Şimdi Ara

Yepyeni tasarımıyla 6.Nesil iPod Nano; artık Multi-Touch destekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
0
Favori
45.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Yepyeni tasarımıyla 6.Nesil iPod Nano; artık Multi-Touch destekliyor"


    Yaklaşık bir hafta sonra 5 yaşını dolduracak olan iPod Nano'nun yeni nesili ile yıllardır alıştığımız Nano kavramı değişiyor; iPod Nano artık giyilebiliyor...


    Apple'ın bugün düzenlediği etkinliğikte tanıttığı en dikkat çekici ürünlerin başında yeni nesil iPod Nano geliyor. 3.Nesil tombul Nano dışında her zaman uzun boylu olan Nano, 6.Jenerasyonuyla birlikte iPod Shuffle'ı andıran tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Fakat yeni Nano bizleri sadece tasarımıyla şaşırtmıyor. Apple, yeni Nano'da iPod'larla özdeşleşen navigasyon tekerine veda ederek, Multi-Touch kullanıcı arayüzüyle buluşturuyor. Kısacası Cupertino'lu iPod Nano kullanıcılarının artık iPod Shuffle, iPhone ve iPad'de olduğu gibi müziklerine dokunabilmelerini sağlıyor.



    alt="Yepyeni tasarımıyla 6.Nesil iPod Nano; artık Multi-Touch destekliyor"


    Hem boyut (37.5x40.9x8x78 mm) hem de ağırlık (21.1 grf) olarak 5.Nesilin yarısı olan 6.Nesil iPod Nano, parlatılmış alüminyum kasaya sahip ve üzerindeki mandal ile şimdiye kadar ki kıyafete takılabilen ilk iPod Nano ünvanına sahip. Dahili FM Radyo'ya desteği de sunan iPod Nano, 24 saate kadar kesintisiz müzik keyfi sunarken; bir önceki nesildeki kamera ile video kaydetme yeteneğineyse sahip değil. Cihazın çoklu dokunmaya duyarlı ekranıysa 1.54 inç boyutlarında 240x240 piksel çözünürlüğünde diğer bir deyişle inç başına 220piksellik görüntü sunuyor.


    "2005'den bu yana iPod Nano'larda yaptığımız en büyük revizyon ve kullanıcılarımızın bu revizyonu seveceğini düşünüyoruz" diyen Steve Jobs'a göre cihazın navigasyon tekerine veda ederek Multi-Touch'la donatılması, iPod Nano'u olabildiğince küçültüp kıyafete takılabilir hale getirilmesine imkan vermiş.


    2x2'lik 4 anasayfadan oluşan menüye sahip olan Nano'da, sayfalar arası geçiş; albümler arasında dolaşma gibi temel işlevler diğer Multi-Touch'lı cihazlardaki gibi aynı tarzdaki parmak hareketleriyle sağlanıyor. Dahili mandalıyla yeni Nano'u kıyafetinize hangi yönde ve nasıl taktığınızın hiçbir önemi yok, çünkü ekrana iki parmakla dokunarak daire yayı çizmek ekranın aynı yönde dönmesini sağlıyor ve bu parmak hareketi de kullanıcılara Nano'u istedikleri gibi kıyafetlerine takabilme imkanı sunuyor. Multi-Touch'lı diğer cihazlardaki Home tuşuna sahip olmayan Nano'da ekrana bir süre dokunmak ise ana menüye dönüş anlamına geliyor..



    alt="Yepyeni tasarımıyla 6.Nesil iPod Nano; artık Multi-Touch destekliyor"


    6.Nesil Multi-Touch'lı Nano grafit, pembe, mavi, gri, yeşil ve altın rengi olmak üzere 6 farklı renk alternatifiyle 8GB ve 16GB'lık depolama kapasitleriyle sırasıyla 149 ve 179 dolardan 4.Nesil iPod Touch ve iPod Shuffle gibi gelecek haftadan itibaren satışa sunulacak. Yeni nesil Nano'nun Product Red versiyonunun da bulunduğunu belirtelim.





  • muhteşem bir tasarım..
  • super olmus bence.ilk fırsatta almayı dusunuyorum
  • kamera nano için zaten gereksizdi. çektiği fotolar da vasattı. böyle iyi olmuş bence.
  • Bu konuyada yazıyım bariApple home tuşsuz iphone patentini almıştı acaba bundan sonraki nesil iphone larda,ipod nano daki gibi ekrana basılı tutarak ana menüye dönme olabilir mi sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hook1903

    Bu konuyada yazıyım bariApple home tuşsuz iphone patentini almıştı acaba bundan sonraki nesil iphone larda,ipod nano daki gibi ekrana basılı tutarak ana menüye dönme olabilir mi sizce?

    aslında evet bu bi ipucu olabilir
  • Harika olmuş bence
  • 10 numara olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hook1903

    Bu konuyada yazıyım bariApple home tuşsuz iphone patentini almıştı acaba bundan sonraki nesil iphone larda,ipod nano daki gibi ekrana basılı tutarak ana menüye dönme olabilir mi sizce?


    Ama home tuşu sadece ana menüye dönmek için kullanılmıyor ki??Bir çok fonksiyonu var.
  • Muhteşem.
    Zaten benim iPhone'u satıcaktım.
    Ve maddi durumda sıkıntı olduğu için bu aralar yeni iPhone almam mümkün değil.
    En azından bundan alırım bi tane müzik için
  • Çok çok iyi olmuş. Çok beğendim
  • Agamlar guzel tasarim yapiyor bea :) tabi zevkler kisiden kisiye degisir orasi ayri :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusursuz...Tasarım böyle yapılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanak

    muhteşem bir tasarım..

    +1
  • Çok şık gerçekten.
  • Valla acaba ilerde appstore eklentisi gelir mi merak ediyorum. Hani bişiler yükleyip kullanmak için ama bu kadar ufak ekran ve çözünürlük ne işe yarar çok merak ediyorum.

    Alet oyun oynanamayacak kadar hafif ve küçük. İnternette gezemeyecek kadar ufak ekrana sahip. Sadece müzik odaklı olacak kadar iyi fakat bayağı pahalı 50$ daha verip iTouch alabiliyorsunuz.
  • Çok güzel 149 dolarlıktan almak lazım birtane



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 2 Eylül 2010; 5:00:57 >
  • Tek Kelimeyle Süper.
  • Apple'dan kotu tasarim beklemiyordum zaten ama bence 149$ fazla olmus sanki ipod nano icin :) tasarim ve ozellik olarak gercekten harika..
  • Apple, pazarlama ve yeni teknoloji geliştirme uzmanı. Tüm Dünyayı şaşırtıyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.