alabilirim alamam bu da benim sorunum sanane bundan. Yerli araba madem tahminen bile bu fiyat yüksek |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Dünyada en çok satılan elektrikli aracı baz alarak düşünmek caizdir belki hocam .d < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Tuna Mirliva -- 21 Eylül 2020; 14:48:57 > |
|
|
|
Fiyatı makul olacaksa Devlet Yükümlülüğü sorun değil. Zaten eğer devlet garanti vermezse kimse yapmazdı diye yazmışım. Önemli olan devlet garantisi var diye aşırı fiyat ile yatırımın bütün maliyetini devlete yükleme niyeti olur mu olmaz mı. Yani TOGG nasıl olsa devlet alacak diye uçuk fiyat belirlememeli. Sonuçta dediğim gibi vergilerden karşılanacak ilk maliyetler. Ama sanırım makul fiyatlı çıkacak. Çünkü Türkiyede iş gücü ucuz ve yerli parçaların maliyeti Avrupaya daha uygun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kamu aracı olarak kullanılacağını bende düşünüyorum. Eğer Uygun fiyatlı olacaksa Ülke için daha iyi. Ama Suv ve 500km menzilli bir araç. Devlet normal memuruna 20 bin dolarlık clio yerine 50 bin dolarlık TOGG alırsa vergileri düştüğünüzde bile karlı çıkar mı? Dediğim gibi Alim garantisi olmaz ise olmazdı. Ama TOGG un nasıl olsa Devlet alacak diye uçuk fiyat vermemesi temenni. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Makulden beklentinin ne olduguna bagli. Bugun Tesla model Y 52 bin dolar vergisiz, vergi ile 500 bin TL ediyor (hani hic ulasim vs koymadan.) Simdi yerli arac 400-450 bine cikarsa elektrikli bir araca ya da rakiplerine gore ucuz veya makul denebilir. Ama yerli uretim Egea mesela 110dan basliyor 200 e gidiyor. Hadi ortalama 150 diyelim. Bu sekilde bakinca makul demek zor olacaktir. Yani kisaca ozelliklerine gore fiyati makul olabilir ama ucuz arabaya binmek isteyen biri icin makul olmayacaktir. Ayni dediginiz gibi devlet acaba benzinli bir yerli araba alinca mi daha karli olacak yoksa TOGG mu? 150 bin TLlik EGEA aldiginda zaten bunun 3te biri vergi, devletin cebinden 100 bin TL cikmis oluyor. Yerlilik oranida yuzde 50 desen sadece 50 bin TLsi yurtdisina gidiyor. Ama 450 bin TLlik TOGG aldiginda vergisiz hali ile devletin cebinden 300 bin cikacak, bununda gene yarisi yurtdisina gitse 150 bin TL de yurtdisina gitmis olacak. Ama ne olacak benzin yakmayacak elektrik kullanacak buradan da bir kar edilecek. Ama iste o kar bastan verilen parayi karsilayacak mi? Ha derlerse ki biz Mercedes makam arabalarini TOGG ile degistirecegiz mesela o zaman karli olabilir (ki sanmiyorum) Dediginiz gibi fiyat belli degil ama elektrikli bir aracin maliyetleri belli. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
O zaman keyifli olmaz, keyifli olan boylesi |
Arkadaş 2022 sonu ilk araba çıkacak deniyor. o tarih bir gelse de araba çıkmasa şu "ortada bir şey yok" demeniz için. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ki? Nvidia 5000 serisi kartları da şu an ortada yok bu olmayacak mı demek? Anladığınız dilden konuşalım dicem ama öyle bir şeyin var olduğunu sanmıyorum. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Hazırı alırsan sadece halk kazanır. Ama kendin yaparsan öyle mi :) Cengiz İnşaat vb firmalar taş mı yesin? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 23 Eylül 2020; 10:5:7 > |
|
Evet hocam araba nedense milletin cok onemsedigi bir sey ve bu politika malzemesi yapiliyor. Zarar da etsek uretelim kotu de olsa uretelim. Tek maksat uretip urettik diyebilmek. Hatta uretecegiz diyebilmek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |