Şimdi Ara

Yerli otomobile yeni transfer: Üretimden sorumlu isim belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Şu anda yerli otomobilin üretileceği fabrikanın inşaatına devam eden Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), deneyimli isimleri bünyesine kazandırmaya devam ediyor. Gelen haberlere göre TOGG'da üretimden sorumlu isim Murat Akdaş oldu.



    Yapılan açıklamada, TOGG'da üretim sorumluluğunun otomotiv sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Murat Akdaş'a verildiği ifade edildi. 1997 yılında çalışmaya başladığı Honda Türkiye'de Fabrika Direktörlüğü görevini yürüten Akdaş, bugünden itibaren TOGG'da inşaat proje yönetimi ve üretim sorumluluğu pozisyonlarında görev yapacak.



    TOGG'da tüm üretim süreçlerinin yönetiminde yer alacak Murat Akdaş inşaat proje yönetimi, üretim operasyonları, üretim mühendisliği, üretim kalitesi, malzeme yönetimi ve çalışma ilişkilerinden sorumlu olacak.



    Ayrıca Bkz.Yerli otomobil fabrikasında son durum



    Murat Akdaş kimdir?



    Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği'nde tamamlayan Murat Akdaş, yüksek lisans eğitimini de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünde gerçekleştirdi.



    Meslek hayatına 1991 yılında Pendik Tersanesi’nde Mekanik Montaj Kontrol Mühendisi olarak başlayan Akdaş, üç yıl boyunca bu görevi sürdürdükten sonra otomotiv sektörüne adım atarak Türk Pirelli AŞ'de Kaizen Mühendisi olarak iki yıl boyunca görev yaptı.



    Honda Türkiye'deki kariyerine 1997 yılında kalite bölümünde başlayan Murat Akdaş, bugüne kadar üretimin birçok farklı ve önemli pozisyonunda yöneticilik yaptı.



    Yerli otomobil fabrikasında son durum



    18 Temmuz 2020'de başlayan fabrika inşaatında 50 bin m3 kazı çalışması, 10 bin m3 yapısal dolgu çalışması, 2 bin 638 adet zemin güçlendirme kolonu yapıldığı açıklandı. Güçlendirme çalışmaları tamamlandığında zemin güçlendirme kolonu (DSM) sayısı 40 bine ulaşacak. İnşaatın 16 ay sonra tamamlanması planlanıyor.



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/toggda-uretimin-basina-murat-akdas-geldi/1979981







  • hani bir fıkra var ya, arsayı beklesin diye bir tane bekçi alınıyor, sonra bu bekçiyi denetlemek lazım diye 2 müfettiş, bunların mali işlerine baksın diye muhasebeci, bunlara bir de müdür lazım diye müdür ve 2 yardımcısı da işe alınıyor. Sonra muhasebeci diyor ki bütçemiz bitti, bekçiyi işten çıkarmamız lazım  

    Şimdi kararnameye tekrar baktım DMO 2035'in sonuna kadar toplamda (yıllık degil) 30 bin araç alım garantisi vermiş :) her yıl sadece polis ve jandarma teşkilatına ve belediyelere alınan araçları düşününce bence gayet makûl ayrıca devlet kedine araç alırken kendine vergimi ödeyecek 😂 bence son yıllarda ki en doğru yatırım bu olabilir, tamamen destekliyorum.
  • Hayırlı olsuın vatana millete

  • Keşke fiyatı da yerli olabilseydi !

  • Honda kapatacak fabrikayı, keşke orayı alasalarmış yenisine bir ton para dökmek yerine

  • Her eve bir TOGG.

    Elektrik ve benzin ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretilen bir şey yok ama üretim müdürü var. En azından ortada bir müdür var, bu iyi bir şey olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhanvai kullanıcısına yanıt

    İlla herkes alacak diye bir zorunluluk yok.


    Paran yoksa başka modellere yönel.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 21 Eylül 2020; 13:25:48 >
  • gokhanvai kullanıcısına yanıt
    hayırdır fiyatmı aldın ?

  • Fiyatını görünce dudağınız uçuklayacak yüreğiniz hoplayacak aklınız başınızdan gidecek ve şu soruyu soracaksınız kendinize yerli arabayı biz dolarla mı alıyoruz yoksa? İşte bunun cevabını verdiğinizde varoluşsal bütün sorulara bir tokat hatta osmanlı tokadı atarak hayatın beyhudeliğine atıfta bulunacaksınız. Türkiye’de boşuna çalışıyor insanlar neyse az kazanıyor çok çalışıyor köle gibi ırgat gibi ama eline geçenle alabildiği 1 teneke gazoz kapağı. Aslında insanlar yüz yıllardır bak kölelik gelir diye korkutuluyor söylemeden edemeyeceğim köleler sahiplerinin yediğinden içtiğinden yer içerdi. Mesela o gün pastırma varsa oh ne ala. Ama tabi istediğinizi istediğiniz gün yiyemiyordunuz ama şöyle düşünün şimdi hiç bir şekilde yiyemiyorsunuz yada yiyemiyoruz daha doğrusu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • görüstüler almamış sıfırdan yapmak daha mantıklı dedi genel müdür

  • SUV-Sedan modellerini alacağım.Garajda çok güzel ikili olacaklar.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 21 Eylül 2020; 13:25:17 >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt

    Sizde ki bu fiyat takıntısı nereden geliyor ? Ben şuan 2 modeli alacak konumdayım, emin ol satışa çıktığı vakit, binlerce insan satın almak için akın edecek.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 21 Eylül 2020; 13:25:28 >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    bu kadar edebiyat yapıyorsunuzda kardeşim bu adamalar bu malı satmak için üretiyor ister dolarla satar ister yen ile ister 1 milyon dolar ister 50 kuruş niye geriliyorsunuz? sen köle isen tabak dan yemene bak sanane elin üreteceğinden alanından vereninden şonuçta ne olursa olsun katma değer katacak çalışanı üreteni olacak niye zorunuza gidiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 21 Eylül 2020; 13:52:59 >
  • Gecemedigimiz yollar, kopruler alamadigimiz araclar.


    Anne babadan bir sey kalmiyorsa hep korfezi dolastiriyor hayat


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani bir fıkra var ya, arsayı beklesin diye bir tane bekçi alınıyor, sonra bu bekçiyi denetlemek lazım diye 2 müfettiş, bunların mali işlerine baksın diye muhasebeci, bunlara bir de müdür lazım diye müdür ve 2 yardımcısı da işe alınıyor. Sonra muhasebeci diyor ki bütçemiz bitti, bekçiyi işten çıkarmamız lazım  

  • Hayırlı olsun.

  • Rabbim tamamina erdirsin insaAllah

  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Levent kırcanın bir skeci var hocam o aklıma geldi bu araba cıkana kadar milyon tane araba cıkacak ama bizimkisi hala üretime bile girmedi fiyatınıda köprü misali dolardan hesaplarlar nede olsa deger kaybetmiyor dolar...https://www.youtube.com/watch?v=uWixPFyQNkw

  • 30 bin liralık aksesuar eklemeden satmazlar artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.