Şimdi Ara

Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mersin'de muz üreticileri, tarladan 5-6 TL'ye alıcı bulan muzun, marketlerde 12-15 TL'ye satıldığını, aradaki farkın uçurum olduğunu bildirdi.


    Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL!

    Anamur Muz Üreticileri Birliği tarafından Anamur Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısında, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Birlik Yönetim Kurulu üyesi Özgür Baki ve muz üreticileri katıldı.


    “ÇİFTÇİDEN 6 LİRAYA ALINAN MUZ 12-15 LİRADAN SATILIYOR”


    Toplantıda konuşan Özgür Baki, ilçenin temel geçim kaynağının muz üretimi olduğunu, Anamur muzunun fiyatında son 10 günde yüzde 30 düşüş yaşandığını söyledi.

    Anamur muzunun aroması, lezzeti ve besin değeri açısından ithal muzdan çok daha kaliteli olduğuna dikkat çeken Baki, şunları söyledi:

    * Anamur’da çiftçiden 6 liraya alınan muz, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde 12-15 liradan satılmaktadır. Üretim maliyeti ve riskleri tek başına üstlenen üreticiyken, başkaları bu işten yüksek kazançlar sağlamaktadır.

    * Ülkemizin yıllık muz ihtiyacının yarısını tek başına Anamur karşılamaktadır. Antalya, Adana ve Hatay illerimizin muhtelif bölgelerinde de muz yetiştiriciliği yapılmasıyla tüm Türkiye’de gerçekleştirilen muz üretimi, ülkemizin yıllık muz ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip hale gelmiştir.

    * Dolayısıyla devletimiz ithal muzda uyguladığı kotayı daha da artırmalı, hatta muz ithalatını yasaklayarak tamamen yerli ve milli imkanlarla muz üreticiliği yapan Anamurlu hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm muz üreticisi çiftçilerimizi desteklemelidir.

    Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş de üreticileri hem kendi aralarında birlik olmaya hem de kendilerinin hakkını savunan sivil toplum kuruluşlarına da destek olmaya çağırdı. Üreticiler ise üretimde ve pazarda karşılaştıkları sorunları anlattı. 


    Kaynak:








  • bu gün bimden yerli muz aldım muz bildigin tahta şimdi abada koltugun üstünde.:)


    muz kalitesiz tadı yok tarlada üretici bunu bilip toptancıya ona göre satıyor.peki bu kalitesiz muz niye pahalı. çünki marketler toptançılar halkı sögüşlüyor bildigin halkı soyuyorlar.


    o bimde satılan muz çöp bildigin çöp adamlar çöpü satıyor ...bim patronları muzun çöp oldugunu biliyor çöpü halka satın diyor elbet alan kişiler muhakkak çıkar diyorlar.adam muzu almış tekrar bimemi getirecek giren giriyo iş bitmiş 15 tl cepte.


    101'de tarihi geçmiş ürünün tarihini silip yeniden satıyor....ülke bitmiş kimin eli kimin cebinde belli degil..


    pahalık ayrı bir olay çöpü millete satmak ayrı bir olay ...çağdaş marketten bir ara muz aldım yanında bir şey daha aldım 41 tl tuttu yuh dedim çok tuttu ama muz bal gibiydi zaten bu çağdaşın kavunuda iyi çıkar karpusuda iyi çıkar bir tane kötü malına denk gelmedim...


    ama bu BİM ve 101 ŞOK tam bir kazzık getirmişler tadı olmayan ucuz karpuzu millete gagalıyorlar bunların para kazanma taktigi bu ....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 9 Ekim 2021; 22:41:5 >




  • Şokta 13 liraya satılıyordu fena değildi ama pahalı pazardan 10-11 liraya alınabiliyor.


    Bu arada eskiden alanyadan geçerken muz gördük alalım dedik denizlideki fiyatından daha fazlaya satılıyordu.

  • Yerli muzunda tadı yok ki zaten. Hafif yeşil ithal muz gibisi yok kütür kütür Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL! 

  • DSP - MHP koalisyonundaki Köykent projesinde çiftçiyi birleştirmeye çalışıyormuş iktidar. Proje devam etse çiftçi birleşip kooperatif kuracak ve hiçbir aracı kullanmadan ürettiğini kendisi satacakmış. Hem çiftçi ihya olacaktı hem de vatandaş ucuza sebze meyve tüketecekti. İşsizlik de dip yapacaktı. Ha ne yapıldı? Proje rafa kaldırıldı, Avrupalı çiftçiler ihya edildi.


    Ecevit'e seçim sonuçlarını götürmüşler % 0 nokta bilmem kaç oy aldık demişler ama hiç umursamamış. Köykent projesini başlattığı yerlerin (Galiba Ordu Giresun'un birkaç ilçesi) seçim sonucunu istemiş. Oralarda da aldığı oyu görünce yıkılmış.

  • Koymazsam olmaz.


    Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL!İbrahim Tatlısesyoutube
    İbrahim Tatlıses Kanalına Abone Olmak İçin http://wedia.link/UjYfz Tıklayınız.. İbrahim Tatlıses Twitter : https://twitter.com/imparatoribo Instagram : https://www.instagram.com/tatlises_ibo/ İbrahim Tatlıses, Türk şarkıcı, besteci, yapımcı, oyuncu, televizyon programcısı, iş adamı. İbrahim Tatlıses, müzik kariyerinin dışında, gıda, inşaat ve arama kurtarma sektörlerine de çeşitli yatırımlar yapmıştır. Örneğin, bunlardan, "Tatlıses Çiğköfte" hala devam etmektedir. Ayağında Kundura türküsü ile ünlenen Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkardı, birçok filmde oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı ve 19 yıl süren İbo Show'da sunuculuk yapmıştır. Tatlıses, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan ile Orta Doğu'da da tanınmaktadır. Müzik, televizyon ve sinemanın yanında İbrahim Tatlıses'in gıda, turizm, inşaat, iletişim (TV kanalı, radyo istasyonu), ulaşım gibi birçok alanda yatırımı bulunmaktadır. Ankaralı Namık Arabada beş evde onbeş şarkı sözleri : yakacaksın sobayı ısıtacan odayı saat beşe gelince de göreceksin pompayı . arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse, bedave! arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse, bendensin! arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse ağaya beleş! oy kalçalar kalçalar domatestir salçalar ayten kafayı çekince herkezden iyi çalkalar arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse, bendensin! arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse, bedave! arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse ağaya beleş! tren gelir düttürür. düdüğünü öttürür. şu zamanın kızları bi sakıza öptürür kutusuylan alayım yavruuuuumm!! arabada 5, evde 15, hoşuma da giderse, bedave!
    https://www.youtube.com/watch?v=2figrUdmpvI
  • dünyanın en pahalı benzini + en yüksek vergisi + ara eleman maliyeti + aracı karı + satıcı karı = 15 tl



    normal yani

  • Herkez bir birini dolandirmanin derdinde !


    Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL!Süleyman Beyyoutube
    Herkes birbirine kazık atıyor. Sonra kendi canı şu kadarcık yandı mı veryansın ediyor. Basıyor yaygarayı.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZSe-N2D2oZM&ab_channel=S%C3%BCleymanBey
  • O zaman tarlada satın

  • tarladan markete tasımak kolay mı? adamlar belesemı tasıyacak..:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca tarladan da marketten pahalı satıyorlar..onlarda haklı..gubreye ılaca %200-300 oranında zam yapıldı...ınanmayan olabılır..herhangı bır ılac bayısıne gıtsın sorsun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    aynen ...tarlada 5 , markette 15:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hesabı hiç anlamıyorum.

    Tarlada 5 lira olabilir. Bunun toplaması işçi parası demektir. Yevmiyeler belli günlük 100 liradan aşağı kim çalışır? Çuval, kasası para sonra kamyon antalyadan istanbula kaç paraya gelecek? Mal hale gelecek halci komisyon alacak.

    Manav gelip alacak masrafı olacak ve kar payı koyacak tabi 15 liraya gelir. En az 10 lira olmalı. Kilosundan 1 lira kazanacak bir manav o malı satmaz.

  • tarlada 5 markette 15 muhabetini yapan bildiğin AKP'lidir.


    tarladan, markete gelen muzun yolculuğunun nakliye ve navlun değerlerinin yükselmesinin sebebini iktidarın hatalı ve yanlış politikaları olduğunu saklamak ve bir günah keçisi yaratmak için ortalığı karıştırıp, konuyu saptırmakla uğraşan şark kurnazıdır.


    yerli muz dediğin Mersin Anamur'da yetişiyor.


    Türkiye İstanbul'dan ibaret değildir ama Hadi İstanbul'u baz alalım.



    Aracın yıllık muayne ücreti 465 TL


    Kamyonun zorunlu trafik sigortası bedeli 10.000 TL



    bu yukarıdaki 2 kalemi özellikle yazdım daha marş basmadan, malı sarmadan cebinden 10.500 TL çıkarıyor cebinden


    sürücü yevmiyesi, yemeği, sigorta primi 1.000 TL



    Anamur - Mersin tek yön mesafe mesafe 950 KM. - 250 Lt mazot yakar, mazotun litresi 7,53 TL araç yakıt 1890 TL X2 = 3780 TL


    Osmangazi kamyon tek geçiş 375 TL, Kamyonlar zorunluluktan dolayı 3. köprüyü kullanıyor 215 TL Diğer otoyollar, yan yol bağlantı ücreti vs derken tek yöndeki otoyol köprü masrafı 750 TL X 2 = 1500 TL


    Sebze meyve haline girse ona göre para ödeyecek, pazarda satsa ayrı para ödeyecek



    şimdi o kalınlaştırdığım rakamlardaki RANTI, FAHİŞ VERGİYİ, HARÇLARI, bu toplanan vergi harçların, itibarda tasaruf olmaz mantığı ile sarayın aylık 2 milyon TL'lik elektrik faturası yada aylık 800 Bin TL'lik murfak harcamasına giderken, yandaşa ihale peşkeş çekilip hem zengin edip hende bal tutan parmağını yalar kafasıyla ordan burdan komisyonda alırken,


    bence tarladaki muzun fiyatının pazarda yada manavda farklı olacağını herkes adı gibi biliyorda


    fiyatın anormal pahalı olmasının sebebinin vergi ve harçların fahiş fiyatklı olduğunu söylemek kimsenin işine gelmiyor.


    zaten onlar muz da yemiyor, makarna, ekmek, suriye'den ithal pirinç yetiyor onlara





  • Atlayin arabaya, en yakininizdaki muz tarlasina gidin 50 kilo muz alin. Parasini ben verecegim, siz benzininizi koyun yeterYerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 13 Ekim 2021; 10:11:54 >
  • Arabada 5 evde 15 gibi bir şey olmuş bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaret yapan bilir.
    Banka mevduat faizinin %15 olduğu yerde kimse %10 kâr ile çalışmaz.

    Nakliyesi, firesi, çürüğü, fazlası, raf parası, işçi maliyeti, şube maliyeti falan derken 9 liraya geliyorsa %50 koyar öyle satarım, bide bunun vergisi falan var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muzun tarlada yetiştiğini zanneden nesil. Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL! 

  • arabada 5 evde 15 Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL! 


    sarkisi bile var Yerli muz tarlada 5 TL, markette 15 TL! 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.