Şimdi Ara

Yerli Firmalara Olan Düşmanlık Üzerine Açılmış Konudur (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
14
Favori
11.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EskilerBilir E kullanıcısına yanıt
    Benim yazdığım sanırım 'ne katabilirim' konusu için yeterince yapıcı eleştiriler içeriyor, bunları saldırganlık olarak adlandırmak sizin hassasiyetinizden kaynaklanıyor olabilir ancak ben yerinde eleştiri yaptığım düşüncesindeyim. Yine konuyu siz açmışken ve 'neden böyle bir düşmanlık var' tarzında sorular sorarken size cevabını veriyorum, siz benim eleştiri tarzımı eleştiriyorsunuz; ilk mesajınızda söylediğiniz gibi 'daha iyisini biliyorsan sen yap' şeklinde gereksiz cevaplar veriyorsunuz.

    Ben ne Zorlu grubu düşmanlığı ya da yabancı marka hayranlığı yapıyorum; sizin sorunuz ve genel itibariyle mesajlarınız Zorlu grubu etrafında şekillendiği için ben de buna yönelik cevap vermek durumundayım size konu sahibi olarak. Ancak siz bana LG'nin neden bilmediğim bir marka (muhtemelen kalitesiz olduğundan soruyorsunuz) kullandığı sorusunu bana yöneltiyorsunuz; ülkemize gelen yabancı yatırımcının arabasından tutun da farklı teknoloji ürünlerini ülkedeki kalite standartları düşük olması sebebiyle Orta Doğu pazarına sunmak üzere ürettiği birçok ürünün Avrupa ya da Amerika'da sunulandan farklı olarak ürettiği bilinen bir gerçekken sizin sadece LG'yi hedef tahtasına koymaya ihtiyacınız yok.

    Zorlu grubunun bir çalışanı olmadığınızı okumadığım için o şekilde ithamda bulunarak cevap verdim, üstlerinize durumu bildirmekten bahsetmiştiniz sanırım; yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazumatr

    Donanım haberde bi videoda görmüştüm fakat hangi video ve fuar olduğunu hatırlamıyorum. Fuar da gezen arkadaş özellikle bestelediği bölümüne gitmişti.
    Bakın işte kalite ve kalite farkı budur.
    Yerli firmalar kendini acindirirsa tutulamazlar kimse bu ayrıntıyı umursamaz.Adamlar bi teknoloji yapıyorsa bunu kendileri sonuna kadar destekliyor.
    Ama kalkıp efendim biz Dünyada tek ve ilk olarak 100k hologram TV ürettik üstelik yerli firmayiz diyip sen bunun için efendim işte buna gore goruntumuz yok veya bunun için 20-30.000$ lık PC gerekiyor vs diye ucuz bahanelerin arkasına saklanirsan bu kimsenin umrunda olmaz heleki benim hiç olmaz ben para verip alicam sonuçta hizmet alacağım firmanın alacağım ürünün gücünü maksimum düzeyde bana gösterebilmesi lazım.

    saçmalıyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • aslinda iste bu yuzden bu elestirilere de ihtiyacimiz var. yerden yere vurmak degil amac. eksikleri belirleyip listemizi ve taleplerimizi hazirlayip. " bakin sayin yetkililer, sizin argenizin yapamadigini halk olarak biz yaptik. eksiklerinizi bulduk listeledik.su isi adam gibi yapin. bir sonraki modelinizi bu hatalari goz onunde bulundurarak yapin. takipcisi olacagiz" diyebilmek icin hazir olmaliyiz.
    iste elinizde imkan. madem bunlari iletebilecek birisi var. degerlendirelim o zaman. neden birbirimizi kiriyoruz ki. madem adamlar 1938 den beri bu isin icinde, madem biz daha ancak 1980 lerde girebilmisiz sektore o zaman ne kadar yerli istirak varsa baski yapmak zor bir sey degil. bireysel bir sikayet mekanizmasi yerine ufakta olsa kitlesel bir bildiri etkili olmaz mi yani ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir gun mutlaka bu konuyu da detayli aciklarim hocam. uzun konu cunku. ortak operasyonlar neticesi erisim yetkim var siz simdilik böyle bilin ben uzun uzadiya kismini sonra anlatirim. en cok ve en yakin zorlu grubunu bildigim icin orneklerim oraya kayiyor ve algi yaratiyordur siz haklisiniz bu konuda. gönül isyerdi ki SUNNY veya ARCELIK veya diger firmalarin da uretim tesislerini boyle gorebilsek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arcelik veya Beko ile kiyaslayin o zaman

    İkisi de Vestel den iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    aslinda iste bu yuzden bu elestirilere de ihtiyacimiz var. yerden yere vurmak degil amac. eksikleri belirleyip listemizi ve taleplerimizi hazirlayip. " bakin sayin yetkililer, sizin argenizin yapamadigini halk olarak biz yaptik. eksiklerinizi bulduk listeledik.su isi adam gibi yapin. bir sonraki modelinizi bu hatalari goz onunde bulundurarak yapin. takipcisi olacagiz" diyebilmek icin hazir olmaliyiz.
    iste elinizde imkan. madem bunlari iletebilecek birisi var. degerlendirelim o zaman. neden birbirimizi kiriyoruz ki. madem adamlar 1938 den beri bu isin icinde, madem biz daha ancak 1980 lerde girebilmisiz sektore o zaman ne kadar yerli istirak varsa baski yapmak zor bir sey degil. bireysel bir sikayet mekanizmasi yerine ufakta olsa kitlesel bir bildiri etkili olmaz mi yani ?

    2 yıl önce kendilerine mesaj attım 4k mediaplayer ve 4k uydu alıcısı ama bakiyorum atı alan çini geçmiş, aha burda yazyyorum 10 yıl içerisinde droneler hayatımıza girecek ,dü?ünün selfisi drone nin çekti?ini düşünün incecik perde tv (bu bir teknoloji) parkta yazlyk her nerde ise izleme , düşünün gezidesiniz sizi takip eden drone var ve herseyi kayyt ediyor düşünün evdesiniz haraketli güvenlik kameraniniz var ..düşünen kim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edessa2017 -- 29 Ocak 2016; 0:03:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Testır ben olayım kaymağını başkası yesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    evet elbette daha fazla kazanç icin ulkemize gelen uretimlerinde daha ucuz panel kullanıyorlar di. yerli firmalar üretimdeki rekabet guclerini zaten burada kaybediyor. nasil mucadele etmeyi düşünüyorsunuz ki bu firmalarla? panel onlarin tekelinde. sana lg paneli istedigi rakamdan satip, kendisi chimei panelli urettigi urunleri bizim piyasaya surmedimi? aradaki rakamsal farka etken degil mi bu durum?

    Maliyeti düsurmeyip ne yapsinlar(lg)? Vestel zaten ucuz bir marka birde yan sanayi uretimleri var ulkemizde. Ust segment tv lerde sony, toshiba gibi markalarda lg panelden daha iyi sharp panelleri ile piyasada varlar. Ozellikle sony markasi kalitesi ile zaten var. Onunla dünyada rekabet etmeye calisirken fiyat yonuyle rekabet ediyor ve kaliteli olan kendi panellerini kullaniyor(lg). Buna ragmen sharp paneller farkini gosteriyor. Ülkemizde kalkip sony ye rakip olacak demesi kadar sacma bisey olamaz. Onun kadar kaliteleyim gibi bir iddialarida yok. Tabiki vestelin burada oldugunu biliyorlar ve fiyat olarak rekabet edecekleri paneli kullanacaklardir. Vestel bu durumda ne yapsin? Bence gumruk vergilerini arttirsin. Bak bakalim tek tv satabiliyorlarmi. %500 olmali bu urunlerde gümrük. Baska caremiz yok:) rekabet boyle olur zaten. Lg tv de begendigim bir marka degil benim. Kullandigim icin biliyorum. Bir daha tv alirsam sony sharp yada samsung alicam. Vestel dusunmuyorum cunku o beni dusunmuyor. Birde arcelik var 94 ekran lcd. Super oldugunu soyleyebilirim. Bir ses sistemi koymuslar icine olmaz boyle sey. Ses sistemi var zannedersin sesini acsam disardan. Lg de ses cok cılız. Adamlar yapıyor velhasıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Befega19 kullanıcısına yanıt
    Hadi ya ?
  • Yerli marka olmasına rağmen vergiden muaf olmak adına adım atmayıp yabancı markalara ek vergiler getirmek için takla atan bu şirket kapımdan içeri giremez.

    Çalıştığım firma da satın alma birimindeyim. Çin'den bir çok ürün alıyoruz belirli kalite normlarında adamlar ihracat yapacak firmalarına bir ton kolaylık sağlıyor. Sende bunun kavgasını vereceğine kaypaklık yapıyorsun kardeşim. Kusura bakma ama yerli firmalara düşmanlığım VESTEL'den öteye geçmiyor. Evimde bir çok Arçelik ürün var fakat Vestel kapıdan giremez.
  • soghan kullanıcısına yanıt
    en azindan arçelik al. bugün bir arkadaş icin görüştüm arcekikten bir arkadasimla. paneller lg samsung. biliyorum sony tartisilmaz ama sen yine de arcelik al :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    hepsi ayni diyorum baska bir sey demiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazının tamamını okumadım tabiki ama ölsem Vestel almam
  • Yerli üretim yapan şirketlere karşı genel bir düşmanlık olduğunu düşünmüyorum. Teknoloji şirketleri için doğru olabilir, malum vergi mevzusundan dolayı ama tarım sektörüne hırdavat üretimi yapan bir şirketin pazarlama sorumlularından biriyim ve şu ana kadar ben böyle bir nefret ile karşılaşmadım. Ürettiğimiz 9 farklı ürünü Türkiye'de bizden başkası üretmiyor ve bu ürünler ile yaşadığımız genel sorunlar;

    ilki ürünlerin kalitesi avrupa ve amerika ürünleri ile yarışıyor iken fiyatın çin ile kıyaslanması.

    İkincisi Çine gidip nakliyattan 2-3 ay önce peşin para bayılan ithalatçıların "sadece 6 aylık çek ile çalışabiliriz ve nakliyata karışmayız" tavrı.

    Üçüncüsü fason mantığı. "Biz 10 bin adet şundan istiyoruz sizin etiketin üzerine xx hırdavat yazın" bundan tiksindiricisi yok zaten.




  • Forum da kayıtlı birçok firma elemanları var. Bundan dolayı ürün hakkında bilgilendirmelerde, ürün sorunların da veya herhangi tür bilgilendirmelerde internet ortamını tam olarak baz almak ahmaklıktır. Bundan dolayı konu sahibine herkes'i dikkate almaması gerektiğini iletmek isterim. Herhangi bir marka ürün hakkında bilgi almak için forumda gezinirken tamamen alakasız sorunları okumanız oldukça yüksek bir ihtimaldir. Rakip firma elemanları tamamen ahlaksızca davranıp anlamsız yorumlar yapabiliyor, bilginize.

    Son olarak forumda dönmüş ahlaksız bir olayı anlatarak ne demek istediğimi netleştirmek isterim.

    X bir firma ürün getiriyor Türkiye'ye ve ürün ile ilgili konu açıyor forum da. Satış ekibine de tek tek mail atıyor ve şöyle söylüyor. "Ürün için konu açılmıştır, herkes konuya girip pozitif yorum yapmak zorundadır, yapmayanlara prim verilmeyecektir"

    Ben bu mail'i direk gözlerimle okudum. Bundan dolayıdır ki internet ortamında var olan "olumlu" veya "olumsuz" yorumların tamamına itibar etmemeniz sizin faydanıza olacaktır. Bu herkes için geçerlidir.

    Konu ana maddesi için ise diyebileceğim; bizim yerel üretimlere vermiş olduğumuz desteğin gerçekten halk olarak çok zayıf olduğu yönünde. Bunun da temel nedenlerinde sadece birisi "kültürsüz" bir toplum olmamızdan kaynaklanmaktadır. Kendi kendimize destek veren bir toplum değiliz ne yazık ki. (Detaylar farklı konu altında tartışılmalıdır, burası yeri değildir!)




  • Ado kullanıcısına yanıt
    tüm yazıyı okumadım ama genel mantık olarak anladım seni kardeşim haklı olduğun durumlar var yok değil lakin 2 konuyu açıkla bana
    1-vestelin getirtiği ek vergiler bunun yerine kendinden daha az vergi alınması teşvik primleri gibi olaylar olamazmıydı
    2- 1.5x liraya sağlam yurt dışı malı almak yerine x lira verelim yerli malı olsun dediğimiz fırının 2 ay içinde defalarca garantiden parçalarının değişmesine ne diyeceksin ?

    bizim aslında bir düşmanlığımız yok ama işin gerçeği 1.5x liraya kaliteli mal almak varken kimse gidip x liraya dandik mal almaz biraz daha sıkar gider ondan 10 kat kalitelisini alır olay biter.ki evimizde olan eskiyen tüm beyaz eşyalarımızda yurt dışı malıydı 20 seneye yakın olunca değişim vakitleri geldi hepsinin yerine yerli malı aldık bırak 5 seneyi 5 ay dayanamadılar.burdaki tepki doğal bir tepkidir kardeşim he bazıları fanboyluk abartmalık olabilir ona lafım yok ama çoğu durumda haklıyız yani.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi aynı mıymış şimdi markaların, kalitesi falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N'DexteR

    Firmalar halk düşmanı. Vatandaşı öpmenin derdinde hepsi. Kuruş kazandırmam, net.

    Hemen o elindeki telefonu yere bırak evlat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli diye birşey yok bütün markaların kalitesi aynı ucuz çin mallarını fabrikada toplarsın üzerine marka amblemi girersin olur biter.

    Marifet bin liralık ürünü 3 bine satmak .

    yerli görünümlülerde vergiyi arttırdı olan yine koyun sürüsüne oldu .

    avrupaya baya satılıyor bu markalar .

    tek elektronikte değil .

    Türkiye genel olarak (ceviz,patates,kestane) gibi ürünleri pahalıya avrupaya satıyor (artık ruslarda almıyor)- bizde daha ucuz ve kalitesiz ürünleri ithal ediyoruz ülkemiz çok güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 29 Ocak 2016; 14:23:17 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.