Şimdi Ara

YER İSTANBUL ŞİRİNEVLER REZİLLİĞE BAKARMISINIZ SS Lİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
23.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz İstanbul Sözleşmesi'ni savunacağım diye binlerce kişi iç içe protesto yaptığınızda, rektöre karşı durmak için dip dibe yürüdüğünüzde, Nevruz kutlayacağım diye el ele halay çektiğinizde, CHP örgütleri olarak kapalı restoranları keyfi biçimde açtırıp yemekler verdiğinizde sıkıntı yok ama namaz kılınınca virüs var değil mi ?


    Amaç islam düşmanlığı, gerisi bahane.

  • Kardeşim niyetiniz bozuk olmasa dediğiniz bir şekilde anlaşılır, yani herkes tedbir alınmasını ister fakat sistemde ne kadar ateist var sırf bu görüntü sebebiyle Şerefli İslam dinine ve müslümanlara atmadğını bırakmamış. Siz önce bu temiz insanları karalayacağınıza bu topluma ve dünyaya hatta alemlere ne hayrıınz var önce onu sorgulayın. Sırf din namazı emrediyor diye ateist olan insan gelip te burada namaz kılanı sorgulamasın.

  • Virüs kısır yapıyor muydu arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Alim kullanıcısına yanıt

    Merak ediyorum dini bilgin ne kadar bir ayeti paylaşıp ta her şeyi bildiğini sanıyorsun. Ama namazın farzı kaç desem bilmezsin. Eleştirdiğiniz dinin inceliklerini, felsefesini araştırın sonra gelin yazın. En azından sırf buradaki ateistlere güzel görünüyüm diye yazarak cehaletinizi ortaya sermeyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ejdero

    Merak ediyorum dini bilgin ne kadar bir ayeti paylaşıp ta her şeyi bildiğini sanıyorsun. Ama namazın farzı kaç desem bilmezsin. Eleştirdiğiniz dinin inceliklerini, felsefesini araştırın sonra gelin yazın. En azından sırf buradaki ateistlere güzel görünüyüm diye yazarak cehaletinizi ortaya sermeyin.

    Valla hacı dini bilgim senin dini bilgini döver. Bu yüzden seninle boş muhabbete girişmeyeceğim. Sana o güzel dininle mutluluklar dilerim. Yeter ki ayağımın dibinde dolaşmayın.  

  • ejdero kullanıcısına yanıt

    Buradaki insanların ailesinde en az 1 tane namaz kılan vardır. Bence buradaki mesele hijyen falanda değil. Tek sıkıntı yolu böylesine kapatmak. Bizim burada da araba yolunu kapatıyorlar. Çok yanlış. Acil bir işi olan çıkar hasta olan olur ambulans geçemez zaten dar mahalleler. Düşüncesiz ve bencilce bir hareket.

    Evet biraz yayılırsın tamamda yolları böylesine kapatmak doğru mu yani ?


    Hijyen boyutuna gelirsek Cuma namazı tamam. Benim babam 5 vakit namazını kılar iş yerinde de kılar kılıyor yani bizim komşularımızda da kılan var covid sürecinde adamlar sürekli camiye gitti sonra virüs kaptılar sonra apartman karantinaya alındı. Onlar camiye giderken benim babam evde kılıyordu namazını bırakmadı. Sonra o komşu bana diyor ki herkes bir gün olacak sıkıntı etmeyin. Ne demek herkes olacak biz aşırı dikkat ediyoruz hala olmadık çok şükür. Geçen dışarda karşılaştık maskesi yok bir şey olmaz bu kadar korkmayın diyor ne demek korkmayın benim annemin çeşitli hastalıkları var ya benim kapacağım virüsten vefat etse tabi ona kalsa fıtrat der geçer.

    Böyle düşüncesiz insanlar ne yazık ki çok var. Açık söylemek gerekirse böyle insanlar yüzünden bende bir ön yargı oluştu hatta imkanım olsa bu muhitten taşınmayı bile düşünüyorum. Benim İslam diniyle hiç bir sorunum yok haşa olamazda.





  • Benim bulunduğum yerde de 4 sokak ara ile 3 farklı cami var. 1 tanesini dolduruyorlar, diğer camilere geçmek yerine dolu olanın etrafındaki 2 sokağı kapatıp namaz kılıyorlar. İlk zamanlar diğer camiler dolu diye sokakta kılıyorlar sandım, diğer camiler boşmuş meğer. Bu şova gerek var mı, bilmiyorum. İnsanların ibadetini yargılamıyorum, yanlış anlaşılmasın. Sorun şu; diğer camilerde kılmak yerine neden sokakta kılıyorsun?

  • gördüğüm kadarıyla herkes maskeli, ve dip dibe değil, kaldı ki açık havada. Ben de cuma namazımı bugün böyle eda ettim. İstanbul'da Şirinevler dediğimiz yer tıklım tıklım dolu dar cadde ve sokakların olduğu ortak yaşam alanlarının çok az olduğu bir yer. Millet bence en masum tercihi yapmış.


    Bu demek değil ki o kalabalıkta herkeste bu bilinç var, ancak en basit kurallara uyulmuş. Kapalı bir cami içerisine balık istifi namaza mı dursalardı?


    Bu kadar da namaz düşmanlığına gerek yok

  • Şirin evlerim imza olayidir bu yani kaldirmak imkansiz :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://idp.nature.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Fwww.nature.com%2Farticles%2Fd41586-021-00251-4&code=0c631fe7-7f97-433d-abf3-5b41a5c42373

    Araştırma- kovid çok çok nadir yüzeyden bulaşıyor.
    Dünyanın sayılı bilim dergisidir not düşeyim.

    Gerçekten hijyenden dolayı bu paylaşımı yaptıysanız okumanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimcini7 -- 26 Mart 2021; 19:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOP meydanındada aynısını yapıyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben omuzum da ki kırık sebebiyle gittiğim hastanelerden birinde Corona kaptım. Bu nedir ne iştir anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Böyle her yerde ibadet yapılabiliyor mu.
    Ya oradan az önce kedi köpek geçtiyse.
    Ya biboarda ve mağaza vitrininde falan absürd bir şey varsa.
    Ne bileyim bu arkadaşlar böyle şeylere dikkat ederlerdi.
    Yoksa işlerine gelincemi ediyorlar

    Ohoo bilmiyor musunuz namaz sadece köpek giren evde kılınmıyor. Korona da sadece hafta sonu %500 vergilendirilmiş corona alana bulaşıyor.

  • insanları dinden soğutuyorlar.

    Hayır yani kime bu gösteriş...

    Başınız göğe mi erecek?

  • Hşşşş ses etmeyin doğal seleksiyon görev başında  


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.