Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.815
Cevap
73
Favori
261.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neformat77

    Kimse girip bakmiyor mu ? Sona kalan dona kalir hesabi olduk yoksa :)) bakalim kac gun sonra saglikli bilgiye ulasacagiz :) 80 metrelik oksijen bariyerli borunun saglikli bir sirkuladyon icin debimetreyi kaca ayarlamam gerektigini cevaplarsaniz da, kafidir :) yine tesekkurler ;))

    merhaba bu o kadar zor bir işlem değil debimetreli neden takılır onu sorun kendinize ilk önce , her hatta aynı miktar su geçmesi için şimdi desem ki hepsini şu kadar yap yalan söylerim sistemin yanında sizsiniz ve burada klasik reglaj geçerli en uzak hat sonuna kadar açık olacak ve diğerlerini da kısarak optimumu bulmaya çalışacaksınız durum bu , artı debimetreli kolektör var geçen su miktarını da görüyorsunuz normalde 2 litre dir dk fakat sizin sistem karışık nereye ne kadar su pompalanıyor gözlemleyerek çözeceksiniz.kolay gelsin





  • mac14 M kullanıcısına yanıt

    Merhabalar oncelikle.. sorumu dikkae alarak cevapladigin icin tesekkurler..

    Debimetreli kollektoru, dediginiz olayi gerceklestirmek icin aldim. Metraj farklarini esitleyip, saglikli bir isinma icin..

    Durum su sekilde, alt ve ust katlardaki kollektorlerdeki vanalari ayni anca sonuna aciyorum. Hepsi ayni amda acik iken ; uc tane hat 2,2 litre, iki tane hat 2,6 litre , iki tane hat 4 litre, iki tane hat ise 1,5 litrelerde.. durum bu sekilde iken, balansi nasil saglamaliyim saglikli sekilde. Sorum bu idi . Tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neformat77 N kullanıcısına yanıt
    Vanaları kısarak yüksek olanlardan başlayarak , bunu bilmeniz lazımdı ,Yutub ta videolar var aratın ve izleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=UXlz5GdLMIU&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum, sen dünyaya herseyden haberdar, herseyin puf noktasina hakim , bir nevi tum bilgiler yüklü geldin sanirim.. ilk mesajinda debimetreli nedir , bilmen lazim diyorsun, ikinci mesajinda yine benzeri bir cumle. Bu uslubun yakismiyor. Ben birsey sormadim, sende bir sey soylemedin varsayiyorim. Yoksa amacin disinda gelisen , farkli yöne getiriyorsun konuyu, sorulan soruya cevap vermek yerine. Sagol yinede.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neformat77 N kullanıcısına yanıt

    Öncelikle 4 litre debili olanlardan başlamak üzere hepsini eşitleyecek şekilde kısın, hepsinden ortalama 2,5 litre geçecek şekilde ayarlayın, sonra odaların ısınma durumuna göre az ısınanları biraz daha açabilirsiniz. Muhtemel ki sizde şu an kısa hatlarda çok, uzun hatlarda az su dönüyordur.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hayirli gunler diliyorum. Tesekkur ederim cevap verdigin icin.. bugun evdeyim ve dedigin olaya odaklanma sansim var. Sistem zaten calisiyor yani isinmasini beklemek gibi bir zaman kaybi olmayacak. Sonuca daha hizli cikacagim. Ama kafamda şoyle bir soru var, yapan firma, hatlarin 80 ila 83 arasi degistigini, bazilarinin 50 - 55 metre araliginda oldugunu soyluyor. Simdi debisi az olanlarin uzun hatlar oldugunu varsayarak, onlari 2,5 litreye cektigimde, digerlerini de 1,3 seviyelerine cektigimde, mantiken esitleme bu sekilde olmuş oluyor degil mi ? Bir de diger arkadasin soyledigi , normalde 2 litre diyor. Yani 80 metrelik standart bir hattin debisi 2 mi olmali yoksa 2,5 mu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neformat77 N kullanıcısına yanıt
    Debi ayarını çok standart düşünmemek lazım, her oda aynı isi kaybına sahip olmaz, çünkü cephe, güneş görme vs etki eder, o nedenle en güzeli deneyerek en dengeli ısınmanın olduğu ayarlari yapmanız gerekir. Doğal olarak yerden ısıtma geç ısınıp geç soguyacagi için deneme yanılmaniz zaman alacaktır. Ama debisi yüksek olanları kesin azaltmaniz lazım, onlar sistemin kısa yollaridir muhtemelen. O hatlardan hızlı döndüğü için kombinin gereğinden erken modulasyona girmesi hatta aç kapa yapmasına sebep olur, bu da isi kaybı fazla olan odaların isinmamasi veya geç ısınmasına neden olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Tesekkur ederim . Dedigin sekildr olaya baslamis bulundum bu arada. Haberdar edecegim. Saygilar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Dostum, tesekkur ediyorum sana.. alt ve ust kat arasinda ki fark yok gibi artik.. kombi tamamen kapandiginda, tum hatlarin sicakligi hemen hemen ayni noktaya vardi. Fark varsa da artik el ile degil de, makineler ile hassas olcum yapilarak ancak anlasilir. Eskiden kombinin devirdaimin de tamamen durmasindan sonra , derece hizli dusus gosteriyordu.simdi 5 derecelik bir fark olusuyor enfazla. Son durumda su sekilde oldu; iki tane hat 2,3 iki tane hat 2,5 , bir tane hat 2,2, iki tane hat 1,4 , iki tane hat 0,6 .. dünden bugune ayarlamaya baslamadan once ki sayac ile suanki sayac farki, 1,2 mt³ .. cok tesekkur ediyorum sana.. hayirli gunler diliyorum, saygilar ..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neformat77 N kullanıcısına yanıt

    İşinize yaradığına sevindim, bir de 0.1 derece hassasiyetli ve öğrenme modlu bir termostat alırsan biraz daha tasarruf yapabilirsin, özellikle geçiş mevsimlerinde termostat çok işe yarar.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler. Vaillant vrt 380f kablosuz mevcut. Ogrenme modu ve 0,1 hassasiyetli. Sistemi saglikli hale getirme calisiyorim. Bu reglaj olayi onemliydi. Bundan sonra biraz daha takipte kalip, teferruatlara bakacagim. Yine haberdar ederim. Sagol, hayirli aksamlar dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpuli kullanıcısına yanıt

    doğal gaz saatinden

  • Merhaba arkadaşlar yeni daire sıfırdan başladım ,sıva bitti ve tabi yine yerden ısıtma olacak tüm malzeme alındı fakat straforun altına da ses yalıtımı yapmak istiyorum ,uygulayan var mı ve memnun mu ve nasıl bir malzeme kullandınız .Ben bu malzemeyi almak istiyorum http://innov.com.tr/urun-detay-iFLOOR-HPE-Sap-Alti fabrikası yakınımda , değer mi almaya ,değerli yorumlarınızı bekliyorum.

  • Merhabalar herkese...

    Direkt konuya giriyorum...Şimdi oturduğum eve öyle gıcık bir sistem kurmuşlar ki işin içinden çıkmam için yardımınıza ihtiyacım var dostlar

    Oksijen bariyerli dizayn marka boru kullanmışlar...hatlar oda oda değil bir odadan diğer odaya giden ve bütün evi yılan gibi dolanan çok çok acemice yapılmış bir sistem..projesi falan yok haliyle

    Arka iki odada az ısınma sorunu söz konusu..
    Debi ayarlı kollektör ile bu ucube sistemi adam edebilir miyim sizce? Arka odaların az ısnma sorunu aşılabilir mi?

    Geçen kış aylık 380 tl gibi faturalar ödedim
    Kombi buderus gb122i... 30 dereceye kadar iniyor ve bütün kış 30 derecede yaktım..ev bahçe katı fakat yalıtımı gayet iyi..
    Oda termostatı kullanan komşularım ara kat olmalarına rağmen daha fazla yaktıkları için oda termostatlarını iptal ettiler...
    Bahçe katı olduğu ve arka odalar kuzey cephe olduğu için biraz fazla yakmayı göze alıyorum ama asıl sıkıntı her odayı eşit ısıtabilmem..

    Bir yardım bir fikire müteşekkir olurum....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PsYcHoO P kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen hat uzunlukları da eşit paylastirilmamistir. Bu da hatlarda sirkülasyon sorunları yaratabilir. O yüzden eşit ısınma olmayabilir. Debi ayarlı kollektor ile bır nebze olsun iyilestirelebilir. Eviniz kaç M2(ısıtılan alan) kaçli kollektor kullanılmış toplamda kaç metre hat döşenmiş bu bilgilere sahip misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debi ayarlı kollektörleri baya inceledim ama tam performans vermeyecek benimde üst kat iki odada aynı problem var. Aklımdaki çözüm az ısınan iki hattı ayrı kollektöre bağlayıp önüne devir ayarlı ilave pompa atmaktı. Kararsız kaldım. Birine elektrikli petek koydum diğeri aynı duruyor.

  • ArmaganT A kullanıcısına yanıt

    En baştan sistem yapılırken döşenirken her şey ona göre ayarlanacak yoksa sonradan yapılan hiç bir şey işe yaramıyor.

  • Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt

    Evet hat uzunlukları eşit değil muhtemelen..m2 başına 7 metre boru kullanıldığı söylendi.

    Isıtılan alan 95 m2 bu da 665 m boru kıllanıldı demek..6 lı kollektör ile dağıtılmış..

    Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PsYcHoO P kullanıcısına yanıt

    M2 başına 7 metre soğuk iklim bir bolgeyse yetersiz olur zaten. Ayrıca 6 li kollektor de yetersiz kalmış. 95m2 alana 665 m boru yapar. Esit dağılım bile yapılmış olsa hat başına 110m gibi bir boru yapar. 80m den fazlası sıkıntı zaten. Tesisat yapılmış olmuş bitmiş. bu saatten sonra denenebilecek şeyler debi ayarlı kollektor kullanmak denge kabı ve ilave pompa gibi önlemler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PsYcHoO P kullanıcısına yanıt

    Sistemde fazla ısınan odaların kollektördeki vanalarını biliyorsanız kısıp diğer odalara yönlendireceksiniz, bu debi ayarlı kollektör ile daha kolay olsa da elinizdeki normal kollektör ile de ayarlanabilir, hangi vana hangi odanın bulun(gerekirse bir vanayı tam kapatıp neresi ısınmıyor bulursunuz). Sonra da az ısınan odaların vanaları tam açık kalıp diğer odalarınkini kısarak belli bir yere varabilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.