Şimdi Ara

Yerli hava savunma sistemi Hisar, Suriye sınırına gidiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Her iki sistem de uydu konumlama sistemine ihtiyac duymadan calisiyor.

    Benim esas merak ettigim, madem hazirdi da neden daha once gitmedi? Yoksa henuz kalifikasyon testleri tamamlanmadan prototip gonderilerek gosteris yapilmaya mi calisiliyor?

    Ikisi de cok onemli ve basarili sistemler, fakat Roketsan-Aselsan ortakliginin en son taahhudu nihai islevsel prototipi Haziran 2020'de teslim etmek uzerineydi. Bu da ikinci ihtimali daha olasi kiliyor.

    Daha ilk hedef angajman testini yapali 1 yil olmus ve kalifikasyonu tamamlanmamis bir sistemi sahaya surmek oldukca riskli ve ciddi sonuclar dogurabilecek bir hareket. Umarim sansimiz yaver gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 4 Mart 2020; 3:23:40 >
  • payız P kullanıcısına yanıt
    Bu noktadan sonra 20 yıl'a gerek yok o bahsettiğin sistemleri yapmak için. 20 yıl sonra Thaad gibi sistemleri envanterde görmeyi hedefleriz.

  • ironman68 İ kullanıcısına yanıt
    adam dalga geçmiş anlayamamışsın...

  • Daha önce hava savunma sistemi olmadan oraya gitmeleri faciaydı

  • Rusyanın, Suriyedeki ordusunun %15 ini yok ettik. Bize dokunamadılar bile. An itibari ile durumun tam tespiti budur. Edebiyat parçalamaya gerek yok. Herşey açık net görülüyor. Bu da Akp ve Recep Tayyip Erdoğan ile Hulusi Akar zamanında gerçekleşti. Kıskanmaya da gerek yok. Çünkü bu herkesin başarısı sayılır. Bazı esad çı ve pkk cıların dışında.
    .
    Esad çılar ve mezhepçiler şunu bir anlasın: Suriyede esad falan yok. Esad, Putinin Suriye vali yardımcısıdır. Daha ötesi değil. Putinin Suriyeye atadığı generalin izni olmadan hiçbir karar alamaz.
    .
    Bundan sonra Türkiyeye karşı gelecek olan adımını daha dikkatli atar. Yoksa ben daha güçlüyüm diyen bi sürpriz ile karşılaşabilir. İsteyen güçsüzün güçlüyü yendiği sürprizlerle dolu tarihe bakabilir.
    .
    Türkiye ilk defa kendi ordusunu kuruyor. İlk gemimizi 2008 de suya indirdik. 10 yılda bu noktaya geldik. Daha bu bir başlangıç. Bunun 2050si 2071i var. Allah hayırlısı ile yardımcımız olur inşallah.





  • mezhepçiler esad taraftarlığı ile bağıracağına üzülsünler. çünkü esadı zaten rusya yok etti yıllar önce. ismi var cismi yok. türkiye babasının hayrına mı gidip rusya ile suriyeyi konuşuyor. esad olsa gider esad ile görüşür. adamın ismi var cismi yok. esad kal dı mı ki görüşsün? bunu görüp anlayıp hala esad demeyin. mezhepçilik gözünüzü kör etmesin.
    .
    rusya sizin mezhep kardeşiniz esadı yok etti. günaydın. türkiye de suriyeye karşı savaşmıyor. ne kadar gerginlik olsada tarihinde hiç savaşmadı.
    .
    abd hizmetçisi daeş liler gibi, rusya hizmetçileri esadçılar ile karşı karşıyayız. mezhep yada ırk fanatikliği yapmayın o yüzden. esadçılar aynı daeşliler gibi hiçbir mezhepe hizmet etmiyor. tek hizmetleri rusyaya.

  • Roketleri esede faturası millete hadi hayırlısı

  • Aklıma peş peşe şüpheli intihar eden aselsan mühendisleri geldi. Koalisyon dönemleri devam etseydi bu projeler devam erdemiydi. Cesur kararlar alınabilirmiydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Geçen rus albayı esaddadan yanak aldı nerdeyse, esad diye bişey yok. Sahada iran şii cihadçıları ve başlarında rus kurmayları ile savaşıyoruz. İran şiiliği suriye nusayrliğini sapıklık olarak görürdü 10 sene önce. Esad sadece kukla rus meşruiyeti için iran ve rusya ile savaşıyoruz gibi birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 4 Mart 2020; 14:0:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni başladık şöyleydi böyleydi ayaklarını bırakın..Bu milletin cebinden çıkan paranın değeri hisar olamaz..ülkemizin iş gücü gayetde yuksek dünyanın en fazla vergilerini veren bu millet yoksulluk sınırında karın tokluğuna çalışırken adama sorarlar nerde bizim milli s 400 kimlerin cebinde..Bu milletin ağzına bal çalıp kovanı kimler aliyo onun derdinde olsak s 400 de yapılır herseyde yapilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esaretin Nedeni

    Yeni başladık şöyleydi böyleydi ayaklarını bırakın..Bu milletin cebinden çıkan paranın değeri hisar olamaz..ülkemizin iş gücü gayetde yuksek dünyanın en fazla vergilerini veren bu millet yoksulluk sınırında karın tokluğuna çalışırken adama sorarlar nerde bizim milli s 400 kimlerin cebinde..Bu milletin ağzına bal çalıp kovanı kimler aliyo onun derdinde olsak s 400 de yapılır herseyde yapilir
    tamam para ile yapılır ama zaman da harcanıyor. 1950 de icat edilmiş işi tekrar icat etmek için zaman harcamaya değer mi? çinde ukraynadan gemi aldı, üstüne koydu geliştirdi, uçak gemisi yaptı. bizde s400 aldık geliştirip üstüne koymaya çalışıyor olamaz mıyız?
    .
    ve ilk gemimizi 2008 de suya indirdik. madem bunlar hep çalıyor. öncekiler de çalıyorsa bunlar yaptıda öncekiler neden yapamadı? tc tarihinde 3 tarafı deniz olan ülkede 1 tane gemi yapılmamış düşün. ilk kez 2008 de indi suya. öncekiler neden yapamadı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 4 Mart 2020; 12:49:9 >




  • Şehit ölmeden önce "sakın burada ne işimiz var diyenlerden olmayın,tam da olmamız gereken yerdeyiz" diyor, gazi olup gelen "bende eskiden ne işimiz var diyordum geç bile kalmışız olayın içine girince anlıyorsun" diyor, bizim bordo klavyelilerimiz oturduğu yerden olayı çözmüş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    Geçen rus albayı esaddadan yanak aldı nerdeyse, esad diye bişey yok. Sahada iran şii cihadçıları ve başlarında rus kurmayları ile savaşıyoruz. İran şiiliği suriye nusayrliğini sapıklık olarak görürdü 10 sene önce. Esad sadece kukla rus meşruiyeti için iran ve rusya ile savaşıyoruz gibi birşey.
    rusya ve abd arada olmasa biz esad yunanistan ermenistan herkesle çok iyi anlaşırdık. esad kendisi istedi, ermenistan ve yunanistan gibi yanak aldırmaya alışacak. tek sahip olduğu şey listede adının yazması. halbuki koltuktan vazgeçse ne şii ler ölürdü ne sunniler. şimdi artık çok geç rusya damarlarına kadar işledi, suriye komutanları bile rusyayı dinler esadı dinlemez zannediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    Aklıma peş peşe şüpheli intihar eden aselsan mühendisleri geldi. Koalisyon dönemleri devam etseydi bu projeler devam erdemiydi. Cesur kararlar alınabilirmiydi?
    hiçbiri olmazdı.
  • 15km menzilli hava savunma sistemi falan olmaz. 15km dediğin bostancı dan Mecidiyeköy. adam Mecidiyeköy den fuzeyi yolladı mı hisar ın düğmesine bile basacak vaktin olduğunu sanmıyorum

    fakat başlangıç için bir adımdır. zamanla gelişir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır operasyon başlamışken yeri silahlarımızı da denemenin tam zamanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 20:13:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunter

    Yetersiz derken gereksiz de diyorsanız katılmıyorum hocam.
    Bu proje düşük ve orta hava savunma sistemi olarak tasarlandı ve başarılı olması bizim için çok önemli zira yüksek hava savunma sistemlerinin prototipi olarak bakabiliriz. Ayrıca şiddetle muhtemeldir ki biz yarın yüksek hava savunma sistemini üretir ve faaliyete geçirirsek biz yine de alçak ve orta hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyacağız ve bunları kullanmaya devam edeceğiz çünkü alçak hava savunma sisteminden bir füze atmanın maliyeti muhtemeldir ki yüksek hava savunma sisteminden bir füze fırlatma maliyetinden çok daha az olacaktır.
    Zira 3000-5000 metreden uçan bir hava aracına yüksek hava savunma sisteminden füze kaldırmak maaliyetli ve mantık dışı olacaktır. Hem de bir b52 geldiğinde elinizde yeterince füze kalmayabilir...
    Ha savunma yatırımlarımız bulunduğumuz coğrafya ya göre yeterli seviyede değil haklısınız buna da şükür hocam başörtüsü sağ sol vs kavgalara boşa geçen kabaca 80 yıldan sonra ve milenyum u devirdikten sonra da olsa birilerinin taş üstüne taş koyma çabasında olması yine de sevindirici
    Yetersizle gereksizin anlamı nedir anlam benzerliği varda biz mi bilmiyoruz.Yetersiz dememin sebebi bu bir savunma ve durdurma merkanizması değil yani olası bir saldırıyı bitirme sonlandırmadan çok bozma üzerine sahip olunan bir sistemdir.

    Dalga spektrumlarını bozarak ve kendi dost radar komutlarını koruyarak bir güç mekanizması sağlar ama bu gelen şeyi tamamen durdurmaz ayrıca yerli olduğunda gelişi sana aittir.

    O yüzden üstünde çalışman lazım devamlı geliştirmen lazım çünkü ifşa olur öyle yada böyle ve bir süre sonra işe yaramadığını farkedersin kaynaklar detaylar ortada zaten konu üzerinde araştırma yapılanlara da bakılırsa koral türkiyenin bulduğu bir şey değil zaten her ülkenin elektronik harp sitemi var.

    aselsan zamanında yapılan girişimle doğu avrupadan aldığı know howla yerli bir girişim üzerine buna atılmış 2007'de başlanmış 2014te ilk üretilen sistem tsk envanterine geçmiş bu sadece bizim sahip olduğumuz bir sitem değil gavur israil bu sistemi jet uçaklarına sokuyor yani uçan her nesnesi aslında bu özelliği ihtiva ediyor.

    Ha en güçlü sistem sana ait olan ama güncel olan bir sistemdir oda başka sadece koral yetersiz kalıyor gerek uydu gerek bunlara bağlı taarruz gücün gerekse global düzeyde rekabet edecek bu s500 tarzı savunma sistemlerin gerekli yani çoktan birbirine bağlı sistem sana avantaj sağlar tek birşeyin olması ve olası bunu dünyaya lansman etmen eninde sonunda bir şekilde ifşa olmasına neden olur.

    Türkiye bu işlere çok geç başladı misal sovyet birliği üyeleri bu noktada çok gelişmiş bilgi ve tecrübeye sahip yılların deneyimi var bizde zaten bilgi ve genel yapıtaşlarını oradan almışsız sonuçta bizde sanayi reformu olmadı bilgi üreten bir ülke değiliz know how yaratabilen ve bunu satabilecek olan sadece alıyoruz üstüne motifleme yapıp kendine özgün hale getirmeye çalışıyorsun o kadar yani copy paste gibi(çinin yaptığı tersine mühendislik) ama kendi üretimin haline getirip kendine özgü yapıyorsun.Olaki sanayi üretimi bu coğrafyada da ta öncelerden olsa idi şuan rekabet edecek düzeyde üretimin ve askeri yönün olurdu savaş uçakları tanklar ve dahaları hemde motorları ile işte durum bu noktada.

    Daha çok alınması gereken yol var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Yetersizle gereksizin anlamı nedir anlam benzerliği varda biz mi bilmiyoruz.Yetersiz dememin sebebi bu bir savunma ve durdurma merkanizması değil yani olası bir saldırıyı bitirme sonlandırmadan çok bozma üzerine sahip olunan bir sistemdir.

    Dalga spektrumlarını bozarak ve kendi dost radar komutlarını koruyarak bir güç mekanizması sağlar ama bu gelen şeyi tamamen durdurmaz ayrıca yerli olduğunda gelişi sana aittir.

    O yüzden üstünde çalışman lazım devamlı geliştirmen lazım çünkü ifşa olur öyle yada böyle ve bir süre sonra işe yaramadığını farkedersin kaynaklar detaylar ortada zaten konu üzerinde araştırma yapılanlara da bakılırsa koral türkiyenin bulduğu bir şey değil zaten her ülkenin elektronik harp sitemi var.

    aselsan zamanında yapılan girişimle doğu avrupadan aldığı know howla yerli bir girişim üzerine buna atılmış 2007'de başlanmış 2014te ilk üretilen sistem tsk envanterine geçmiş bu sadece bizim sahip olduğumuz bir sitem değil gavur israil bu sistemi jet uçaklarına sokuyor yani uçan her nesnesi aslında bu özelliği ihtiva ediyor.

    Ha en güçlü sistem sana ait olan ama güncel olan bir sistemdir oda başka sadece koral yetersiz kalıyor gerek uydu gerek bunlara bağlı taarruz gücün gerekse global düzeyde rekabet edecek bu s500 tarzı savunma sistemlerin gerekli yani çoktan birbirine bağlı sistem sana avantaj sağlar tek birşeyin olması ve olası bunu dünyaya lansman etmen eninde sonunda bir şekilde ifşa olmasına neden olur.

    Türkiye bu işlere çok geç başladı misal sovyet birliği üyeleri bu noktada çok gelişmiş bilgi ve tecrübeye sahip yılların deneyimi var bizde zaten bilgi ve genel yapıtaşlarını oradan almışsız sonuçta bizde sanayi reformu olmadı bilgi üreten bir ülke değiliz know how yaratabilen ve bunu satabilecek olan sadece alıyoruz üstüne motifleme yapıp kendine özgün hale getirmeye çalışıyorsun o kadar yani copy paste gibi(çinin yaptığı tersine mühendislik) ama kendi üretimin haline getirip kendine özgü yapıyorsun.Olaki sanayi üretimi bu coğrafyada da ta öncelerden olsa idi şuan rekabet edecek düzeyde üretimin ve askeri yönün olurdu savaş uçakları tanklar ve dahaları hemde motorları ile işte durum bu noktada.

    Daha çok alınması gereken yol var.

    Alıntıları Göster
    Yetersizlik içinde gereksizlik anlamını da barındırabilir. Bunu yazınızda net olarak göremediğim için size sordum.
    Yetersiz ama gereklidir geliştirilmesi gerekiyor olabilir.
    yetersiz ve gereksiz olup projesi sonlandırılması gerekiyor olabilir.
    koral ile ilgili görüş belirtmedim ama hisar için henüz yetersiz ama gerekli bir sistem olarak görüyorum.
    Çünkü yüksek hava savunma sistemimin yanında düşük irtifa hava savunma sisteminizin de olması şarttır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunter

    Yetersizlik içinde gereksizlik anlamını da barındırabilir. Bunu yazınızda net olarak göremediğim için size sordum.
    Yetersiz ama gereklidir geliştirilmesi gerekiyor olabilir.
    yetersiz ve gereksiz olup projesi sonlandırılması gerekiyor olabilir.
    koral ile ilgili görüş belirtmedim ama hisar için henüz yetersiz ama gerekli bir sistem olarak görüyorum.
    Çünkü yüksek hava savunma sistemimin yanında düşük irtifa hava savunma sisteminizin de olması şarttır.

    Alıntıları Göster
    Uçaklarada entegre edilebilir.Tek başına yetersizdir.Diğer savunma ekipmanları techizatları ile desteklenebilir.




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Çok niyetli değiller evet.

    Satsalarda kendi savunma sanayilerinde birim maliyetleri düşürecek fiyattan satmak istiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.