Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.815
Cevap
73
Favori
262.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sezerizim S kullanıcısına yanıt
    Modulasyonlu termost ile kazan sıcaklığını sabitleyebildiğiniz için öyle 80 derecelere çıkma gibi bir durum olmaz. Ben geceleri 21.5 e sabitleyip , sabaha karşı 23 derece yaptığım için sabah kombi yanmaya başladığında bile minimal ısı gücünde çalışıyor. öyle kazanı 80 dereceye çıkartırım her şeye ben karar veririm diyemiyor. çünkü kazan sıcaklığı 55 dereceye sabitlenmiş durumda hem OT üzerinden hem de kombinin kendi üzerinden.kombi kazan sıcaklığını bile yavaş yavaş artıyor. direk 50 yapmıyor. En azından OTM-P ile GB012 bu şekilde çalışıyor. Başka kombide modulasyonlu OT tecrübem yok.
  • Merak ettiğim bir sorun var.Evimizdeki yerden ısıtma sisteminde kollektördeki bir vana bir odayı ısıtmıyor yarım yarım ısıtıyor bağlantıyı bir türlü çözemedik. Bunun özel bir dağılım şekli var mı ? Şu vana şu odayı ısıtıyor diye net bir bilgi elde edemiyoruz.Mesela biraz mutfak biraz oturma odası ısınyor.
  • Kombiniz marka modeli nedir

    Birde modülasyonlu o.t. kullanıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezerizim S kullanıcısına yanıt
    Sürekli evde biri varsa bence kazan suyuna göre kullanılmalı gibi tabi soğuk habalarda tüketimleri görmem lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rakimalar kullanıcısına yanıt
    Kollektörden hangi vananın hangisine gittiğini bulmanız gerekiyor. Bazı odalarda 2 hat olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Kombiden kombiye değişen bir durum

    Ama şöyle bir durum var. Tesisat suyunun soğuması durum modülasyonlu da olsa hedef sıcsklığa gelince kombiyi kapatır ve sirkülasyon durur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Bu karşılaştırma doğru olmaz çünkü söylediğiniz gibi onlar kazan suyu kaç oda sıcaklıkları ne

    Mesela dün ben gece 25 dereceye aldım kombiyi sabaha kadar oda 21.5 altına düşmedi tüketim de hiç olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Modulasyonlu OT ler sirkülasyonu durdurmuyor, sadece brülörü kapatıyor, sirkülasyon pompası çalışmaya devam ediyor.
  • rakimalar kullanıcısına yanıt
    Dostum sizin boruları sanırım odadan odaya geçerek döşemişler. Benim de bir odada öyle geçiş yapmışlar. Odanın birini kapatınca diğer odanın altındaki ısınan alan azalıyor. Benim ev genel olarak koridordan dağıtılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Benim kombi demirdöküm nitron condense. Siz hangi marka termostat kullanıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Set sıcaklığına ulaştığında yani

    Şey 22 oda sıcsklığı 22 olduğunda belirli bir süre sirkilasyon yapar örneğin 3 dk ama sonra kombiyi kapatır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Ben Buderus GB012 ve termostat olarak Buderus OTM-P kullanıyorum. set sıcaklığına ulaşsa bile brüloru kapatıp sirkülasyon pompası durmaksızın çalışıyor, zaten modulasyonlular kolay kolay set sıcaklığının geçmesine izin vermiyor, ama diyelim o an siz manuel olarak dereceyi düşürdünüz, o zaman brüloru hemen kapatıp 3 dk sonra pompayı da durduruyor. Bu arada kombi ekranında yaz modu işareti olan .. görünüyor, diğer zamanlarda dolanan suyun sıcaklığı görülüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

    Bence tesisatdaki suyun tamamını Satıyor çünkü hepsi aynı yerde toplanıp aynı yerden ayrıldığı için
    Sanmam , yerden ısıtmada tesisatta en az 40 litre su var. Kazanı 10 litre sanırom, her döngüde gelen sudan 10 litre ısıtıp sistemde devirdaim ediyor olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhye -- 18 Aralık 2018; 10:55:58 >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    termostatın özelliği güzel ama demek istediğim buydu modülasyonlu termostat da mutlaka set sıcaklığına ualaşacak veya geçecektir. o zaman da pompayı durduracaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

    termostatın özelliği güzel ama demek istediğim buydu modülasyonlu termostat da mutlaka set sıcaklığına ualaşacak veya geçecektir. o zaman da pompayı durduracaktır.
    bu sene 3. yılım, şimdiye kadar set sıcaklığını geçtiği için pompayı kapattığını evde olduğum zamanlar gözlemlemedim, çünkü OT zaten ortam sıcaklığını kontrol ediyor, başka bir nedenle bile oda ısınsa zaten kombi sirkülasyon pompası hariç brülörü açıp kapattığı için set değerinin geçilmesine izin vermiyor, tabi bir de bu termostat 0.5 derece hassasiyetli 23.4 de bile tepki vermediği için bu şekilde olabilir. Birde benim OT olan oda kombiye en yakın oda (mutfak hariç) o nedenle reglaj ayarı var ve vana sadece 1/5 tur açık belki de o nedenle petek çok fazla ısınmadığı için set değeri geçilmiyor olabilir. Yalnız özellikle gündüz hava güneşli olduğunda 23 derecedeki suyu saatlerce dolandırdığını gözlemliyorum, yani kombi kendi aç/kapa parametrelerine göre çalışmıyor, bu da set değerinin geçilmemesini sağlıyor olabilir.Yani kombi öyle kazan sıcaklığım şu değerin altına düştü ben ateşleyeyim bir diyemiyor gördüğüm kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 18 Aralık 2018; 13:7:42 >




  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    modülasyonlu termostatta zaten kombi kontrolü tamamen termostata bırakıyor benim merak ettiğim set sıcaklığına ualtığında
    örneğin 22 yaptınız oda sıcaklığı 23,5 oldu bu sefer de kombi sirkile ediyor mu yoksa pompa ve kombi tamamen kapanıyr mu ?

    ben honeywelll kullandım. sıcaklığa ulaştığında kapanıyordu
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Set değerinin üstüne çıktığında kapatir, dediğim gibi benim sartlarimda pratikte görmedim, ama akşam 22 den sonra set degeri 21.5 olarak programladigim için saat 22 de kombiyi yaz moduna aliyor, pompa 3 dk. Çalışıp duruyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Bende Honeywell kullanmıştım ama onda kazan suyu fırlıyordu resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerden ısıtmada reglaj ayarı petekli sistemlerdeki gibi mi yapılıyor? Farklı bir şekilde yapılıyorsa yazabilir misiniz?

    Evimde ikinci kışım ve Bosch Condence 2500 + CR50 modülasyonlu OT kullanıyorum.(Konum Afyonkarahisar, Merkez bu arada). OT 22C’ye ayarlı ve OT’nın bulunduğu yer oturma odamız. Evin sıcaklığı 21,5-22 arası değişiyor. Sıcaklığın 0’ın altında düştüğünde evin sıcaklığı 21C’ye düştüğünü de gördüm. Evimde ısıtılan net alan yaklaşık 70 m2. Salonu kullanmıyorum kışın. Tam kapatmıyorum, iki buçuk üç tur çeviriyorum soğuğu kırılsın diye. Ev yeni, 3+1 net 100 m2. Yalıtımlı, Güney-Doğu cepheli. Güney Doğu, Doğu cephesinden ara ara rüzgar alan bir konumu var. Alt kat dolu, üst katın sahibi yurt dışında yaşıyor, koşun yaşayan biri yok.

    Geçen yıldan beri günlük ve aylık tüketimlerimi kontrol ediyorum. Hem kendimin, hem de yan komşumun. Yan komşum aynı ev m2 ve yalıtım yönünden. Ek olarak orası Güney- batı cepheli ve akşam güneşini alıyor. Bize göre daha çok güneş alıyor. Geçen sene genel olarak benim kullanım miktarımdan %25 fazla gaz kullanırladı. Onlardaki Bosch Comdense 2000 yoğrulmasız kombi var ve OT kullanmıyorlar. Kombi kazan sıcaklığı en az 35C’ye kadar düşürülebiliyor. Bir ara bana sıcaklık ayarı için yardım etmemi rica etmişti komşum, o zaman gördüm. Bu ay ki dönemde ilginç bir şekilde 16 günlük tüketimde ben 108 m3, yan komşum 97 m3 gaz tüketti. Geçen yılki şartlar aynı, hava koşulları da genel olarak benzer. Sebebini anlamış değilim. Durumu gözlemleyip ay sonu tekrar yazarım buraya.

    Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Geçen kış yatak odası, çocuk odası ve oturma odası (Doğu cepheye bakan odalar) camlarında buğu oluyordu. Hatta ara ara su camdan akıp laminata geliyordu. Bu durum beni rahatsız ettiği için sonbaharda havalar tam soğumadan çekomastik alıp Doğu cephesine bakan odaların pencerelerine dıştan çekomastik uyguladım. Aradan bir kaç hafta geçip kombiyi yakmaya başlayınca Doğu cephesinin camlarındaki buğu olayının aynen devam ettiğini hatta geçen seneye göre arttığını gördüm. Şaşırdım. Azalmasını beklerken arttı:) Özellikle yatak odası camı daha çok yapmaya başladı. (Bana öyle geliyor) Akşam hanım yatmadan çerçevenin dibine bez koyuyor. Cam akıp laminatta şişme yapmasın diye. Hatta bez orda sürekli kalıyor desem yeridir. Ara ara sıkıp yerine koyuyoruz. Sebebini anlamış değilim. Tavsiyeniz nedir? Buğu olması normal mi? Sorunu nasıl çözebilirim. Son olarak pencerelere dıştan uyguladığım çekomastikte yer yer çatlama meydana gelmiş. Çatlama dibe kadar inmiş mi yoksa yüzeysel mi tam bilemiyorum. Kenarlarda olduğu için görmek zor tam anlamıyla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • karaelmaslim K kullanıcısına yanıt
    çok ısınan odaları elle kısmanız mantıklı
    ayrıca sıcaklıkların istenilen seviye gelmediğinde kazan suyu sıcaklığını arttırabilirsiniz ama müdlasyonlu da nasıl bir sınırlama geliyor onu bilmiyorum
    evler arası karşılaştırma yapmak için oda sıcaklıkları aynı olması gerekiyor
    benim otuduğun sitede 80 lira gelen de var evimiz sıcak diyor :D bana 300 lira geliyor örneğin o yüzden sağlıklı bir karşılaştırma olmuyor.
    buğu konusuunda da bir bilgim yok maalesef :D
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.