Şimdi Ara

Yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgi projelerim var hangi mesleğe yoğunlaşmam gerekir sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgi projelerim var hangi mesleğe yoğunlaşmam gerekir sizce ?




  • çevre mühendisliği

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mühendislik yerine Fransızca Ingénieur u kullanarak "enjenyörlük" desek bence daha doğru olur cunku "okul okumuş teknisyen" 'i Ingénieur adıyla ilk olarak Fransızlar kullanmış hiç olmazsa sözcük esas kaynağından alınmış olur.

    4 yıllık mühendislikten mezun birine mühendisin sözcük anlamını sorsan, bilmez :) Mühendis Arapça bir sözcük olup Arapca dil kurallarına göre hendese 'den türetilmiştir, "hendese bilen" anlamına gelmektedir.

    Hendese temelde "şekil bilgisi" matematikte de "çizgi yüzey hacim olarak bu 3 şeklin özellikleri ile ölçülerini inceleyen matematik alt dalı" diye geçiyor.

    1884'te Hendese-i Mülkiye Mektebi açılmış 1909'da adı mühendislik mektebi olarak değiştirilmiş. Kimi sözlüklerde Mühendis için "arazi ölçen kişi" gibi ceviriler görünüyor.

    Bu arada, arazi, arsa, şekil, bu sözcükler de Arapça :) Gitmeden: "meslek" sözcügü de arapça, yolda bi Suriyeliyi cevirip "mesleeek?" desen uğraşısını, hangi işten para kazandığını sordugunu hemen anlar :)

    düzeltme: anlam açıklığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 20 Şubat 2022; 13:9:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enerji direkt makine mühendisliği ana bilim dalıdır. O yüzden makine müehendisliğine yönelebilirsiniz. Sonrasında da termodinamik alanında uzmanlaşırsınız.

  • projenin detayı önemli. uygulama özelinde birşey ise o uygulama için gerekli alana yönelmen gerekir.


    örneğin güneş enerjisini mekanik yöntemle depolayıp, halkın erişebileceği bir ürün haline getireceksen, elektrik-elektronik mühendisliği veya makine mühendisliği olabilir.



    işin teknoloji tarafında değil de, halka erişiminin yaygınlaştırılması ve politika kısmındaysanız işletme ve iletişim alanlarında okuyabilirsiniz. bir çok üniversite ve bağımsız kuruluş çevre konularında ek eğitimler veriyor.


    çok geniş bir alan. bilgisayar mühendisliği bile bu alana giriyor, yenilenebilir enerji üretimi için gerekli kontrolcülerin yazılımları çok önemlidir.

  • Önce ingilizce ve matematik bilmelisin ki, merak edip araştırdığın bir konu hakkındaki makaleyi kolaylıkla okuyup anlayasın.


    Elektronikten de anlaman lazım.


    Eğer pil yapacaksan kimyadan da anlaman lazım.


    Özetle okuduğunu anlayan, gelişmeye açık, elektrik elektonik mevuzları geçtiğinde fransız kalmayan, yeri geldiğinde kendi kodunu yazabilen biri olman lazım.


    veya daha detaylı bilgi vermen lazım. Bahsettiğin alan çok geniş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.