Şimdi Ara

Yeniden yapılanma son çeyrekte AMD'ye kar getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yeniden yapılanma son çeyrekte AMD'ye kar getirdi

Yılın başından bu yana kayıplar yaşayan ve düze çıkmak için yeniden yapılanma sürecine giren AMD, sürecin meyvelerini toplamaya başladı. Firma bu yıl ilk kez kar elde etmeyi başardı. 

Yılın üçüncü çeyreği itibariyle 1.43 milyar dolar gelir elde eden AMD, faaliyet karı olarak 63 milyon dolar, net kar olarak da 17 milyon doları hanesine yazdırdı. Yılın ilk çeyreğinde 20 milyon dolar zarar eden firma, ikinci çeyrekte de 36 milyon dolar zarar açıklamıştı.

Elde edilen gelirde aslan payı bilgisayar ve grafik bölümünün oldu. Bölüm toplamda 781 milyon dolar gelir elde etti. Ancak 17 milyon dolar kayıptan kurtulamadı. Kurumsal bölüm ise 648 milyon dolar gelir ve 108 milyon dolar faaliyet karına ulaştı. 

AMD yıl sonuna kadar global işgücünü yüzde 7 azaltmayı planlıyor. Bu sayede yılın dördüncü çeyreğinde 9 milyon dolar, gelecek yıl ise 85 milyon dolar tasarruf elde edilecek. Ancak tazminatlar nedeniyle gelirin yüzde 13 oranında düşmesi bekleniyor.  

Kaynak:http://www.electronista.com/articles/14/10/17/net.revenues.positive.for.the.first.time.in.2014.reduced.workforce.will.save.9m/

• 2015 de çıkacak yeni seri ekran kartları çok önemli, iyi bir performans gösterebilirse önümüzdeki süreçte bu ivmeyi sürdürecektir, işin birce cpu boyutu var umarım artık performans tarafında inteli geçmeyi geçtim kafa kafaya gelseler yeterli olur.
    Seni seviyoruz AMD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 17 Ekim 2014; 11:55:07 >
    Ryzen 5800x3D - MSI X570 - Zotac RTX 4080 - Gigabyte M34WQ - 32gb 4000mhz - Creative Sound BlasterX G6 - Samsung Evo SSD - Xigmatek 850w - Corsair Full Tower Graphite - NZXT Kraken X72 - Asus Flare II Animate - Asus Gladius II Core
  • AMD'yi bitiren AMD'nin başarısızlığı değil Intel'in entrikalarıdır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • amd'nin ekran kartı bölümü para ediyor ama işlemci bölümü yatıyor.bunu değiştirebilirlerse bir daha zarar açıklayacaklarını sanmıyorum.

• nvidia ve intelden daha sempatik geliyorsun bana amd seni seviyom :)

• Sonunda kar geldi. Bastır Amd. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni çıkan GTX 900 serisi çok mükemmel. Güç tüketimi çok iyi. Eğer AMD yeni serisinde GTX900 serisinden kötü kartlar çıkartırsa işi kötü. Çünkü GTX970 (fp) bana göre en iyi ekran kartı. Ama daha AMD den ürünleri göremedik. Yani şuan da yorumlarım için erken.

• Bi türlü ısınamadım amd ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Intel'e karşı hamle yapması imkansızken, Nvidia'nın 900 serisi ile yaptığı atılıma da karşılık vermesi imkansız. Bu pazar payı ve kârın büyük oranı giriş seviyesi işlemcilerden ve ekran kartlarından gelmiştir.

Son yıllarda kimse üst seviye AMD model işlemci almayı düşünmüyor. İntel haswell-e ile yumruk üstüne yumruk vurdu resmen.

• AMD işlemci daha önce kullandım turion serisi o günden beridir hep intel işlemci kullanıyorum intel gerçekten başarılı fakat Nvidia ekran kartından bıkıp AMD 280 X'e geçmemle aradaki farkı gördüm AMD ekran kartında gerçekten çok başarılı ve fiyatları performansının yanında çok ucuz kalıyor Nvidia ekran kartına vereceğim parayla crossfire sistem kurarım çok daha iyi performans alırım

• Playstation 4 sagolsun

• arkadaşlar 1 çekirdekli işlemcim 2 çekirdekli işlemciyle çalışan oyunu açtı

• amd 1 numara :)

• amd 1 numara :)

• Rory Read 2011 de geldi işleri yoluna koydu şirketi adam eti sonra yeni ceo Dr. Lisa Sue şirketi aynı düzende disiplinde yöneterek rakip firmaları zorlamak için çok özen gösterilecek diye sanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

AMD Intel'e karşı hamle yapması imkansızken, Nvidia'nın 900 serisi ile yaptığı atılıma da karşılık vermesi imkansız. Bu pazar payı ve kârın büyük oranı giriş seviyesi işlemcilerden ve ekran kartlarından gelmiştir.

Son yıllarda kimse üst seviye AMD model işlemci almayı düşünmüyor. İntel haswell-e ile yumruk üstüne yumruk vurdu resmen.

+1 başka bir yazıya gerek yok.

ama keşke AMD daha rekabetçi olsada bu bize yarar sağlar 970'i 1250'ye değilde 1000 TL ye alabilirdik.

umarım daha dişli daha güçlü sadece ramlerle bitlerle dolu olmayan ekran kartlarıyla, bol bol içi boş çekirdekleriyle değil de adam gibi mimari ile gelmesini umut ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Ekim 2014; 16:04:54 >

• Phenom III ve Athlon III gibi yeni işlemci serisine ihtiyaç var. Çekirdek başına performans yüksek daha yüksek olmalı.

Ayrıca FM2+ ve AM3+ gibi soket ayrımına gitmeseler daha iyi olur. AM4 gibi tek soket olsun isteyen APU isteyen İşlemci+Ekran Kartı kullansın.
    AMD Phenom II ve Athlon II ler döneminde tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de soket ayrılığı ve değişiklerinin olmamasıydı.

Ekran kartlarında oyun ve günlük kullanım haricindeki gereksiz işlem gücü sunan kısımları çıkarırlarsa (NVidia nın GTX 600 serisinden beri yaptığı gibi)güç tüketiminin azalmasına yardımcı olur. Bitcoin mining olayı sadece belirli bir kesime hitap ediyor. Nvidia GTX900 düşük güç tüketimi herkes için avantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

AMD Intel'e karşı hamle yapması imkansızken, Nvidia'nın 900 serisi ile yaptığı atılıma da karşılık vermesi imkansız. Bu pazar payı ve kârın büyük oranı giriş seviyesi işlemcilerden ve ekran kartlarından gelmiştir.

Benim de düşüncelerim bu yönde ama umarım AMD'den güzel bir yanıt görebiliriz.
    GPU konusunda da rekabetten düşerse uçuk fiyatlar daha da uçacak.
  • Nvidia 9xx serisi ile f/p olarak az çok kapışacak bir ekran kartı çıkarmaları lazımki rekabet olsun fiyatlar düşsün diğer türlü nvidia tekel olup gidecek fiyatlar dahada yükselir daha adam akıllı f/p sistem toplayamayız
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.