Şimdi Ara

Yerli Otomobil Tanıtımı 27 Aralıkta Edit: Sanırım sedan araçta var (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
8.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Devlet teşviği ile yapıldığı için olabilir mi ? Cumhurbaşkanı yerli araba üzerinde hassasiyetle durduğu için olabilir mi ? Muhalefet edin bari ama mantıklı edin
  • Siz halen anlamadınız mı?
    Bu haberlerin Ayşe tatile çıksın dan farkı yok. Şifreli mesaj arkadaşlar kesinlikle . Manası da şu : ^ seçim yaklaşıyor gardınızı alın ^

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa-x

    güzel video herşeyi özetliyor.

    Bundan 5-6 sene önce almanyada bmw de çalışan bir tanıdığa sormuştum daha i3 bile tam olarak ortada yokken ,renault ZOE ,Fluence ZE ,Kangoo ZE gibi elektrikli geliştirirken neden bmw de yok diye.Cevap olarak

    BMW önce bekler piyasayı görür ,iş olgunlaşır ondan sonra girer demişti, bu sefer baya geç kaldılar :) Tabii 100 yıldır araç üretenler yine avantajlı sadece motoru elektrikliye çevirecek birde otonomu halledecek diğer konulara çalışması gerekmeyecek.

    Mesela porshe daha ilk ürününde TAYCAN tesladan çok daha üstün araç yaptı yol tutuş frenleme verimlilik ,ama OTONOM sürüş ??? Şu an sırf otonom yetenekleri nedeniyle teslayı tercih ederdim ki tesla da kusur çok .Model 3 iyi gibi.

    Yakalamak kolay olmayacak ama eskisi kadar da zor olmayacak dediğin gibi elektrikli de parça sayısı daha az ve çok daha basit ,

    Ayrıca konuyu takip ediyorum ama sayfaya google da 2-3 arama sonrası ulaşabildim,konuya google dan ulaştım ilginç ???? ,konu sayfada nasılsa görünmüyordu ,defalarca kontrol ettim ctrl-f ile 18 aralık yorumlu konulara kadar gidip arattırdım yoktu ????

    Alıntıları Göster
    aynen çok geç kaldılar fosil yakıtlı araçlar artık uzatmaları oynuyor bir geleceği yok. videoyu iyi izlediyseniz orda çin için ne diyor, bu adamlar 4 nala elektrikli araba üretimi için girişimlerde bulunuyorlar tesisler kurmuşlar vs ve belgeseli yapan alman ne diyor orda yine bizim vatandaşlarımız o araçları geliştiriyor onlara araç üretecekler vs diyor. demek istediğim yerli diyoruz vs ama illa türk beyni ile yapılmasına gerek yok. çinliler imkanı sunmuş parayı basmış beyin ithal etmiş ve yerli üretim istiyorlar. imkan çok önemli çünkü bmw i8 dizaynerlarından biri bile ordaki işini bırakıp çine geçmiş çünkü ne diyor adam bana icraat lazım bir ömür boyu yapalım mı yapmayalım mı derken zaman geçiyor. çinde ise yarın 50 bin elektrikli şarj istasyonu kurulacak kararı verilir 1 ay sonra hepsi bitmiş olur diyor. yani kafası zehir mühendislerde çalışabilecekleri ortam ve koşulları arıyorlar paradan ziyade. o ortamı oluşturmak lazım ki beyinler gelsin.

    aynı mantıkta salak saçma bir istanbul kanal projesini yapacak bir firma olmasa bile milyarlarca dolar ile biz hazineden yaparız mantığını geride bırakıp madem bu kadar para var güzel bir çalıştay yaparsın bu işten az çok anlayan beyinleri toplarsın bu iş nasıl olur ondan sonra bütçe oluşturur tüm dünyadan en iyi mühendisleri toplarsın fabrikayı kurar yaparsın aynı çin in yaptığı gibi. bak almanya korkuyor çünkü ekonomisinin yine büyük bir kısmı oto üretimi üzerine hepsi devlet destekli. şuan bir adım atılmazsa zaten 5 sene içinde millet alıp başını gidecek yakalayamazsın. böyle bir dönem 100 sene sonra geldi ve kaçırmak üzereyiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caspento

    Devlet teşviği ile yapıldığı için olabilir mi ? Cumhurbaşkanı yerli araba üzerinde hassasiyetle durduğu için olabilir mi ? Muhalefet edin bari ama mantıklı edin
    Devlet değil özel şirket üretiyor demiş arkadaş ona istinaden söyledim.

    Özel şirket devlet desteğiyle üretti diye düzeltsin o zaman yorumu.
    Muhalefet ettiğim yok daha ortafa fol yok yumurta yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 22 Aralık 2019; 20:11:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu suv modelinin rakiplerini 180 200 bandından düşünürsek ötv siz bu aracın 100 binde olması lagzımki alınsın bizimkiler 150 den aşağı satmaz ama
  • Yerli arabanın başarılı olmasını temenni ederim. Keşke ilk olarak elektrikli değilde benzinli /LPG li çıksa çok daha yerli olurdu. Elektrikli motorların geleceği parlak gözükse de ülkemizde tercih edileceğini sanmıyorum.
  • Yerli Otomobil Tanıtımı 27 Aralıkta Edit: Sanırım sedan araçta var

    biz bu filmi bir yerden hatırlıyoruz emme...
  • Şu fotoğraftaki Pininfarina tasarımı dediğimiz cihaz, bildiğin Maserati olmuş. Bu aracı bu şekilde üretip 100 bin TL altına satarlarsa ortalık yıkılır. Bu iş bana göre ütopik olmaya başladı, her söylentide çıta bir kademe daha yükseliyor, eğer Cuma günü perdenin altından böyle bir tasarım çıkarsa, bu aracın uygun fiyatla satılabilecek bir versiyonun üretileceği ihtimalini düşük görürüm.
  • Yerli Otomobil Tanıtımı 27 Aralıkta Edit: Sanırım sedan araçta var

    Yerli Otomobil Tanıtımı 27 Aralıkta Edit: Sanırım sedan araçta var

    aradaki farkı bulun???

    daha çizimini yapamadığın aracı bir de üreteceksin.. gülerler adama... bu ülkede hiç mi dizaynır yok??? ayrıca daha 2022 yılı diyorlar üretime geçmek için.. demek ki erken seçim yakın... meşaleleri yakın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Ben.
    Samsung ilk çıktığındaki haliyle arasında fark yok demişsiniz. Onu bir kenara koyduk diyelim;
    Sizin mantığınızla şu zamana kadar pahalı ötvlerin şu zamandan sonraki araba fiyatlarını düşürmeye tesirinin olması gerek. Bunun böyle olmadığını ikimiz de biliyoruz. Ne olacağını ben söyleyeyim:
    Pek rağbet olmamış belli ki, biz de vurgumuzu tekrarlayalım;
    Akp önce atadığı rektörünün 'araba yapıyoruz ayağına' hacettepeden çaldığı milyarların, kampüsü fetöcü melihe sattığının hesabını versin ondan sonra bir sonraki vurgununu gerçekleştirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Aralık 2019; 1:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi muhtemelen sedan modelde gösterime girecek ilgili açıklamayı gördünüz mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım görecelidir ama sedanı çok güzel duruyor eğer dedikleri gibi donanımlarla gelecekse mükemmel bir araç olacak ülkemiz için yapılan güzel şeylerde siyaseti bırakmak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı uğurlu olsun, gözlerde sorun yokmuş Allahtan. İki platformda güzel değiştirilmiş.

    Zor iş şimdi başlıyor bu araçlar %50 yerlilik oranını çabucak aşmalı ve gerçekten yerli olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 27 Aralık 2019; 16:35:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika Bursa'da kurulacak ve 4200 kişiye istihdam sağlayacak. Bu kasa dışarıdan alındığı için yorum yapacak çokta birşey yok ama inşallah satılabilir modelleri kendi özkaynakları üretebilirler de köprüler gibi kamu sırtında yük olarak kalmaz.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    İlk etapta o kadar çalışan olacağına sanmıyorum, 175 bin kapasiteli bir fabrika için 4200 çalışan abartılı bir rakam hele ki elektrikli araç üretileceği düşünüldüğünde. Nihai rakam olabilir, çünkü ilk etapta zaten 3 yıl için 60 bin adet araç öngörülüyor.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Sabah resmi gazetede böyle yayınlandığı için 4200 dedim. Muhtemelen ilk aşamada böyle bir çalışan sayısına ulaşmazlar. 300 nitelikli personeli çıkarsak bile 3900 baya büyük bir rakam. Acaba bir çok bileşeni fabrika içinde mi üretmeyi düşünüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.