Şimdi Ara

Yerleşmiş Mühendisten Kaynak Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kardeşlerim 2016 da Elektrik Elektronik Müh.'ne yerleştim. MF4 ten 70k sıralama ile. Sizlerin çoğunuzun hedefi bundan çok daha yüksektir , değilse bile öyle olmasını umuyorum. Hedefinizi her zaman yüksek tutun ve ne şartta olursa olsun düşürmeyin..!

    Sınav dönemi bir sürü kaynakla çalışmıştım. Hepsinde birbirinden farklı soru türleri ve şablonları vardı. Tabi 2 sene önce farklıydı sınav sistemi YGS LYS vardı. Fakat soruları hazırlayan kurum değişmediğinden siz benim tavsiyelerimi dikkate alabilirsiniz.

    Şöyle söyleyebilirim ki çalıştığım kaynaklardan ÖSYM sınavlarına soru olarak benzer gördüğüm tek kaynak ENDEMİK yayınlarının denemeleriydi. Hatta ben endemik yayınlarını son haftalarda çözdüğümden YGS ye girdiğimde çoğu soruya yabancılık çekmemiştim.(Buna rağmen öküzlükten matematikte 40 ta 30 fende 40 ta 32 yapabildim o ayrı )Özellikle matematik ve fende. Şimdiki sınav sisteminde hangisine denk geliyor bilmiyorum ama bizdeki sistemde YGS bölümü için (9-10. sınıf konuları.) ENDEMİK yayınlarından soru ve özellikle deneme çözmenizi öneririm.

    Limit türev ve integral konuları için (11-12. sınıf konuları.) yani LYS bölümü için ise APOTEMİ yayınlarının sorularına ağırlık verin. Konu anlatımlı kitapları değilde daha soru ağırlıklı kitapları özellikle tavsiye edin. Ben konu anlatımlı kitapların bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Eğer konu eksiğiniz varsa bunu kitaplardan değil aktif bir şekilde ders videosu dinleyerek ve kendi notlarınızı alarak kapatırsanız çok daha faydalı olacaktır.

    Bunların haricinde sınavla ve süreçle ilgili sorunuz olursa seve seve cevap verebilirim. Kendimden biliyorum sınav döneminde bu tür konulardan çok yararlanmıştım. Bu forumda vakit geçirmek bir şeyler tartışmak ve öğrenmek bir nebze rahatlatıyordu beni..







  • Hocam dershanede organik kimyaya geçmemize 18 gün var ve benim 18 günde molden başlayip kimyasal hesaplamalar, gazlar, sıvı çözeltiler, asit-baz, enerji, hız-denge konularini bitirmem lazim bir tek kimya eksiğim var ve organiğe gelmeden halletmek istiyorum. Sizce 18 günde o saydığım konular biter mi ? Ve o konulara nasıl çalışıp her birinden ne kadar soru çözmemi önerirsiniz ? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Dostum 18 gün çok uzun bir süre o dediğin konuları 1 hafta-10 günde halledebilirsin düzenli çalışırsan. Nasıl çalışman gerektiğine gelirsek de yerinde olsam Youtube'den sana uygun bir ders anlatım kanalı bul kimyada. Daha sonra bu konuların hepsini oradan dinle ve dinlediğin konuyla ilgili notlar al. (Yazı yazarak çalışırsan her zaman daha iyi aklında kalır.) Ve muhakkak izlediğin ve bitirdiğin konuyla ilgili hemen ardından 2-3 test (Yani yaklaşık 25-30 soru.) çöz ki yapabiliyor musun anlamış mısın diye kendini test etmiş olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.