Şimdi Ara

yerli motor üretildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kayserili sanayici 65 yaşındaki Hasan Basri Özdamar 22 yıllık çalışma sonrasında geliştirdiği tek silindirli, yakıttan yüzde 35-43 arasında tasarruf sağlayan enjeksiyonlu motoruna Uluslarası Patent Enstitüsü’nden de onay aldığını söyledi.
    Özdamar, şimdi ise aynı motorun çift silindirli dizel versiyonu için kolları sıvadı. Yerli otomobil üretiminde de kullanılması planlanan motorun seri üretimi konusunda buluş sahibi Özdamar, General Motor başta olmak üzere birçok yabancı kuruluş ile görüşmelerini sürdürüyor.

38 YILDIR MOTORLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Motorlar üzerinde 38 yıldır çalışan ve birçok buluşun ve patentin sahibi olan Hasan Basri Özdamar’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği 100’den fazla buluşun 21’i Türkiye’de ve aralarında ABD, Kanada, Avrupa Birliği, Japonya, Çin, Hindistan, Rusya, Singapur’un da bulunduğu çok sayıda ülkede uluslararası patent güvencesi altında bulunuyor. Özdamar’ın buluşların önemli bir kısmı, şu an itibarıyla kendi ürettiği ürünlerde kullanılıyor. Ayrıca bazı buluşları Türkiye’deki üniversitelerin teknik bölümlerinde ders konusu olarak işleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 31 Mart 2016; 9:30:20 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Helal olsun başarılarının devamını dilerim inşallah daha iyi yerlere gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otosan da fikri ve sınai hakları tamamen kendilerine ait, %100 Türk mühendisliği ecotorq isimli bir motor urettiğini açıkladı. Bunlar güzel gelişmeler ama yine de şahsi fikrim 100 küsür yılı devirmiş, dünyaca tanınmış ve kabul görmüş, uzun yıllar arge yapmış,üretim yapmış ve oldukça fazla tecrübe edinmiş onlarca firmanın olduğu bir sektörde ısrar etmek yerine yeni gelişen bir alana yönelip de o alanın liderliğine oynamanın daha mantıklı olacağı yönünde.

• Otomotiv sektörünü 100 sene geriden takip eden girişimci.

Dünya hybrid ve elektrikli motor geliştirmeye uğraşıyor, bizimkiler hala içten yanmalı motor yapmaya çalışıyor.bu zihniyetle otomotiv sektöründe yer edinilemez.

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: anl_clk

Yerli araba ne oldu acaba? Kesin yalilmasini paralel engelliyordur...

seçimden sonra isveçten getirdikleri prototipleri sattılar,bindahaki seçime kadar rafa kalktı.

hayırsever işadamlarımız aldı sanırım...

2011 Honda Civic Premium Otm 1.6 LPG | 2006 Megane II 1.5 dci Dynamique(Satıldı) | 2014 VW Jetta 1.2 Tsi Comfortline(Satıldı) | 2009 Peugeot 207 1.4 HDI Trendy(Satıldı) | Acer Aspire 5745G | Samsung Galaxy E5
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gripin518

Haber 31 Ağustos 2011 tarihli

aynı haberi bu sabah televizyonda izlemiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kayserili sanayici

Burdan sonrasını okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Kayserili sanayici

Keşke kayserili kısmınıda okuyup, memleketimin adını ağzına almasaydın! belli bir kuyruk acın var ne yaşattılarsa sana kayseriler ;)

Orijinalden alıntı: APPY038

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Kayserili sanayici

Keşke kayserili kısmınıda okuyup, memleketimin adını ağzına almasaydın! belli bir kuyruk acın var ne yaşattılarsa sana kayseriler ;)

Tercih meselesi. Kayserilileri sevmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APPY038 -- 31 Mart 2016; 11:00:07 >
  • acaba bu işi yapan vatandaşlar mı abartıyor yoksa medya mı sallıyor merak ediyorum, yok eğer herşey doğruysa gündelik hayatımızda hiç karşımıza çıkmıyor bu alet edevat yada güzel olan bu şeyler güme gidiyor, doğru yanlış ne bilemiyorum artık.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Bu haberlerin çoğu medya şişirmesi işi gücü olmayan iş güzar gazeteciler yazacak şey bulamayınca bunlarla uğraşıyor. Ford motor yapmak için 100milyon $ ARGe yatırımı yapıp yıllarca uğraşıyor adam sanayide motosiklet motorunu alıp motor yaptım diye geziyor ortalıkta. İçten yanmalı motorlarda artık sona gelindi ilerisi mekanik olarak mümkün görünmüyor herkes boşuna manyetik motorlara yüklenmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: canvarol

Otomotiv sektörünü 100 sene geriden takip eden girişimci.

Dünya hybrid ve elektrikli motor geliştirmeye uğraşıyor, bizimkiler hala içten yanmalı motor yapmaya çalışıyor.bu zihniyetle otomotiv sektöründe yer edinilemez.

Ona da sıra gelir önce bi yapılana destek vermeyi öğrenin önce. Sanki sektör 2 sene sonra ölüyor tamamen elektrikli motorlara geçilecek.
  • Bende sevmem. Kayseri, Trabzon, Samsun, Ordu.. Buradan olanları sevmem. Bin kere tecrübe ettim, milyon kere, milyar kere tecrübe ettim. Memleketine göre adam ayırmak gerekiyormuş. Kimse üzerine alınmasın ama benim yaşadıklarım bu kararı verdirtti bana. Özellikle esnaflarının yanından bile geçmem.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.