Şimdi Ara

Yeniden Kota Geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz Aralık ayının son iki haftası itibariyle tüm Türkiye’de Adil Kullanım kotası kaldırıldı. Bununla beraber daha hızlı bir internete kavuşacağımızı düşünsek de, işler pek de öyle gitmedi. İlk olarak internet servis sağlayıcıları (İSS) İnternet fiyatlarını arttırdıysa da, kullanıcılardan gelen tepkiler sonucu fiyatlar bir nebze olsa da düşürülmüştü. Bu durumdan etkilenmeyen tek taraf aslında bu olayların yaşandığı tarihte sözleşmesi devam eden kişilerdi. Hem fiyatlardan hem de hızlardanetkilenmemişlerdi. Ama anlaşılan sıra bu sefer sözleşmeli İnternet kullanıcılarına gelmiş gibi duruyor.

    Sözleşmeli Kullanıcılara Kötü Haber

    Sözcü gazetesinden Nuray Tarhan'ın haberine göre, artık satılmayan AKN’li paket kullanan kullanıcıların 1 Nisan tarihine kadar hızlarında hiçbir değişiklik olmayacak. Ama daha sonrasında Nisan ayının ilk haftasıyla beraber internet paketleri  “kotasında duran”a dönüştürülecek. 2018 yılında hem fiyat artışından etkilenmeyen, hem de hızları yükselen bu kullanıcılar böylelikle kotalı paketlere geçirilmiş olacak. Bu noktada abonelere iki tane seçenek sunulacak. Ya kotalı olarak internetlerini kullanmaya devam edecekler, ya da Servis sağlayıcılarının önerdiği sınırsız paketlerden birine geçecekler. Fakat şuan bunun sadece teklif olduğunu belirtelim. Ama bu teklifin geçme olasılığı ise fazlasıyla yüksek.

    Ayrıca Türk Telekom, internet servis sağlayıcı (İSS) şirketlere “Al-Sat Paket/Tarife Revizyonu” başlığıyla yeni toptan fiyat listesini dün gönderdi. Eğer BTK bu listeyi onaylarsa, artık İSS'ler Türk Telekom'dan aldıkları toptan fiyata yüzde 5 Özel İletişim Vergisi ve yüzde 18 KDV koyarak, yeni fiyatlardan satışa başlayacak. Türk Telekom'unlistesinde toptan fiyatlar şöyle sıralanıyor: 8 Mpbs hızındaki internetin fiyatı 51.61, 16 Mpbs  59.52, 24 Mpbs 73, 35 Mpbs 99.60, 50 Mpbs 109.63, 100 Mpbs ise 146.30 TL.

    Gençler yavaş İnternet istemiyor!

    Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Başkanı Dağhan Uzgur, AKNuygulamasına son vermenin amacının internet hızının yavaşlatılamaması olduğunu hatırlatarak,  “Biz bu yola internet hızı düşmesin, Türk gençliği en hızlı şekilde, ucuz ve kotasız şekilde internet kullanabilsinler diye çıktık ama geldiğimiz noktada daha önce kotası bittiği için internet hızı düşen ama erişimi kesilmeyen abonenin artık interneti tamamen kesilecek” dedi. Dünya standartlarına göre oldukça düşük bir hız olarak kabul edilen 8 Mbps hızın halen paketlerde yer alıyor olmasının bile ayrı bir tartışma konusu olduğuna dikkat çeken Uzgur, şunları söyledi: “Türkiye internet hızı konusunda dünyada 84'üncü sırada. Bu düşük hıza rağmen bir de kota ile kullanıcıların kısıtlanması doğru değil. ‘8 Mbps hızım olsun ama ucuz olsun' diyenler eskiden yaklaşık 30 TL'ye ihtiyaçlarını giderebiliyorken artık en düşük kotalı interneteyaklaşık 60 lira  ödemek durumunda kalacak. İnternetinin kesilmesini istemeyenler ise kesinin ağzını daha da açacak.”

    KAYNAK:http://www.technolabs.net/yeni-kota-sistemi-geliyor-internet-tamamen-kesilecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.