Şimdi Ara

Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi 
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN (ana yüklenici), Argela ve Netaş’ın ortak çalışmasıyla geliştirilen ULAK için testler nihayet başladı. Buna göre Turkcell tarafından İstanbul ile Erzincan arasındaki canlı şebekede kullanılan baz istasyonu ile -BiP uygulaması aracılığıyla- ilk görüntülü arama yapıldı. Diğer taraftan "Evrensel Hizmet Kullanımı" senaryosuna göre 70.78 Mbps indirme (download) ve 22.07 Mbps yükleme (upload) hızlarına ulaşılırken, Ping ise 20 ila 28 ms aralığında değişti.
     
    Türk mühendisler tarafından geliştirilen ULAK sayesinde ülkemizdeki tüm şehirlere 4.5G hizmetinin sağlıklı bir şekilde ulaştırılması, böylelikle iletişimde sürekliliğin sağlanması hedefleniyor. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce imzalanan protokol sonrasında Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell, 250'şer adet olmak üzere toplamda 750 adet ULAK baz istasyonu siparişi verdi. 
     
    Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi 
    Teknolojinin ülke sınırları içerisinde tasarlanması, üretilmesi ve satışının yapılması açısından büyük önem taşıyan bu gelişme, dışarıya bağımlılığın azaltılmasında da etken bir rol üstleniyor. Gerçekleştirilecek test, inceleme ve kurulum süreçlerinin ardından ULAK'ın önümüzdeki yıllarda ülke çapında yaygınlaştırılması planlanıyor.
      







  • müthiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika haber



    Yavaş yavaş herşey de bu şekilde millilesmemiz lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ping fazla, onun dışında güzel olmuş.
  • Çok güzel haber.

    Peki bu istasyonlar maliyeti azaltacağından fiyatlarda indirime gidilir mi dersiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlar düşük değilmi? Daha ne kadar geliştirilebilir acaba?
  • gene bir ilk gene turkcell 5tl fazla olsun iyi olsun
  • Turktelekom ve turkcell . :) bu medya beni öldürecek :) :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen köylere kasabalara 4.5g görmek çok güzel olur inşallah gelir. ASELSAN'daki mühendisler sağolsun varolsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkD

    Çok güzel haber.

    Peki bu istasyonlar maliyeti azaltacağından fiyatlarda indirime gidilir mi dersiniz ?

    Sanmıyorum kardeş. Ama bence önemli olan paramız yurtdışına gideceğine yurt içinde kalır. İsterse pahalı kalsın yeter ki bizim insanımız kazansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bir haber
  • 4.5 G yoksa fos mu çoktı. tv ler canlı yayında hala 3 G ile ile yayın yapıyorlar. yayın sık sık donuyor. madem 4.5 G, 3 G den 10 mıslı hızlı ise,tv ler neden 4.5G ile canlı yayın yapmıyorlar.
    ben bu 4.5 G işini tamtutmadım.4.5 G hızları da oldukça düştü zaten.neredeyse 3 G hızında.
  • Umarım her konuda dışa bağımlılıktan kurtuluruz sevindirici bir haber.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4g alınan ortalama hızlar aslında 3g de rahat rahat alınacak hızlar ancak baz istasyonlarında bir keramet var yoksa bizim vatandaşmı çok abanıyor bilinmez evde aynı odada turkcell ile 3g 12-13 mbit görüyorum şahsi hattımda şirket hattı vodafone 4g ile 17 görüyor

  • Aayrıca bu ULAK işi gerçek olsa bari. NTV de 4.5 G olayı tartışılırken elektronık muhendisleri falan, baz istasyonlarının şurasını biz yaaptık, şöyle başarılıyız falan diyorlardı. bu arada yayına bir tekniksiyen bağlandı dedi ki:bu baz istasyonlarının alayı çin dengeldidedi.studyoyada çok soguk bir hava oluştu, hemen konu değiştirildi.
    Ben kısaca BU ULAK işinde yerlibir malzemenının olmadıgı kanaatındayım.inşallah yerli olur ama ,şimdilik bu baz istasyonlarının çın malı ve montajdan öte geçmediği görüşündeyim..
  • Bence de yerli üretim değil montajdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi ciddi bir yerlilik olayı varsa bu baz istasyonları Çin'den gelen sistemlere göre pahalı olacaktır. Çinlilerin devasa bir seri üretim mekanizması ve ucuz işçi potansiyeli var. Nakliyat giderleri de var ama bizde daha yeni kurulan bir sistem ile onlara göre fiyat avantajı elde edeceklerini sanmıyorum ilk etapta. Ama bu avantaj elde edilmese bile daha fazla paranın yurtiçinde kalması sağlanmış olacak. Sonuçta telekom ekipmanları çok pahalı ekipmanlar. Ne kadar tasarruf edebilsek kardır.

    @ressi1
    Hız testi muhtemelen sadece 800 MHz bandından yapılmıştır. Daha geniş kapsama için kullanılan bant bu ve evrensel hizmet fonu vs. dediğine göre de kapsama sorunu olan yerlerde de bu bant kullanılacaktır. Diğer bantlar da kullanılırsa yüksek hızlar alınır ama sadec bu bant için gayet yüksek hız. Abone yükü artınca düşecek tabi.

    @DEMİRCİEFE
    Evimde hat sıksık 3G'ye düşüyor ve 3G'de de sıksık istasyon değiştirdiği için performans düşük idi. Geçen yanlışlıkla telefonu 4G moduna kilitlemişim. Evin içinde de sorunsuz 4G çekiyordu öyle, hız da iyiydi. Yani cihazlar sadece 4G kullanmaya ayarlı olsa sorun düzelecek. Aslında Turkcell'in apartmanın karşısına bir istasyon dikmesi lazım ama orası da boşluk olduğu için öyle bir şey yapması zor. Diğer tarafta telefonlar ful çekiyor bu tarafta sinyal düşük. Ama ileriki senelerde 4G şebekesi oturdukça bu sıkıntılar iyice azalacaktır. Ha bu şekilde telefonu 4G'de kullanmak iyi ama arama gelmiyor ve arayamıyorum; bir hafta boyunca kimse ulaşamamış bana. :D Ha bu NTV'deki olayı da izlemek isterim doğrusu, araştırayım. :D

    @hadjimurat
    Tamamen Vodafone'un ihalede aldığı az miktarda frekanstan ve şebekesini sadece düşük frekans ve bant genişliği verecek şekilde kurmasından dolayı. Hani 4.5G değil, 4G çalışıyor şebeke. Ama zamanla diğer frekansları da aktif edip hızı yükselteceklerdir. Tabi totalde Turkcell kadar hız veremeyecek hiçbir zaman ama bölgesel olarak yoğunluğa bağlı geçtiği yerler bile olabilir.




  • Yerli üretim kasıt bence ülkede üretmenin yanı sıra tasarımını burada yapıp herhangi bir yerde ürettirip ülkeye döviz girdisi sağlamak olmalıdır. Apple modeli buna örnek olabilir. Umarım bu tür dışa bağımlılığı azaltacak daha fazla yatırım,destek görürüz.

  • Kars olsa inanirdim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun. (bi hakkım yok ama en azından doların zirve yaptığı zamanlarda tüm param ile dolar alarak devletimize darbe vurmadım, çanakkale şehitlerinin gerçek torunları devletine asla darbe vurmaz, tam tersine gelen darbeden devletini korur.)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.