Şimdi Ara

Yer çekimine meydan okuyan sırt çantası: Lunavity

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
    Günümüzde pek çok şirket 10 yıl içinde gökyüzünde havalanacak olan uçan araçların prototipini geliştirip tüketicilerin bireysel olarak bu hava araçlarını kullanması için çalışırken Tokyo Üniversitesi'ndeki öğrenciler insanların ''uçma hayalini'' kısa süreliğine de olsa gerçekleştirebilecek bir ürün geliştiriyor. Ekibin Lunavity adını verdiği sırt çantasına benzer araç, birkaç saniye için kullanıcıların daha yükseğe ve ileriye zıplamasına imkan sağlayacak.


     

    Kullanıcı istediği an uçabilecek 

    ABD'nin Austin şehrinde gerçekleşen South by Southwest(SXSW) festivalinde tanıtılan Lunavity'nin henüz çalışır halde bir prototipi bulunmuyor ancak ekip, aracın tam olarak nasıl harekete geçeceğini ve ne gibi imkanlar sunacağını detaylı bir şekilde paylaştı. Kullanıcıyı sırtından kavrayan Lunavity, aslında bir drone aracılığıyla kişinin  yükselmesini sağlıyor. Kullanıcının kafasının üst kısmına gelecek şekilde yerleştirilen drone pervaneleri kullanıcı zıplamayı istediği andan itibaren hareket etmeye başlıyor. 


     

    Ekip, bu hareket mekanizmasının kullanıcın bacak kasları tarafından tetikleneceğini belirtiyor. Yani Lunavity'yi kullanacak kişi zıplamak için kaslarını hareket ettirdiğini anda drone pervaneleri otomatik olarak çalışmaya başlayacak. Daha sonrasından ise birkaç saniye boyunca yükselerek maksimum yükseliğe ulaşacak ve yavaşça alçalarak yine otomatik olarak duracak.


     

    Farklı kullanım senaryoları 

    Lunavity projesinin yöneticisi olan Takumi Takahashi, Lunavity'yi ''dünyayı daha ilginç bir hale getirmenin yolu'' olarak tanımlarken ürünün gülünç göründüğü kadar farklı amaçlara hizmet edebileceğini de vurguluyor. Ekip tarafından hazırlanan tanıtım videosunda da belirtildiği gibi Lunavity; basketbol oynarken, bahçe işlerinde yüksek yerlere erişmek için ya da sadece eğlence amaçlı kullanılabilir. Bununla birlikte tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan bireylerin Lunavity'yi kullanarak kendilerini daha özgür hissedebilecekleri de vurgulanıyor.


     

    Hem YouTube videosundan hem de ekibin festivalde çalışan bir prototip sunmamasından anlaşılacağı üzere henüz, insanların güvenle kullanabileceği bir Lunavity geliştirilmiş değil. Bu nedenle Lunavity'nin çıkış tarihi ya da fiyat etiketiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor. Dahası ürünün gerçekten üretileceği ya da Japonya'da satışa sunulacağı da şu an için şüpheli. Tüm bunlara karşılık ekibin geliştirmeyi amaçladığı bu ilginç araç, hayal gücünü uygulamaya dökmenin bir sınırın olmadığını gösterir nitelikte.

     
     
     







  • Bir anlığına bunu kullanarak etrafta Mario gibi zıplayan insanlar canlandı gözümün önünde.

  • Ne güzelya

  • Yalnız bunu kötü amaçlarla kullananlar da olacaktır.

    Mesela adam aldı cebinden cüzdanı redbull gibi kanatlandı gitti, çiftlinkbankzede gibi tosunun arkansından bakar gibi kalırsın.

    Ama özellikle hareket zorluğu yaşayanlar hastalar,yaşlılar için,bazı meslek dalları için güzel olmuş.
  • Yersen...

  • Belki tepki çekecek ama yorumum şudur
    Gereksiz bir çaba...

  • Yanarım yanarım,Geleceğe Dönüş teki uçan kay kayı bir türlü yapamadılar ona yanarım.

    Uçan ve zıplatan araç, kötü ve art niyetli insanlar kadar yolda falan trafiği karıştırabilir.
    (Bizim ülkemiz için çok sakıncalı bir araç gibi duruyor.)
  • Japonya'da toz toprak yok tabi, koymuşta koymuş pervaneleri; bizim burada adamı döverler etrafı tozatıyorsun diye. Çıkaracağı gürültüyü hiç saymıyorum bile...
  • Gereksiz

  • X-ray cihazlarının boylarını uzatsınlar yoksa adam üstünden uçuverir.

  • Sv_gravity 100

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.