Şimdi Ara

Yerli otomobil TOGG'a yakından baktık - Mobilite Hızlandırma Programı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    kopyala yapıştır yapmış euhaha n e olduğun belli, hadi çıktığın deliğe dön çapulcu

  • Videonun 10:52 saniyesinde menünün bazı ayarlarının Türkçe olmadığını söylüyor arkadaş. Yerli değil miydi bu araç?

  • Bagajı açmasaydın kral

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    :DD

  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Hindistan

  • o adamlar yerli ve milli diye bağırıp, sadece yabancının satın alabileceği bir araç üretip, bunu da seçim vaadi olarak kullanmıyor ne yazık ki..

  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    Milletin kendine sokulacak kazığı baştan alkışladığını da ilk defa görüyorum. Bu şekil gidişat iyi değil. Mesela aklıma ne geliyor? şişirilmiş yabancı fiyatları zaten alıyorlar almak zorundalar ee biz öyle ise içerde bunu yapalım o fiyattan verelim. İşte bu millet değil mi? yan tarafta 1TL olan benzini burada 30TL+ ya alan. İktidar elemanları gidip 1TL ye alıp 30TL+ya veriyor. Aç bak özal zamanına. O zamandan beri gelenek olmuş. Şirket adlarına kadar yazdım geçen. Tbmmde bile sorulmuş tutanaklar var.

  • Ara katman kar şirketleri (iktidar ve çevreleri) o yüzden özel/özelleştirmeler. Devleti soyma bitti (zaten elimizde) sıra milleti soymaya geldi koruyan koruyucu vs hiç bir şey yok. Vampirler aç. Kim bırakır bir kalemden 30x kar'ı? Ayçieçeğe buğdaya kadar.... 1TL olan benzin 30TL+ alan var mı var.. ses çıkaran var mı? devam... yapıştır kazığı... ee millet nerede? Bir çeşit ufak topluluk tüm millete kazık sokuyor milletin bazısıda alkış tutuyor. Böyle birlikteliklere millet denmez zaten g20den de düştük ab de 25yıl önceden daha geriye gittiniz dedi cds puan 900 kredi risk vs.. hayal görenlerin sahte gerçeklik nedir?/sahte gerçeklikten nasıl çıkılır? sorusunu ruhuna sormaları lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 22 Haziran 2022; 17:15:17 >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    hesabı bilmeyen her devlet batar. Bak meclis ek bütçe çıkardı 50milyar dolar. Daha yılın yarısındayız. Dominotaşı şekli devam... pestil... 1870 moratoryum 1958 moratoryum aç oku bakalım... 2060a kadar limanların gitmesi ne anlam ifade eder? tüm olabiliteler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 22 Haziran 2022; 17:26:41 >
  • TOGG,açın halinden anlamaz.''Orul orul'' malum parti trolcükleri burda millete sataşmaya devam etsin.millet yemiyor artık sizi.


    Bu arabayı yabancılar dışında kimse almayacak.


    Türkiye'de %10luk kitle dışında,kimsenin alamayacağı arabaya da sevinecek değilim.Milletin derdi şuan çok başka.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    internette yerli / ithal ayrımı ile ilgili bilgi bulamadım. Ama KDV alınmıyor iken ÖTV %12.5 - %30 arasında alındığını gördüm.

    Tamam, Yerli malından 0 ötv kdv alsın ama ithali de hindistan a eşitlesin. KDV almasın, ötv 12.5-30 arasında olsun... :)

  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt

    Adam beyniyle yorum yapma yetisine sahip değilki. Ne eleştirdiğini bilmiyor eleman. Eleştiri yapacak ama sebep bulamıyor bu defa mala bağlıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen önce okumayı öğren. Yazdıklarımın tamamını bile okumamışsın. TSE belgeli ürün nedir biliyor musun? Hangi ürünü alırken bunun TSE belgesi var mı diye baktın? Bilmiyorsun, okuman yok niye kendini rezil ediyorsun?

  • major24 M kullanıcısına yanıt

    Gel bak ben sana anlatayım. Hiçbir şey bilmiyormuşum gibi düşünüyorum kendimi, mantık yürüteceğim sadece.

    1-) Kapitalizmim merkezi neresi? Amerika desek sonra AB ülkeleri diyebilir miyiz? Deriz, niye demeyelim değil mi?

    2-) Haberlerde duyuyoruz. İşte Avrupa Birliği, birlik içinde Gümrük Birliği. Gümrük Birliği üye ülkelerde sıfır gümrük. Düşünüyorum, yahu demek ki Avrupa ülkeleri bile ithal mallara ek vergiler, kota, şart vs. koyuyor, yoksa gümrük birliği diye bir şey niye olsun?


    Sen dünya üzerinde eşi olamayan GSS adı altında işsizlik vergisi koymuşsun. Onu koyarken sordun mu hangi ülkede var. Yada cumhurbaşkanlığı sistemini getirdin (Adı önemli değil istersen başkanlık sistemi dersin) hangi demokratik ülkede örneği var dedin mi?

  • cabriyo kullanıcısına yanıt

    Sen akşam ne yiyeceğim diye düşünürken devlet 30 yıl sonra millete ne yedireceğim diye düşünmek zorunda.


    Okumadığınız için kısa yazmaya çalışacağım. TSE standart belirlemiş. Atıyorum İphone'nin 10 yıl öncesinin kalite standartlarını belirledi. Hesaplamasını yaptı, bu standartı 20 yıl içinde ilgili firma ile eşitlerim dedi. Basit bir örnekle anlatırsak, yeteneği olan futbolcusun. Fenerbahçe'ye koydular seni. 30 tane profesyonel futbolcu var. Sen nasıl top oynayacaksın? Nasıl yeteneğini geliştireceksin? Ama futbol federasyonu dedi ki ilk 11'in en az 4'ü amatör futbolcu olacak (Yani ÖTV) ne oldu? Sen ve senin gibiler fırsat yakaladı. Kaldı mı önünde engel? Çalış önce yakala o topçuları sonra da geç.


    Geri kalmış ülkeler gelişmiş ülkeleri böyle yakalar. Devlet senin yarın en kaliteli telefonu en ucuza nasıl alırsın diye düşünmek zorunda değil. Öyle yapmaması lazım. Öyle yaptığı için geçmişte bugün bu durumdayız. Gazi'nin batılılaşmaktan bahsettiği bu. Bunu Türkiye yapamadı ama Japonya Meiji Restorasyonu ile bunu 30 senede yaptı. Yazıyorsak bir yerlerimizden uydurup yazmıyoruz.





  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Hindistan'ın yasaları gereği yabancı firmalar Hindistan'ın kendi öz kaynaklarıyla yaptığı, %90'dan yüksek yerlilik oranına sahip araçlar için vergi ödemiyor, hatta teşvik alıyor. Bu yüzden firmaların Hindistan'a özel araçları çıkıyor. Örneğin Hindistan'a özel Renault KWID sadece 5000 dolara satılıyor:
    Yerli otomobil TOGG'a yakından baktık - Mobilite Hızlandırma Programı!

    Bize gelirsek, Avrupa Gümrük Birliğine tabi olduğumuz için maalesef bu şekilde kararlar alamıyoruz. Avrupa'dan gelen araç ile kendi ürettiğimiz araca farklı vergi uygulaması olmuyor. Bu gümrük birliği sayesinde çok yüksek miktarda ihracat yaptığımız için de öyle kafana esince "ben birlikten çıkıyorum" da diyemiyorsun...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Türk standardı mı kaldı? Çocuk masalı onlar. Bu ülkedeki hava bile ithal neredeyse. Sen önce gerçekleri ve bizim şikayet ettiğimiz konuyu anla.

  • Ben olanı değil olması gerekeni söylüyorum. Kendi açımdan değil olaya devlet gözüyle bakıyorum. Neyse zaten tartışmanın alemi de yok. 1950'den beri iktidar olan zihniyetin asla öyle bir niyeti yok. Bugün ÖTV varsa zenginden alınmayan vergi için var.

  • Bu araba çıksın yerli olduğu için o kadar ucuz olacakki her evde en az 3 tane olacak merak etmeyin peynir ekmek bulamayan bile alabilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.