Şimdi Ara

Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ciddi ciddi bir yerlilik olayı varsa bu baz istasyonları Çin'den gelen sistemlere göre pahalı olacaktır. Çinlilerin devasa bir seri üretim mekanizması ve ucuz işçi potansiyeli var. Nakliyat giderleri de var ama bizde daha yeni kurulan bir sistem ile onlara göre fiyat avantajı elde edeceklerini sanmıyorum ilk etapta. Ama bu avantaj elde edilmese bile daha fazla paranın yurtiçinde kalması sağlanmış olacak. Sonuçta telekom ekipmanları çok pahalı ekipmanlar. Ne kadar tasarruf edebilsek kardır.

    @ressi1
    Hız testi muhtemelen sadece 800 MHz bandından yapılmıştır. Daha geniş kapsama için kullanılan bant bu ve evrensel hizmet fonu vs. dediğine göre de kapsama sorunu olan yerlerde de bu bant kullanılacaktır. Diğer bantlar da kullanılırsa yüksek hızlar alınır ama sadec bu bant için gayet yüksek hız. Abone yükü artınca düşecek tabi.

    @DEMİRCİEFE
    Evimde hat sıksık 3G'ye düşüyor ve 3G'de de sıksık istasyon değiştirdiği için performans düşük idi. Geçen yanlışlıkla telefonu 4G moduna kilitlemişim. Evin içinde de sorunsuz 4G çekiyordu öyle, hız da iyiydi. Yani cihazlar sadece 4G kullanmaya ayarlı olsa sorun düzelecek. Aslında Turkcell'in apartmanın karşısına bir istasyon dikmesi lazım ama orası da boşluk olduğu için öyle bir şey yapması zor. Diğer tarafta telefonlar ful çekiyor bu tarafta sinyal düşük. Ama ileriki senelerde 4G şebekesi oturdukça bu sıkıntılar iyice azalacaktır. Ha bu şekilde telefonu 4G'de kullanmak iyi ama arama gelmiyor ve arayamıyorum; bir hafta boyunca kimse ulaşamamış bana. :D Ha bu NTV'deki olayı da izlemek isterim doğrusu, araştırayım. :D

    @hadjimurat
    Tamamen Vodafone'un ihalede aldığı az miktarda frekanstan ve şebekesini sadece düşük frekans ve bant genişliği verecek şekilde kurmasından dolayı. Hani 4.5G değil, 4G çalışıyor şebeke. Ama zamanla diğer frekansları da aktif edip hızı yükselteceklerdir. Tabi totalde Turkcell kadar hız veremeyecek hiçbir zaman ama bölgesel olarak yoğunluğa bağlı geçtiği yerler bile olabilir.

    ntv ye mesajla sorabilirsınız.bakalım yanıt alabilecekmısınız. 6-7 ay önce olan bir program.




  • yerli olması cok guzel biraz pahalı olabilir ama işlevselliği aynı ise desteklenmesi gerekir. fakat bunla sınırlı kalmamalı. otomobil, güneş enerjisi vb. alanlarda bence üretime daha cok destek sağlanmalı. özellikle güneş enerjisi ülkemizin dogal olarak en fayda sağlayacağı alanlardan biri. bu konularda devlet teşvik edecek yasalar cıkarmalı. enerji bagımlılıgını azaltmak cari acık üstüne cok iyi etkiler yapar.

  • bu süper bir haber....

  • 70MBPS nedir ya? şaka gibi

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Biraz baktım da bir şey bulamadım. NTV bir cevap vermeyecektir.
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Şu anda nüfuslu şehir merkezleri dışında yerlerde verilen 4G hizmeti ile aynı hız, sıkıntı yok. 800 MHz üzerinden o oluyor. 1800 MHz geçildiğinde hız da yükselecektir.
  • Çinliler gibi davranmaya devam etmeliyiz bizim sermayemizi tekrardan ülke içinde başka yatırımlarda kullanılmasını sağlamalıyız. Bu haber de bu yönde bir gelişme tebrik ediyorum.

  • Her şeyi o kadar çok siyaset soktuk ki, milli üretim milli yatırım milli başarılarımızı bile gölgede bıraktık. Her b..ta ayrılıp, savaş döneminde mi birlik olucaz? Artık gurur duyalım milli yatırımlarımızla. Evet üretim alanımız zayıf ama olanlarla da gurur duyalım. Yapanlar Türk ve ülkemiz için yapıyor.Bu gurur duymak için en büyük sebep olmalı. Daha çok çalışmalı daha çok ilerlemeli daha çok şey başarmalıyız...

  • çalışmanın adı...ULAK...güzel birisim olmuş.
  • yerli olması için bu baz istasyonun en az bir elektronık devre veya parçasının Türkiye tarafından üretilmeli, hal böyle değilse hayal kırıklığı...
  • Merak etmeyin. Yarın özelleştirirler sonra turk telekom gibi birilerine öldü parasına peşkeş çekerler.

  • Sistem boşta olduğu halde 70.78 Mbps hız veriyorsa yük altında 3g hızına bile yetişemez. Güzel bir gelişme ama çok yol katetmesi lazım. Köylere ve kırsal kesimlere yerleştirilebilinir şimdilik.

  • GetSomeRest kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal 800mhz yayın yapıyor onunda max kapasitesi 75mbit zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl ve ilçeler dışında 4G yok. Arada 3G bile çekmiyor. Ankara - İStanbul arası 10 gün önce seyahat ettim karayolu ile. Otoyol'da bile 4G yerlerde süründü. Daha çok 3G vardı.

    250 ilk siparişler. Umarım daha da çok olur.
  • Onca emek verilip ürün ortaya çıkarıldıktan sonra çinli zte ye satılmasaydı iyiydi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.Akif Ersoy

    Sanmıyorum kardeş. Ama bence önemli olan paramız yurtdışına gideceğine yurt içinde kalır. İsterse pahalı kalsın yeter ki bizim insanımız kazansın.


    Öyle.

    Tüketici haklarında da öyle diyorum işte. Tüketici haklarında pek çok iyileştirme oldu. Özellikle mesafeli satışlarda iade süresinin 7 günden 14 güne uzatılması. Azami onarım vaktinin 20 gün ile sınırlandırılması böylece ürünlerin serviste kalacağı sürenin iyice kısıtlanması vb gibi.

    Ancak temel sorun hala duruyor. Firma isterse bu kanuna uymama keyfine sahip. He sen gidersin THH ye karar çıkartırsın ama en azından 2 ayın gider. Firma da hiçbir cezai yaptırıma uğramaz. Sana 2 ay geç yaptığı için o 2 ayt parası cebinde ve ona kar kalır. Şikayetçi olmayıp uğraşmayanlar ise hepten kar kalır.

    E bizde "Almıyorum o zaman" diyecek insanlar da yok. ( Olsaydı Galaxy S8+ in çıkış fiyatı 5000TL... Ah pardon haklarını yemeyelim 4999TL olarak açıklanmazdı. Taş çatlasa 3600TL olurdu. Bunun hesabını yaptım, vergi ile alakası yok. Telefonun ülkeye giriş fiyatı 2000-2300. Buna 1080TL ile 1242TL arası bir vergi biniyor. Karsız fiyat 3080TL ile 3542TL arasına geliyor. %50 kar koysalar fiyat 4080TL ile 4692TL arasında bir rakama denk geliyor. Bu iki rakam olası en yüksek giriş fiyatı ve en düşük giriş fiyatına göre yapılan hesaba dayalı. %50 kar ile bile S8+ ın satış fiyatı 4700TL yi geçmiyor. Bu adamlar %? kar ekliyor ki bu fiyat 5000TL yi buluyor. Hesab edelim. Olası en yüksek giriş fiyatına göre minimum karları %63 oluyor. ) İnsanlar bir tane bile S8 ya da S8+ almayıp fiyatları boykot etsin bak fiyatlar nasıl düşüyor o fiyatlar. Adım gibi de eminim S8+ modeli %50 kar marjı ile bile 4099TL ye satılabilir eğer istenirse. Ama olay bu değil. Nasıl olsa insanlar alıyor diye bizim eşiğimizi deniyorlar. 5000TL ye bu telefon satılır ise bir sonraki model 6000-7000TL fiyatlandırmaya sahip olacak. Hem de döviz kuruna bakılmaksızın. Dolar 2TL ye bile düşse insanlar bu fiyattan telefon almaya devam ettiği sürece fiyatlar değişmeyecek.

    "Adamlar pahallıya satıyor ama garantileri iyi" Kafasındaki İphone cular sağ olsun ki o tek kaleleri de yıkıldı ve böyle olacağı belliydi en baştan, Samsung da Türk kullanıcıların telefonların özelliklerine ya da kullanım kolaylığına değil fiyatına ve havalı olup olmadığına baktığını çözdü, özellikle S7 ve Note 7 den beri fiyatlandırması bu yönde. Öyle ya çevremde amiral gemisi Android ya da İphone u olan çok kişi var. Peki kullanıyorlar mı? Hayır! Ben V10 umla çektiğim mükemmel fotoğrafları gösteriyorum. Adam youtube dan "Bu video İphone ile çekildi" reklamını gösteriyor. Ya da S7 Edge kamera inceleme videosu açıyor en fazla. Adamın göstereceği çektiği Selfie dışında fotoğraf yok yahu. Onu geçtim müzik yok telefonlarında müzik.

    Ne diyeyim. Bu kuru odunların yanında olan bizim cüzdanlara oluyor. Neyse ben en son LG V10 1400TL küsüre 64GB sıfır olarak aldım, bir süre daha bununla devam. LG V20 nin sorunları giderilene ve fiyatı 2000TL altına inene kadar ve LG V30 çıkana kadar en azından.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.