Şimdi Ara

Yeniden Yapılanma - Takımı Gençleştirme Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kulüp bazında olsun, milli takım bazında olsun en son başarılarımızı 2008 yılında yaşadık. Ondan sonra çöküşe giren futbolumuza yeni bir yön vermek gerekiyordu. Yeniden yapılanmak gerekti. Sadece sportif anlamda değil, idari anlamdada bu gerekti.

Ünal Aysal geçen sene en büyük çöküşünü yaşayan Galatasaray'ın başına geldi. İlk defa bir başkan bana yakın, şuna uzak, şu böyle demeden yönetim kadrosu oluşturdu Türkiye'de. Gerçi Alp Yalman'ın hakkını yemiş gibi oldum, onunda hakkını vereyim. Bir sistem oluşturmak istedi, ezbere değil uygulanabilir, geliştirilebilir bir sistem. İlk önce işin ekonomik altyaısını kurdu. Bu ekonomik altyapıyla beraber hem sporcuları hem de camiayı sürükleyebilecek isimler gerekli yerlere getirildi. Düşünün GsStore bile çöküşteyken, Nurettin Kantarelli getirildi düzelme süreci başladı. Abdurrahim Albayrak futbol şube sorumlusu olarak getirildi, takım içerisinde sorun yaşayan futbolcu kalmadı. Fatih Terim getirildi, oyuncular başkaldırmadı. Ali Dürüst getirildi kamuoyunda Galatasaray'ı sırtladı. Bunlar ışığında Fatih Terim'e takımını oluşturabilmesi için imkanlar sunuldu. Altyapıya Tugay Kerimoğlu gibi, Avrupa düzeyinde eğitim verecek birisi getirildi.

Sonuç olarak ilk 11 oyuncusunun 10 tanesi değişmiş, altyapıdan 2 tane oyuncu getirilmiş, takımın omurgası sağlamlaştırılmış bir şekilde sahaya çıkıldı. Bir önceki sene 8. olup tarihinin en karanlık günlerini yaşayan camia şampiyon oldu.

Nasıl oldu diye özet geçelim:

Yeniden yapılandı.

Milli takım Fatih Terim liderliğinde hezimete uğradı. 2008'deki başarının ardından soğuk su gibi geldi. Kariyerli hoca getirilip olayı basitçe çözelim dediler Hiddink geldi, o da batırdı gitti. Kökten çözüm lazım denildi. Bütün medyada kampanyalar başlatıldı, herkes yeni bir heyecan arayışına girildi. Özellikle türk hoca istendi.

Tabi Türk hoca diyince Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş akla gelsede bunların milli takımda miladını doldurmuş olmalarından kaynaklı herkes bir belirsizlik içinde bekledi.

Abdullah Avcı'nın İBB'nin başında sürekli büyük takımlara karşı iyi sonuç almasından ötürü onun ismi ön plana çıktı. Zaten fazla da yerli hoca seçeneğimiz olmayınca koltuk ona devredildi.

Peki yeniden yapılanma adına ne yapıldı?

İlk hazırlık maçlarıyla beraber çok ilginç kadrolar açıklandı. Beklentiler zaten bu yöndeydi ama teorik ayrı bu işi pratiğe dökmek ayrı. Abdullah Hoca son hazırlık maçlarında ise kafasındakileri bize yansıtmaya başladı. Daha makul kadrolara yöneldi. Yine yeni isimler sokmaya çalıştı kadroya. Başka bir taktik denedi.

Ama buraya kadar bir gariplik var değil mi? Birkaç oyuncu ve birkaç diziliş dışında bir değişiklik gören var mı? Bir yeniden yapılanma gören var mı? Ortada belirsizlikleri kaldıran bir sistem var mı? Bu takımın 2-5 gün sonrasını gören var mı? Yok.

En büyük soru şu, takım yeniden yapılanmaya gidiyor zaman tanınmalı mı?

Almanta milli takımı son yıllarda bir yeniden yapılanmaya gitti. Takım gençleştirildi, yeni bir teknik kadro, yeni bir sistem. Peki Almanya ben yeniden yapılanmaya gidiyorum, benden 3-5 sene başarı beklemeyin dedi mi? Bana zaman verin dedi mi? Almanya yeni yapılanmaya gittiğinde futbolunda gelişme gösterdi mi? Evet. Biz gelişme gösteriyormuyuz hayır. Futbolumuzu iyiye götüreceğimize dair umutta vermiyoruz.

O zaman bizim yeniden yapılanmamızda sorun var demektir. Ve bir şeyleri baştan yaparken herhangi bir yanlışıda beraberinde getirirseniz, o yanlıştan bir daha da kurtulamazsınız.

Abdullah Avcı en kısa sürede takımın ivmesini olumlu yöne çevirmek zorunda, yoksa bu takımın kaldıramayacağı bir yara daha alacağız ve bir büyük organizasyonu daha kaçıracağız.

Benim gözümde dağılmış 2008 den beri başarı göstermeyen bir takıma yani elinde almanya gibi bir futbol fabrikası yokken nasıl olurda
    Bir hocaya türkiyeyi 2 günde yeniden yapılandırıp gençleştir yoksa kovulursun denilip zaman verilmez ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 13 Eylül 2012; 12:29:25 >
    I think human consciousness is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware. Nature created an aspect of nature separate from itself. We are creatures that should not exist by natural law... We are things that labor under the illusion of having a self, that accretion of sensory experience and feelings, programmed with total assurance that we are each somebody, when in fact everybody's nobody... I think the honorable thing for our species to do is to deny our programming. Stop reproducing, walk hand in hand into extinction; one last midnight, brothers and sisters opting out of a raw deal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.