlamıyorsun, muhalefet etmek için muhalefet etmekten başka.

    Eski bir söz vardır, söz gümüş ise sükut altındır gibi..


    Sizin gibi kötü muhalefetin sonucunda 20 yıldır yerimizde sayiyoruz, "Bunlar yapamaz!!"

    Peki bunlar yapamaz, sen yapabilir misin?

    Evet mi ?

    O zaman icraatları görelim. Ondan SONRA otur anlat derdini.. ve Hatta Önce doğru düzgün bilgi edinerek yazmayı öğrenip, doğru muhalefet etmek ile başlayabilirsin.


    Ama en başından istemezuk! Dediğinde hepimiz kaybediyoruz. Otoyol yapmak başka, araba uretmek başka sen kurunun yaninda yaşı yakarsan, omuz üzerinde baş bakmadan hepsine salak muamelesi yaparsan, hangimiz kazanacak?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 20 Temmuz 2020; 11:6:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beton dökmekle araba yapılsaydı herkez araba yapardı.istanbul formula pistinin de inşaatı tamamlanmıştı kaç yarış yapıldı?olimpiyat stadının da inşaatı yapılmıştı.hangi olimpiyatta kaç milyon turist geldi geldi?


    3 makale yazarak sözde prof olmuş ya da hayvanat bahçesi özgeçmişli yalaka çakma akademisyenlerle yapsın bakalım arge'sini.gerçek akademisyenler kovalandı hep yurtdışına çünkü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 20 Temmuz 2020; 11:4:42 >
  • Buraya uzun methiyeler dizebilirim fakat kısa kısa endüstri 4.0 hakkında bildiklerimi anlatmaya çalışacağım..


    Türkiye sanayi üretimi son 20 yılda çok gelişti. Bunun en ama en önemli sebebi, üretim maliyetlerinin dünyada kabul gören üretimlere göre düşmesi. 20 yıl önce dolar bazında neredeyse aynı parayı kazanırken artık neredeyse 7 kat daha az kazanıyoruz. Bunun sonucunda neredeyse Çin gibi bir üretim devi ile üretim maliyetlerimiz birbirine yaklaştı. Ham madde ve hurda metal gibi gereçlerimizin hepsini yurt dışından tedarik etmemize rağmen, işçiliğimizin ucuz olması yarı mamul üretimini teşviklendirdi..


    Bu sanayi üretimleri sonucunda gördük ki, "eski" sanayi devlerinden Almanya gibi ülkeler artık üretime asılmıyor. Bunun nedeni Endüstri 4.0 dedikleri daha pahası yüksek, ederi yüksek ürünler üretmek. Bu üretimler sayesinde daha az uğraş ve insan gücü ile daha çok kazanç sağlıyorlar. Örneğin Hyundai Assan inanılmaz bir üretim kapasitesine sahip. Avrupa'da alüminyum plaka üreten firmalar arasında ilk üç sırada bulunuyor. Keza CMS gibi jant firmaları sayesinde Türkiye'de üretilip buradaki ithal araçların üzerine takılıyor..


    Şimdi yerli otomobil konusunda en kilit konu, bir fiyat belirlenecek ise bu "dolar" olacaktır. Çünkü ilk çıktığında dolar 3 civarı iken artık 7'leri konuşuyoruz. TL olarak fiyat verip hammadde dışarıdan olunca da TL olarak fiyatlandırma hayalciliğin ötesine geçmez. Burada yapılacak üretim Beko, Vestel gibi markaların Çin v.b ülkelerden yarı mamul ürün alıp montajlayan firmalardan pek farkımız kalmayacaktır. Gerçek Türk üretimi araba olan Devrim, o zamanki konjonktür izin vermemiştir. Şimdi ise ne olursa olsun "elektrikli araç" trenini kaçırmamız gerekiyor. Tesla büyük bir örnek olmalı, bir araç markası olmaması rağmen neredeyse sıfırdan bu noktalara geldi..


    Özetlemek gerekirse, tabi ki Endüstri 4.0 ürünlerini bizim de üretmemiz gerekiyor ama Avrupa'dan yürüttüğümüz yarı mamul üretim kozumuzu kaybetmeden bu işlere de kafa yormamız gerekiyor. En önemlisi bu kadar üniversite kurulması yerine kalifiye insanları ülkeden kaçırmamak gerekiyor. Örneğin bir nebze kendimi geliştiren bendeniz, şu anda sanayide esnaf olma yolunda ilerliyorum. Bende isterdim üretim konusunda bir yardımım olsun, ülkemiz kazansın, iftiharlanalım fakat bazen şansı tutmuyor insanın..





  • Üretim yapılacak olması iyi bir şey. Katma değer olarak bizi ileriye götürür.

    Apple'ı bu hale getiren kişi Steve Jobs bir suriye göçmeni, üretimi çinde yapılıyor ama apple dev bir amerikan firması olarak biliniyor. O yüzden çok da kafaya takmayalım, Tr bandrollü olacaksa gerisi hikaye. Tabiki temennim ilerde gelişip aracın mümkün olduğunca çok kısmının Tr imalati hale gelmesi. Fiyatı olarak yurt dışı ürünler ile aynı olacaksa bi anlamı yok, kendi halkımız da kazansın biraz. Bu işi seçim malzemesi olarak kullanıyorlar, bu kötü. Zaten göreviniz çalışmak, çalmayı bırakırsanız her şey güzel olucak.

    Umarım gerçekten başarılı olur, hayırlı olsun.

  • Muhalefet, köprüleri limanları yandaşlara 25-30 yıl maliyetlerinin çok çok üstüne peşkeş çektirmeniz, ekonominin içine etmeniz, halkı fakir bırakmanız konusunda silah dayadı kafanıza mecbur kaldınız sanırım. Hahaha iktidar trollerinin kafasına hayranım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    Maşallah her konuda da fikrin var bilgin olmasa bile.

    Ekonomi konusunda "500 milyar dolar borç özel sektörün borcu" bizi ilgilendirmez demişsin. Daha başka birşey demiyorum bu rezillik, kepazelik sana yeter. Bunu başka ortamda söyleme ıslak sopayla kovalarlar.2002 öncesi devleti hortumlayanların akrabaları,akranları şu an yine aynı pozisyondalar, değişen birşey yok. Menderesden itibaren ülkeyi 70 yıldır akp kafasındaki partiler yönetiyor, hortumcu arıyorsun o tarafa bakacaksın.


    Bu karalama, yalan söyleme, çarpıtma zihniyetinden vazgeçmediğiniz sürece insanların güvenini kazanamayacaksınız. Yerli otomobil süreci başarılı olsa bile insanların aklında hep bir kuşku olacak acaba nerelerden rant döndü, kimler rüşvet aldı vs diye. Akp'nin özellikle son dönemleri bu konular etrafında dönüyor. Devlet kurumlarındaki çürümenin, liyakatsizliğin haddi hesabı yok.Kuruma gelen ben bilmemkimin yeğeniyim diye kendini tanıtıyor adam adını bile söylemeye gerek duymuyor. Başkasının akrabası 25-26 yaşındaki kişi, 30 yıllık müfettişleri mülakata sokuyor, terfi raporları hazırlıyor.

    Yargının tarafsız olmadığını cümle alem biliyor, herşeyi geçtim insanlar düzgün sağlıklı beslenmeden mahrum, ülkede düzenli et tüketebilmek artık üst sınıfa ait bir kavram oldu. Sen bu konuları düzeltmeden teknolojide uçacaz kaçaz laflarıyla anca elinde kalan %30u kısa bir süre daha kandırırsın. Onların da yakında ekonomik durumları bozulunca araba vs değil geçim derdine düşecekler.


    Tarım devrimini tamamlamadan teknoloji konusunda ilerleyemezsin. Gelişmiş ülkelerin hepsinde durum böyledir. Patesi soğanı bile yakın zamanda ithal ediyorduk. Tarım ülkesinde meyve, sebze fiyatları şaka gibi. Yurtdışından gelen ne idüğü belli olmayan tarım ürünleri ile halkın sağlığı önemsenmiyor. Birileri yine delice para kazanıyor bu işten. Son 2 yılda bile askerler defalarca yemek yüzünden hastanelik oldu. Sen teknolojini istediğin kadar geliştir, beslenmede dışarıya bağlı olursan, savaş durumunda bir ambargoda ya açlıktan ölürsün yada o arabayı, top tüfeği yemek zorunda kalırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 20 Temmuz 2020; 11:21:10 >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.