Şimdi Ara

YER İSTANBUL ŞİRİNEVLER REZİLLİĞE BAKARMISINIZ SS Lİ (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
23.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonymuser

    Müslümanım ama dinimizde şöyle birşey var :
    Salgın hastalık dönemlerinde cuma namazları veya toplu alan cami vb alanlardaki namazlar farz olmaktan düşüyor bunu bildiği halde millet tekrar gidip sosyal mesafeyi ihlal ediyorsa bu namaz kılma değil show yapmakdır olmadı yinede namazın sevabını almak istiyorlarsa evlerinde cuma namazını kılsınlar

    dışarda kılanlar şov yapmıyor kardeş bilmediğin için bi araştır sor hemen boş yorum yapma. adamlar içerde girecek yer olmadığı için başka camiye de yetişemeyecekleri için olduğu yere sermişler seccadelerini. ayrıca orası işlek yermiş zaten yürüyenlerden bulaşmıyor diye bir kural yok. müslüman adamsın takılma geç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    yeni türkiye islam mezhebinde göstere göstere namaz kılmaz farzdır

    eğer göstere göstere, insanların gözüne soka soka, başkalarının yol hakkını gasp ederek namaz kılarsanız premium sevap yazar yoksa yazmaz

    eğer cami doluysa başka camiye de yetişme imkanı yoksa mecburen dışarıda kılınır. kılmasan bile hiç mi duymadın. ulusa sesleniş algısı yapma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Beni yanlış anladın benim kastettiğim cami dolduysa dışarıyı doldurmak hatta şirinevlerdeki o caddeye kadar taşmak biraz şov işi gibi ben ibadet amacıyla yapıldığını düşünmüyorum salgın hastalık dönemlerinde cuma namazı veya camide toplu kılınan namazlar farz olmakdan düşüyor ama cemaat bunu bildiği halde kendini tehlikeye atıp virüsü yayıyor ve başkalarının vebaline giriyor o sebeple cumayı evde öğlen namazı olarak kılmak bence daha mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Ben de Müslümanım ama salgın hastalık var ve salgın hastalık dönemlerinde cuma namazları veya toplu camilerde kılınan namazlar farz olmakdan düşüyor onun yerine evde cumayı öğlen namazı kılarak telafi edebilir ben burada milletin ibadet etmesine karşı değilim sadece hastalık varken ve bunu bildiği halde camiyi ve avlusunu full doldurmak şov işi gibi duruyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cnkst kullanıcısına yanıt
    Araştırırsanız bulabilirsiniz evde kılsınlardan kastettiğim cumayı evde öğlen namazı olarak telafi edebilirler ayrıca dediğim gibi salgın hastalık dönemlerinde cuma namazları veya camilerde toplu kılınan namazlar farz olmakdan düşüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Böyle her yerde ibadet yapılabiliyor mu.
    Ya oradan az önce kedi köpek geçtiyse.
    Ya biboarda ve mağaza vitrininde falan absürd bir şey varsa.
    Ne bileyim bu arkadaşlar böyle şeylere dikkat ederlerdi.
    Yoksa işlerine gelincemi ediyorlar

    Evet yapılabiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

    Ulkede o kadar cami var ve hala şu manzarayi ozellikle de salginin oldugu bir donemde goruyoruz.Allah yolunda kula zarar veriyorsunuz haberiniz yok.

    Maksatları show be kardeşim ibadet değil

  • Öner kullanıcısına yanıt
    Peki kişinin hangi yola gireceğini belirleyen çevresel faktörler kimin kontrolünde? Hangi anne babadan olacağı, doğduğu ülke, sosyoekonomik durumu, iyi bir eğitim alıp alamayacağı, genetik olarak suça yatkın olup olmama... Listeyi uzatabiliriz. Seçim filan yok, sadece neden - sonuç var. Bana bunu yazdıran nedenler gibi size de aksini düşündüren nedenler. Sınav örneğinden gidersek; hangi çocuğun hangi şartlarda sınava girdiğini önemsemeden bütün öğrencilere sorduğu sorunlar üzerinden not vermek ne kadar adil? Bu çocuğun evde ailesi tarafından şiddet görmesi, kötü alışkanlıklara sahip ebeveynlerinin olması, yeterli beslenememesi vs. gibi etkenler görmezden gelinip sadece sınav sonucuna göre değerlendirilmek günümüz adaletsiz eğitim sisteminin bir sonucu. Bu ölüm sonrası ödül ya da ceza vadeden bütün dinlerin en büyük çıkmazı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin, benim gibi bir vatandaş, öğle arası işini bırakıp gelmiş, camide yer kalmadığı için (sosyal mesafe nedeniyle) yine sosyal mesafeye uyarak, boş alanda namazını kılıyor, 30 dakikalık bir eylem.


    Bazen camiye sığmayınca bende dışarıda kılıyorum, şimdi şov mu yapmış oluyoruz? Farkında değildim bunun, kime, neye, niçin ? Kızlar bizi görsün, helal olsun be desinler diye mi?


    Sizin, şu dışarıda namaz kılmayı eleştirenlerin derdi, sağlık vs değil tamamen DİN DÜŞMANLIĞI. Dinden o kadar yüz çevirmişsiniz ki din ile alakalı bir şey görünce kırmızı görmüş boğa gibi oluyorsunuz.


    Acınası şu halinizi keşke görseniz, keşke bir aynaya baksanız.



    Biri de camiler boş gardaş, şov yapmak için dışarıda kılıyorlar yazmış, trajik bir hal.



    Birde bu kafalar, medeniyet, batı, kültür, eğitim, gelişmişlikten bahseder.

  • anonymuser kullanıcısına yanıt

    Bunun şovla bi alakası yok. Ben 7 yıl şirinevlerde çalıştım o zamanlarda da cuma namazlarında cemaat meydana taşardı ama saflar daha sıkı tutulduğu için bu kadar olmazdı. ilk dönemler neyse ama artık kimsenin pandemiyi salladığı yok. Eğer sen bi cafeye,lokantaya sosyal mesafe şartlarına uyarak girip ihtiyacını görüyorsan namazda kılınabilir. Toplu taşımalarda zaten pek birşey değişmiş değil. Ama iş ibadete geldimi açık alanda ve mesafelide olsa art niyetli bi yaklasim peydah oluyor hemen.


    geçen iki hafta önce, istanbul sözleşmesinin iptal kararından sonra ki gün Kadıköy’de protesto yürüyüşü yapıldı. Peki o zamanda pandemi düşünüldü mü? Bu forumda başlık açıldı mı? Hiç sanmıyorum.


    Lafın kısası İslam’a karşı bi art niyetli yaklaşım var. Deist ve ateistlerin tutymunu anlayabiliyorum ama bizim müslümanlar onların galeyanına nasıl geliyor anlayamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Ben virüs falan demedim ki. Diğer mesajımada bakabilirsin ayrıca ben virüsün açık havada bulaşıcağını sanmıyorum.

    Ben yolun kapatılmasına karşıyım.

    Elbette yayılabilirler ama yolun bir kısmını açık bırakabilirlerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonymuser kullanıcısına yanıt

    Hocam anlatamazsın. Direk din düşmanı diyorlar.

    Tek kelime bir şey anlatmaya kalksan direk din düşmanı ilan ediyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık havada iyi oluyor ibadet etmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğin show yapıyorlar.

  • Diktatör58 kullanıcısına yanıt

    ibebe o yolu genişletseydi böyle olmazdı. Geçen yine madursunuz yazık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

    Hocam anlatamazsın. Direk din düşmanı diyorlar.

    Tek kelime bir şey anlatmaya kalksan direk din düşmanı ilan ediyorlar.

    Din düşmanı demedi kimse size. Diğer yorumları da okursanız namaz kılınıyor diye virüs algısı yapıldığını görürsünüz. Haftanın 7 günü kafeler, kalabalık meydanlar dolu olunca ve oralarda dolaşınca onlara bişey demezler, haftanın 1 gününün 2 saatliğini namaz kılma amaçlı dolu olunca la bak bak virüs. konu sahibi de kendi diyor zaten normalde de kalabalık işlek yer diye gezmede sorun yok bi namazı dert etmişler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: manegnet

    Bildiğin show yapıyorlar.

    boş yapma, camide yer olmayınca o anda başka camiye yetişme imkanı da bulunmuyorsa cemaat mecburen dışarıya seccade serer namazını orada kılar.

  • Doğal seçilim diyeceğim ama bize de bulaştırır bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.