Şimdi Ara

Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
0
Favori
13.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorumları okuyunca kötülüğün iyiliği yendiğini düşünüyorum. Türk Vatandaşı olupta yüz yıllık bir hasretin güzel bir başlangıçla biteceğine sevinememek çok acı. Evet bir ülkede son 10 yılda bir devrim yaşanıyor. 80 ve 90 larda çocuk ve ergen olan nesil şimdiyi iyi anlar. 2000 yılı sonrası nesil zannediyor ülke hep böyleydi. Gençler 90 larda devlet bırak yatırım yapmayı memurun maaşını ödeyemeyecek durumda idi. Ben 10 yıl boyunca yaşadığım şehirde tek çivi çakılmadığını bilirim. Bizler 80 kişilik sınıflarda ikili öğretim gördük, üniversiteyi barakalarda okuduk. İlkokulda üzerimizde kara önlük, ayaklarımızda kara lastik, saman kağıt kitap ile okuduk. Yerli malı diye kek, elma yedik. Ozamanlar bir hizmet yapılır, derlerdiki ortadoğunun en büyüğü bakmayın yeni yetmelerin hizmetleri işimdi Hollanda ile kıyaslamaya başlamasını. Süleyman Demirel ömrü hayatında 40 baraj yapmıştır ve barajlar babası olarak nam verildi Erdoğan tam 500 baraj yaptı kimse demiyor barajlar kralı. Şunu adım gibi biliyorum böyle bir liderin bir daha zor geleceğini ve bunu mumla arayacağımızı. Örnek İstanbul İBB son bir yıl içerisinde yaptığı metro hat uzunluğu ne kadar biliyormusunuz 0 evet 0. Oysa ortalama 20-30 km altına düşmezdi. O yüzden Erdoğan bir hayali varsa o olur. Yerli oto hepimizin hayali aynı hayali kurmak güzel. İnşallah ilk alanlardan olacağım. Artık ölsemde gam yemem.





  • Güzel yazmışsın. Eline sağlık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehteri verenlerin kaç tanesi TOGG satın alacak merak ve ilgiyle bekliyorum. Alanlar bilmem kaç yıl sonra artılarsa sevinirim Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! 

    Alman ve italyan ile

  • @ebavamqko yazısının her tarafı yanlıştı. "neresini düzelteyim" derken senin yorumunu gördüm. Eksik bir şey bırakmamışsın. Teşekkürler . . .
  • Gün geçtikçe gördüğün her şeyin üretimi inanılmaz kolaylaşıyor. Şuan otomobil, telefon vs gördüğün her şeyi yapmak o kadar basit ki... Artık başarı yapmak değil, olanı geliştirmek. Yani otomobil yapmak şuan devrim falan değil. Ülkeden bir kaç ekip mühendis seçip bütçe versen adamlar yapar zaten. Böyle dışardan tasarımdır vs dir satın almaya bile gerek yoktu aslında...

    Yerli aracın yapımı için çok geç kalınmış bir tarihteyiz. Bu mevcut hükümetin hatası değil bu tüm cumhuriyet tarihinde ilk otomobil piyasaya çıktığından itibaren yıllarca bir türlü atılım gerçekleştiremeyen tüm hükümetlerin hatası. Şu noktadan sonra mevcut hükümetin otomobil yapmaya değil farklı teknolojilere yönelmesi gerekliydi. Mesela şuan hala yeni telefon markası yaratılabilir. Bakınız Xiaomi 2010da kuruldu şuan aşırı popüler (Casper ve Vestel'in telefonlarını ciddiye almıyorum Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! ). Mesela bilgisayar parçaları üretilebilir, AMD'nin küllerinden nasıl doğduğunu teknolojiyle ilgilenip bilmeyen yoktur. Ya da mesela oyun konsolu üretilebilir vs bunun örneği çok; ama otomobil artık yerleşmiş ve belli başlı markalar tarafından parsellenmiş durumda. Ben çok geç kalındığından dolayı yanlış bir yatırım olduğunu düşünüyorum, özellikle de bu togg otomobilleri seri üretime geçtiğinde halk tarafından satın alınabilecek fiyatlarla çıkmayacak o yüzden yerli ve milli olmasının halk olarak bize hiç bir faydası bulunmayacak. İhraç edilebileceğini de pek düşünmüyorum. Belli başlı bir mantık çerçevesinde eleştirildiğinde de bazıları hemen vatan haini ilan ediyor. Üzücü...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 20 Temmuz 2020; 0:31:8 >




  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2019/02/turkiye-bbc.png

    sen gerçekleri görmeyip bu aziz millete keriz dediğin sürece sana söylenen her yalana sorgusuz sualsiz inanmaya devam edersin.

  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Almanya ve diğer ülkelerde yol vergisi varmış. bunu öğrendim.

  • "Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor!" derken yerli batarya devreye alınıyor ne demek?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ridleyscott

    Bir kaç yoruma baktım , tam konudan çıkarken yorumunuzu gördüm. Bravo gerçekten aklı başında ve Bilgi ile yazılmış bir yorum.

    Toplu taşıması olmayan hava alanı bile yapıldı bu ülkede ,hava alanının can damarı Metro hattı yok. Yıllarca milyonlar harcandı Atatürk hava alanına metro getirmek için. Pisti ortadan kesip hastane yaptılar. Formula 1 pisti için 250 milyon harcandı, toplasan 3-5 sene yarış yapıldı bitti gitti.

    Onun için , bu araç bir şekilde üretilse, yollara çıksa, fiyatı hesaplı olsa, ülkenin elektrik sistemi güncellense dahi benim güvenip almam için epey bir kendimi zorlamam lazım. Bir cümle ile über kapatıldı, bir cümle ile f1 bitti. Sonra yarın öbür gün 1 cümle ile üretimi durdururlar , elimizde kalmasın bize de yazık, kolay kazanmıyoruz

    Alıntıları Göster
    Bu öyle dünden bugüne halledilebilecek bir sorun değil ki. Altyapı o kadar dandik, yamalarla bu güne gelmiş ki bırak şarj istasyonları yazın klimalar ı açınca bile trafolar patlıyor, elektrik kesiliyor.
    Ayrıca dağıtımı da yandaşlara peşkeşlendi, napacaksın, tekrar devletleştirip mi mordenizasyonu yapacaksın?!
    Merkez bankan bile eksi rezevrde, buna ayıracak milyarlarca doları nereden bulacaksın?!
    Ne güzel ya çomar olmak böyle 4 duvar görünce gaza geliyon falan dünyaya meydan okuduğunu falan zannediyon, ne olacak nereye varacak.!
    Cehalet mutluluktur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • inşallah her şey yolunda gidip proje başarılı sonuçlanır. türkiye pazarına satılmasından daha önemli husus bu arabanın yurtdışından talep görüp ihraç edilmesidir.


    elektrikli arabalar yavaş yavaş çok tutmaya başlıyor ama daha piyasada seçenekler oldukça sınırlı, bu yüzden tesla elektrik araç piyasasına hücüm etmiş gibidirç 2022-2023 kaçırmadan bu araç ihraç edilecek kadar üretim sayısına ulaşması lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 20 Temmuz 2020; 2:4:51 >
  • Yerli yerli, 200-300 bin liraya yerli araba... Ihrac ederiz tabi, belki pakistan, katar falan alir...


    Yerli canim, yerli...

  • Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor!

    Makarnacı31 bunu yazan adamla ben neyi tartışıcam?Bloklarım gider. Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! 


    Sen MKEK ne iş yapmış onu öğren boş yapma!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 20 Temmuz 2020; 7:23:22 >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt

    Sana eski teknoloji ürünü satılsaydı?


    Dünyada elektrikli otomobil fiyatlarını belirleyen etkenler nelerdir?


    Bu durumda bundan bizim yatırımcılarımız da etkilenecek mi?

    Etkilenirse ne olur?


    Kısaca ölü, içten yanmalı motorlu otomobil sektörü değil bu...

    Öyle olsaydı kısa vadede evet ucuza alırdın.

    Ama 10 yıl sonra çöp olurdu. Bu yatırım ise geleceğin otomobilleri olduğundan ve batarya maliyeti global bazda böyle olduğundan normaldir.

    Bütün pil teknolojisiyle uğraşan şirketler kapasiteyi geliştirip, maliyeti düşürmeye çalışıyorlar.

    O süreç gerçekleştiğinde çok daha ucuza erişilebilir olacak bu araçlar.


    Umarım bu söylediklerimi gelecekte hatırlarsın.

  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    Ya bak işte ben de buna tav oluyorum.

    Arkadaşım bir şeye senin ulaşamaman onun kötü bir şey olduğunu mu gösterir? Ayrıca senin kinlenmene ve o ürüne gıcık olmana, gerçekleşmesini istememene sebep mi? Buna ben desem desem bencilce düşünme derim. Ben alamazsam kimse alamasın gibi bir düşünce doğru değil. Ha istersin olmaz o zaman inşallah ilerde ucuzlar da biz de alırız dersin hayırla bitirirsin.

    Mesela sen SİHA uçurabiliyor musun?

    Şimdi bu alet kötü bir şey mi?

    Vatana etkisi yok mu?

    Herhalde ilk başta herkes alamayacak. Bu kaçınılmaz. Adeti belli, yol haritası belli.

    10 yıllık süreçte ne olacak ona bakmak gerek.

    İlerde çok daha erişilebilir olacak otomobiller çıkacak.

    Pil ucuzlayacak vs.


    Gerçekten şu düşünceden bir kurtulun. Bu bize hiçbir şey katmaz.

    Yapıcı eleştiri bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 20 Temmuz 2020; 7:47:57 >
  • Yorumlara bakıyorumda baya Bi gelişme var önce yapılmaz diyorlardı şimdi alınmaz diyorlar bide ne kadar çok uzman var bu forumda ya gözlerim yaşardı resmen

  • Google dan HK motors yazın çıkar yerli ve milli otomuz

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Almanya'da yüksek gelir vergisi %60. 5 bin eurodan sonraki paranızın yarısını alıyor devlet :) Devlet sosyalizmi yani.

  • Pandemi sürecinde Toplanan yardım paralarını Buraya gömerler herhalde sonra gururla söylerler.Milletimize yardım yaptıkkkk

  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.