Şimdi Ara

Yerli otomobil bu ay açıklanıyor: ÖTV yok, elektrikli motora öncelik! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
8
Favori
49.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bldoy kullanıcısına yanıt
    senin gibi birinin var olması.
  • Yerli otomobil söylemi : Sen bir aptalsın ve ben seni inek gibi sağmak istiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: etkinus

    halihazırda türkiyede üretilen birçok araç var. megane, i20 ve toyota chr, corolla, egea, civic, ilk aklıma gelenler. bunlar da yerli sayılır. bunlarda da ötv indirimi olacak mı?

    Bence olmalı yerlilik oranına göre ötv indirimi yada teşvik verilmeli.Böylece her markaya eşit davranılmış olur.Belki markalar bu yüzden yatırım yapmak zorunda bile kalabilir.
  • Açıklamayın, satışa sunun! İhracatını yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimler 2019 da değil miydi ya? Bu ne acele? Durun daha yerli uzay istasyonumuzu göklere çıkaracağız 2018'e girdiğimizde.
  • Anlamadığım olay rutin olarak her 2-3 ayda bir yerli otomobil şöyle olacak böyle gidecek diyorlar hatta birkaç sene önce cadillac araçları yerli diye tanıttılar şugün yola çıkacak şöyle satacağız böyle satacağız denildi , günümüze geldiğimizde ise hala dizel mi elektrikli mi olsun diye tartışıyorlar demeli orta da araca dair sadece bir fikir var hala inşallah seçim malzemesi yapıp bizleri tekrar kaldırmazlar. Ülkemin en iyisini yapmasını isterim bunun için atılan her adım geçte olsa adımdır yetişilebilir lakin milleti oyalamasınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neresiyle düşünerek yazdı acaba bu yorumu :) çok merak ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Litallion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Yahu bunlar milleti yiye yiye bitiremedi ya la!?

    Gümrük birliği mevzuatına göre bu aracın ÖTV'siz çıkması imkansız. İthal araçlarla yerli üretim araçlar arasında vergi farkı olamaz gümrük birliği mevzuatına göre...

    Dolayısı ile ya YALAN SÖYLÜYORLAR, ya gümrük birliğinden çıkacaklar (eğer öyleyse söylesinler fabrikayı kapatayım), ya da vergi mevzuatını değiştirip bu aracın girdiği alanda tüm araçlar için ÖTV'yi kaldıracaklar.

    Kısaca yemeyin bizi. Eğer bu araç ÖTV'siz olacaksa, bu aracın vergi dilimindeki TÜM ARAÇLAR ÖTV'SİZ OLACAK. Sadece bu araç ÖTV'siz olacaksa, gümrük birliğinden çıkmak gibi bir plan mı var? O da yoksa, yalan mı söylüyorlar aceba gene?

    Gümrük birliği kurallarını çiğnemek de Türk hukukunu çiğnemeye benzemez. Burada "saygı duymuyorum" falan diyorsun, iş yürüyor. Öbüründe ise isterlerse adamı fena yamulturlar. İhracatının %80'i oraya iken atarlanmayın boşa. Gümrük birliğini çiğnemeden bunu yapacaksanız da, bu aracın girdiği vergi dilimine komple ÖTV kaldırmanız lazım. Hayır demem. Alırım bir dal.

    İyi de bir şey soracağım zaten şuan telefonlarda ithallere yerlidekinden daha çok vergi kesilmiyor mu? Şu vestel mevzusunu sormaya çalışıyorum.

    Hayır. TL limiti var. Sıkıyorum, 1000TL altı telefonların ÖTV'si düşük. Vestel de 999TL. Samsung'un en alt modellerinden biri de 900TL mesela. Hem Vestel, hem Samsung o düşük vergiden yararlanıyor. Bunda bir sakınca yok.

    Ama doğrudan yerli ürüne düşük vergi koyamazsınız.

    Vestele sağlanan avantaj ucuz telefon pazarında düşük ÖTV ile sağlandı. O fiyat aralığındaki tüm telefonların ÖTV'si düştü. Vestel o fiyata daha iyi donanımlı falan ya, çok daha fazla sattı muhtemelen.
  • Hala yerli otomobile inanan var mı acaba? Altay tankı da aynen motoru olmadığı için yıllardır metal yığını gibi bekliyor. Hükümet herkesle dargın olduğu için ithal motor da vermiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    senin gibi birinin var olması.

    Evrimi Kabil ediyorsun yani ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem yerli araç yapıyorsun o zaman devleti yönetenler mercedes'e binmesin kendi ürettiği araca binsin.
  • erken seçim var galiba bu devlet araba üretmez zaten 1 arabadan 2 araba parası vergi alıyor işine gelmez böyle yerli araç falan
  • bldoy kullanıcısına yanıt
    ana baba yerli ise ortaya çıkan sonuç sen.
  • 40 bine pahalı diyenler olmuş araç fiyatlarından bihaberler sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mguven55

    Ben Türk milletini anlayamıyorum artık bir şekilde üretim yapmaya çalışılıyor. Buna destek olunması gerekirken akp şöyle akp böyle ne alakası var akp ile ülkende birşeyler yapılmaya çalışıyor. sanki sen akp ye değil ülkene düşmansın ve destek yerine köstek oluyorsun. yanlış anlaşılmasın akp yi savunmuyorum ama yapılan iyi şeyleri de karalamak akpye değil bu ülkeye zarar verir.

    Yapılan iyi bir şey olursa karalamayız.

    AKP yi savunmuyorum ama yazdıklarımı okursanız aslında en kral da ben savunurum, modu yormaya başladı.

    Aracı yapmışlar mı? Yola çıkmış mı? Fiyatı, vergisi belli mi?

    Ortada hiç bir şey yok yine günden olsun maksat.

    Sonra bazıları da çıkıyor yapılan iyi şeylere bıdı bıdı.. Ortada yapılan bir şey yok ki kardeşim. Olsun bir bakalım.

    Yollarda bir görelim fiyatına donanımına bakalım konuşuruz.

    Bu forumda fransız otoları gömerken fransız düşmanı, VAG a top kapı sesi derken de alman hayranı olmuyoruz ya.

    Bırakın şu ileri gitmemizi istemiyorsunuz edebiyatını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barut78

    40 bine pahalı diyenler olmuş araç fiyatlarından bihaberler sanırım

    Güzel kardeşim. Burda millet işkembe-i kübradan sallıyor. Zaten ortada otomobil falan yok. Bu tamamen insanları oyalama taktiği ama, hadi bir mucize oldu otomobil yapıldı. Ona özel vergi indirim sağlanamaz. Uluslararası anlaşmalar var. O araca sağladığın indirimi aynı özellikleri taşıyan diğerlerine de sağlaman lazım. Mesela elektrikli araç üretildi diyelim. Ve ötv sıfırlandı. Diğer elektrikli araçlara da aynı indirimi vermek zorunda. Yani olay tamamen milleti kandırmaca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pataron


    quote:

    Orijinalden alıntı: hib.96

    Devlet kurumlarının özelleştirmesine karşısın yani öyle mi? Durum bence su sekilde ozellestirlmeyen kurumlar memurun isi hakkıyla yapmaması yuzunden doğru düzgün hizmet veremiyordu. Devlet zarar ediyordu suan bu kötü durumun olması özel sektör elinden oldu ama devlet kontrolünde daha iyisi olamayacaktı çünkü ciddi anlamda alt yapi yatırımları özel sektör ile yapıldı. Katar dünyanin her yerine yatırım yaptı çünkü para gani. Bizim neyimiz vardı alt yapı yapacak. Hükümet olsaydınız 2000ler Türkiye sinden bu zamana gelmek icin gereken bütçeyi nereden saglardiniz? Parayı hlakin sağlığına mi haraycaksin imf ye mi savunmaya mi ulaşıma mi? 3. Köprü yapılır yapılmaz kara geçip parasını cikartmaliydi demi uzun vadeli yatırım bunlar. 3. Hava limanı açıldığında gor o köprüyü kanal istanbul yapıldığında gör. Kimse kusura bakmasın herseyiyle mükemmel bi hükümet bu ülkeye uzun süredir uğramadı. Savaştan ciktiktan sonraki durum belli zaren onu kastetmiyorum ama millet aya ayak bastiginda biz başbakan asiyorduk. Bu ülke de mark bir gece de 10 katına çıktı. Simdi 3.5 diye herkes hükumete yağdırıyor. Geçmişin yaralarını bu şekilde mi duzeltecegiz? 28 subattan aonra bankalarda para kalmamıştı ve halka yüklenen borclarla o dönemi atlattık atlattik demiyelim somurulduk. Geçmiş hukumetten kastım buydu. Son zmanlari en iyi politikacı si olan Demirel barajlar kraliydi ama darbe ile indirildi. Darbe diyorum ama alınmayın tiyatro degil gercek darbe yani Demirel başkanlığı getirmek istediği icin darbe yaptirmadi. Bunları bi eleştiri olarak görelim. Herkes mantık ve saygı çerçevesinde eleştirilebilir. Ama 15-25 yasin çoğunluk olduğu uni gençliginin bu kadar anarşist olması beni üzüyor burda alinmayin lütfen genel konuşuyorum. Devlet büyüğüne saygı göstermeyi unuttuk. Yapılan her isin kötü olduğuna inanıyoruz. Devlet 10 isin 3 ünde hata yapsa 7 sini görmüyoruz. Herşeye karşı olmak bisey katmaz. Secim vaatleri bile ulkede siyasetçilerin kafa yapısını ortaya koymakta süper bir kriter. Gerçekçi olan şeylere bile halk inanmıyor. Eger bi fikriniz varsa siyasi yolla elde edin bunun icin caba sarfedin. Daha iyi bi yönetim herkesi mutlu eder. Yapabilecek varsa ciksi öne. Yeni sistemde herkes aday olabiliyor. Buyrun meydan klavye başında devlet yönetimi dersi veren insanlari bekliyor. Sorumluluk olmadan herkes akil verir. Eleştirmek kolay ama ortaya bi is çıkarmak zordur. Karşı çıktığınız sistem size milletvekillik imkanı sunuyor. Hadi öne geçin.

    Yok canım tüm kurumları satalım 3-5 yıllık karına. Bir köprüyü de 3-5 köprü parasına yaptıralım. Ne de olsa iş bilmez adam çok ülkede. Geleceğe yatırım bunlar. Sonra da vergiye abanırız. Milletvekili yaşını da düşürelim. Hayatta hiçbir şey başarmamış adamlar baba dede torpiliyle milletvekili olup hiçbir şey başarmamaya devam edebilsin.



    Devlet eğer devletse çalışmayan memurunu çalıştıracak. Özel sektör bir firmayı kara geçiriyor da devlet geçiremiyorsa vay o ülkenin haline. Şirket yönetmekten aciz adamlar devlet yönetiyor demek bu. Bakanlıkları da özelleştirelim.

    Düzenleme:
    Bu arada millet aya çıkarken astığımız adam yüzünden bugün aya gidemiyoruz. Kendisi ünlü Marshall yardımlarını kabul edip Kayseri Uçak Fabrikası gibi kurumları kurumları kapatmıştır. Yaptığı daha nice yanlışlar ülkeyi bugünkü haline getirmiştir. Yolundan gittiğini iddia eden bu adamların da ülkeyi getirdiği hal daha iyi değildir.

    Aynen menderes aldı demi o yardımları daha fazla nefes tüketmek istemiyorum. size iyi günler...
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Menderes geldiğinde ve gittikten sonra merkez bankası altın rezervini bir yerlerden açın okuyun anlarsınız.

    Ama maalesef 3 gün sonra başka bir başlıkta yine gelir savunursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hib.96


    quote:

    Orijinalden alıntı: pataron


    quote:

    Orijinalden alıntı: hib.96

    Devlet kurumlarının özelleştirmesine karşısın yani öyle mi? Durum bence su sekilde ozellestirlmeyen kurumlar memurun isi hakkıyla yapmaması yuzunden doğru düzgün hizmet veremiyordu. Devlet zarar ediyordu suan bu kötü durumun olması özel sektör elinden oldu ama devlet kontrolünde daha iyisi olamayacaktı çünkü ciddi anlamda alt yapi yatırımları özel sektör ile yapıldı. Katar dünyanin her yerine yatırım yaptı çünkü para gani. Bizim neyimiz vardı alt yapı yapacak. Hükümet olsaydınız 2000ler Türkiye sinden bu zamana gelmek icin gereken bütçeyi nereden saglardiniz? Parayı hlakin sağlığına mi haraycaksin imf ye mi savunmaya mi ulaşıma mi? 3. Köprü yapılır yapılmaz kara geçip parasını cikartmaliydi demi uzun vadeli yatırım bunlar. 3. Hava limanı açıldığında gor o köprüyü kanal istanbul yapıldığında gör. Kimse kusura bakmasın herseyiyle mükemmel bi hükümet bu ülkeye uzun süredir uğramadı. Savaştan ciktiktan sonraki durum belli zaren onu kastetmiyorum ama millet aya ayak bastiginda biz başbakan asiyorduk. Bu ülke de mark bir gece de 10 katına çıktı. Simdi 3.5 diye herkes hükumete yağdırıyor. Geçmişin yaralarını bu şekilde mi duzeltecegiz? 28 subattan aonra bankalarda para kalmamıştı ve halka yüklenen borclarla o dönemi atlattık atlattik demiyelim somurulduk. Geçmiş hukumetten kastım buydu. Son zmanlari en iyi politikacı si olan Demirel barajlar kraliydi ama darbe ile indirildi. Darbe diyorum ama alınmayın tiyatro degil gercek darbe yani Demirel başkanlığı getirmek istediği icin darbe yaptirmadi. Bunları bi eleştiri olarak görelim. Herkes mantık ve saygı çerçevesinde eleştirilebilir. Ama 15-25 yasin çoğunluk olduğu uni gençliginin bu kadar anarşist olması beni üzüyor burda alinmayin lütfen genel konuşuyorum. Devlet büyüğüne saygı göstermeyi unuttuk. Yapılan her isin kötü olduğuna inanıyoruz. Devlet 10 isin 3 ünde hata yapsa 7 sini görmüyoruz. Herşeye karşı olmak bisey katmaz. Secim vaatleri bile ulkede siyasetçilerin kafa yapısını ortaya koymakta süper bir kriter. Gerçekçi olan şeylere bile halk inanmıyor. Eger bi fikriniz varsa siyasi yolla elde edin bunun icin caba sarfedin. Daha iyi bi yönetim herkesi mutlu eder. Yapabilecek varsa ciksi öne. Yeni sistemde herkes aday olabiliyor. Buyrun meydan klavye başında devlet yönetimi dersi veren insanlari bekliyor. Sorumluluk olmadan herkes akil verir. Eleştirmek kolay ama ortaya bi is çıkarmak zordur. Karşı çıktığınız sistem size milletvekillik imkanı sunuyor. Hadi öne geçin.

    Yok canım tüm kurumları satalım 3-5 yıllık karına. Bir köprüyü de 3-5 köprü parasına yaptıralım. Ne de olsa iş bilmez adam çok ülkede. Geleceğe yatırım bunlar. Sonra da vergiye abanırız. Milletvekili yaşını da düşürelim. Hayatta hiçbir şey başarmamış adamlar baba dede torpiliyle milletvekili olup hiçbir şey başarmamaya devam edebilsin.



    Devlet eğer devletse çalışmayan memurunu çalıştıracak. Özel sektör bir firmayı kara geçiriyor da devlet geçiremiyorsa vay o ülkenin haline. Şirket yönetmekten aciz adamlar devlet yönetiyor demek bu. Bakanlıkları da özelleştirelim.

    Düzenleme:
    Bu arada millet aya çıkarken astığımız adam yüzünden bugün aya gidemiyoruz. Kendisi ünlü Marshall yardımlarını kabul edip Kayseri Uçak Fabrikası gibi kurumları kurumları kapatmıştır. Yaptığı daha nice yanlışlar ülkeyi bugünkü haline getirmiştir. Yolundan gittiğini iddia eden bu adamların da ülkeyi getirdiği hal daha iyi değildir.

    Aynen menderes aldı demi o yardımları daha fazla nefes tüketmek istemiyorum. size iyi günler...

    demi---> değil mi

    edit 2017 itibariyle halen gündemi değiştirme aracı olarak yerli uçak ve yerli otomobili kullanabiliyor olmaları bence bir üniversitenin sosyoloji bölümünde yüksek lisans tezi olarak inceletilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 4 Ekim 2017; 12:04:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.