DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
Yerel Ağ Bağlantısı Geçerli Bir IP yapılandırmasına sahip değil!
17
Cevap
0
Favori
8.924
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Network ve Güvenlik >> Network >> Yerel Ağ Bağlantısı Geçerli Bir IP yapılandırmasına sahip değil!
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      31 Ekim 2012 19:43:15 Konu Sahibi
      Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7601]
      Telif Hakkı (c) 2009 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

      C:\Users\Selçukİnan>ipconfig

      Windows IP Yapılandırması


      Ethernet bağdaştırıcı Yerel Ağ Bağlantısı:

      Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . : domain.name
      Bağlantı Yerel IPv6 Adresi . . . . . : fe80::3056:d1b:9f75:4676%15
      IPv4 Adresi. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
      Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
      Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : 192.168.1.1

      Tunnel bağdaştırıcı isatap.domain.name:

      Medya Durumu . . . . . . . . . . : Medya Bağlantısı kesildi
      Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . : domain.name

      Tunnel bağdaştırıcı Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

      Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
      IPv6 Adresi. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:28ba:1f03:aa9b:ba9b
      Bağlantı Yerel IPv6 Adresi . . . . . : fe80::28ba:1f03:aa9b:ba9b%13
      Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : ::

      Beyler bu sorunu 3 haftadır yaşıyorum. TTnet kaynaklı olduğunu düşünüyordum, aradığım zaman güncelleştirmeleri yaptık, iyileştirmeleri yaptık artık sorun yaşamazsınız diyorlardı, ama 10-15(bazen 3-4) dakika sonra sağ altta yine o lanet ünlemi görüyordum.Daha sonraları aradığımda hep arıza kaydı oluşturdular, 1 gün sonra aradığımda .. tarihinde vermiş olduğunuz internet probleminizle ilgili sorun çözülmüştür tarzı bir şey, ama hiç bir değişiklik yoktu.bayramda 2-3 gün boyunca hiç yoktu netim, son gün akşam üstü aradım ve beni bir yere bağladılar modemi tekrar kurmamız gerek dediler. 192.168.1.1 adresine girdim ve WAN ayarlarından ttnetin bana verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girdim yeniden başlata bastım modem kapanıp açıldı ve netim 1 gün boyunca gitmedi, öbür gün tekrar gitti ve ben ttneti aradım, arıza kaydı oluşturdular 2-3 saat sonra internet geldi ve yaklaşık 3 saat önceye kadar hiç gitmedi.Bu sefer INCA'yı aradım ve beni yine 192.168.1.1'e yönlendirdiler ama girmedi(bu yerel ağ bağlantısı geçerli ip yapılandırmasına sahip değil dediğinde girmiyor galiba)adam modemi başka pcde deneyin dedi(böyle bir imkanım yok).yarım saattir netim var bu arada.

      Beyler kafayı sıyıracağım ttnetin falan bulduğu her çözüm ya günlük ya saatlik ya da dakikalık. Nette çoğunlukla birden fazla pcsi olanlarda oluyormuş bu sorun ama bende 1 tane var, ne yapmam gerekiyor ?



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      31 Ekim 2012 22:54:28 Konu Sahibi
      Bi insan evladıda yardım etsin çok sıkıntıdayım.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      477 Mesaj
      01 Kasım 2012 01:35:58
      merhaba, ip adresinizde bir sıkıntı görülmüyor. ya Inca modemlerde zamanında gördüğüm düşme sorunudur, yada hattınızın tx değeri düşüktür veya hattın gürültü oranı yüksektir. bu sebepten düşüyor olabilirsiniz. ama 192.168.2.1 adresine de giremediğinize göre (bu adres modem dhcp tarafından modeme atanır-internetle alakası yok) modem kaynaklı sorun vardır. modemin yazılımlarını güncellediğinizi söylemişsiniz. bu durumda sadece yetkisili servise gönderme seçeneği kalıyor.

      İyi geceler.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      _____________________________

      ex BİMEKS TD...

      AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache+ Saphire 4870 + MSI 970A-G46 + GSKILL RipjawsX 8GB DDR3-1600Mhz CL9 + SANDISK Extreme Sata 3.0 SSD.....
    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      01 Kasım 2012 07:47:58 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: fotocum

      merhaba, ip adresinizde bir sıkıntı görülmüyor. ya Inca modemlerde zamanında gördüğüm düşme sorunudur, yada hattınızın tx değeri düşüktür veya hattın gürültü oranı yüksektir. bu sebepten düşüyor olabilirsiniz. ama 192.168.2.1 adresine de giremediğinize göre (bu adres modem dhcp tarafından modeme atanır-internetle alakası yok) modem kaynaklı sorun vardır. modemin yazılımlarını güncellediğinizi söylemişsiniz. bu durumda sadece yetkisili servise gönderme seçeneği kalıyor.

      İyi geceler.

      Şöyle de bir şey var, internetim geldiği zaman LAN ve DATA ışıkları hiç durmadan yanıp sönüyor, onlar sabitlendiğinde gidiyor internet.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      302 Mesaj
      01 Kasım 2012 07:57:25
      Modem kaynaklı bir sorun gibi görünüyor.IPv6 yapılandırmasında da sorun olabilir.Bence devre dışı bırakıp bir deneyin.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      _____________________________

      İzmir'de kiralık kopyabaşı fotokopi, yazıcı, tarayıcı için
    • Yüzbaşı
      477 Mesaj
      01 Kasım 2012 19:56:50
      quote:

      Orijinalden alıntı: minolta35

      Modem kaynaklı bir sorun gibi görünüyor.IPv6 yapılandırmasında da sorun olabilir.Bence devre dışı bırakıp bir deneyin.

      evet IP6 kaynaklıda olabilir. ama %90 modem sizlere ömür. yenilemek gerekecek.

      iyi akşamlar



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      ex BİMEKS TD...

      AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache+ Saphire 4870 + MSI 970A-G46 + GSKILL RipjawsX 8GB DDR3-1600Mhz CL9 + SANDISK Extreme Sata 3.0 SSD.....
    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      02 Kasım 2012 01:36:22 Konu Sahibi
      ip 6 otomatikte, nasıl çözülür bilmiyorum ip 6'daysa eğer.Peki modem aldım diyelim, taktım kablolarını falan yine aynı sorun, boşuna modem almış olucam peki o zaman ne olacak ?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      02 Kasım 2012 16:36:52 Konu Sahibi
      upp


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      02 Kasım 2012 17:20:33 Konu Sahibi
      Bilgi : İnternet yoksa, data ışığı sönük, diğerleri sabit yanıyor.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      02 Kasım 2012 23:57:12 Konu Sahibi
      Yok mu bi tane yardımsever biri ? 3 haftadır çıldıracam beyler bi çözüm bulun.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      03 Kasım 2012 14:10:13 Konu Sahibi
      up.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      302 Mesaj
      03 Kasım 2012 17:05:13
      TTnet kaynaklı sorunlarda sizin ünlem sembolu çıkmaz.Zaten bu sorun olduğu anda modemin ara yüzünden netin aktif olup olmadığını görebilirsin.(WAN bağlantısına bakınız.)
      Sorun %90 modemde veya IP yapılandırmasında.IPv4 bilgilerini manual olarak girip ayarlayın.Eğer tekrar olursa başka bir modem deneyin veya modeminizi başka bir yerde deneyin.Boşa para harcamamış olursunuz.
      Bu tür sorunlar uzun zamandır kullanılan modemlerde karşılaşılan bir sorun.Genellikle 7/24 açık olduğundan adaptörle ilgili sorunlar da modemin çalışmasını etkilemektedir.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      İzmir'de kiralık kopyabaşı fotokopi, yazıcı, tarayıcı için
    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      03 Kasım 2012 20:14:31 Konu Sahibi
      manuel girdiğimde sağ altta ünlem yine oluyor sorunu algıla dediğimde sorun yok diyor internete de bağlanmıyor, başka modem deneme fikri güzel, fakat bunu yapamam, yani sorun farklı yani modemi versem verdiğim kişinin 7-8 saat başında olması gerekiyo yani ne zaman gideceği belli olmuyor ki


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1401 Mesaj
      03 Kasım 2012 23:47:12
      quote:

      Moruga Scorpion


      merhaba. Öncelikle yanlış bir tespit olabilir ama yine de söylemek istiyorum. kendi bağlantıma baktığımda Bağlantıya özgü DNS Soneki kısmında hiçbirşey gözükmüyor ama sizin bağlantınızda domain.name yazıyor. Bu da aklıma bilgisayarın bir proxy server a bağlanarak internete çıktığı ihtimalini getirdi. Yani daha önceden bir proxy programı yada proxy ayarı kullanarak internete bağlanmışsanız bu ayarlar kalıcı duruma geçmiş olabilir. Bu ayarları ve denetim masasına bakarak yüklemiş olduğunuz programları gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. kolay gelsin...

      benim bağlantım bu şekilde ...



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Binlerce Top ve Tüfek, Yapamaz Aslâ, Göz Yaşının Seher Vakti Yaptığını,
      Düşman Kaçıran Süngüleri Çok Def’a, Toz Gibi Yapar, Bir Mü’minin Düâsı.
    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      04 Kasım 2012 00:06:43 Konu Sahibi
      Proxy falan kullanmıyorum, sadece 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 dnslerini kullanıyordum artık onu da otomatiğe aldım.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      04 Kasım 2012 15:26:16 Konu Sahibi
      Sorun aynen devam ediyor. Bu arada resetlemeyi denedim ama resetlemiyor, galiba sorun modemde.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      938 Mesaj
      04 Kasım 2012 18:30:22 Konu Sahibi

      http://www.vatanbilgisa...spx?I_ID=60932#allImages bunu alıcam beyler, başka öneri var mı ?



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      299 Mesaj
      07 Ocak 2013 21:00:22
      Bu hatadan kafayı yemek üzereyken 2. günün sonunda tesadüfen çözümü keşfettim.
      Özellikle ethernet kartı değişimi sonrasında bu hatayı alanlar ağ kablosunun her iki tarafını da resimdeki gibi hazırlayarak denesinler. Ağ kablosunun tüm pinlerine kablo bağlı olunca bazı eternet kartları ip almıyor.
      İşin ilginç tarafı klasik şekilde tüm pinleri bağlı olan eski kabloda yaptığım sayısız denemerde makina 1 kez nasıl olduysa ip almayı başardı ve internete yavaş olarak bağlandı. Sonrasında ise asla ip almadı. Ta ki başka bir makinada resimdeki şekilde bağlı olan ağ kablosunu takıncaya kadar.
      Bir de konuyla ilgili başka yerlerde modemi başka bilgisayara bağlayınca çalıştığı ama kendi bilgisayarında bağlayınca çalışmaığını ifade edenler olmuş. Aynı yanılgıya ben de düştüm. Tüm pinleri takılı olan ağ kablosunu laptopa bağlayınca internet çalıştığı için kablodan şüpelenmek HİÇ aklımıza gelmemişti.




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      2001 marea 1.6 elx
      [link=http://forum.donanimhaber.com/m_90563059/f_//tm.htm
Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.